Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παίδες,έβαλα πριν λίγο αγγελία για το pc μου ,και θέλω να μάθω τι software πρέπει να έχω ώστε να διαγραψω εντελώς τα αρχεία μου.Γιατί κάπου είδα οτι δεν φτάνει ενα απλό φορμάτ και οτι μπορει κάποιος να επαναφέρει τα γενικά κάποια πραγματα από τον σκληρό. Εσείς τι χρησιμοποιείται?

Δημοσ.

Γεια σας παίδες,έβαλα πριν λίγο αγγελία για το pc μου ,και θέλω να μάθω τι software πρέπει να έχω ώστε να διαγραψω εντελώς τα αρχεία μου.Γιατί κάπου είδα οτι δεν φτάνει ενα απλό φορμάτ και οτι μπορει κάποιος να επαναφέρει τα γενικά κάποια πραγματα από τον σκληρό. Εσείς τι χρησιμοποιείται?

για να το κάνει κάποιος αυτό πρέπει να έχει ειδικευμένες γνώσεις και πολύ ελεύθερο χρόνο  δεν μπορεί ο καθένας με ένα απλό πρόγραμμα αλλιώς δεν θα  υπήρχαν εταιρίες για επαναφορά αρχείων αλλά εγώ σε όποιον υπολογιστή πούλησα έβγαζα τον σκληρό πόσο μάλλον από την στιγμή που έχεις αρχεία που δεν θες να πέσουν σε λάθος χέρια.  

Δημοσ.

για να το κάνει κάποιος αυτό πρέπει να έχει ειδικευμένες γνώσεις και πολύ ελεύθερο χρόνο  δεν μπορεί ο καθένας με ένα απλό πρόγραμμα αλλιώς δεν θα  υπήρχαν εταιρίες για επαναφορά αρχείων αλλά εγώ σε όποιον υπολογιστή πούλησα έβγαζα τον σκληρό πόσο μάλλον από την στιγμή που έχεις αρχεία που δεν θες να πέσουν σε λάθος χέρια.  

Η επίκληση στη λογική που κάνεις είναι λάθος. Ο καθένας μπορεί να το κάνει.

Για τον TS δίνω αυτό το λινκ ως σημείο αρχής για ψάξιμο. Δεν είναι δύσκολο όπως νομίζει και ο corsair. http://www.zdnet.com/article/how-to-securely-erase-hard-drives-hdds-and-solid-state-drives-ssds/

Δημοσ.

βασικα μπορει ο καθενας με ενα απλο προγραμμα και δεν χρειαζεται καθολου ελευθερος χρονος, ενα κουμπακι πατας και πας για υπνο και βλεπεις τον 'κοπο' των προσπαθειων σου οταν ξυπνησεις.

οι εταιρειες στις οποιες αναφερεσαι βγαζουν λεφτα επειδη οι περισσοτεροι δεν γνωριζουν αυτα τα απλα προγραμματα τα οποια κυριολεκτικα ειναι αμέτρητα. σου παιρνουν τρελα ευρω για να σου επαναφερουν 1gb αρχειων ενω μονος σου μπορεις να επαναφερεις 500gb σε μολις μερικες ωρες. το μονο νοημα υπαρξης αυτων των εταιρειων ειναι οταν θες να επαναφερεις αρχεια απο δισκο που χάλασε που εκει ειναι λίιιιιιγο πιο δύσκολο (αναλογα την βλαβη που εχει).

θέλω να μάθω τι software πρέπει να έχω ώστε να διαγραψω εντελώς τα αρχεία μου.Γιατί κάπου είδα οτι δεν φτάνει ενα απλό φορμάτ και οτι μπορει κάποιος να επαναφέρει τα γενικά κάποια πραγματα από τον σκληρό. Εσείς τι χρησιμοποιείται?

ενας πολυ απλος τροπος ειναι ο εξης.

θα πας σε εναν υπολογιστη που εχει windows και θα συνδεσεις και τον δικο σου σκληρο δισκο (αυτον που θες να πουλησεις).

