coldwinter Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Καλησπερα σας, πριν κανενα 3 μηνο πηρα τον SSD 250 GB της Samsung και εβγαλα τον παλιο μου HDD για να τον συνδεσω, αλλα επειδη δεν ειχα Sata III καλωδιο τον συνδεσα με SATA II σε SATA II port μεχρι να παρω το καινουργιο καλωδιο. Τωρα που πηρα SATA III καλωδιο προσπαθησα να το συνδεσω στο Sata III port που εχει η μητρικη μου αλλα στην εκκινηση του Pc μου εδειχνε το Bios screen και την στιγμη που ηταν να δειξει το Windows Logo εσβηνε το Pc και ετσι αναγκαστηκα να το ξαναβαλω στην παλια θεση του με το Sata II καλωδιο. Ενας φιλος μου ειπε πως πιθανοτατα οταν αλλαζεις port πρεπει να γινεται και format... αλλα δεν ηταν σιγουρος αλλα και να ηταν δε θα εκανα ακομα format. Ισχυει αυτο ή υπαρχει καποια αλλη εξηγηση? Η μητρικη μου (GA-P55A-UD5) : http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3237#ov
10010010 00101110 10010001 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 ok,είπαμε παράθυρα ,αλλά όχι και έτσι.. Μπες στο βιος και δες που δείχνει τον δισκο συνδεδεμένο,και αν βρίσκεται στο βοοτ ορντερ. Και σατα 3 καλώδιο;;όλα ιδια είναι.
bonorov Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Πρώτον και με sata 2 καλώδιο θα είσαι μια χαρά δεν κόβει καθόλου την ταχύτητα του ssd.Σιγουρα δεν χρειάζεται φορματ μετά την αλλαγή καλωδίου μάλλον κάτι δεν πατάει καλά ξαναβαλτα άλλη μια φορά και βεβαιωσου ότι έχουν μπει καλά.Βαλε το παλιό σου καλώδιο να ξεμπερδευεις δεν έχει ΚΑΜΙΑ διαφορά σε ταχύτητες ο ssd είτε με sata2 καλώδιο είτε με sata 3. 1
coldwinter Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Πρώτον και με sata 2 καλώδιο θα είσαι μια χαρά δεν κόβει καθόλου την ταχύτητα του ssd.Σιγουρα δεν χρειάζεται φορματ μετά την αλλαγή καλωδίου μάλλον κάτι δεν πατάει καλά ξαναβαλτα άλλη μια φορά και βεβαιωσου ότι έχουν μπει καλά.Βαλε το παλιό σου καλώδιο να ξεμπερδευεις δεν έχει ΚΑΜΙΑ διαφορά σε ταχύτητες ο ssd είτε με sata2 καλώδιο είτε με sata 3. Αφου το λετε εσεις χαχα... εγω δε τα παω καλα με αυτα... θα δοκιμασω βεβαια να τα στερεωσω και καλυτερα ok,είπαμε παράθυρα ,αλλά όχι και έτσι.. Μπες στο βιος και δες που δείχνει τον δισκο συνδεδεμένο,και αν βρίσκεται στο βοοτ ορντερ. Και σατα 3 καλώδιο;;όλα ιδια είναι. Ευχαριστω
dimyok Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 sata 3 καλωδια δινουν θεωρητικα μεχρι 6 gb /sec ; τα απλα sata μεχρι 300 mb /sec . Στην πραξη ssd πανω απο 300 mb /sec δεν νομιζω να πιανει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα