Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί να θέλει να μάθει ονόματα και περιοχές που μένανε, να επισκεφθεί το αρχείο μιας τοπικής εφημερίδας και ίσως να δει τις φάτσες τους.

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και τι θα κερδίσεις με το να πληρώσεις τριψηφια ποσά για να μάθεις τους προγόνους? Αν ήταν δωρεάν σχεδόν όλοι θα κοιτάγαμε από περιέργεια αλλα έτσι δεν βλέπω που είναι το νόημα.

Προφανώς και δεν κάθεται να πετάει λεφτά επειδή απλά έχει λεφτά για πέταμα, για κάποιον συγκεκριμένο/σοβαρό λόγο θέλει πληροφορίες.

Δημοσ.

Μέχρι το 1858 έχω φτάσει εγώ.Κάτι σε ντεμί Ελληνόφωνος Αλβανο-Σλαβο-Τουρκός είμαι.Όπως κ η συντριπτική πλειοψηφία των νεοελλήνων.

Από εκεί και πίσω δεν ξέρω αν έχουν καν ληξ πράξεις και έγγραφα. Ειδικά στο χωριό της γιαγιάς μου (της μητέρας της μητέρας μου), το Ληξιαρχείο έχει εγγραφές από 1933 και ύστερα. Οπότε για εκείνους, βράσε ρύζι...

Ξέρει κανείς από πότε αρχίζουν οι καταγραφές στο Ληξιαρχείο Μήλου;

Προφανώς και δεν κάθεται να πετάει λεφτά επειδή απλά έχει λεφτά για πέταμα, για κάποιον συγκεκριμένο/σοβαρό λόγο θέλει πληροφορίες.

Ακριβώς.

Μπορεί να θέλει να μάθει ονόματα και περιοχές που μένανε, να επισκεφθεί το αρχείο μιας τοπικής εφημερίδας και ίσως να δει τις φάτσες τους.

Ή να λύσει κανένα οικογενειακό μυστήριο / μυστικό...  ;)

• Like 1
Δημοσ.

Από εκεί και πίσω δεν ξέρω αν έχουν καν ληξ πράξεις και έγγραφα. Ειδικά στο χωριό της γιαγιάς μου (της μητέρας της μητέρας μου), το Ληξιαρχείο έχει εγγραφές από 1933 και ύστερα. Οπότε για εκείνους, βράσε ρύζι...

Ξέρει κανείς από πότε αρχίζουν οι καταγραφές στο Ληξιαρχείο Μήλου;

Ακριβώς.

Ή να λύσει κανένα οικογενειακό μυστήριο / μυστικό...  ;)

στείλε ένα mail στην υπεύθυνη δεν έχεις να χάσεις κάτι.

http://municipality.milos.gr/stoixeiaypireiwn

Δημοσ.

Το λεγόμενο Genographic Project του National Geographic

https://genographic.nationalgeographic.com

Επί πληρωμής και αρκετά αξιόπιστο.

Είχα επιχειρήσει να βρω και εγώ τις ρίζες μου παλιότερα μέσω ενός άλλου προγράμματος και έφτασα μέχρι το 1850 περίπου αλλά μετά σταμάτησα γιατί έγινε κάπως περίπλοκο.

Δημοσ.

Το λεγόμενο Genographic Project του National Geographic

https://genographic.nationalgeographic.com

Επί πληρωμής και αρκετά αξιόπιστο.

Είχα επιχειρήσει να βρω και εγώ τις ρίζες μου παλιότερα μέσω ενός άλλου προγράμματος και έφτασα μέχρι το 1850 περίπου αλλά μετά σταμάτησα γιατί έγινε κάπως περίπλοκο.

Το Genographic Project είναι πολύ σημαντικό για την ανακάλυψη της καταγωγής, αλλά είναι απρόσωπο. Θα το δοκιμάσω, όμως η ονομαστική αναζήτηση είναι πιο ενθουσιώδης. Όταν λες έγινε περίπλοκο, τι εννοείς; Έμπλεξες και εσύ με ληξιαρχεία; 

Δημοσ.

Το Genographic Project είναι πολύ σημαντικό για την ανακάλυψη της καταγωγής, αλλά είναι απρόσωπο. Θα το δοκιμάσω, όμως η ονομαστική αναζήτηση είναι πιο ενθουσιώδης. Όταν λες έγινε περίπλοκο, τι εννοείς; Έμπλεξες και εσύ με ληξιαρχεία;

Και από αυτό. Είχα δώσει μεν λίγα λεφτά διότι με το τζαμπέ δεν έχεις σοβαρά αποτελέσματα. Πολύ χαρτούρα και πήγαινε έλα. Ανίκανοι υπάλληλοι κλπ. Ε το σταμάτησα.

Δημοσ.

Και από αυτό. Είχα δώσει μεν λίγα λεφτά διότι με το τζαμπέ δεν έχεις σοβαρά αποτελέσματα. Πολύ χαρτούρα και πήγαινε έλα. Ανίκανοι υπάλληλοι κλπ. Ε το σταμάτησα.

Πλήρωσες τα ληξιαρχεία;  :confused:

Δημοσ.

Πλήρωσες τα ληξιαρχεία; :confused:

Λάδωσα κάτι άτομα. :)

Στο Ελλαδιστάν είμαστε.

• Like 1
Δημοσ.

Λάδωσα κάτι άτομα. :)

Στο Ελλαδιστάν είμαστε.

Πόσα αν επιτρέπετε; Μπορεί να ακολουθήσω το ίδιο παράδειγμα!!!  :-D

Δημοσ.

Πόσα αν επιτρέπετε; Μπορεί να ακολουθήσω το ίδιο παράδειγμα!!! :-D

Ε πανε χρόνια και είναι ανάλογα την περίσταση και τον τρόπο που θα το κάνεις. Και τι άτομα θα πετύχεις. :)

Δημοσ.

Ε πανε χρόνια και είναι ανάλογα την περίσταση και τον τρόπο που θα το κάνεις. Και τι άτομα θα πετύχεις. :)

Σωστά, δεν είναι όλοι ίδιοι. Μέχρι τώρα ήταν όλοι πολύ εξυπηρετικοί και πρόθυμοι να βοηθήσουν. Μακάρι και οι επόμενοι να είναι το ίδιο, αλλά δυστυχώς κάπου θα σταματήσει το ταξίδι. Στην Τουρκία για παράδειγμα, ζητάς πιστοποιητικό γενεαλογίας και σου δείχνει από που κρατάει η σκούφια σου έως και 800 χρόνια πίσω! Όμως εδώ...

Ποιο ήταν αυτό το πρόγραμμα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...