Bezbozny Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Εγώ πάντως έβαλα επαγωγικές εστίες στο σπίτι και δεν το μετάνιωσα ούτε στιγμή. Πολύ καλύτερες από τις κεραμικές και τα ηλεκτρικά μάτια καθώς και από το γκάζι καθώς είχα και εστίες με αέριο παλιά. Είναι λίγο πιο ακριβές αλλά όχι κάτι εξωφρενικό (περίπου διπλάσια τιμή από τις κεραμικές εστίες). Επίσης όλες σου δίνουν δώρο καινούργια σκεύη οπότε δεν έχεις να αγοράσεις κάτι. (εκτός από μπρίκι το οποίο το αγοράζεις πάμφτηνα σε ένα ΙΚΕΑ) Επίσης είναι φτηνότερες στη χρήση από το αέριο όπως θα δείτε με μία απλή αναζήτηση στο google. πx http://thetastingbuds.com/2016/01/buying-an-induction-burner-12-things-you-need-to-know/ "Manufacturer estimates claim that induction burners are 2-3 times more efficient than traditional stoves. According to the manual for my Duxtop 1800 Watt Induction Cooktop, induction cooking is 83% efficient compared to a 30-35% efficiency for gas… that means 2/3rds of the energy on a traditional gas stove is wasted. Also according to the manual, an induction burner costs 12 cents an hour to operate vs $1.65 per hour for gas (13x cheaper!)" 1
drdedus Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) Αγόρασα για δοκιμή ενα ματι 28€ απο το lidl και θα πω πολύ απλά οτι το εχω και πατάει επάνω στα 4 της κουζινας και δουλεύω μόνο αυτο. Τρομερα γρηγορο, πολυ οικονομικό και ασφαλές με μόνο μειονέκτημα οτι κανει θόρυβο σαν να εχεις τον απορροφητηρα ανοιχτό. Τα περισσότερα σβήνουν αν τα ξεχάσεις ανοιχτά. Ειναι 2000w και ειναι γρηγορότερο απο τον βραστηρα. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα είναι να έχεις τα καινούργια που ειναι 3800w. Έλεγα να πάρω την Aeg η την cylinda αλλά η γυναίκα έλεγε οχι, ειναι ακριβές κλπ. Τώρα κλαίει που δεν την πήραμε και συμβουλεύει η ίδια ολους να πάρουν τέτοια. Οσοι δεν έχετε χάνετε, ειναι σαν γκάζι αλλά οικονομικότερο, γρηγορότερο και ασφαλέστερο (μέχρι στιγμής) Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2016 από drdedus
lsdatas Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Έχω επαγωγικά τα 2 από τα 4 μάτια της κουζίνας. Τα άλλα δύο δεν τα δουλεύουμε καθόλου. Φοβερά γρήγορα, φοβερά αποδοτικά.... Τα 9/10 των καλής ποιότητας κατσαρολικών δουλεύουν με τα μάτια αυτά... Αν βγει σε λογική τιμή κάποια στιγμή θα το πάρω σίγουρα....
dimitk Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Αγόρασα από το Lidl επαγωγική εστία, ένα μεγάλο μάτι για σχεδόν όλα τα μεγέθη κατσαρόλας, κάπου 40 ευρώ, αν θυμάμαι καλά, και εδώ και 2-3 χρόνια δεν έχω χρησιμοποιήσει τα κεραμικά μάτια της κουζίνας μου. Την επαγωγική εστία την έχω μόνιμα τοποθετημένη πάνω στη κουζίνα. Κάθε σκεύος που στο πάτο του κολάει ένας μαγνήτης, είναι κατάλληλο για επαγωγικη εστία. Η επαγωγική εστία έχει γυάλινη επιφάνεια που ζεσταίνεται λίγο και επειδή δεν καίγονται τρόφιμα πάνω σε αυτή ουσιαστικά δεν λερώνει και πολύ εύκολα με ένα πανί βγαίνει ότι τρόφιμο πέσει πάνω της κατά το μαγείρεμα. Για φούρνο τώρα φαντάζομαι ότι σε όλη την επιφάνεια του σκεύους θα πρέπει να κολάει ο μαγνήτης ώστε ολόκληρο να θερμαίνεται, γιατί στις κατσαρόλες αρκεί μόνο ο πάτος. Μπορεί π.χ. να ψήσει κρέας με πατάτες; Θα μιλάμε κάτι σε ψητο κατσαρόλας, πιθανώς όχι ακριβώς αυτό που ψήνουμε σε κοινό φούρνο όπου βάζουμε ένα ταψί ανοιχτό. Ενώ στη περίπτωση του ματιού η αναλογία με τα κοινά μάτια αντιστάσεων είναι ευθεία (και άρα τα αντικαθιστά 100%), με το φούρνο δεν την βλέπω. Δηλαδή να μπορείς να καταργήσεις εντελώς τον φούρνο με αντιστάσεις. Διαβάζοντας το αγγλικό κείμενο εξάγω ότι κατά πάσα πιθανότητα οι θερμαινόμενες επιφάνειες δεν θα είναι στο σκεύος αλλά στα τοιχώματα του φούρνου. Σε αυτή τη περίπτωση θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάθε είδους σκεύη. 1
Hlapatsas Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δεν αμφιβάλλω, αλλά καλώς ή κακώς ζούμε σε πόλεις όπου οι ξυλόφουρνοι δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν στα διαμερίσματα. Η σύγκριση της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι με τους ηλεκτρικούς φούρνους και τους φούρνους φυσικού αερίου, όχι με τους ξυλόφουρνους. Φίλε μου, δεν κάνω σύγκριση φούρνων.Τρόπου ζωής κάνω και ποιότητας που μου έχει μείνει μέσα μου. 2
corsakias Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Οτι ακουμπαει δηλαδη θα ψηνεται! Νεος τροπος βασανιστηριων...χεχε και Α++ ενεργειακη κλαση!
