e-tic Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Όταν λέμε κοινόχρηστος χώρος δεν σημαίνει ότι μπορεί να τον χρησιμοποιούν όλοι? Ισχύει το ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις αρκεί να μην αφαιρείς το δικαίωμα χρήσης του και απο τους υπολοίπους. Η ελευθερία σου σταματάει εκεί που ξεκινάει η ελευθερία του άλλου. Εφόσον δεν έχει συναίνεση και απο τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες για να το χρησιμοποιήσει κατ'αυτόν τον τρόπο τότε η πράξη του κρίνεται τουλάχιστον ανήθική. 1
βασίλης33 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 μου θυμίζει σε μιά παλιά πολυκατοικία που μέναμε όταν ήμουν μικρός στο υπόγειο (30τμ) υποτίθεται θα μπορούσε η κάθε οικογένεια να να μπορέι να αποθηκεύση κα΄τι που δέν χωράει στο σπίτι... υπήρχε τύπος που το είχε οικειοποιηθεί όλο και το είχε γεμάτο παλιατζούρες... μία δύο τρείς του το είπαμε του κάναμε συστάσεις φωνάξαμε αστυνομία και ένα καλοκαίρι που έφυγε με την γυναίκα του για το χωριό με άδεια ο διαχειριστής φώναξε 2 γύφτους τα φορτώσανε όλα και του δώσανε και 30 ευρώ. όταν γύρισε και άρχισαν οι φασαρίαες όλοι οι ένοικοι κάναν οτι δε΄ν ξέρουν τίποτα. 2 1
SOADNICK Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Μόνο έτσι καταλαβαίνουν κάτι τέτοιοι. Κ εφόσον είναι σε "κοινόχρηστο" χώρο τότε θεωρώ ότι είναι "κοινόχρηστα". Οπότε τα μεταλλικά αντικείμενα τα μαζεύουν γιατί τα λιωνουν οπότε φεύγουν αμέσως. Τα ξύλα μια απτα ίδια όποιον κ να πεις στις μέρες που ζούμε θα τα "σηκώσει" την ίδια μέρα. Κ εάν ξαναβάλει πράγματα στο κοινόχρηστο κάνε ξανά το ίδιο... κ ξανά μέχρι που θα βάλει μυαλό. Πλακα εκανα Εξαλλου ειπα αντι να τα δωσει απλως, ας τα πουλησει
gpolyx Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Καλησπέρα σε όλους, έχω ένα παρόμοιο πρόβλημα αν και λίγο πιο πολύπλοκο... Οικογενειακή πολυκατοικία, 3 αδερφών που πριν χρόνια ο μεσαίος μας πούλησε το ένα σπίτι και αντίστοιχα όλα τα δικαιώματα στο οικόπεδο και κατ επέκταση στους κοινόχρηστους χώρους. Έχει βαλθεί το σόι να μας τρελάνει. Όσο στο σπίτι ζούσε ο πατέρας μου, δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα μαζί τους και ρωτούσαν και παίρναν άδεια για να κάνουν μετατροπές στο οικόπεδο. Πλέον τα τελευταία χρόνια μένει ο αδερφός μου ο μικρός στο σπίτι και τον έχουν τρελάνει. Φάγανε χώρο από τη σκάλα την κεντρική και κάναν μια θέση πάρκινγκ για το μεγάλο αδερφό τους. Ο άλλος έφαγε από την αυλή και έβαλε ντουλάπες, ψησταριές, εργαλειοθήκες και γενικότερα πολύ πράγμα. Τα 3 σπίτια δεν έχουν ίδια είσοδο. Του τελευταίου αδερφού έχει ξεχωριστή, και το δικό μας σπίτι και του μεγάλου τους αδερφού έχουν κοινή είσοδο από το πλάι. Η είσοδος μας έχει ένα διάδρομο που φτάνει στη σκάλα (στο πλάι της υπάρχει μια αποθήκη που είναι δική μας και μπροστά της ένα χώρος 3 τμ), ανεβαίνοντας είναι το σπίτι μας, μετά του άλλου και μετά η ταράτσα. Ο μεγάλος αδερφός άφησε το σπίτι στην κόρη που ζει με την οικογένεια της και θέλει να μας καβαλήσει όλους. Όλο το πλατύσκαλο της μέχρι και την είσοδο για τη ταράτσα είναι χτισμένο. Τραπέζια, καρέκλες, παπουτσοθήκες, ντουλάπες, τσαντάκια και παρατσαντάκια με αποτέλεσμα για να ανέβει κάποιος ταράτσα να κάνει παρκούρ. Επίσης δεν καπνίζουν μέσα στο σπίτι της και το πλατύσκαλο της το χουν κάνει καπνιστήριο, και επισκέψεις να χει κάθονται στις καρέκλες εκεί και πίνουν καφέ και καπνίζουν, με αποτέλεσμα να είναι πάντα τεκές όλη η πολυκατοικία. Άλλαξε κλειδαριά στη ταράτσα και έβαλε και συναγερμό. Στη ταράτσα είχε 2 αποθηκούλες που είναι κοινόχρηστες και άλλαξε κλειδιά και επίσης η ταράτσα είναι τίγκα στη σαβούρα της, από παλιά έπιπλα μέχρι συσκευές. Έχει βάλει και ένα σκυλάκι και το έχει παρατήσει. Ούτε που ξέρω τις συνθήκες που ζει. Αφού γέμισε όλη την πολυκατοικία πήγε και στα 3 τμ έξω από την αποθήκη μας και στοίβαξε. Όχι απλά δεν ανοίγει η αποθήκη μας αλλά δεν την πλησιάζεις κιόλας. Της λέει ο αδερφός μου από πριν την πρώτη καραντίνα να τα πάρει και λέει ναι ναι τώρα αυτές τις μέρες. Αυτό το πράγμα γίνετε μήνες, με το αποκορύφωμα προχθές που της το ξαναείπε να του πει με στιλ και μαγκιά " αυτό ξέχνα το, ο χώρος είναι κοινόχρηστος και δε παίρνω τα πράγματα γι αυτό μη με πρήζεις" Επειδή δε παίρνουν από λόγια και είναι και σόι, άρα περισσότεροι και το χουν δει κάνουμε ότι θέλουμε, δε θέλω να προσπαθούμε να επιχειρηματολογήσουμε συνεχώς στα αυτονόητα, θέλω να απευθυνθώ κάπου σε μια αρχή που θα ρθει και θα βάλει πρόστιμα, για όλες τις καταπατήσεις που έχουν κάνει, χωρίς καμιά άδεια από μας, σε οικόπεδο που έχουμε και μεις ποσοστά και το κυριότερο, θα τους αναγκάσουν να ξεσαβουρώσουν τις σκάλες που είναι και επικίνδυνο να γίνει ατύχημα, για να μην αναφέρω ότι σε περίπτωση πχ σεισμού και μοναδικής εξόδου από πάνω, έχουν αλλάξει κλειδαριά με το έτσι θέλω. Ξέρω ότι δικαστικά θα λυθούν όλα μπαμ, αλλά παίρνει χρόνο και έχει και αρκετά έξοδα. Αν φωνάξω την αστυνομία και τους κάνω βόλτα μέχρι την ταράτσα να τα δούνε όλα αυτά, θα τους αναγκάσουν να τα πάρουν? Για θέματα ασφάλειας και υγιεινής Ευχαριστώ και σόρυ για το μεγάλο κείμενο, απλά προσπάθησα να είμαι αναλυτικός, για να εξηγήσω την κατάσταση που επικρατεί...
Βασίλης_29 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δεν θα βγάλεις καμία άκρη. Γύφτοι κανονικοί οι ένοικοι στην πολυκατοικια σας. Για τα πράγματα στην αποθήκη, αν δεν υπήρχε χώρος να περάσω θα τους έδινα μια κλωτσιά και θα τα έκανα παραπέρα ίσα για να μπορω να περάσω μέσα. Για το σκυλάκι καταγγελία. Κανονικά οι πολυκατοικιες έχουν κανονισμό πρέπει να τον βρεις να γίνονται ΓΣ, αλλά αν χτίστηκε από τους αδελφούς και δεν προνοησαν να συνταξουν κανονισμό, βάσει αυτού μπορείς να τους πας στα δικαστήρια, αλλά και να κερδίσεις το θέμα είναι πως να τους αναγκάσεις να εφαρμόσουν την απόφαση σε πολυκατοικία που όλοι είναι σόι, δεν θα καταφέρεις κάτι. 1
gpolyx Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 52 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Δεν θα βγάλεις καμία άκρη. Γύφτοι κανονικοί οι ένοικοι στην πολυκατοικια σας. Για τα πράγματα στην αποθήκη, αν δεν υπήρχε χώρος να περάσω θα τους έδινα μια κλωτσιά και θα τα έκανα παραπέρα ίσα για να μπορω να περάσω μέσα. Για το σκυλάκι καταγγελία. Κανονικά οι πολυκατοικιες έχουν κανονισμό πρέπει να τον βρεις να γίνονται ΓΣ, αλλά αν χτίστηκε από τους αδελφούς και δεν προνοησαν να συνταξουν κανονισμό, βάσει αυτού μπορείς να τους πας στα δικαστήρια, αλλά και να κερδίσεις το θέμα είναι πως να τους αναγκάσεις να εφαρμόσουν την απόφαση σε πολυκατοικία που όλοι είναι σόι, δεν θα καταφέρεις κάτι. Έχω αρχίσει να απελπίζομαι είναι αλήθεια, αλλά δε θέλω να τους τα χαρίσουμε κιόλας. Δηλαδή το παίζουν τρελίτσα και βγάζουν εις βάρος της περιουσίας του πατέρα μου? Γι αυτό δε θέλω να περιμένω δικαστήρια και πότε θα βγει απόφαση και αν θα την εφαρμόσουν... μέχρι τότε μπορεί να χουν μπει και μέσα στο σπίτι μας, έτσι που το πάνε. Γι αυτό αναρωτιόμουν αν η αστυνομία μπορεί να ρίξει πρόστιμο μιας και μιλάμε και για ασφάλεια και να τους ταρακουνήσει λίγο
Βασίλης_29 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, gpolyx είπε Έχω αρχίσει να απελπίζομαι είναι αλήθεια, αλλά δε θέλω να τους τα χαρίσουμε κιόλας. Δηλαδή το παίζουν τρελίτσα και βγάζουν εις βάρος της περιουσίας του πατέρα μου? Γι αυτό δε θέλω να περιμένω δικαστήρια και πότε θα βγει απόφαση και αν θα την εφαρμόσουν... μέχρι τότε μπορεί να χουν μπει και μέσα στο σπίτι μας, έτσι που το πάνε. Γι αυτό αναρωτιόμουν αν η αστυνομία μπορεί να ρίξει πρόστιμο μιας και μιλάμε και για ασφάλεια και να τους ταρακουνήσει λίγο Πρόστιμο από αστυνομία σε καμία περίπτωση. Με την αστυνομία αυτό που μπορείς να κάνεις μόνο ειναι να την καλέσεις για την καταγραφή συμβάντος δηλαδή οτι όντως έχουν γεμίσει με αντικειμενα οι κοινόχρηστοι χώροι. Αν σκέφτεσαι να πάρεις και να τους πετάξεις τα πράγματα, ξανασκέψου η συμβουλέψου δικηγόρο γιατί φοβάμαι πως μπορούν να κυνηγανε εσένα μετά. Για πολεοδομικες παρανομίες καταγγελία στην πολεοδομία, για τον σκύλο μπορείς να καλέσεις την αστυνομια γιατί απαγορεύεται να ειναι μόνιμα σε εξωτερικό χώρο. 3
gpolyx Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Εννοείται πως δε τα πειράζουμε, δε μπλέκω στην τρέλα τους. Γι αυτό και θέλω να ψαχτώ μέσω αρχής. Θα ξεκινήσω με αστυνομία για την καταγραφή του συμβάντος και την καταγγελία για το σκύλο και μετά θα ρωτήσω πως να συνεχίσω στην πολεοδομία. Η πολεοδομία ελπίζω να μπορεί να τους αναγκάσει να τα μαζέψουν όλα και όχι απλά να τους κάνει παρατηρησούλα... Σε ευχαριστώ φίλε όπως και να χει 11 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Πρόστιμο από αστυνομία σε καμία περίπτωση. Με την αστυνομία αυτό που μπορείς να κάνεις μόνο ειναι να την καλέσεις για την καταγραφή συμβάντος δηλαδή οτι όντως έχουν γεμίσει με αντικειμενα οι κοινόχρηστοι χώροι. Αν σκέφτεσαι να πάρεις και να τους πετάξεις τα πράγματα, ξανασκέψου η συμβουλέψου δικηγόρο γιατί φοβάμαι πως μπορούν να κυνηγανε εσένα μετά. Για πολεοδομικες παρανομίες καταγγελία στην πολεοδομία, για τον σκύλο μπορείς να καλέσεις την αστυνομια γιατί απαγορεύεται να ειναι μόνιμα σε εξωτερικό χώρο. Εννοείται πως δε τα πειράζουμε, δε μπλέκω στην τρέλα τους. Γι αυτό και θέλω να ψαχτώ μέσω αρχής. Θα ξεκινήσω με αστυνομία για την καταγραφή του συμβάντος και την καταγγελία για το σκύλο και μετά θα ρωτήσω πως να συνεχίσω στην πολεοδομία. Η πολεοδομία ελπίζω να μπορεί να τους αναγκάσει να τα μαζέψουν όλα και όχι απλά να τους κάνει παρατηρησούλα... Σε ευχαριστώ φίλε όπως και να χει
Ukforthemoment Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Φιλε εχεις μπλεξει και φοβάμαι θα βρεθείς χαμένος.Σε οικογενειακές πολυκατοικίες δεν μπλέκεις. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 12 λεπτά πριν, gpolyx είπε Εννοείται πως δε τα πειράζουμε, δε μπλέκω στην τρέλα τους. Γι αυτό και θέλω να ψαχτώ μέσω αρχής. Θα ξεκινήσω με αστυνομία για την καταγραφή του συμβάντος και την καταγγελία για το σκύλο και μετά θα ρωτήσω πως να συνεχίσω στην πολεοδομία. Η πολεοδομία ελπίζω να μπορεί να τους αναγκάσει να τα μαζέψουν όλα και όχι απλά να τους κάνει παρατηρησούλα... Σε ευχαριστώ φίλε όπως και να χει Εννοείται πως δε τα πειράζουμε, δε μπλέκω στην τρέλα τους. Γι αυτό και θέλω να ψαχτώ μέσω αρχής. Θα ξεκινήσω με αστυνομία για την καταγραφή του συμβάντος και την καταγγελία για το σκύλο και μετά θα ρωτήσω πως να συνεχίσω στην πολεοδομία. Η πολεοδομία ελπίζω να μπορεί να τους αναγκάσει να τα μαζέψουν όλα και όχι απλά να τους κάνει παρατηρησούλα... Σε ευχαριστώ φίλε όπως και να χει Η πολεοδομία δεν ασχολείται επουδενι με πράγματα και αντικείμενα, αυτό που θα ασχοληθεί είναι αν έχουν στήσει κάποια μόνιμη κατασκευή επί των χωρων του κτιρίου πχ αποθηκουλα η κλείσιμο χωρών. 1
xgol Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 21 λεπτά πριν, gpolyx είπε Εννοείται πως δε τα πειράζουμε, δε μπλέκω στην τρέλα τους. Γι αυτό και θέλω να ψαχτώ μέσω αρχής. Θα ξεκινήσω με αστυνομία για την καταγραφή του συμβάντος και την καταγγελία για το σκύλο και μετά θα ρωτήσω πως να συνεχίσω στην πολεοδομία. Η πολεοδομία ελπίζω να μπορεί να τους αναγκάσει να τα μαζέψουν όλα και όχι απλά να τους κάνει παρατηρησούλα... Σε ευχαριστώ φίλε όπως και να χει Εννοείται πως δε τα πειράζουμε, δε μπλέκω στην τρέλα τους. Γι αυτό και θέλω να ψαχτώ μέσω αρχής. Θα ξεκινήσω με αστυνομία για την καταγραφή του συμβάντος και την καταγγελία για το σκύλο και μετά θα ρωτήσω πως να συνεχίσω στην πολεοδομία. Η πολεοδομία ελπίζω να μπορεί να τους αναγκάσει να τα μαζέψουν όλα και όχι απλά να τους κάνει παρατηρησούλα... Σε ευχαριστώ φίλε όπως και να χει Για αρχή θα χρειαστείς έναν δικηγόρο, μήπως κάποια θέματα μπορούν να λυθούν με ένα εξώδικο, χωρις να χρειαστεί καν να φτάσεις σε αστυνομίες κτλ. Σε κάθε περίπτωση, κάνε αυτό που οφείλεις στη μνήμη του πατέρα σου. Προσωπικά, σου εύχομαι ολόψυχα να τους κάνεις να πληρώσουν την ξετσιπωσιά τους. Και πιστεύω πως θα τα καταφέρεις. 2
papoys1 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Τα μόνιμα προβλήματα με τους κοινόχρηστους χώρους Υπάρχουν και χειρότερα. Εμάς κάποιος πρόσφατα στην ανοιχτή πυλωτή που παρκάρει το αμάξι αποφάσισε να κάνει γκαρσονιέρα (ναι γκαρσονιέρα) και άρχισε τις προεργασίες σωλήνες νερού αποχετεύσεις διαμόρφωση για μπετό.😁 Είχε φέρει και ένα κουμάσι που όπως μάθαμε εκ των υστέρων ήταν ένα λαμόγιο κάτι σαν τοπογράφος που ασχολείται με δηλώσεις αυθαιρέτων μάλλον να το δηλώσει μετά ( ο θεός και η ψυχή του δηλαδή);;;;;; Φυσικά φωνάξαμε αστυνομία γιατί αλλιώς δεν καταλαβαίνει. Τραμπούκος με όλη τη σημασία της λέξης. Το κακό είναι ότι τέτοιοι άνθρωποι εκμεταλλεύονται την ευγένεια των άλλων. Τελικά τη σημερινή εποχή δεν πρέπει να είσαι ευγενικός αλλά από την άλλη πρέπει να το έχεις και στο DNA σου να είσαι τραμπούκος. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2020 από papoys1 3
AristidisZ Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Στις 12/3/2016 στις 2:56 ΜΜ, SOADNICK είπε Δε θελω τετοια απο μελη του insomnia. Πουλα τα Εγώ πάντως θα τα έκαιγα😁 1
gpolyx Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Ukforthemoment πόσο πιο χαμένος να βγω? Εδώ λέμε τα χουμε χάσει όλα... 3 ώρες πριν, papoys1 είπε Τα μόνιμα προβλήματα με τους κοινόχρηστους χώρους Υπάρχουν και χειρότερα. Εμάς κάποιος πρόσφατα στην ανοιχτή πυλωτή που παρκάρει το αμάξι αποφάσισε να κάνει γκαρσονιέρα (ναι γκαρσονιέρα) και άρχισε τις προεργασίες σωλήνες νερού αποχετεύσεις διαμόρφωση για μπετό.😁 Είχε φέρει και ένα κουμάσι που όπως μάθαμε εκ των υστέρων ήταν ένα λαμόγιο κάτι σαν τοπογράφος που ασχολείται με δηλώσεις αυθαιρέτων μάλλον να το δηλώσει μετά ( ο θεός και η ψυχή του δηλαδή);;;;;; Φυσικά φωνάξαμε αστυνομία γιατί αλλιώς δεν καταλαβαίνει. Τραμπούκος με όλη τη σημασία της λέξης. Το κακό είναι ότι τέτοιοι άνθρωποι εκμεταλλεύονται την ευγένεια των άλλων. Τελικά τη σημερινή εποχή δεν πρέπει να είσαι ευγενικός αλλά από την άλλη πρέπει να το έχεις και στο DNA σου να είσαι τραμπούκος. Καλά από λαμόγια άλλο τίποτα! Η αστυνομία τι ακριβώς έκανε? Εννοώ ότι δε ξέρει αν ο άλλος έχει πάρει άδεια πολεοδομίας ή και γω δε ξέρω τι και είναι νόμιμος, οπότε πως ελέγχει την παρανομία? Πως το σταμάτησε? 2 ώρες πριν, AristidisZ είπε Εγώ πάντως θα τα έκαιγα😁 Κάποια στιγμή σκεφτήκαμε να το πουλήσουμε... , αλλά μετά το λυπηθήκαμε γιατί σε καιρούς που ζούμε, ένα σπίτι είναι πάντα ένα σπίτι. Ενδιαφέρθηκε και ο από πάνω 😄 Ωρες ώρες σκέφτομαι ότι τα κάνει όλα για να του πουλήσουμε πιο γρήγορα 14 ώρες πριν, xgol είπε Για αρχή θα χρειαστείς έναν δικηγόρο, μήπως κάποια θέματα μπορούν να λυθούν με ένα εξώδικο, χωρις να χρειαστεί καν να φτάσεις σε αστυνομίες κτλ. Σε κάθε περίπτωση, κάνε αυτό που οφείλεις στη μνήμη του πατέρα σου. Προσωπικά, σου εύχομαι ολόψυχα να τους κάνεις να πληρώσουν την ξετσιπωσιά τους. Και πιστεύω πως θα τα καταφέρεις. Σε ευχαριστώ πολύ! Έχω σκεφτεί να συμβουλευτώ ένα δικηγόρο ώστε να ξέρω πως να κινηθώ και ίσως τον βάλω πληρεξούσιο σε πολεοδομίες κτλ, γιατί πραγματικά είναι πολύ ψυχοφθόρο να προσπαθείς να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα