localy Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Καλησπερα τη διαφορα υπαρχει στο annex α και στο annex μ γιατι εχω ενα modem/router το οποιο ειναι και για απλη αναλογικη γραμμη αλλα και για isdn γραμμη.και το εχω βαλει σε pstn γραμμη και κλειδωσε ολα οκ.αλλα γραφει ammx m κανονικα δεν επρεπε να γραφει annex a?
NikosKallithea Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δες εδω https://el.wikipedia.org/wiki/ADSL
johnmegarythmos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 κανονικα θα πρεπει να προσαρμοζεται με βαση την γραμμη που συνδεεται ! παντως αυτο που γραφει για το annex α , δεν πρεπει να ισχυει αυτο που γραφει η wikipedia οτι μεγιστο μεχρι 8mbs ! Ουτε καν , εγω συνχρονιζω παραπανω ..
Lolarikos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Νομίζω ότι θα έπρεπε να γράφει Annex A. Εκτός αν είσαι σε πάροχο που δίνει Annex M και σε έχει βάλει εκεί, δηλαδή Forthnet ή OTE. Αλλά αν ήσουν σε Annex M θα το ήξερες γιατί θα το πλήρωνες και παραπάνω, οπότε υποθέτω ότι λέει άλλα ντάλον το modem. Εμένα το H367N μου γράφει Annex B και είμαι σε PSTN.
localy Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 ο παροχος ειναι ο οτε. αλανταλον το modem/router δεν μπορει να λεει.το dsl modulation ειναι στο autsynch. μηπως το annex Μ και το annex A ειναι το ιδιο. adsl2/adsl2+ ?
Lolarikos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 To modulation type έχει να κάνει με το αν είσαι σε vdsl ή adsl. Τώρα το annex m έχω την εντύπωση ότι είναι το ίδιο με το annex a, απλά με μεγαλύτερα upload speeds. Δες τα στατιστικά της γραμμής και αν έχεις πάνω από 1000kbps upload τοτε πράγματι είσαι σε annex m, γιατί το απλό annex a σε adsl2 υποστηρίζει μέχρι 1mbps ενώ το annex m μέχρι 3,5. Πάντως σχετικά με το άλλα ντάλον, κάποιος από το φόρουμ με το h367n της hol του έβγαζε annex b ενώ είχε pstn, όπως εγώ. Μόλις το αντικατέστησε με ένα tp link, του έβγαζε annex a, όπως κανονικά θα έπρεπε. 1
dbconan Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 To modulation type έχει να κάνει με το αν είσαι σε vdsl ή adsl. Τώρα το annex m έχω την εντύπωση ότι είναι το ίδιο με το annex a, απλά με μεγαλύτερα upload speeds. Δες τα στατιστικά της γραμμής και αν έχεις πάνω από 1000kbps upload τοτε πράγματι είσαι σε annex m, γιατί το απλό annex a σε adsl2 υποστηρίζει μέχρι 1mbps ενώ το annex m μέχρι 3,5. Πάντως σχετικά με το άλλα ντάλον, κάποιος από το φόρουμ με το h367n της hol του έβγαζε annex b ενώ είχε pstn, όπως εγώ. Μόλις το αντικατέστησε με ένα tp link, του έβγαζε annex a, όπως κανονικά θα έπρεπε. Αυτος ειμαι εγω....Η γραμμη κανει οτι θελει....τι να πω...
poulinos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Καλησπερα τη διαφορα υπαρχει στο annex α και στο annex μ γιατι εχω ενα modem/router το οποιο ειναι και για απλη αναλογικη γραμμη αλλα και για isdn γραμμη.και το εχω βαλει σε pstn γραμμη και κλειδωσε ολα οκ.αλλα γραφει ammx m κανονικα δεν επρεπε να γραφει annex a? annex a = μεχρι 1 mbit upload annex m= μεχρι 3 mbit upload αν θυμαμαι καλα .εννοειται οτι χανεις tones απο το download τα οποια πανε για να πετυχεις παραπανω up. annex m δινει η forthnet μεχρι 2 και η on εδινε. ο οτε δινει annex m αλλα απλα κλειδωνεις σε annex m δεν παιζεις μεχρι 2 mbit.αυτο ειναι αρνητικο διοτι χανεις σε ταχυτητα download και μπορει να κερδισεις λιγο απλα στο up.δηλαδη αντι να συγχρονιζεις 950 στο up να σε παει στο 1021. αναλυτικο θεμα ειναι εδω. http://www.insomnia.gr/topic/543018-thomson585v7-sn-margin-up-down-db γυρισε το σε annex a και θα κερδισεις σε ταχυτητα.σε καθε ρουτερ γυρναει διαφορετικα. κανονικα θα πρεπει να προσαρμοζεται με βαση την γραμμη που συνδεεται ! παντως αυτο που γραφει για το annex α , δεν πρεπει να ισχυει αυτο που γραφει η wikipedia οτι μεγιστο μεχρι 8mbs ! Ουτε καν , εγω συνχρονιζω παραπανω .. το ρουτερ αναλογως τι εχεις τσεκαρει μεσα προσπαθει να συγχρονισει.εξαρτατε βεβαια και η αλλη πλευρα το αφηνει.αν γινει απο την μια πλευρα τοτε μπορει να μην συγχρονισει ή αμα συγχρονισει να ειναι ο συγχρονισμος λιγο χαλια. το annex a ειναι για adsl over pstn μετα υπαρχει adsl ,adsl2,adsl2+.το adsl αλλιως g.dmt ειναι μεχρι 8.δεν εχει σχεση με το annex .και τα 2 annex φτανουν μεχρι 24mbit.απλα στο adsl over isdn το annex m δεν λεγεται annex m αλλα λεγεται annex j https://en.wikipedia.org/wiki/G.992.3_Annex_J Δες εδω https://el.wikipedia.org/wiki/ADSL ας δει του εξωτερικου εχει παραπανω πραγματα. https://en.wikipedia.org/wiki/Asymmetric_digital_subscriber_line Νομίζω ότι θα έπρεπε να γράφει Annex A. Εκτός αν είσαι σε πάροχο που δίνει Annex M και σε έχει βάλει εκεί, δηλαδή Forthnet ή OTE. Αλλά αν ήσουν σε Annex M θα το ήξερες γιατί θα το πλήρωνες και παραπάνω, οπότε υποθέτω ότι λέει άλλα ντάλον το modem. Εμένα το H367N μου γράφει Annex B και είμαι σε PSTN. ο οτε σε κλειδωνει σε annex m αν το ρουτερ υποστηριζει annex m αλλα δεν σου δινει παραπανω απο 1 mbit.οποτε στην ουσια χανεις σε ταχυτητα download.μπορει να το κανει και επιτηδες γιατι μπορει να χασεις και 2 mbit σε ταχυτητα και να κερδισεις ελαχιστα στο up.Παραπανω πραγματα στο θεμα που εβαλα πιο πανω.οποτε ο οτε δεν δινει annex m με 2 mbit upload απλα σε βαζει και συγχρονιζεις εκει.για σενα οπως εγραψα οι καρτες του οτε πρεπει να παιζουν και τα 2 annex αλλα ο εξοπλισμος ισως να ειναι για annex b.εκτος αν ο εξοπλισμος παιζει και στα 2 annex το ιδιο και οι καρτες και για καποιο λογο συγχρονιζουν annex b σαν default. ο παροχος ειναι ο οτε. αλανταλον το modem/router δεν μπορει να λεει.το dsl modulation ειναι στο autsynch. μηπως το annex Μ και το annex A ειναι το ιδιο. adsl2/adsl2+ ? το ρουτερ σωστα το λεει.απλα ο οτε εχει κανει .... autosync αλλιως multimode σημαινει οτι το ρουτερ δοκιμαζει ολα τα modes που εχει check και οπου συμφωνησει με το dslam. οχι δεν ειναι το ιδιο το annex m με το annex a.αλλο πραγμα το annex αλλο πραγμα το adsl2 adsl2+ adsl. annex a μπορει να εχεις και σε adsl και σε adsl2 και σε ads2+ To modulation type έχει να κάνει με το αν είσαι σε vdsl ή adsl. Τώρα το annex m έχω την εντύπωση ότι είναι το ίδιο με το annex a, απλά με μεγαλύτερα upload speeds. Δες τα στατιστικά της γραμμής και αν έχεις πάνω από 1000kbps upload τοτε πράγματι είσαι σε annex m, γιατί το απλό annex a σε adsl2 υποστηρίζει μέχρι 1mbps ενώ το annex m μέχρι 3,5. Πάντως σχετικά με το άλλα ντάλον, κάποιος από το φόρουμ με το h367n της hol του έβγαζε annex b ενώ είχε pstn, όπως εγώ. Μόλις το αντικατέστησε με ένα tp link, του έβγαζε annex a, όπως κανονικά θα έπρεπε. to modulation δεν εχει να κανει μονο με το αν εισαι vdsl ή adsl.εχει να κανει και στο adsl τι εισαι αν εισαι adsl ,adsl2+,adsl2.οπως και στο vdsl αν εισαι vdsl ή vdsl2 και μετα υπαρχουν και τα profiles στο vdsl. Αυτος ειμαι εγω....Η γραμμη κανει οτι θελει....τι να πω... δεν εχει κατι παραξενο.οτι το actual rate σου ειναι μικροτερο απο το attainable απλα δειχνε οτι επεσε το margin σου πιο κατω απο αυτο που εχει ορισει ο παροχος.αν δηλαδη εχεις 9 margin και το margin πεσει τοτε πεφτει το attainable.αν ανεβει το margin θα ανεβει και το attainable.τιποτα το παραξενο. 2
teo20net Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Υπάρχει κάποιος τρόπος να πάρεις το max upload που σου δίνει το Annex M; Κι εμένα με ΟΤΕ με έχει σε Annex Μ με upload 1024 ενώ max rate μου δείχνει 1650 περίπου. Παρόλα αυτά ο Οτε δεν μπορεί να μου το ανοίξει όπως μου είπαν γιατί το συμβόλαιό μου λέει 1024 upload. Προσωρινά γύρισα σε Annex A για να πάρω το Download Που έχανα όσο ήμουν σε M, αλλά θα ήθελα να εκμεταλλευτώ το Annex M αν υπάρχει τρόπος.
poulinos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Υπάρχει κάποιος τρόπος να πάρεις το max upload που σου δίνει το Annex M; Κι εμένα με ΟΤΕ με έχει σε Annex Μ με upload 1024 ενώ max rate μου δείχνει 1650 περίπου. Παρόλα αυτά ο Οτε δεν μπορεί να μου το ανοίξει όπως μου είπαν γιατί το συμβόλαιό μου λέει 1024 upload. Προσωρινά γύρισα σε Annex A για να πάρω το Download Που έχανα όσο ήμουν σε M, αλλά θα ήθελα να εκμεταλλευτώ το Annex M αν υπάρχει τρόπος. ο οτε δεν δινει.αλλοι παροχοι το δινουν μετα πληρωμης.πχ η forthnet το δινει δωρεαν ειτε αμα εισαι Professional πελατης ειτε αμα παρεις static ip που την πληρωνεις οποτε σου κανουν δωρο το annex m. 1
teo20net Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 απο το μοντεμ/ρουτερ με γραμμη οτε Τι εννοείς;
poulinos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 απο το μοντεμ/ρουτερ με γραμμη οτε αν εννοεις οτι σε γραμμη οτε συγχρονιζεις annex m τοτε διαβασε αυτο που εγραψα πιο πανω http://www.insomnia.gr/topic/543018-thomson585v7-sn-margin-up-down-db στο οποιο αναφερω οτι το annex m του οτε ειναι max 1 mbps και οχι 2.στην ουσια χανεις και σε download speed και κερδιζεις λιγο σε Up.αν δεν εισαι 1021 απλα θα φτασεις 1021.βεβαια πρεπει και το ρουτερ να υποστηριζει annex m διοτι καποια πιο παλια δεν υποστηριζουν.επισης θα πρεπει να ειναι διαλεγμενο το annex m αλλιως θα συγχρονισει σε annex a.οπως και το αναποδο.αν καποιος θελει να κερδισει σε οτε λιγο ταχυτητα βγαζει το annex m.το Upload Μπορει να πεσει λιγακι αλλα μπορει αν εχει καλη γραμμη να μεινει και 1021 αλλα θα κερδισει στο Up απο λιγο μεχρι και 1-2 Mbit αναλογως ποσο καλη γραμμη εχει. Τι εννοείς; ουτε εγω ειμαι σιγουρος αν καταλαβα. 1
teo20net Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 αν καποιος θελει να κερδισει σε οτε λιγο ταχυτητα βγαζει το annex m.το Upload Μπορει να πεσει λιγακι αλλα μπορει αν εχει καλη γραμμη να μεινει και 1021 αλλα θα κερδισει στο Up απο λιγο μεχρι και 1-2 Mbit αναλογως ποσο καλη γραμμη εχει. Αυτό ακριβώς έκανα κι εγώ. Ούτως ή άλλως το Annex M δεν μου προσφέρει κάτι όπως το έχει ο ΟΤΕΣ. (Και με λίγο tweak στο SNR, πηγαίνουν τα downloads σφαίρα )
poulinos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Αυτό ακριβώς έκανα κι εγώ. Ούτως ή άλλως το Annex M δεν μου προσφέρει κάτι όπως το έχει ο ΟΤΕΣ. (Και με λίγο tweak στο SNR, πηγαίνουν τα downloads σφαίρα ) αν μπορουσε καποιος να πειραξει το snr και στο Upload(εκτος αν γινεται που δεν το γνωριζω )τοτε θα εφτανε το 1021 και χωρις annex m ακομα και αν δεν ειχε καλη γραμμη.γιατι αυτοι που εχουν καλη γραμμη το φτανουν ηδη.αλλα και 950 να εισαι up μικρη η διαφορα με το 1021.αλλα το annex m θα σου φαει αρκετο ειδικα αν εχεις καλη γραμμη.εκτος αν ο οτε το βαλε για να γλυτωνει bandwidth:P αφου συγχρονιζουν ολοι πιο χαμηλα και τα περισσοτερα ρουτερ παιζουν annex m. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα