pnick Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 παιδια το παρακατω λαπτοπ θα παιζει autocad & archicad για πολυ απλη χρηση και οχι επαγγελματικη? http://www.notebookcheck.net/Fujitsu-LifeBook-A514-Notebook-Review.147411.0.html (να σημειωσω οτι ειναι χωρις ssd το συγκεκριμενο) Με την ενσωματωμένη του συγκεκριμένου i3, μόνο 2d απλά. Οτιδήποτε βαρύτερο θα αρχίσει να γίνεται slideshow. Το Archicad (το οποίο δούλεψα για αρκετό καιρό) κάνει χρήση OpenGL, και θα είναι λίγο πιό βαρύ στην κάρτα. Είπαμε, απλά πραγματάκια αν θέλεις 3d. Απλή γεωμετρία. Οτιδήποτε βαρύτερο, ειδικά στο Archicad, θα γίνει ανυπόφορα αργό. Όσο για τα υπόλοιπα, δεν θα επεκταθώ σαρακοστιάτικα. Αν θέλει κάποιος που ενδιαφέρεται να δεί πως ανταποκρίνονται οι διάφορες κάρτες γραφικών στο Autocad τόσο σε 2d όσο και σε 3d, υπάρχει σχετικό benchmark εδώ και χρόνια, το cadalyst. Οι επαγγελματικές κάρτες είναι η πιό ανούσια αγορά για Autocad, όσο βαριά και αν είναι τα project. Όσο για μένα, το Autocad ήταν το πρώτο σχεδιαστικό πρόγραμμα που χρησιμοποίησα εδώ και αρκετά χρόνια (από την έκδοση 2000). Τώρα δουλεύω άλλα προγράμματα (αρκετά βαρύτερα), αλλά έχω επαφή με τον χώρο της Autodesk γενικότερα και γνωρίζω αρκετά καλά ποιές είναι οι απαιτήσεις από πλευράς hardware στα διάφορα προγράμματα CG ή CAD. Έχω στήσει και σύστημα για Autocad σχετικά πρόσφατα (για φίλο Μηχανικό). Παραπάνω για τον "ξερόλα" δεν χρειάζεται να λέω. Δεν έχω να αποδείξω κάτι.
jgeorgiou Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 μπραβο που "εστησες pc για φίλο μηχανικό" , τέτοιο επιχείρημα είχα καιρό να ακούσω. Ως προς την ουσία έχεις κάτι να απαντήσεις?
pnick Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 μπραβο που "εστησες pc για φίλο μηχανικό" , τέτοιο επιχείρημα είχα καιρό να ακούσω. Ως προς την ουσία έχεις κάτι να απαντήσεις? Γιατί, είπες κάτι ουσίας για να απαντήσω; Οτι είσαι μηχανικός και λες ότι δοκίμασες το ένα και το άλλο δεν μου λέι τίποτα. Και εγώ μηχανικός είμαι και δουλεύω σχεδιαστικά προγράμματα από το 1999. Ελπίζω μόνο μη σε πάρει κανείς στα σοβαρά και πάει και τρέξει 3d με ενσωματωμένη, ή το χειρότερο, και πάει και αγοράσει quadro για autocad... 1
jgeorgiou Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 αν θες σε προκαλώ να έρθεις να δουλέψεις 3δ σχεδίαση στο autocad με την ενσωματωμένη του I5 6500. και επειδή έχω και την 750ΤΙ σε άλλο μηχάνημα , να την βάλουμε πάνω να μου εξηγήσεις μετά που βλέπεις διαφορά. Επίσης συνεχίζω να υποστηρίζω ότι όταν θες πραγματικά βαριά χρήση χρειάζεσαι τις επαγγελματικές κάρτες γιατί έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που δεν έχουν αυτές των παιχνιδιών. συνεχίζεις και αερολογείς απέναντι σε άτομο που τα έχει δοκιμάσει. 1
pnick Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 αν θες σε προκαλώ να έρθεις να δουλέψεις 3δ σχεδίαση στο autocad με την ενσωματωμένη του I5 6500. και επειδή έχω και την 750ΤΙ σε άλλο μηχάνημα , να την βάλουμε πάνω να μου εξηγήσεις μετά που βλέπεις διαφορά. Επίσης συνεχίζω να υποστηρίζω ότι όταν θες πραγματικά βαριά χρήση χρειάζεσαι τις επαγγελματικές κάρτες γιατί έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που δεν έχουν αυτές των παιχνιδιών. συνεχίζεις και αερολογείς απέναντι σε άτομο που τα έχει δοκιμάσει. Κέρδισες... Ευχαριστημένος τώρα; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα