Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια.Καταρχην να πω οτι δεν συμπληρωσα την φορμα γιατι η ερωτηση μου ειναι συγκεκριμενη.

Εχω ενα συστημα που αποτελειται απο-

i5 2400,p67 extreme 4,2x4gb ddr3,smart se 630w,300 gb velociraptor,r9 280x.

Εχω βρει να δωσω τον επεξεργαστη μου σε ενα παιδι εδω στο φορουμ στα 80 ευρω και ελεγα να βαλω αλλα 120-140 να αγορασω εναν 3770κ και να τον κανω ενα ελαφρυ overclock.

Μετα ομως σκεφτηκα μηπως πουλησω ολο το σετ cpu-mobo-ram και με τα ιδια η και λιγο παραπανω χρηματα παω σε skylake ι5 6400 με μια σχετικα φθηνη μητρικη και 8 gb ram.

Εσεις τι θα κανατε στην θεση μου?

1155 και i7 ή 1151 και I5??

Να πω οτι το συστημα το χρησιμοποιω για γενικη χρηση και gaming.

Δημοσ.

Εχεις αρκετες επιλογες.

Οποια και να ακολουθησεις καλα εισαι.

Βεβαια στην περιπτωση i7 3770κ θες και αναλογη μητρικη και τρεχα γυρευε.

Γνωμη μου ειναι να κατσεις για τωρα οπως εισαι ή αν θες αναβαθμιση για i5 6500 μονο. Παντως τεραστιες διαφορες δεν θα δεις στα περισσοτερα παιχνιδια γιατι βασιζονται πανω στην καρτα γραφικων. Αν πχ δεν εχεις ηδη Ssd αυτον οντως ειναι χρησιμος να υπαρχει,ή και σε σκληρο δισκο αν δεν εχεις εξωτερικο ή οτιδηποτε να αγοραζες 1tb.

Δημοσ.

*μία μικρή λεπτομέρεια και στα υπόλοιπα συμφωνώ με τον Fulgore

Η μητρική αν και p67 υποστηρίζει τον 3770K, νομίζω είχαν βγάλει bios update τότε. 

Αν μπορεί ο φίλος να ανέβει σε 3770Κ με σχετικά μικρό κόστος αναβάθμισης, σύντομα μαζί και 16αρες μνήμες και νέα καρτούλα οκ θα είναι το σύστημα.

Δημοσ.

Εχεις αρκετες επιλογες.

Οποια και να ακολουθησεις καλα εισαι.

Βεβαια στην περιπτωση i7 3770κ θες και αναλογη μητρικη και τρεχα γυρευε.

Γνωμη μου ειναι να κατσεις για τωρα οπως εισαι ή αν θες αναβαθμιση για i5 6500 μονο. Παντως τεραστιες διαφορες δεν θα δεις στα περισσοτερα παιχνιδια γιατι βασιζονται πανω στην καρτα γραφικων. Αν πχ δεν εχεις ηδη Ssd αυτον οντως ειναι χρησιμος να υπαρχει,ή και σε σκληρο δισκο αν δεν εχεις εξωτερικο ή οτιδηποτε να αγοραζες 1tb.

Η μητρικη που εχω υποστηριζει τον 3770k για αυτο ελεγα να παω σε αυτον.

Ξεχασα να πω πως θα μπει και ssd στην αναβαθμιση.

Απλα οι γνωμες σας μετρανε γιατι ειμαι λιγο μπερδεμενος αυτη τη στιγμη

*μία μικρή λεπτομέρεια και στα υπόλοιπα συμφωνώ με τον Fulgore

Η μητρική αν και p67 υποστηρίζει τον 3770K, νομίζω είχαν βγάλει bios update τότε. 

Με προλαβες  :P

• Like 1
Δημοσ.

Ο 2400 δεν θα κάνει για πολύ καιρό ακόμα 80 ευρώ.

Ότι και να κάνεις από πλατφόρμα (νομίζω η λύση του 3770 είναι η καλύτερη) πούλα τον 2400.

Δημοσ.

Ότι και να κάνεις από πλατφόρμα (νομίζω η λύση του 3770 είναι η καλύτερη) πούλα τον 2400.

Τον 2400 θα τον δωσω ουτως η αλλως γιατι τον εχω υποσχεθει στο παιδι.

Δημοσ.

Πιο παλια παντως ανετα εβλεπα i5 2500 στα 100ευρω να φευγουν σαν ζεστα ψωμακια για τον πολυ απλο λογο οτι ανεβηκαν οι τιμες σε επεξεργαστες και οχι μονο.

Παντως γνωμη μου ειναι σιγα σιγα και εσυ,αν σε ενδιαφερουν ολα τα περι DX12 που ακουγονται να κανεις την μεταβαση σε 16gb ram να εχεις το κεφαλι σου ησυχο τωρα που εχουν πεσει και οι τιμες.

• Like 1
Δημοσ.

Πιο παλια παντως ανετα εβλεπα i5 2500 στα 100ευρω να φευγουν σαν ζεστα ψωμακια για τον πολυ απλο λογο οτι ανεβηκαν οι τιμες σε επεξεργαστες και οχι μονο.

Παντως γνωμη μου ειναι σιγα σιγα και εσυ,αν σε ενδιαφερουν ολα τα περι DX12 που ακουγονται να κανεις την μεταβαση σε 16gb ram να εχεις το κεφαλι σου ησυχο τωρα που εχουν πεσει και οι τιμες.

Και εγω δεν  πιστευω οτι ειναι πολα τα 80 για τον 2400 πολυ σβελτος ειναι ειδικοτερα για gaming δεν εχω κανενα παραπονο απλα παντα ειχα στην ακρη του μυαλου μου την αναβαθμιση σε i7 μιας και εχω αρκετα καλη 1155 μητρικη.

Πιστευεις και εσυ δηλαδη καλυτερα να μεινω στο 1155 σοκετ με 3770 ετσι??

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο eBay τον 2400 δεν τον βρίσκεις κάτω από 110ευρω

Ακυρο, τον βρισκεις απο 90 ευρω

Επεξ/σία από SpirosZ68
Δημοσ.

Στο eBay τον 2400 δεν τον βρίσκεις κάτω από 110ευρω

Ακυρο, τον βρισκεις απο 90 ευρω

Νομίζω 80 ευρώ καλά θα τον πάρει το παλικάρι.

Δημοσ.

Δεν γνωρίζω την αγορά των μτχ intel.

Προσωπικά πάντως σε φίλο μου 80 ευρώ για ένα μέτριο επεξεργαστή 4ετίας δεν θα του ζήταγα.

Δημοσ.

Προσωπικά πάντως σε φίλο μου 80 ευρώ για ένα μέτριο επεξεργαστή 4ετίας δεν θα του ζήταγα.

Δεν ειπε οτι ειναι φιλος του ;) μια χαρα ειναι η τιμη

• Like 1
Δημοσ.

Σε φίλο μου ίσως να τον έδινα και τζάμπα :P

Με το παιδί από αγγελία το κανονισαμε.

Στο θέμα μας τώρα από ότι καταλαβαίνω όλοι θα πηγαινατε σε 3770 και όχι σε ι5 2400 σωστά;

Το μόνο που δημιουργεί αμφιβολίες είναι η εγγύηση που θα έχω με τα καινούργια προϊόντα και το upgrade που θα μπορώ να κάνω μελλοντικά στο 1151 αν και για μητρική θα πάω σε φθηνή λύση μιας και είναι περιορισμένο το budget

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ειπε οτι ειναι φιλος του ;) μια χαρα ειναι η τιμη

Όντως κάπου βραχυκύκλωσα με άλλο thread.

3770 είναι η καλύτερη λύση για βελτίωση επιδόσεων με το μικρότερο κόστος.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...