Προς το περιεχόμενο

X58-sata3 ssd

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Θα ήθελα την γνώμη σας όσον αφορά ένα σύστημα που φτιάχνω το σύστημα έχει συμβατικό δίσκο και σκεφτόμουν να βάλω ssd αλλα θα πιάνει μόνο τα (3gb sata2) όποτε ο ssd δεν θα βγάλει την ταχύτητα του έτσι πρέπει να χρησιμοποιήσω κάποια PCIE ή με κάποιον κοντρολερ ή με κάποιο pcie ssd όπως κάποιοι φτηνοί plextor που διάβασα οτι είναι και bootable απο την μητρική μου (p6t deluxe v2) δώστε μου την γνώμη σας 2ssd σε raid μέσω κάποιου controller ή PCI ssd; Οποία απο τις δυο λύσεις θα πρέπει να είναι bootable και όχι απλά να βλέπει τον δίσκο καθώς θα γράψω το OS

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Δημοσ.

Δεν αξιζει για παλιο συστημα να παρεις pci-e. Σε sequential ταχυτητα θα χασεις αρκετα, αλλα στα random θα εξακολουθει να πηγαινει πολυ καλα. Βαλε εναν απλο sata III και θα εισαι μια χαρα, και οταν καποια στιγμη αλλαξεις μητρικη, τον βαζεις εκει πανω και ολα οκ.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δλδη με τον πλεξτορ σε pcie δεν θα δω διαφορά; Σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιήσω τις PCI και μείνω στις sata 2 αξίζει να κάνω raid δυο φτηνούς ssd?

Δημοσ.

Και εγώ σε παρόμοια περίπτωση ειμαι μιας και έχω x58 motherboard το είχα σκεφτεί και εγώ αλλα κατέληξα οτι δεν αξίζει τετοια λύση δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά

Δημοσ.

Μην κάνεις τίποτα, δεν θα δις διάφορα από sata2 σε sata3, το μονό που θα σου προσφέρει το sata3 είναι μεγαλύτερο sequential read, όλα τα άλα 4Κ read/write and sequential write θα παραμείνουνε τα ίδια, με λίγα λόγια από HDD σε SSD με sata2 θα δις μεγάλη διάφορα άλα πολύ μικρή ως ανύπαρκτη από sata2 σε sata3, οπότε άπλα πάρε τον SSD και μην ασχολείσαι.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...