Perambulator Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Το 2016 αποτελεί τη χρονιά του VR, με δυνατές προτάσεις από την Oculus, την HTC και τη Sony. Αναπόφευκτα λοιπόν, οι καταναλωτές βασίζουν τις προτιμήσεις τους και στα τεχνικά χαρακτηριστικά του κάθε συστήματος εικονικής πραγματικότητας. Μάλιστα, τα ίδια τα στελέχη των εταιρειών, που είναι υπεύθυνες για τα συγκεκριμένα προϊόντα, διακατέχονται από ειλικρίνεια, σχετικά με τις δυνατότητες των προϊόντων τους. Παραδείγματος χάρη, ο Masayasu Ito, executive vice president του Playstation, σε συνέντευξή του στο Polygon παραδέχτηκε ότι το Playstation VR υστερεί σε σχέση με το Oculus Rift, όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε βέβαια ότι το Oculus Rift απαιτεί ακριβό PC με κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά για να λειτουργήσει, ενώ το Playstation VR μπορεί να λειτουργήσει μαζί με το PS4, το κόστος του οποίου ισοδυναμεί με το ένα τρίτο του κόστους ενός high-end PC. Ο Ito επεσήμανε επίσης ότι το Playstation VR προορίζεται για καθημερινή χρήση, επομένως η τιμή του θα πρέπει να κυμαίνεται σε λογικά πλαίσια, προκειμένου να μπορεί να το αγοράσει ο μέσος καταναλωτής. Συγκρίνοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, το Rift διαθέτει καλύτερη ανάλυση (2160x1200 σε αντίθεση με την ανάλυση 1920x1080 του Playstation VR), ενώ το Playstation VR διαθέτει καλύτερο ρυθμό ανανέωσης. Όσον αφορά την τιμή του, φημολογείται ότι το Playstation VR θα κοστίζει $300 με $400. Αναμένουμε να μάθουμε την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας και την τιμή του προϊόντος στο Playstation VR event, που θα πραγματοποιήσει η Sony στις 15 Μαρτίου. Site: Engadget
JohnTehGreek Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Με απλά λόγια το PS VR θα κοστίζει ένα καινούργιο Ps4...Ρε δεν πάει καλά ο κόσμος...
BadIronTree Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Με απλά λόγια το PS VR θα κοστίζει ένα καινούργιο Ps4...Ρε δεν πάει καλά ο κόσμος... Και θα τρέχει games σαν το quake 2 για να πιάσει τα 90+ FPS @ 1080p 6
Chocobo Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Ε αυτό δεν το ξέραμε απο την αρχή.? Αφού ήθελε να έχεις 970 και i5 για να το τρέχεις προφανός και θα υπερέχει στα τεχνικά χαρακτηριστικά.
hate86 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Αμα το υποστηρίξει με εφαρμογές και games η Sony θα κανει mainstream το VR γιατί με δεδομένο το ps4 που πολλοί έχουν δίνει προσιτή λύση για entry.... Για να δούμε... 1
seithan Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Και θα τρέχει games σαν το quake 2 για να πιάσει τα 90+ FPS @ 1080p ενώ με το OR θα τρέχεις witcher3 σε high.... 3
seithan Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Ε αυτό δεν το ξέραμε απο την αρχή.? Αφού ήθελε να έχεις 970 και i5 για να το τρέχεις προφανός και θα υπερέχει στα τεχνικά χαρακτηριστικά. με 970 θα είσαι "απλά" entry lvl.
seithan Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 όποιος έχει απορία πώς θα τρέχει το OR στον υπολογιστή τους, ρυθμίστε το αγαπημένο σας παιχνίδι σε ανάλυση 2Κ μέσω DSR και ανοίξτε την απεικόνιση framerate. Ρυθμίστε τα γραφικά μέχρι να πιάνεται σταθερά 90fps. Έαν παίζει 90fps στο Low, low θα παίζεται με OR. 2
asorogu1981 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 To vr θα εχει την καταληξη του 3d θα το δειτε 3
zell123 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Βλέπω το vr να εξαφανίζεται ποιο γρήγορα από το 3d. Ξέρετε πολλούς mainstream users που θα σκάσουν 400 ευρώ για ένα αξεσουάρ του ps4?εδώ μας ενοχλούσαν τα 100€ του Kinect 2
Δημοφιλής ανάρτηση nikangel Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) Όταν πήρα κινητό το 1996 σε ηλικία 16 ετών (κόστος συσκευής 70.000 δρχ και κόστος σύνδεσης 15 χιλιάδες τον μήνα) με κοίταζαν όλοι σαν UFO στον δρόμο και στην γειτονιά με φώναζαν ψώνιο. Το κόστος κλήσης ήταν απαγορευτικό για τον μέσο καταναλωτή και η τεχνολογία για εκείνη την εποχή έμοιαζε διαστημική. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι ο κόσμος που δεν μπορούσε να το αποκτήσει έκραζε όλους τους κατόχους κινητού για επίδειξη πλουτισμού... Ειδικά αν ήσουν σε λεωφορείο και χτύπαγε, ντρεπόσουν να το σηκώσεις γιατί σε κοίταζαν όλοι με απαξιωτικό ύφος και έβγαζαν επιφωνήματα δυσανασχέτισης...Ακόμα θυμάμαι τα χαρακτηριστικά επιφωνήματα (τσ τσ τσ τσ... ) Όλοι αυτοί που έκραζαν και φθονούσαν τους λιγοστούς κατόχους κινητών , δήλωναν μετά βεβαιότητας ότι αυτή η τεχνολογία θα πατώσει και θα εξαφανιστεί καθώς στο στενό μυαλό τους δεν ήταν χρήσιμο ένα τηλέφωνο που το κουβαλάς συνέχεια... Μάλιστα αντιπρότειναν την τηλεκάρτα ως μέσο επικοινωνίας καθώς υπήρχαν καρτοτηλέφωνα παντού και ως τελευταίο επιχείρημα είχαν ότι το κινητό παραβιάζει την προσωπική ζωή του κατόχου του... Ακόμα γελάω γιατί όλοι αυτοί ήταν οι πρώτοι που έτρεξαν να πάρουν κινητό όταν βγήκε το πρώτο καρτοκινητό ονόματι B-FREE της τότε TELESTET (wind) Η επανάσταση με το κινητό του "φτωχού" ήταν τόσο μεγάλη που σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα είχε και η κουτσή Μαρία... Εν έτη 2016 στην Ελλάδα με πληθυσμό 11 εκ υπάρχουν 25 εκατομμύρια ενεργές συσκευές κινητών. Αναρωτήθηκαν πολλοί ποιος θα διαθέσει 300-400- ακόμα και 600 δολάρια για μια συσκευή εικονικής πραγματικότητας.. Μα είμαστε σοβαροί τώρα; Εδώ δίνουν 800άρια κάθε 2 χρόνια για νέο iphone . Δίνουν 280 ευρώ για να αγοράσουν ένα απλό τζιν παντελόνι , δίνουν 180 ευρώ κάθε Σάββατο για να πάνε μπουζούκια , δίνουν τόσα λεφτά για εκατοντάδες "άχρηστα" πράγματά που όμως για εκείνους προσφέρουν την ικανοποίηση των επιθυμιών τους, άρα πως αφορίζει κανείς μια τόσο μεγάλη τεχνολογική επανάσταση που έχει εφαρμογές στην διασκέδαση , την τηλεϊατρική, τις επιστήμες, τον πολιτισμό και τόσες άλλες εφαρμογές... Γυρίζοντας στο 1996 και απαντώντας στο ερώτημα τι ήθελα 16 χρονών παιδί το κινητό, έχω να πω πως το κινητό πέρα των προφανών, ικανοποιούσε την έμφυτη ανάγκη μου για εξερεύνηση κάθε νέας τεχνολογίας και πιστεύω πως αυτό από μόνο του είναι ένα χαρακτηριστικό που έχουν πολλοί άνθρωποι που ασχολούνται με τεχνολογικά θέματα. Έτσι δική μου πρόβλεψη είναι πως είτε λόγω περιέργειας , είτε λόγω αναγκών το vr θα μπει για τα καλά στην ζωή μας και σε μια 15ετία θα μπαίνουμε όλοι με τις μάσκες (ή και όχι - βλέπε Πηγή: hololensmicrosoft)στα virual chat room του insomnia για να διαβάζουμε τι γράφαμε το 2016 και να γελάμε... Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2016 από nikangel 31
Reflexologos Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Εσείς που το κατηγορείτε, το έχετε δει στην πράξη; Έχετε παιξει το αγαπημένο σας παιχνίδι μέσα από ένα VR; 8
aggelos_ Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Εγώ θέλω πολύ να δοκιμάσω, όμως 400 το ps4 και άλλα 400 το vr δεν νομίζω να τα βρω. 1
nickolas Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δεν έχω δοκιμάσει και θέλω πολύ να δοκιμάσω, φοβάμαι όμως ότι το "πρόβλημά" του θα είναι ίδιο με αυτό που μου είπε ο πατέρας μου όταν αγόρασα το 1ο Iphone 2g. "Καλό είναι αλλά πρέπει να ανεβάσουν την ανάλυση της οθόνης" Νομίζω πως κάτι που εκμεταλεύεται τόσο καλά την όρασή σου θέλει 4Κ τουλάχιστον. ...και πάω στοίχημα πως όταν βγουν τα 8Κ θα μπορούν πολλοί να καταλάβουν τη διαφορά όπως τώρα ανάμεσα σε HD και 4Κ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα