Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 i) Το ποσό που διαθέτουμε: δεν γνωρίζω, ρωτάω για ενημέρωση περίπου πόσο θα βγει 500 - 1000ii) Tη χρήση του υπολογιστή: ...video renderingiii) προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Adobe (effects/premiere, adobe camera raw, κ.α)iv) v) όχι τίποταvi) στο hardware που θα χρειαστώ για την αναβάθμιση με ενδιαφέρουν αρχικά οι τιμές οπότε σκρουτζ, eshopvii) το setup θα γίνει από μένα, ή και τεχνικό για ρυθμίσεις στο bios αν χρειάζονταιviii) Os όχιix) αναβαθμίσεις πάντα παίζουνx) xi) δεν χρειάζομαι oc απλά εαν τα hardware μπορούν δεν με απασχολείxii) ναι αλλά δεν γνωρίζω. Gtx 660, δίσκοι και μνήμες και τροφοδοτικό θα μου πείτε εσείς καλησπέρα πριν 2,5 -3 χρόνια όσο έχω το pc με χελπαρατε να φτιάξω ένα σύστημα για επεξεργασία φωτογραφίας κτλπ. Τώρα ρωτάω για αναθμιση του ιδιου pc όσο αφορά στο βίντεο editing/rendering. όχι νεο pc (ίσως πάω σε new αργότερα intel ή λαπτοπ αντίστοιχα για χαμηλότερη κατανάλωση). Λοιπον τα πράγματα που έχω ειναι: cpu: A8 6600k amd μητρική fm2 socket: GIGABYTE F2A85XM-D3H Ram: kingston hyperx 4 x 4GB 1600mhz 1.5v vga: μια Gtx 660 2gb απο gigabyte τροφοδοσία: collermaster στα 700watt b2-series κουτι : Thermaltake commander ms-3 λέει οτι πέρνει κάρτες atx εγω το εχω με micro atx είναι αυτό http://www.e-shop.gr/case-thermaltake-vo100a1w2n-commander-ms-iii-black-p-PER.650967 αερόψυξη: Rajntek themis στα full load φτάνει 85 βαθμους σε idle 46~ όσο για τα drives δουλεύω απλά με ένα ssd + hdd + usb3 (kingston v300 120gb + seagate 500gb 7200 16mb cache + wd 1T αυτός νομίζω είναι στις 5400rpm). Σημαντικό κομμάτι οι δίσκοι για rendering θα ήθελα οδηγίες για βελτίωση και εδώ. αλλαγή επεξεργαστή και μητρική πχ fx 8350 με υδροψυξη και ό,τι συνεπαγεται θα δώσει ταχύτητα? τροφοδοτικο πόσα βατ ? ? καρτα γραφικών δε νομιζω να αλλάξω. Και θα ήθελα να κρατήσω το ίδιο κουτί εαν γίνεται μην αλλάζω κουτί αν τα χωράει. Μνήμες πάντως απο 8bg που τις έκανα 16 βελτιώθηκε το render. Αμα μπορείτε να στείλετε μερικές καλές οδηγίες για το συγκεκριμένο σύστημα ευχαριστώ πολύ. σημείωση: επεξεργασία και render κάνω σε 14bit αρχεία απο magic lantern η αρχική ανάλυση είναι μικρή 720p oπότε τα πράγματα δεν ειναι τόσο τραγικά στο after effects, σε h426 με bitrate 50-100 mbps μπορει και παραπάνω και 10μπιτα prores.
SpirosZ68 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Κρατας κουτι, καρτα γραφικων, αεροψυξη, τροφοδοτικο, και δισκους και αλλαζεις τα υπολοιπα. Για βιντεο editing η καλυτερη πλατφορμα ειναι το 2011-3 socket. Με διαφορα ομως. Η διαφορα τιμης ειναι μεγαλη αλλα θα φτιαξεις ενα συστημα που θα σου κρατησει πολλα χρονια. Τα χαρακτηριστικα της μητρικης που σου χρειαζονται (και δεν τα εχουν ολες) ειναι: M.2 και USB3.1 Οικονομικη αλλα πολυ καλη επιλογη σε μητρικη ειναι αυτη εδω https://www.skroutz.gr/s/6687122/Asrock-X99-Extreme4-3-1.html Επεξεργαστης αυτος https://www.skroutz.gr/s/5297910/Intel-Core-i7-5820K-Box.html Μνημες δυο σετ απο αυτες εδω https://www.skroutz.gr/s/7299976/HyperX-Fury-16GB-DDR4-2400MHz-HX424C15FBK2-16.html (δεν εχω τσεκαρει συμβατοτητα αλλα κατα 99.9% ειναι συμβατες, θα το δω σε λιγο) Προτεινω δυο σετ αντι για ενα quad channel γιατι σε περιπτωση που χαλασει μια μνημη θα πρεπει να επιστρεψεις ολο το σετ και θα μεινεις χωρις υπολογιστη Δισκος NVME https://www.skroutz.gr/s/7593661/Samsung-SM951-256GB-NVMe.html Τον υπαρχοντα SSD κρατησε τον για τα Cache μονο. Οσον αφορα τους δισκους υπαρχουν πολλες επιλογες. Προσωπικα ειμαι λατρης των μεγαλης χωρητικοτητας δισκων για να μην ψαχνεις αρχεια απο δω κι απο κει. Εννοειται οτι τα παντα πρεπει να υπαρχουν σε τριπλο back up, δυο on site, και ενα off site (main, on site back up, off site back up). Μεγαλης χωρητηκοτητας και ταυτοχρονα γρηγορος χωρις να ειναι υπερβολικα ακριβος ειναι αυτος https://www.skroutz.gr/s/6545749/Seagate-Archive-HDD-v2-6TB.html Για τα exports μπορεις να παρεις εναν ακομα ιδιο η εναν μικροτερο αφου τα τελικα μονταρισμενα ειναι μικροτερα σε μεγεθος απο τα αρχικα. Προταση στα 4ΤΒ https://www.skroutz.gr/s/4934822/Western-Digital-Desktop-Red-4TB.html Τα back up μπορεις να τα κανεις σε εξωτερικους δισκους οπου χαρη στο USB3.1 θα εχεις την μεγιστη ταχυτητα που μπορει να πιασει ο δισκος. Τωρα ειδα το edit που εκανες. Τραβας με Canon στα 720p?
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 ναι σε μένα η δικια μου τραβάει μέχρι 1280x426 (σε ultrawide anamorphic) raw -> cinema dng περίπου 1.5mb/frame -> 10bit prores -> premiere για το μονταζ. Και σε upscale το αποτέλεσμα δεν είναι πολύ κακό. Τα παιδια απ το magic lantern έκαναν πολύ καλή δουλειά, εδώ η panasonic πουλάει ένα v-log 100ευρώ.. η canon είχε/έχει μεγαλύτερη ευελιξία ως προς το βίντεο. Γι αυτό σκέφτομαι την αναβάθμιση από εδώ και καιρό. Πολύ καλή καλή ιδέα οι προτάσεις σ'ευχαριστώ. Η μητρική/μνήμες είναι σε ddr4, πέρνει και pci ssd σε m.2. Υπάρχει κάτι σε ddr3;; Πράγματι τα λεφτά βγαίνουν στο χιλιαρικο
SpirosZ68 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 ναι σε μένα η δικια μου τραβάει μέχρι 1280x426 (σε ultrawide anamorphic) raw -> cinema dng περίπου 1.5mb/frame -> 10bit prores -> premiere για το μονταζ. Και σε upscale το αποτέλεσμα δεν είναι πολύ κακό. Τα παιδια απ το magic lantern έκαναν πολύ καλή δουλειά, εδώ η panasonic πουλάει ένα v-log 100ευρώ.. η canon είχε/έχει μεγαλύτερη ευελιξία ως προς το βίντεο. Γι αυτό σκέφτομαι την αναβάθμιση από εδώ και καιρό. Πολύ καλή καλή ιδέα οι προτάσεις σ'ευχαριστώ. Η μητρική/μνήμες είναι σε ddr4, πέρνει και pci ssd σε m.2. Υπάρχει κάτι σε ddr3;; Πράγματι τα λεφτά βγαίνουν στο χιλιαρικο Σε DDR3 η καλυτερη επιλογη που εχεις ειναι σε i7 4790K 1150 socket. Εκει ομως πας απ ευθειας σε maxed out επιλογες και δεν εχεις καθολου επιλογες αναβαθμισης στο μελλον. Με το 2011-3 μπορεις να πας μεχρι και σε 16πυρηνο (λεφτα να εχεις). Αν θες να κοψεις απο καπου μπορεις να αποφυγεις τον M.2 για τωρα και να βαλεις μονο 16GB μνημη, Θα βγει περιπου 250 ευρω φτηνοτερα Τι τραβας αν επιτρεπεται?
pnick Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Το 2011-3 έχει μέχρι 18πύρηνο. Οι broadwell-E που αναμένονται σύντομα, θα έχουν μέχρι και 22πύρηνο. Αυτά ενημερωτικά. Για δίσκους, ειδικά μεγάλης χωρητικότητας, δεν θα πρότεινα Seagate. Μακράν οι πιό ζημιάρηδες δίσκοι της αγοράς. Πιό αξιόπιστοι hdd και με διαφορά οι Hitachi. Οι WD είναι ενδιάμεσα. Θα πρότεινα και εγώ στον TS να δώσει τώρα κάτι παραπάνω και να πάει σε 2011-3.
SpirosZ68 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Το 2011-3 έχει μέχρι 18πύρηνο. Οι broadwell-E που αναμένονται σύντομα, θα έχουν μέχρι και 22πύρηνο. Αυτά ενημερωτικά. Για δίσκους, ειδικά μεγάλης χωρητικότητας, δεν θα πρότεινα Seagate. Μακράν οι πιό ζημιάρηδες δίσκοι της αγοράς. Πιό αξιόπιστοι hdd και με διαφορά οι Hitachi. Οι WD είναι ενδιάμεσα. Θα πρότεινα και εγώ στον TS να δώσει τώρα κάτι παραπάνω και να πάει σε 2011-3. Εχω αυτη τη στιγμη 57 δισκους διαφορων μεγεθων και κατασκευαστων απο τους οποιους οι περισσοτεροι seagate. 4 απο αυτους μου εχουν βγαλει σφαλματα. Πολυ καλυτερη επιδοση απο τους Hitachi (χαλασαν οι 4 στους 4) WD (χαλασαν οι 4 στους 5) Toshiba (οι 2 στους 4) και Samsung (οι 2 στους 6) ξεχασα και τους Maxtor (o 1 στους 2) και μπορει να μου ξεφευγει και κανενας. Επισης ο τεχνικος μου που δουλευε σε εταιρια ανακτησης δεδομενων μου εχει πει οτι ηταν οι πιο ευκολοι στην επισκευη (οι seagate) και εις μακραν οι χειροτεροι σε αυτο οι WD. H Seagate ειχε οντως καποιες παρτιδες με προβληματα που της χαρισαν το κακο ονομα χωρις να της αξιζει. Προσωπικα την εμπιστευομαι περισσοτερο απο ολες τις αλλες.
pnick Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Εχω αυτη τη στιγμη 57 δισκους διαφορων μεγεθων και κατασκευαστων απο τους οποιους οι περισσοτεροι seagate. 4 απο αυτους μου εχουν βγαλει σφαλματα. Πολυ καλυτερη επιδοση απο τους Hitachi (χαλασαν οι 4 στους 4) WD (χαλασαν οι 4 στους 5) Toshiba (οι 2 στους 4) και Samsung (οι 2 στους 6). Επισης ο τεχνικος μου που δουλευε σε εταιρια ανακτησης δεδομενων μου εχει πει οτι ηταν οι πιο ευκολοι στην επισκευη και εις μακραν οι χειροτεροι σε αυτο οι WD Σέβομαι την εμπειρία σου, αλλά υπάρχουν στατιστικά για το θέμα εδώ και καιρό. Μπες αν θέλεις στο backblaze να δείς τα σχετικά στοιχεία. Μέχρι και μήνυση έγινε στην Seagate από ό,τι διαβάζω και το μεγάλο ποσοστό αστοχιών/ζημιών.
SpirosZ68 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Σέβομαι την εμπειρία σου, αλλά υπάρχουν στατιστικά για το θέμα εδώ και καιρό. Μπες αν θέλεις στο backblaze να δείς τα σχετικά στοιχεία. Μέχρι και μήνυση έγινε στην Seagate από ό,τι διαβάζω και το μεγάλο ποσοστό αστοχιών/ζημιών. Ναι γιατι οντως υπηρξε προβλημα σε καποια φαση, τοτε με τις πλυμμυρες στην Ταιλανδη αν δεν κανω λαθος. Χωρις αυτο τα ποσοστα της θα ηταν πολυ χαμηλοτερα. Aπο ο'τι ειδα δεν ειναι ετσι. Η χειροτερη ειναι η WD Και με λιγο διαβασμα ακομα διαπιστωσα οτι οι Seagate που χρησημοποιουν ειναι οι Green σειρα, οι WD ειναι οι περισσοτεροι RED και απο οτι ειδα η μεθοδολογια που χρησημοποιησαν δεν με βρισκει και πολυ συμφωνο. Εχει τρομερα κενα που μπορουν να οδηγησουν σε πολυ λαθος συμπερασματα. πφφφ
SpirosZ68 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Το μονο ασφαλες συμπερασμα απο αυτο ειναι οτι οι Green δισκοι της Seagate των 1.5ΤΒ και των 3ΤΒ πρεπει να αποφευγονται. Το ιδιο και οι WD RED των 3TB To γραφημα που ποσταρα παντως ηταν ο μεσος ορος απο τον 4ο του 2013 μεχρι τον 12ο 2015
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 (επεξεργασμένο) να σται καλα ευχαριστω θα βολευτω τελικα σε micro atx ddr3 με i7 4790k gigabyte μητρικη z97 και οσο για τους δισκους 2 ssd 2 hdd και εξωτερικους για backup. Στο συστημα θα μπει dual boot osx/windows ή ενα απ τα δυο με σκοπο να τρεχει final cut pro και premiere και transcoding να κανει με τον Μlrawviewer πιο γρηγορα. Για raid 0 το ψαχνω αλα δεν βιαζομαι. Kαρτα γραφικων gtx660 Επεξ/σία 5 Απριλίου 2016 από Επισκέπτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα