Προς το περιεχόμενο

underclock σε athlon 64 3200+ (939)

ZAFIRIOSNT

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλημέρα.

έπεσε στα χέρια μου ένα πακετάκι athlon 939 με το cpu του τίτλου μαζί με μια μητρική asrock939a785gmh/128m. το πακετάκι προορίζετε για ελαφριά διανομή linux-κατεβατίρι. κάπου εκει μπαίνει και το underclock. στόχος μου είναι το 1,5 gz με όσο λιγότερα ρεύματα γίνετε αλλά δεν έχω χαμπάρια οπότε.... κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη :)  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λες? υπάρχουν και 2 θεματάκια ακόμα. το cooler του είναι ενα της artic λίγο γουρούνι αλλά ακούγετε οπότε ήδη έριξα το cpu στα 1,5 ghz και το cpu voltage απο 1.40 σε 1.25 για να το δουλεύω με απενεργοποιημένο cpu fan. μέχρι τώρα δεν είδα θερμοκρασίες πάνω απο 43 βαθμούς με λίγο στρεσάρισμα. και κάτι άλλο.. υπάρχει τρόπος να υπολογίσω την συνολική κατανάλωση απο το pc? είμαι λιγο αισιόδοξος λόγο του οτι θα χρησιμοποιηθεί δισκος απο laptop και η ενσωματωμένη gpu... 

Nαι, περίπου 60-70 watt θα έχεις κατανάλωση το μαξ. Εξαρτάται και το τροφοδοτικό όμως, αν έχει 50-60% efficiency θα τραβάς απο την πρίζα 100-140 watt.

ναι φιλε μου.. τοσο χαμηλα, μπορεις να φτασεις.  

αλλα.. απο τι αποτελειται το ολο συστημα.. .ακριβως?  

ειχα στησει ενα AM2+ συστημα με 

ATHLON II X2 250

MOBO με 785G, δλδ με ενσωματωμενα γραφικα και 

4 GB RAM 

1 Δισκο HDD 

1 DVD RW 

με Default ρυθμισεις, ενεργοποιημενο απλα το CoolnQuiet , ετρωγε IDLE γυρω στα 67-70W στο Wattομετρο πριζας 

αν εκανα και Underclock, θα κατεβαινε κι αλλο...!!! 

87% είναι ένα της thermaltake το είχα πάρει πρόσφατα. οκ με την κατανάλωση.. με το underclock να συνεχίσω?

αυτά που προανέφερα + 2χ1 gb ram και ενα δίσκο toshiba 2.5 που μου περίσσεψε απο το laptop της υπογραφής μου που πήρα το καλοκαίρι

ουπς....ναι... σορρυ.... ουτε που το προσεξα...!!! 

παντως μην τον κατεβασεις και παρα πολυ σε χρονισμο..!  καλυτερα κατεβασε τα ρευματα απο οπου σε παιρνει.  και τον χρονισμο αστον και στο 1,6 (που λεει ο λογος).. αρκει να εχεις ενεργοποιημενο το CnQ, ωστε να πεφτει και μονος του...!  

• Like 2

Κάνε bios update αν δεν το φοβάσαι.

Ασχετο, μιας που αναφερθήκαμε σε καταναλώσεις, να πω τον πόνο μου.

Εμένα ο 5670 πάει στα windows idle 250watt περίπου και στο Booting up, γύρω στα 370. :cry:  :ph34r:

Σε full load  έχω δει και 720...

Θα μου την βιδώσει να κάνω κανα σύστημα ΑΜ1 στο τέλος.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...