Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

φίλος έχει Core2 Duo E6400 με Radeon 5770 και το χρησιμοποιεί για να παίζει Heroes of the storm και Diablo

Θέλει να τον κρατήσει σαν δεύτερο Η/Υ και να πάρει νέο για να καλύπτει τα παραπάνω και να δει και βελτίωση ώστε να "καταλάβει" ότι πήρε νέο Η/Υ

Οπότε...

i) ειπε για 350, ίσως μπορεί να ανεβεί και ως 400 (αν δεν γίνεται αλλιώς)

ii) Tη χρήση του υπολογιστή:
Heroes of the storm και Diablo, ταινίες, Youtube

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν:

Τίποτα

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? 
Δεν θέλει οθόνη, έχει μία ανάλυσης 1080p

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

Ένα πολύ απλό σετ πληκτρολόγιο ποντίκι

vi) Αγορά κατά προτίμηση από eshop

vii) Η συναρμολόγηση θα γίνει από εμένα

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? 
Δεν θέλει λειτουργικό σύστημα

ix) Δεν τον ενδιαφέρει SLI/CF, ίσως μετά από καιρό αναβαθμίσει VGA

x) Δεν θα γίνει OC στη CPU

xi) Δεν θα γίνει OC στη GPU

xii) Ίσως κρατήσει το Thermaltake 620W που πήρε πέρσι και να πάρει ένα φτηνό τροφοδοτικό για το βάλει στη θέση του Τhermaltake στον παλιό Η/Υ

Αυτό που σκέφτομαι είναι να πάρει SSD 240GB και να κρατάει/βλέπει τις ταινίες του από εξωτερικό δίσκο που έχει
Επίσης υπάρχει CPU με γραφικά που να παίζει καλά τα παραπάνω games μέσα στο πλαίσιο της τιμής που θέλει ή πρέπει να πάει σε ξεχωριστή GPU;

Ευχαριστώ!

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ναι υπάρχουν cpu που να έχουν ενσωματωμένα γραφικά, οι apu amd.

Το μόνο που δεν αναφέρεις ή καταλάθως το παρέλειψα εγώ είναι ότι αν θέλεις μελλοντικές αναβαθμίσεις!?

Δημοσ.

εαν θελει να δει μεγαλη διαφορα ενας ssd χρειαζεται. εαν εχει δευτερο σκληρο εξωτερικο καλυτερα να τον κρατησει για backup. επισης μην παιζεις με φθηνα τροφοδοτικα.

οποτε καταληγω στις εξης λυσεις: 1. θα πεισεις τον φιλο σου οτι δεν γινεται να εχει δυο υπολογιστες ή 2. θα τον πεισεις να δωσει λιγα παραπανω και να παρει κατι σαν τα παρακατω. και τα δυο συστηματα ειναι ομοια μονο απο διαφορετικα καταστηματα. ειλικρινα πιο φθηνο δεν μπορω να φτιαξω.

post-251572-0-10601200-1457767830_thumb.jpg

post-251572-0-70398400-1457767833_thumb.jpg

αν παλει ο φιλος επειμενει οτι θελει δευτερο pc με 350ευρω τοτε μπορεις να αφερεσεις τον σκληρο και το dvd. κατι που δεν το συνιστω καθολου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

φιλε vaie, συνθεσεις με AM1 πλατφορμα, ειναι για εντελως αλλη χρηση και ουδεμια σχεση εχουν με Gaming, οποιουδηποτε παιχνιδιου...!!!! 

φιλε myst77, αν ξερεις, πες μας ποια μητρικη εχει στο υπαρχων συστημα...... ή ακομα καλυτερα, γραψε αν μπορεις, αναλυτικα το συστημα που εχει...!  

ολα τα κομματια...!!! 

Επεξ/σία από cabdik
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και τα δυο παιχνιδια που παιζει εχουν σχετικα χαμηλες απαιτησεις σε hardware.
Ωστοσο αν αντι να αναβαθμισει το υπαρχον συστημα φτιαξει δυο υπολογιστες τοτε θα καταληξει να εχει δυο πολυ μετρια PC που σε λιγο καιρο θα θελουν παλι αναβαθμιση.
Η γνωμη μου ειναι να διαθεσει το υπαρχον budget για μητρικη, επεξεργαστη, μνημη, να πουλησει τα παλια και να συμπληρωσει λιγα ακομα για να παρει καλυτερη καρτα γραφικων (και ενα κουτι ισως αργοτερα για ψυχολογικους λογους κυριως).

Εναλλακτικα, κανει απλα αλλαγη επεξεργαστη (αν η μητρικη του σηκωνει τετραπυρηνους), στην υπαρχουσα μητρικη και καρτας γραφικων μονο

Upgrade plan 1:
http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=49374&cat=3&sub=404&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=49039&cat=2&sub=403&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=44111&cat=4&sub=395&pmanuf=undefined&sort=1&step=5

πωληση της παλιας μητρικης με τον επεξεργαστη και τις μνημες (40-80 ευρω αναλογα με το τι ακριβως εχει) και της καρτας γραφικων (40-45ευρω)

αγορα καινουριας καρτας γραφικων

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=38111&cat=5&sub=137&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=3

(Και η HD5770 τα παιζει τα παιχνιδια αλλα οριακα οποτε η αναβαθμιση της καρτας γραφικων σε αυτην την περιπτωση δεν ειναι αναγκη να γινει αμεσα)

Upgrade Plan 2:

Αγορα μεταχειρισμενου τετραπυρηνου επεξεργαστη 775 (αν επιτρεπει η μητρικη) με κοστος απο 20 εως 50 ευρω το πολυ (ισως και μνημες αν δεν εχει τουλαχιστον 4GB)

και αγορα της απο πανω καρτας γραφικων.

Αφου τα κανει πρωτα αυτα, μετα κοιταει και για SSD

post-382068-0-51182800-1457772839_thumb.png

Επεξ/σία από SpirosZ68
Δημοσ.

γι αυτο κι εγω, ζητησα να μας πει ΑΚΡΙΒΩΣ απο τι αποτελειται το υπαρχων πισι, ωστε να δουμε τι εναλλακτικες λυσεις υπαρχουν....!!!!  

αλλα χρειαζομαστε ολες τις INFO για να δουμε..!!!

• Like 1
Δημοσ.

φιλε vaie, συνθεσεις με AM1 πλατφορμα, ειναι για εντελως αλλη χρηση και ουδεμια σχεση εχουν με Gaming, οποιουδηποτε παιχνιδιου...!!!! 

αφου το λες εσυ. τι λες για socket fm2 ?

http://www.e-shop.gr/mitriki-asrock-fm2a68m-dg3-retail-p-PER.528835

http://www.e-shop.gr/cpu-amd-a4-4020-320ghz-box-p-PER.559671

εγω βασικα απο intel μερια ειμαι. σε amd δεν ξερω πολλα οπως διαπιστωσες. αλλα τοσο φθηνο συστημα μονο με amd μπορεις να φτιαξεις.

Δημοσ.

αφου το λες εσυ. τι λες για socket fm2 ?

http://www.e-shop.gr/mitriki-asrock-fm2a68m-dg3-retail-p-PER.528835

http://www.e-shop.gr/cpu-amd-a4-4020-320ghz-box-p-PER.559671

εγω βασικα απο intel μερια ειμαι. σε amd δεν ξερω πολλα οπως διαπιστωσες. αλλα τοσο φθηνο συστημα μονο με amd μπορεις να φτιαξεις.

Και τα προηγουμενα και τα τωρινα ειναι ακυρα οπως και γενικοτερα οποιαδηποτε επιλογη σε AMD αυτη τη στιγμη εκτος αν καποιος εχει ηδη AMD και παει για αναβαθμιση.

Γενικα με 350ευρω μπορεις να φτιαξεις εναν υπολογιστη που θα παιζει (αυτα τα) παιχνιδια αλλα δεν θα σηκωνει σχεδον τιποτα απο αναβαθμιση και θα ειναι ουσιαστικα πεταμενα λεφτα σε πολυ συντομο χρονικο διαστημα.

Σε γενικες γραμες οταν βλεπεις αυτο "x) Δεν θα γίνει OC στη CPU" δεν προτεινεις AMD

Δημοσ.

Καταντάς ανέκδοτο....

Έχω εξηγήσει πολλές φορές τον λόγο που η αναβαθμισιμοτητα σε συγχρονες πλατφόρμες που ανανεώνονται κάθε γενιά ειναο ασύμφορη. Τώρα λέμε αλλά λόγια να αγαπιόμαστε ....

Βάζεις athlon x4 845 με 70€

Μια μητρική A78/A8 με 50-60€

Και ότι μένει το ρίχνεις στην κάρτα φτάνοντας να έχεις έως και r9 380 4gb .

Και έχεις το καλύτερο gaming σύστημα σε αυτό το budget.

Αν θες επόμενη αναβάθμιση πουλάς μητρική κι επεξεργαστή μαζί για να πιάσεις τιμη, γιατί διαφορετικά θα σου πάρουν τον επεξεργαστή τσαμπα ... μια και με την έλευση νεότερου socket οι μητρικές για το παλαιό χάνονται από την αγορά.

• Like 1
Δημοσ.

Σε γενικες γραμες οταν βλεπεις αυτο "x) Δεν θα γίνει OC στη CPU" δεν προτεινεις AMD

ποιος κανονισμος το λεει αυτο παρακαλω....? 

θα συμφωνησω με τον adtakh, οτι αυτη τη στιγμη, η πιο οικονομικη πλατφορμα γαι gaming ειναι FM2+ με τον 845...!!!!

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα,

φίλος έχει Core2 Duo E6400 με Radeon 5770 και το χρησιμοποιεί για να παίζει Heroes of the storm και Diablo

Θέλει να τον κρατήσει σαν δεύτερο Η/Υ και να πάρει νέο για να καλύπτει τα παραπάνω και να δει και βελτίωση ώστε να "καταλάβει" ότι πήρε νέο Η/Υ

Οπότε...

i) ειπε για 350, ίσως μπορεί να ανεβεί και ως 400 (αν δεν γίνεται αλλιώς)

ii) Tη χρήση του υπολογιστή:

Heroes of the storm και Diablo, ταινίες, Youtube

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν:

Τίποτα

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? 

Δεν θέλει οθόνη, έχει μία ανάλυσης 1080p

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

Ένα πολύ απλό σετ πληκτρολόγιο ποντίκι

vi) Αγορά κατά προτίμηση από eshop

vii) Η συναρμολόγηση θα γίνει από εμένα

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? 

Δεν θέλει λειτουργικό σύστημα

ix) Δεν τον ενδιαφέρει SLI/CF, ίσως μετά από καιρό αναβαθμίσει VGA

x) Δεν θα γίνει OC στη CPU

xi) Δεν θα γίνει OC στη GPU

xii) Ίσως κρατήσει το Thermaltake 620W που πήρε πέρσι και να πάρει ένα φτηνό τροφοδοτικό για το βάλει στη θέση του Τhermaltake στον παλιό Η/Υ

Αυτό που σκέφτομαι είναι να πάρει SSD 240GB και να κρατάει/βλέπει τις ταινίες του από εξωτερικό δίσκο που έχει

Επίσης υπάρχει CPU με γραφικά που να παίζει καλά τα παραπάνω games μέσα στο πλαίσιο της τιμής που θέλει ή πρέπει να πάει σε ξεχωριστή GPU;

Ευχαριστώ!

εγω κολλαω λιγο εδω.....

Δημοσ.

Έχω εξηγήσει πολλές φορές τον λόγο που η αναβαθμισιμοτητα σε συγχρονες πλατφόρμες που ανανεώνονται κάθε γενιά ειναο ασύμφορη. Τώρα λέμε αλλά λόγια να αγαπιόμαστε ....

Λυπαμαι αλλα διαφωνω.

ποιος κανονισμος το λεει αυτο παρακαλω....? 

θα συμφωνησω με τον adtakh, οτι αυτη τη στιγμη, η πιο οικονομικη πλατφορμα γαι gaming ειναι FM2+ με τον 845...!!!!

Δεν το λεει κανενας κανονισμος, το VFM των AMD βασιζεται σε μεγαλο βαθμο στο OC,

Ειναι, αλλα με 0 αναβαθμισημοτητα. Για καποιους ειναι πιο συμφερον να αλλαζεις τα παντα για να κανεις μια αναβαθμιση και για καποιους αλλους ειναι πιο συμφερον να αλλαζεις ενα επεξεργαστη. Οπως το βλεπει ο καθε ενας.

Δημοσ.

Δεν θέλουν όπως και δήποτε oc οι amd, ένας 6300 / 83xx μια χαρά αποδίδει και στοκ.

Αλλά βέβαια τώρα θα έρθει η ωραία απάντηση οι amd είναι ψόφιοι στοκ θέλουν oc ακριβές ψύξεις μπλα μπλα κλπ. Όταν είχα στα χέρια μου από φιλικό μηχάνημα 8320 στοκ και 290 και τερμάτιζε η 290 σε bf4 multiplayer, gta v, ac unity και ο 8320 ήταν με μητρική μάπα που έκανε throttling κιόλας μερικές φορές, συγκεκριμένα την asrock 970 fatal1ty η οποία αλλάχτηκε με 990xa ud3 και σταμάτησε πια το throttling (στην αρχή δεν ξέραμε τι έπαιζε με την fatal1ty, μετά γέμισε το internet με αρνητικά σχόλια για το mobo και την πάθαμε και εμείς, τουλάχιστον δεν είχαμε σκάσιμο από mosfet αλλά ένα απλό throttling που κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει, απλά η κατασκευή της μητρικής αυτής είναι ελεϊνή). Συμφωνώ στο όπως το βλέπει ο κάθε ένας, αλλά πρέπει να λέμε και πως έχει το πράγμα, μιας και ο καθένας μπορεί να τα λέει όπως τα βλέπει ο ίδιος, μονόπλευρα και όχι όπως ισχύουν πραγματικά. Αυτό που λέω περί fx μπορεί να στο επιβεβαιώσει και ο adtakhs, ξέρει πολλά περισσότερα σχετικά με τους amd έχει εμπειρία με τους amd και έχει δοκιμάσει παρόμοιο μηχάνημα δίχως θέματα.

Δημοσ.

Δηλαδή θες να μου πεις πως αν είχες έναν i3 2100 στο 1156 socket, δεν θα πουλούσες την μητρική των 50€ που ειχες αγορασει μαζί με τον 2100 ώστε να βγαλεις κανένα φράγκο και να πας σε νέο σύστημα αλλά θα εδινες τσαμπα τον i3 για να πάρεις ακριβά έναν i7 2600/ 2700 στα υπερκοστολογημενα μτχ χωρίς κιόλας εγγύηση για να αναβαθμίσεις την παλαιά πλατφορμα ....

Λυπάμαι που θα σου το πω, αλλά οι τελευταίες πλατφόρμες που το είχαν αυτό ήταν οι S775 της intel και ή AM3/AM3+ της amd που σου έδιναν το δικαίωμα να βάλεις σε παλαιά μητρική νέας γενιας επεξεργαστή.

Τα 1150/1155/1556/1151/FM1/FM2/FM2+ απλά είναι πακέτα που τα αγοράζει και τα πουλάς μαζί .

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...