Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σύμφωνοι, αλλά είναι καφέ.

ΚΑΦΕ m/b με 200 ευρώ το 2016.

Δεν θα την προτιμούσα, sabertooth 990fx / crosshair v formula z θα έπαιρνα αν ασχολιόμουν με oc. Αλλά αν δεν ήθελα oc επειδή ένας 8350 / 8370 θέλει ψύξεις και ιστορίες για τρελά νούμερα και σε συνδυασμό με μια από τις δύο asus που λέω έρχεται αρκετά ακριβά και συναρτήσει των επιδόσεων που προσφέρει στα 5 ένας 83xx, θα πήγαινα σε 4790 και μια h97, αυτά αν δεν ασχολιόμουν με oc.

• Like 2
Δημοσ.

Multi συγνωμη που θα παρεμβω αλλα εδω τα λες λαθος.

Δεν εχω κανενα προβλημα μαζι σου και το τονιζω απο την αρχη.

Οταν εψαχνα για mobo am3+ για ενα φιλο και εκανα την ερωτηση για την fatality Μονο ο fallen angel μου ειπε οτι δεν αξιζει. εσυ την ειχες δοκιμασει καιειχες πει καλα λογια.Μολις την πηρα και εγραψα οτι ειναι μαπα ακομη και σε στοκ τοτε ολοι θυμηθηκατε να μου πειτε ολα τα ελλατωματα της. δεν ειναι ετσι τα πραγματα. δεν με νοιαζει η λαθος αγορα ολοι κανουμε πατατες. απλα μην λεμε οτι το ειχαμε δει...

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ μετά από καιρό το συνειδητοποίησα το throttling Αετολοφίτη, κακώς που δεν το τόνισα παραπάνω στα μηνύματα αλλά δεν θυμάμαι αν την είχα ήδη δοκιμάσει την fatal1ty όταν στην πρότεινα, μάλλον πρέπει να την είχα δοκιμάσει. αλλά αφότου στην πρότεινα παρατήρησα πως έκανα γκάφα και δεν το παίρνω πίσω αυτό, δυστυχώς έγινε . Το φαινόμενο της υπερθέρμανσης δεν το είδα αμέσως, το είδα μερικές μέρες αργότερα μόλις άρχισα να ψάχνω το setup όσο το είχα στα χέρια μου αλλά μη έχοντας ξανά δοκιμάσει 125w fx είπα φυσιολογικό είναι και μόλις ο φίλος έβαλε 212 evo είχε θέμα και με oc στα 4 ghz, εκεί καταλάβαμε πως δεν αξίζει. Τότε σου είχα πει καλά λόγια μιας και λέγανε και παντού καλά λόγια και σε αυτά που την δοκίμασα δεν μου έκανε νερά εκτός από ανυπόφορη ζέστη που έβγαζε από τα vrm και την θεώρησα φυσιολογική επειδή λέω 125w tdp είναι αυτά, όμως μετά από καιρό άρχισαν τα αρνητικά σχόλια και τα είδα όλα όταν έκανε throttling στα 4 ghz και ψηνόνταν τα vrm στο κουτί του φίλου που είχε άψογο αερισμό. Πλέον ο φίλος έχει 990xa ud3 και τα vrm στα 4 ghz είναι χλιαρά χωρίς φανάκι, άρα λάθος νόμιζα ότι η ζέστη ήταν φυσιολογική τότε.

• Like 2
Δημοσ.

ωραιος,σε νήμα για AMD έρχεσαι και μας λες για τα ρεκορ των ιντελ στις συγκεκριμένες μητρικές.

καμία σχέση πραγματικά.

όπως επίσης και η ποιότητα κατασκευής.

διάβασε αν θες πόσες msi/asrock έχουν πάρει ΦΩΤΙΑ στα vrm σε amd cpus.

Μια χαρά πάντως βρίσκω θέματα και για overheating στα VRMs κάποιων gigabyte όταν κάνουν OC.

Ακόμα και εδώ, gigabyte ga 990 xa vrm cooling.

Αν σκάνε δεν ξέρω αλλά δεν το λες και ποιότητα κατασκευής.

Δημοσ.

Μια χαρά πάντως βρίσκω θέματα και για overheating στα VRMs κάποιων gigabyte όταν κάνουν OC.

Ακόμα και εδώ, gigabyte ga 990 xa vrm cooling.

Αν σκάνε δεν ξέρω αλλά δεν το λες και ποιότητα κατασκευής.

Ξέρεις ότι ο άνθρωπος είχε μητρική (που μάλλον ήταν δεύτερο χέρι και του την πούλησαν για καινούρια) με ελαττωματικά vrm που είχαν κάψει την πίσω μεριά της μητρικής και από μπλε είχε γίνει καφέ ; Ότι θες λες και όπως σε συμφέρει, ξεθάβεις θέμα το οποίο δεν έχεις ιδέα τι λέει και για ποιο λόγο είχε υπερθέρμανση ο άνθρωπος μόνο και μόνο για να χαντακώσεις τους amd, ωραία λογική... Και εγώ μπορώ να σου ξεθάψω θέματα από forum του εξωτερικού που ταβανιάζει ο προσφιλής στον χώρο του gaming 4690k και αρκετός κόσμος έχει θέματα με fps drops / stuttering με μονή 980 σε bf4 mutiplayer 64 παίκτες shanghai ή θέματα που δείχνουν i5 να ρίχνει ρολόγια ή i5 που δουλεύει στα πάντα 100% με κακή απόδοση, σημαίνει ότι τα θέματα που θα ποστάρω θα έχουν βάση ; Επειδή πχ έτυχε ταβάνιασμα σε μερικούς λόγω ιών ή κακών driver ή throttling από ελαττωματικό mobo δεν σημαίνει ότι συμβαίνει σε όλους, το ίδιο ισχύει και με τις gigabyte και τους fx που λες, του ανθρώπου του έτυχε ελαττωματική 990xa ud3 και τράβηξε ότι τράβηξε, απλό. Είναι καλό να βλέπουμε τα πράγματα όπως έχουν και όχι όπως μας συμφέρουν, γιατί διαφορετικά και εμείς θα είμαστε λάθος και θα πάρουμε και άλλο κόσμο στο λαιμό μας.

Υστερόγραφο, ο τίτλος του θέματος αφορά την νέα μητρική της asus για am3+, εσύ nt1g εκεί να χαντακώνεις το θέμα με άσχετα πράγματα, αφορμές για amd vs intel και ότι αυτό συνεπάγεται  :rolleyes:.

• Like 1
Δημοσ.

€130, μερικούς μήνες πριν την αλλαγή πλατφόρμας; Δύσκολα τα πράματα, αν και έχει μερικά καλά νέα πράματα πάνω.

5b5ee9f5a339b7906feb9bc60c491cae.jpg

Πάρε asus sabertooth να σου κρατήσει έναν αιώνα.

Παραδόξως κάτι ρεκόρ σε OC σε Z97 ή Z170, με τις "σάπιες" Asrock έχουν γίνει. :ph34r:

Μην ξεχνάς το ξεστοκάρισμα που θα γίνει στο ΑΜ3+.

Το σοκετ και τα cpu προβλεπω να παίζουν στην αγορά έως αρχες του 2018

• Like 1
Δημοσ.

Το ΑΜ3+ ειναι οτι ηταν το 775 στην ιντελ ως το 2010-11. Αθανατο και αν και γερασμενο, δυνατο.

Χαλαρωστε με τα offtopic, ξερουν αυτοι.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

όταν σε σοβαρές μητρικές(Asus,Gigabyte)βλέπω αναφορές για msi,asrock δεν μπορω μετά να διαβάσω σοβαρά το υπόλοιπο θέμα.

Δεν πειράζει. Ωστόσο, οι δογματισμοί στην τεχνολογία είναι μία ανόητη λογική να ακολουθεί κάποιος. Η MSI τα πήγε άσχημα σε αυτό το σόκετ αλλά αυτό δεν πρέπει να μας εμποδίζει να αναγνωρίζουμε ότι η 970 Gaming  είναι αρκετά αξιόλογη για την τιμή της.  6+2 phase ,  "αντέχει" καλά μέχρι κάποιο σημείο στο O/c.

Από εκεί και πέρα, οι παρατηρήσεις του Multi είναι πολύ εύστοχες κι ανεξάρτητα με το τι είχε γράψει παλιότερα ~για οποιαδήποτε μητρική~, σημασία έχει η εμπειρία που έχει τώρα απ'τη χρήση τους.

Κι εγώ απ'τη μεριά μου πρότεινα την biostar 970 TA plus (εξαιρετικών χαρακτηριστικών, 8+2 phase) αλλά... μετά από 2 προσπάθειες (2 διαφορετικά κομμάτια) προέκυψε ολοκληρωτικά ακατάλληλη για o/c. Δε θα μπω σε αναλύσεις διότι με έχει πονέσει αρκετά το θέμα της, απλά μακριά.

Το Α και Ω στο σόκετ είναι η ποιότητα των VRMs, mosfets και δυστυχώς λίγες έχουν το προνόμιο να χαρακτηριστούν αξιοπρεπείς (για κάποιον που θέλει να ανεβάσει συχνότητα).

Στις οικονομικές οι MSI 970 Gaming, m5a97 r2.0 ξεχωρίζουν. Δεν αναφέρω άλλη διότι...ου μπλέξεις με revisions.. υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις εκδόσεις και χάνεται η μπάλα. Οπότε η τιμημένη UD3P εξαιρείται απ'τις αναφορές μου ως "καλή" συνολικά για τον καθένα.

Στις ακριβότερες.. οι Cross V, extreme 9 είναι όπως και να το κάνουμε η επιτομή ~σε κοντινά επίπεδα η sabertooth~. Καμία άλλη δεν έχει ανάλογη ποιότητα κατασκευής/υλικών. Αυτές είναι και το ρεαλιστικό κριτήριο αξιολόγησης για το πόσο καλό τσιπάκι έχει κάποιος κι όχι οι πιο ταπεινές μητρικές των 100 ευρώ.

Η νέα μητρική της ASUS λοιπόν,  ανήκει στην πρώτη κατηγορία οπότε είναι καλοδεχούμενη με τις δεδομένες επιλογές. Όφειλε πάντως να έχει πιο προσιτή τιμή γιατί εν τέλει.. με λίγα παραπάνω πας σε κορυφαία.

Επεξ/σία από Scatman
  • Like 4
Δημοσ.

Ειχα asrock 990 fx extreme 3,μεχρι 4.3 πηγαινε,μετα throttle.Κακα τα ψεματα αν θες μεγαλα oc θες και χρημα και πατεντες με φανακια.Απλως θεωρω πεταμενα λεφτα την αγορα μιας τετοιας μητρικης οταν περιμενουμε zen,εκτος αν υπαρχει cpu,χαλασε η μητρικη και δεν υπαρχει διαθεση και χρημα για αναβαθμιση.Το price/range μαλλον τρολλια σε σχεση με τι κυκλοφορει στην αγορα σημερα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...