pth76 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Ενα induction επαγγελματικο οταν λειτουργει δεν ζεστενεται καθολου το γυαλι. Βγαζεις την κατσαρολα απο πανω και πιανεις το ματι κανονικα. Απολυτα υγειηνο μιας που δεν επιδρα κατι πανω στα τροφιμα οπως στα μικροκυματα.
toyo73 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Αχ ρε γιαγιά να'σαι καλά εκεί που είσαι...δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη την γεύση του ψωμιού σου από τον ξυλόφουρνο. Εχεις φαει αρνακι με πατατες στην γαστρα.Μιλαω για την παραδοσιακη με την σταχτη επανω και οχι την μ@λ@κια που πωλουν στα καταστηματα.Με τετοια φαγητα μεγαλωσα και πιτες.
hyperspaced Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Ρε παιδιά ξέρετε πως δουλεύει μια επαγωγική εστία; Μέσω ενός πολύ ισχυρού σε ένταση ηλεκτρομαγνητικού πεδίου, σε μία συχνότητα μεταξύ 20 και 100ΚΗz. Μπορεί να είναι λίγο πιο οικονομικό, (στην αρχή τουλάχιστον του μαγειρέματος) αλλά γνωρίζετε ποιο ποσοστό της ΗΜ ακτινοβολίας διαχέεται στο περιβάλλον; Γνωρίζετε τις επιπτώσεις αυτών των συχνοτήτων σε βιολογικούς ιστούς;
wert Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Κάνας επαγωγικός θερμοσίφωνας παίζει; Θα παίξει ίσως στο μέλλον; 2
VanJ Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Επίσης μακριά από μαγνητικό πεδίο δεν γίνεται. Η ίδια η ατμόσφαιρα στη γη οφείλεται σε ένα μαγνητικό πεδίο. Ανάθεμα τις ραδιοαρβυλες! Ενώ αν δεν είχαμε φούρνο μικροκυμμάτων, δεν θα είχαμε καμιά επαφή με ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία σ' αυτό τον κόσμο... Ανάθεμα τις ραδιοαρβύλες!
jimex Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Ρε παιδιά ξέρετε πως δουλεύει μια επαγωγική εστία; Μέσω ενός πολύ ισχυρού σε ένταση ηλεκτρομαγνητικού πεδίου, σε μία συχνότητα μεταξύ 20 και 100ΚΗz. Μπορεί να είναι λίγο πιο οικονομικό, (στην αρχή τουλάχιστον του μαγειρέματος) αλλά γνωρίζετε ποιο ποσοστό της ΗΜ ακτινοβολίας διαχέεται στο περιβάλλον; Γνωρίζετε τις επιπτώσεις αυτών των συχνοτήτων σε βιολογικούς ιστούς; Δε νομίζω να μπαίνει κανείς μέσα στο φούρνο ή έστω να τον αγκαλιάζει. Αν μεταφέρεις το σκέυος λίγο πιο μακριά το πεδίο εξασθενεί τόσο γρήγορα που το σκεύος δε θα ζεστένεται καθόλου. Σκέψου σε απόσταση 1 μέτρο και παραπάνω. Απειροελάχιστη ακτινοβολία...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δε νομίζω να μπαίνει κανείς μέσα στο φούρνο ή έστω να τον αγκαλιάζει. Αν μεταφέρεις το σκέυος λίγο πιο μακριά το πεδίο εξασθενεί τόσο γρήγορα που το σκεύος δε θα ζεστένεται καθόλου. Σκέψου σε απόσταση 1 μέτρο και παραπάνω. Απειροελάχιστη ακτινοβολία... Μια από τα ίδια κι οι "wireless" chargers των κινητών, μερικά cm μακρυά και δεν δουλεύουν, οπότε από μια απόσταση και μετά ψοφάει...
georgepppo Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Εχω δει επαγογικα ματια και ειναι πολυ γρηγορα .....οσο για τα μαγνητικα ελεος τραβατε σε στο stalker με την φαντασια σας και το fallout
drdedus Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 είδα αυτο, λίγο άσχετο βέβαια.. http://m.banggood.com/Low-ZVS-12-48V-20A-1000W-High-Frequency-Induction-Heating-Machine-Module-p-1038472.html?utm_design=28&utm_source=emarsys&utm_medium=Mail_men173_email&utm_campaign=newsletter-emarsys&utm_content=Echo&sc_src=email_1752232&sc_eh=8846a6a5b1646db81&sc_llid=293570&sc_lid=79510149&sc_uid=8l1Kvbpzq3&emst=8l1Kvbpzq3_293570_1752232_38
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα