Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρες,

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα και θέλω γνώμες για το τι μπορεί να φταίει.

Το PC αποτελείται από τα εξής:

FX-6300

ASUS M5A97 R2.0

2x4GB DDR3 (G.Skill 1600MHz/CL9)

ASUS R7 250 (εν αναμονή gtx 960)

Seasonic S12II 620W

1TB HDD

Πριν απ' το Seasonic είχε πάνω ένα παλιό τροφοδοτικό 10ετίας που δούλευε (και δουλεύει ακόμα) μια χαρά. Εν αναμονή λοιπόν της gtx 960, αλλάχθηκε το τροφοδοτικό με το εν λόγω Seasonic.

Και εδώ κάπου εμφανίζεται το πρόβλημα:

1) Με το Seasonic δε λειτουργεί η κάρτα γραφικών (δε στροφάρει δηλαδή ο ανεμιστήρας) και επομένως δεν ανοίγει το PC με beep code που παραπέμπει σε error "VGA not detected".

2) Αν βγάλω την κάρτα γραφικών και την ξαναβάλω, ανοίγει κανονικά. Αν όμως κλείσω το pc και το ξανανοίξω, εμφανίζει ξανά το παραπάνω πρόβλημα.

3) Ομοίως, αν βγάλω RAM, τις ξαναβάλω και το ανοίξω, ανοίγει κανονικά. Αν το κλείσω και το ξανανοίξω, εμφανίζει ξανά το πρόβλημα.

4) Με bios reset κάνει ακριβώς το ίδιο, ανοίγει δηλαδή την πρώτη φορά και τις επόμενες όχι.

5) Δοκίμασα με το παλιό τροφοδοτικό λοιπόν και λειτουργεί όπως πρέπει. Δοκίμασα και 3ο τροφοδοτικό για παν ενδεχόμενο, λειτουργεί κανονικά.

Κάπου εδώ θεώρησα ότι έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό, οπότε δεδομένου ότι είναι καινούργιο, το πήγα πίσω στο κατάστημα απ' όπου το πήρα. 2-3 μέρες μετά με ενημέρωσαν ότι δε βρήκαν βλάβη και μου το δώσαν πίσω. Δοκιμάζω λοιπόν το εν λόγω τροφοδοτικό στο μηχάνημα της υπογραφής (που θεωρητικά είναι πιο ενεργοβόρο) και λειτουργεί κανονικά, όσα restarts και να κάνω.

Δοκιμάζω ram, κάρτα γραφικών και τροφοδοτικό ταυτόχρονα με cpu- mobo-ram της υπογραφής και πάλι λειτουργούν όλα κανονικά.

Οπότε ρωτάω: πού στο καλό είναι το πρόβλημα; Το τροφοδοτικό φαίνεται να είναι οκ (με πολύμετρο βγάζει τις σωστές τάσεις).

Έχω ξεμείνει από ιδέες, οπότε κάθε γνώμη δεκτή.

Δημοσ.

Το έχω ξανα διάβασει αυτό το έργο. Αυτό που θα έκανα ήταν να πήγαινα στο κατάστημα και το pc μαζί για να διαπιστώσουν αυτό που αναφέρεις και αν όντως συμβαίνει να σταλεί στην seasonic.

Δημοσ.

Το έχω ξανα διάβασει αυτό το έργο. Αυτό που θα έκανα ήταν να πήγαινα στο κατάστημα και το pc μαζί για να διαπιστώσουν αυτό που αναφέρεις και αν όντως συμβαίνει να σταλεί στην seasonic.

Άρα πιστεύεις στο τροφοδοτικό είναι το πρόβλημα; Γιατί κι εγώ εκεί καταλήγω, απλώς δεν μπορώ να το αναπαράγω σε άλλον υπολογιστή και έχω μια μικρή επιφύλαξη.

Δημοσ.

Κανενα καλωδιο που να μην κουμπωνει σωστα ; εστω και pin ανεμιστηρα που να μην πιανει ; η κατι να ακουμπα και να βραχυκυκλωνει.

το παλιό τροφοδοτικο ποιο ειναι  ;

Δημοσ.

Κανενα καλωδιο που να μην κουμπωνει σωστα ; εστω και pin ανεμιστηρα που να μην πιανει ; η κατι να ακουμπα και να βραχυκυκλωνει.

το παλιό τροφοδοτικο ποιο ειναι  ;

Έλεγξα τα πάντα άπειρες φορές, δοκίμασα και με τα πάντα αποσυνδεδεμένα. Το ίδιο αποτέλεσμα.

Το παλιό τροφοδοτικό είναι ένα no name 550Watt, αλλά εκτός απ' αυτό δοκίμασα και με ένα Corsair VS 450. Δουλεύουν και τα δυο κανονικά, όσες επανεκκινήσεις και να κάνω. Όπως και το Seasonic δουλεύει κανονικά σε άλλο pc, ακόμα και με την ίδια κάρτα γραφικών. Ο μόνος συνδυασμός που δε μου δουλεύει είναι αυτός που περιγράφω στο πρώτο μήνυμα.

Δοκίμασα ακόμα να βγάλω τα πάντα απ' το κουτί και να το ανοίξω εκτός κουτιού, το ίδιο πράγμα γίνεται, δεν παίρνει ρεύμα η κάρτα γραφικών και δεν γυρνάει ο ανεμιστήρας της (που δεν έχει καν εξωτερική τροφοδοσία).

Τι μπορεί να βραχυκυκλώνει, που να μην εμφανίζεται με οποιονδήποτε άλλον συνδυασμό; Υπάρχει περίπτωση να είναι θέμα μητρικής, ή απλά κάποιας μυστήριας ασυμβατότητας;

Δημοσ.

Και η δικη μου μητρηκη μου εχει βγαλει την παναγια τελευταια σε κουλα , δεν δοκιμαζεις ενα clear cmos .

Δημοσ.

Και η δικη μου μητρηκη μου εχει βγαλει την παναγια τελευταια σε κουλα , δεν δοκιμαζεις ενα clear cmos .

Κι αυτό το έχω δοκιμάσει, όπως αναφέρω και στο πρώτο μήνυμα, δεν κάνει καμιά διαφορά. Την πρώτη φορά θα ανάψει, στα επόμενα restarts όχι. Για κάποιον λόγο η κάρτα γραφικών δεν παίρνει αρκετό ρεύμα απ' το seasonic (ενώ απ' τα άλλα 2 τροφοδοτικά που δοκίμασα είναι οκ). Και ταυτόχρονα το ίδιο seasonic τροφοδοτεί επαρκώς μια r9 380 που χρειάζεται και έξτρα τροφοδοσία. Δεν ξέρω τι να συμπεράνω.

Δημοσ.

Με τα ενσωματωμένη κάρτα γραφικών έχεις δοκιμάσει?

Δεν έχει ενσωματωμένα γραφικά ο FX :)

Στο σύστημα της υπογραφής δεν παρουσιάζει πρόβλημα το τροφοδοτικό, είτε με την 380, είτε με την 250, είτε με τα ενσωματωμένα. Γι' αυτό αναρωτιέμαι κατά πόσο φταίει αυτό.

Δημοσ.

Σεναριο:Αν το seasonic ειναι modular και οταν το δοκιμασες σε αλλο κουτι χρησιμοποιησες αλλα rails μπορει να εχει προβλημα καποιο συγκεκριμενο rail

Δημοσ.

Σεναριο:Αν το seasonic ειναι modular και οταν το δοκιμασες σε αλλο κουτι χρησιμοποιησες αλλα rails μπορει να εχει προβλημα καποιο συγκεκριμενο rail

Δεν είναι modular. :D

Δημοσ.

βαλε seasonic-fx-380 να δεις τη κανει

Και αυτός ο συνδυασμός δουλεύει. Ο μόνος συνδυασμός που αρνείται πεισματικά να δουλέψει είναι seasonic-fx-250.

Παραιτούμαι, δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει...

Δημοσ.

Και αυτός ο συνδυασμός δουλεύει. Ο μόνος συνδυασμός που αρνείται πεισματικά να δουλέψει είναι seasonic-fx-250.

Παραιτούμαι, δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει...

περιεργο εως κουλο....

+1 και να παρεις και το παλιο psu κοντα για να τους δειξεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...