Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Καιρό τώρα θέλω να βρω τις ρίζες μου, χρησιμοποιώντας προφορικές πηγές από γιαγιάδες, παππούδες, ληξιαρχικές πράξεις θανάτου και λοιπά. Μ'αυτά και μ'αυτά έφτασα στο 1870 από το σόι της μάνας μου. Το σόι του πατέρα μου έχει ελλείψεις και μόνος μου δεν μπορώ να βρω όλο και πιο πίσω μέχρι το Γενάρχη (!) οπότε σκέφτομαι να ζητήσω τη βοήθεια ενός γενεαλογικού ερευνητή. Πόσο πιστεύετε να κοστίσει μια τέτοια απόπειρα; 

Υ.Γ.: Επίσης υπάρχουν και τεστ DNA που βγάζουν τη διαδρομή των προγόνων στο χάρτη. Τι λέτε γι'αυτά;

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θες να δεις την καταγωγη των ριζων σου; Η απλως τα ονοματα παππουδων πατεραδων κτλ;

Μαθαίνοντας τα ονόματά τους, λογικά θα ανακαλυπτούν και οι ρίζες. Όσο πίσω πηγαίνεις... (επτά γενιές πίσω π.χ.)

Δημοσ.

Υπάρχουν kit ανάλυσης DNA όπου τους στέλνεις ένα δείγμα (συνήθως από το εσωτερικό του στόματος) και ανάλογα με τα haplogroups (απλοομάδες) που θα βρουν, βγαίνει και το πόρισμα από που κρατάει η σκούφια σου... αν θες να βρεις την μητρική καταγωγή, θέλει ανάλυση mtDNA.

Δημοσ.

Υπάρχουν kit ανάλυσης DNA όπου τους στέλνεις ένα δείγμα (συνήθως από το εσωτερικό του στόματος) και ανάλογα με τα haplogroups (απλοομάδες) που θα βρουν, βγαίνει και το πόρισμα από που κρατάει η σκούφια σου... αν θες να βρεις την μητρική καταγωγή, θέλει ανάλυση mtDNA.

Αυτό σχετικά με την καταγωγή, όμως η έρευνα για ονόματα, χρονολογίες κλπ πώς πρέπει να γίνει; Να πάω σε ερευνητή να μου τους βρει ή να ψάξω μόνος μου;

Δημοσ.

Επειδή είχα ψαχτεί και εγώ για αυτό το θέμα, από κάποια ημερομηνία και πίσω δεν βγάζεις άκρη, καταρχήν από κάποια ημερομηνία και πίσω παίζει να μην υπάρχουν στοιχεία και πιστοποιητικά που να αποδεικνύουν ημερομηνίες τόπους γέννησης κτλ. Δεν νομίζω να σου δέιξει μέρος και τόπο καταγωγής το test DNA.

Εγώ είχα βρει ένα φθαρμένο χαρτί μια φορά καταχωνιασμένο μέσα στο γραφείο του πατέρα μου το οποίο το είχε γράψει ο παππούς μου πριν πολλές δεκαετίες και είχε το οικογενειακό δέντρο, βρήκα την ημερομηνία γέννησης του προππάπου μου (1865), ενώ έμαθα και τα ονόματα προπροπαππού και προπροπρο..... αλλά οχι τις ημερομηνίες που δεν υπήρχαν, άντε βγάλε άκρη τώρα τι γινόταν πριν από αυτή την ημερομηνία. Εκτός αυτού χωρίς να είμαι σίγουρος αμφιβάλλω κιόλας αν θα σου χορηγήσουν πιστοποιητικό θανάτου σε ληξιαρχείο για συγγενή μεγαλύτερου βαθμού από Α'.

Δεν έχω ιδέα για κόστος έρευνας αλλά σίγουρα δεν θα είναι και χαμηλό το ποσόν για να ερευνηθεί κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Επειδή είχα ψαχτεί και εγώ για αυτό το θέμα, από κάποια ημερομηνία και πίσω δεν βγάζεις άκρη, καταρχήν από κάποια ημερομηνία και πίσω παίζει να μην υπάρχουν στοιχεία και πιστοποιητικά που να αποδεικνύουν ημερομηνίες τόπους γέννησης κτλ. Δεν νομίζω να σου δέιξει μέρος και τόπο καταγωγής το test DNA.

Εγώ είχα βρει ένα φθαρμένο χαρτί μια φορά καταχωνιασμένο μέσα στο γραφείο του πατέρα μου το οποίο το είχε γράψει ο παππούς μου πριν πολλές δεκαετίες και είχε το οικογενειακό δέντρο, βρήκα την ημερομηνία γέννησης του προππάπου μου (1865), ενώ έμαθα και τα ονόματα προπροπαππού και προπροπρο..... αλλά οχι τις ημερομηνίες που δεν υπήρχαν, άντε βγάλε άκρη τώρα τι γινόταν πριν από αυτή την ημερομηνία. Εκτός αυτού χωρίς να είμαι σίγουρος αμφιβάλλω κιόλας αν θα σου χορηγήσουν πιστοποιητικό θανάτου σε ληξιαρχείο για συγγενή μεγαλύτερου βαθμού από Α'.

Δεν έχω ιδέα για κόστος έρευνας αλλά σίγουρα δεν θα είναι και χαμηλό το ποσόν για να ερευνηθεί κάτι τέτοιο.

Εγώ έχω φτάσει μέχρι το 1873 από το σόι της μάνας της μάνας μου. Του παππού το ανέλαβε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, και του πατερα το σόι πρέπει να το ψάξω μόνος μου ή με ερευνητή (αμερικανικές σελίδες χρεώνουν $3000) . Οσο για τα Ληξιαρχεια , μου εχουν δωσει αρκετες ληξ πραξεις θανάτου (γεννησεως δεν δινουν). Ρώτησα έναν Έλληνα γενεαλόγο - ερευνητή πόσο κοστίζει μια έρευνα και μου απάντησε πως πρέπει πρώτα να του δώσω τα στοιχεια της οικογενειας μου και μετα να μου πει τιμη. Αλλά να του δώσω τα στοιχεία, να κάνει την έρευνα και μετά να μην έχω να τον πληρώσω;

Δημοσ.

Εγώ έχω φτάσει μέχρι το 1873 από το σόι της μάνας της μάνας μου. Του παππού το ανέλαβε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, και του πατερα το σόι πρέπει να το ψάξω μόνος μου ή με ερευνητή (αμερικανικές σελίδες χρεώνουν $3000) . Οσο για τα Ληξιαρχεια , μου εχουν δωσει αρκετες ληξ πραξεις θανάτου (γεννησεως δεν δινουν). Ρώτησα έναν Έλληνα γενεαλόγο - ερευνητή πόσο κοστίζει μια έρευνα και μου απάντησε πως πρέπει πρώτα να του δώσω τα στοιχεια της οικογενειας μου και μετα να μου πει τιμη. Αλλά να του δώσω τα στοιχεία, να κάνει την έρευνα και μετά να μην έχω να τον πληρώσω;

Αναλαμβάνει το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού να ψάχνει την καταγωγή κάπου;

Ο ερευνητής σου είπε πρώτα να του δώσεις τα στοιχεία και να εκτιμήσει με βάση τα στοιχεία που θα του δώσεις πόσο δύσκολη θα είναι η διαδικασία της έρευνας, αφού εκτιμήσει μετά θα σου πει τιμή, εννοείται πως πρώτα θα πληρώσεις και μετά θα προχωρήσει στην έρευνα. Όσο περισσότερα στοιχεία του δώσεις τόσο ευκολότερη η διαδικασία της έρευνας και ισχύει και το αντίστροφο.

Δημοσ.

Αναλαμβάνει το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού να ψάχνει την καταγωγή κάπου;

Ο ερευνητής σου είπε πρώτα να του δώσεις τα στοιχεία και να εκτιμήσει με βάση τα στοιχεία που θα του δώσεις πόσο δύσκολη θα είναι η διαδικασία της έρευνας, αφού εκτιμήσει μετά θα σου πει τιμή, εννοείται πως πρώτα θα πληρώσεις και μετά θα προχωρήσει στην έρευνα. Όσο περισσότερα στοιχεία του δώσεις τόσο ευκολότερη η διαδικασία της έρευνας και ισχύει και το αντίστροφο.

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού σου στέλνει ένα ερωτηματολογιο, συμπληρωνεις το γενεαλογικο σου δεντρο και το στελνεις. (Αυτο το project ισχυει μονο σε οικογενειες προσφυγων απο Μ. Ασια) Απο το να ψαχνεις στη Τουρκια για πιστοποιητικα... Αραγε τα εχουν κρατησει;

Δημοσ.

A, άρα εσύ είχες προγόνους από εκεί και θες να ψάξεις τι γίνεται από Τουρκία μεριά.

Βασικά, θέλω να βρω τους πρόγονους από Τουρκία, αλλά πιο σημαντικές είναι οι ρίζες του πατερα μου, που ειναι απο τη Μηλο. Οπότε αν συνεργαστώ με ερευνητή θα ψαξουμε εκεινους. Τους Μικρασιατες ας τους βρει το Ι.Μ.Ε. (αν τους βρει).

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ, θα στείλω τα στοιχεία στον ερευνητή και θα μου πει αυτος το κοστος.

Αν το μάθεις στείλε μου σε prv και εμένα το κόστος, από περιέργεια περισσότερο.

Δημοσ.

Και τι θα κερδίσεις με το να πληρώσεις τριψηφια ποσά για να μάθεις τους προγόνους? Αν ήταν δωρεάν σχεδόν όλοι θα κοιτάγαμε από περιέργεια αλλα έτσι δεν βλέπω που είναι το νόημα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...