Προς το περιεχόμενο

Ubuntu Gnome 15.10 VPN PPTP


orestis000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέλω να βάλω ένα VPN έτσι ώστε να μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποια site του πανεπιστημίου. Σε Ubuntu Gnome 15.04  τα είχα καταφέρει μια χαρά, στο 15.10 πατάω σύνδεση, περιμένω λίγο και μου λέει ότι η σύνδεση δεν είναι δυνατή. Κατά το setup τα μόνα που πειράζω είναι το username, password και gateway τα οποία μου τα δίνει το πανεπιστήμιο, τα υπόλοιπα τα αφήνω όπως είναι. Καμιά ιδέα τι μπορεί ν φταίει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τελικά σε άλλο δίκτυο δουλεύει μια χαρά άρα λογικά κάτι φταίει με το router μου(παλιά με το ίδιο router και ίδιο VPN μια χαρά δούλευε). Με λίγο ψάξιμο βρήκα ότι πρέπει να το ρυθμίσω από Link.png Site: εδώ . Έχει κανείς καμιά ιδέα πως; Στο VPN μου δίνουν μόνο ένα IP να βάλω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Υπάρχουν αρκετά είδη tunneling που πίσω απο NAT έχουν πρόβλημα και θέλουν ιδιαίτερο χειρισμό (L2TP, 6in4, IPsec, GRE, PPTP, etc). Κοινώς θέλει υποστήριξη απο το cpe (router):

 

http://www.think-like-a-computer.com/2011/07/28/pptp-passthrough/

 

http://www.think-like-a-computer.com/2014/09/28/vpn-passthrough/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Όπως ανέφερα και πρίν περί vpn passthrough, (δές και απο TP Link το σχετικό κομμάτι - περγραφή):

 

http://www.tp-link.com/en/faq-558.html

 

Σε πρώτη φάση κοιτάς αν το cpe (router) σου το υποστήρίζει, πχ αν δείς με μια αναζήτηση στο Internet για το θέμα...., κάτι θα βρείς γύρω απο αυτό...:

 

http://screenshots.portforward.com/routers/Technicolor/TC7200/Advanced_Options.htm

 

Βέβαια η καλύτερη και πιό σίγουρη δοκιμή είναι με ένα cpe που παρέχει την παραπάνω λειτουργία για να εξαλειφθεί η πιθανότητα πως κάποιος άλλος αποτρέπει την διασύνδεση (ISP, που κατά συντριπτικό ποσοστό είναι αναμφίβολο κάτι τέτοιο, αλλά θα πρέπει να διαβάσεις το σχετικό policy - terms της υπηρεσίας που σου παρέχουν για να είσαι σίγουρος).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Δοκίμασε με cpe που υποστηρίζει για να είναι βέβαιο ότι η σχετική κίνηση προωθείτε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Σε τι μορφή είναι το gateway vpn end-point όταν κάνεις το setup? Σε ipv4 address ? Σε ipv6 address ? Σε fqdn ?

Δεν μπορώ να σου απαντήσω σε τι επηρεάζεσαι και τι όχι, μιας και θα πρέπει να είναι γνωστό, το τι προσφέρει ο isp σαν υπηρεσία. Πχ, καταλαβαίνω πως δίνει και ipv4 αλλά και ipv6, τι ipv4 δίνει, private ή public (κάνει cgn και ή port sharing στους subscribers, παίζει dual-stack για ipv4/ipv6 με public ip's, etc) ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τελικά ίσως δεν άλλαξε το ipv6, γιατί μετά από αυτό μου είπε θα δούλευε αλλά δεν δούλευε. Οπότε του έκαναν ένα factory reset και πλέον μου εμφανιζόταν το PPTP passthrough όπως στο screenshot που μου έστειλες. Όταν πάω πίσω θα ψάξω να δω που είναι η επιλογή για IPv6 και θα δω τι έχουν κάνει

 

Υ.Γ. στην Ελλάδα μέχρι πριν 5 χρόνια τουλάχιστον στον ΟΤΕ δεν μπορούσε να μπει ο υπάλληλος μέσα στο router και να το φτιάξει, έπρεπε ή να σε βάλει εσένα βήμα-βήμα να το κάνεις ή να έρθει τεχνικός στο σπίτι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Προφανός μπήκαν στο cpe με άλλα credentials που δίνουν full permissions για αλλαγές στις ρυθμίσεις. Δεν βγαίνει και πολύ νόημα σε πρώτη φάση να δουλέυει ή όχι λόγω ipv6 αλλαγής (αλλά κρατάω κάποιες επιφυλάξεις ως προς το τι υπηρεσία δίνει ο ISP ipv4/ipv6). Θα ήταν λίγο τραβηγμένο το σενάριο, (όπως σε ρώτησα πριν να κάνεις setup το vpn gateway endpoint σε μορφή  FQDN ή IPv4/IPv6) να έχεις και IPv4 και IPv6 διευθυνσεις στο cpe και να προσπαθείς να ανοίξεις VPN σε  FQDN vpn end-point το οποίο λογικά σε DNS query/resolve θα μπορούσε να είναι και αυτό  IPv4/IPv6 capable (οπότε η πρώτη απάντηση του DNS query/response θα αναμένετε σε IPv6 AAAA για το FQDN, όπως αντίστοιχα συμβαίνει και με τους webbrowsers σε περίπτωση IPv4/IPv6 host που προσπαθεί να προσπελάσει  ΙPv4/IPv6 webserver  -- τραβηγμένο αρκέτά σαν σενάριο και δεν είμαι σίγουρος πως υφίστατε για VPN PPTP).

 Το άν έχει πρόσβαση ή όχι ο πάροχος στο   cpe είναι μια άλλη ιστορία. Γενικά όλοι έχουν TR69 για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο....

Πάντος θα έλεγα να δοκιμάσεις με cpe που υποστήρίζει σίγουρα VPN PPTP passthrough, ίσως το μενού να λέει πως το υποστήριζει...αλλά το firmware που τρέχει να μην το κάνει πχ. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...