θα κατεβασεις αυτό το πρόγραμμα και θα το εγκαταστησεις σε εκεινον τον υπολογιστη.

οταν το ανοιξεις, επιλέγεις:

Erase Schedule / New Task και απο το παραθυρο Task Properties που ανοιγει επιλεγεις:

Add Data, πας εκει που λεει Target Type και επιλεγεις Drive / Partition

ακριβως απο κατω επιλεγεις τον δισκο που θες να διαγραψεις. στην μεθοδο διαγραφης (Erasure Method) επελεξε μια με 3 passes, οι αλλες παραειναι υπερβολικες εκτος και αν εχεις πολυ μικρα αρχεια κειμενου με ευαισθητα δεδομενα.

Επιλεγεις 'Ok' σε ολα τα παραθυρα που ειναι ανοικτα.

Τωρα θα δεις οτι στο κυριως προγραμμα βρισκεται στην λιστα ο σκληρος δισκος σου. πατας δεξι κλικ επανω του και 'run now' και περιμενεις... 

ΥΓ) Το format δεν σβηνει τιποτα. Απλα καθαριζει το 'αρχειο' που λεει στον υπολογιστη τι αρχεια εχει ο δισκος σου οποτε και νομιζει οτι οντως ειναι αδειος, ολα τα αρχεια εξακολουθουν να μενουν μεσα μεχρι να γραφτει κατι αλλο απο επανω (το οποιο βεβαια γραφετε σε τυχαιες θεσεις και δεν ξερεις ποτε θα γινουν overwrite ολα τα σημαντικα σου αρχεια, μπορει καποιο να μην γινει ποτέ ακομα και μετα απο 100 format και εγκαταστασεις λειτουργικου)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τον TS δίνω αυτό το λινκ ως σημείο αρχής για ψάξιμο. Δεν είναι δύσκολο όπως νομίζει και ο corsair. http://www.zdnet.com/article/how-to-securely-erase-hard-drives-hdds-and-solid-state-drives-ssds/

επειδή βρήκες ένα link δεν λέει κάτι στην πράξη το έχω δοκιμάσει και εγώ και άλλοι επαγγελματιες τεχνικοί και με προέτρεπαν σε επαγγελματιες τώρα εάν νομίζεις βρίσκοντας ένα linκ στο intenet ότι ο τρόπος που περιγράφει είναι και άρτια λειτουργικός δεν θα υπήρχαν εταιρίες για επαναφορα αρχείων .

Επεξ/σία από corsair04
Δημοσ.

επειδή βρήκες ένα link δεν λέει κάτι στην πράξη το έχω δοκιμάσει και εγώ και άλλοι επαγγελματιες και με προέτρεπαν σε επαγγελματιες τώρα εάν νομίζεις βρίσκοντας ένα linκ στο intenet ότι ο τρόπος που περιγράφει είναι και άρτια λειτουργικός δεν θα υπήρχαν εταιρίες για επαναφορα αρχείων .

Άλλα ντ'άλλα λες. Μην χρησιμοποιείς λέξεις όπως "επαγγελματίας" πολλές φορές για να δείξεις ότι κάτι είναι σωστό. Οι εταιρίες επίσης που λες δεν κάνουνε αυτό που εσύ νομίζεις μόνο. Εκεί μιλάμε για συστοιχίες raid και πολλά πολλά άλλα.

Εν ολίγοις(ψάξε μόνος σου για να μάθεις παραπάνω) αν γράψεις δεδομένα στο δίσκο στη θέση που προϋπήρχαν άλλα δεδομένα, τα προηγούμενα είναι χαμένα. Πρόσφατα διάβασα ένα paper που έδειχνε κάποιο τρόπο για να επαναφέρεις δεδομένα ακόμα και μετά από διπλή εγγραφή αλλά μιλάμε για τρομερά μικρό ποσοστό επιτυχίας.(δηλαδή είναι concept)

Αν εσύ παρόλα αυτά πιστεύεις ότι μπορείς να επαναφέρεις δεδομένα και μετά από διπλή εγγραφή, γράψε paper και περίμενε το βραβείο turing.

Δημοσ.

Άλλα ντ'άλλα λες. Μην χρησιμοποιείς λέξεις όπως "επαγγελματίας" πολλές φορές για να δείξεις ότι κάτι είναι σωστό. Οι εταιρίες επίσης που λες δεν κάνουνε αυτό που εσύ νομίζεις μόνο. Εκεί μιλάμε για συστοιχίες raid και πολλά πολλά άλλα.

Εν ολίγοις(ψάξε μόνος σου για να μάθεις παραπάνω) αν γράψεις δεδομένα στο δίσκο στη θέση που προϋπήρχαν άλλα δεδομένα, τα προηγούμενα είναι χαμένα. Πρόσφατα διάβασα ένα paper που έδειχνε κάποιο τρόπο για να επαναφέρεις δεδομένα ακόμα και μετά από διπλή εγγραφή αλλά μιλάμε για τρομερά μικρό ποσοστό επιτυχίας.(δηλαδή είναι concept)

Αν εσύ παρόλα αυτά πιστεύεις ότι μπορείς να επαναφέρεις δεδομένα και μετά από διπλή εγγραφή, γράψε paper και περίμενε το βραβείο turing.

Όπως νομίζεις !!!!
Δημοσ.

Όπως νομίζω βέβαια, εγώ και μερικά ακόμα εκατομμύρια..

Εγώ έχω την άποψη μου από τις δοκιμές που έχω κάνει τώρα εσύ έχεις άποψη με ένα link από άλλο φόρουμ
Δημοσ.

Εγώ έχω την άποψη μου από τις δοκιμές που έχω κάνει τώρα εσύ έχεις άποψη με ένα link από άλλο φόρουμ

Σου ξαναλέω, αν έχεις κάνει δοκιμές και όντως τα καταφέρνεις, σε περιμένει δόξα και χρήμα. Γράφεις ένα paper και τέλος.

Το forensic analysis περιμένει τέτοια πως και πως.

Δημοσ.

Σου ξαναλέω, αν έχεις κάνει δοκιμές και όντως τα καταφέρνεις, σε περιμένει δόξα και χρήμα. Γράφεις ένα paper και τέλος.

Δημοσ.

Άποψή μου είναι και ήταν ότι θέλει ειδικευμένη προσέγγιση άλλωστε έχω προσωπική άποψη δοκίμασα πολλούς τρόπους που βρήκα σε σχετικά θέματα αλλά δεν βγήκε κατι και έτσι απευθύνθηκα σε ειδικό εάν θες μπορώ να σου παραθέσω τα στοιχειά της εταιρίας και να σου επιλύσει κάθε απορία

Όπως νομίζω βέβαια, εγώ και μερικά ακόμα εκατομμύρια..

Τα συμπεράσματα δικά σας ενώ στην αρχή έχει γράφει ότι δεν είναι δύσκολο να κάνει κανείς ανάκτηση μετά αλλάζει στάση και άποψη !!

Ο πιο ασφαλής τρόπος ειναι: δεν πουλάς ποτε τους δισκους σου

συμφωνώ απολυτά και εγώ το ίδιο κάνω τους κρατάω  

Δημοσ.

Άποψή μου είναι και ήταν ότι θέλει ειδικευμένη προσέγγιση άλλωστε έχω προσωπική άποψη δοκίμασα πολλούς τρόπους που βρήκα σε σχετικά θέματα αλλά δεν βγήκε κατι και έτσι απευθύνθηκα σε ειδικό εάν θες μπορώ να σου παραθέσω τα στοιχειά της εταιρίας και να σου επιλύσει κάθε απορία

Τα συμπεράσματα δικά σας ενώ στην αρχή έχει γράφει ότι δεν είναι δύσκολο να κάνει κανείς ανάκτηση μετά αλλάζει στάση και άποψη !!

συμφωνώ απολυτά και εγώ το ίδιο κάνω τους κρατάω  

που έγραψα ότι μπορείς να κάνεις ανάκτηση ακριβώς;

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...