Panoulidios Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα, έχουμε μια εφαρμογή .jar η οποία όποτε την ανοίγουμε ζητάει να συμπληρώσουμε ένα username και password. Υπάρχει κάποιος τρόπος με javascript ή κάπως αλλιώς να συμπληρώνονται αυτόματα τα πεδία?
Moderators Kercyn Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Moderators Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Τι σχέση έχει η javascript με τη Java; Τέλος πάντων, κάτι που μπορείς να κάνεις είναι να αποθηκεύεις τα στοιχεία κάθε επιτυχημένου login σε ένα αρχείο. Όταν θα ξεκινάει η εφαρμογή σου θα φορτώνει τα περιεχόμενα αυτού του αρχείου, και όταν ο χρήστης θα πληκτρολογεί username η εφαρμογή θα κάνει ένα pattern matching για να βγάζει τα πιθανά usernames. Όταν ο χρήστης διαλέξει username, το πεδίο του κωδικού θα πέρνει την τιμή που αντιστοιχεί στο username που επέλεγε ο χρήστης. Αν δε σε νοιάζουν όλα αυτά, μπορείς να έχεις ένα checkbox κάτω από τη φόρμα του login που να γράφει remember me ή κάτι τέτοιο και όταν κάνεις login να αποθηκεύει το username και το password σ' ένα αρχείο. Όταν ξεκινάς την εφαρμογή θα φορτώνει τα περιεχόμενα αυτού του αρχείου και θα συμπληρώνει τα πεδία. Προφανώς το να αποθηκεύεις plaintext κωδικούς σε αρχεία δεν είναι και το πιο ασφαλές πράγμα που μπορείς να κάνεις, αλλά υποθέτοντας ότι είναι άσκηση/χόμπυ και όχι "κανονικό" πρόγραμμα δεν είναι και τόσο τρομερό.
Panoulidios Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Για να γίνω λίγο πιο σαφής. Έχουμε μια εφαρμογή που ΔΕΝ την έχουμε φτιάξει εμείς , απλά χρειάζεται να τη τρέχουμε αρκετές φορές τη μέρα και είναι κάπως κουραστικό να βάζουμε συνέχεια username και password. Οπότε υπάρχει κάποια λύση πάνω σε αυτό ? Ίσως με κάποιο edit πάνω στο .jar αρχείο? Ίσως με κάπως αλλιώς ?
Moderators Kercyn Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Moderators Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Θεωρητικά, μπορείς να κάνεις unzip το jar, να κάνεις ό,τι αλλαγές θες και μετά να το ξανακάνεις compile. Πρακτικά, δεν ξέρω να σου πω τι επιπτώσεις θα μπορούσε να έχει αυτό σε μια enterprise εφαρμογή. Το πρώτο που μπορώ να σκεφτώ είναι να μην επιτρέπεται από την άδεια της εφαρμογής ή να ακυρωθεί κάποια εγγύηση/support plan που μπορεί να έχει. Στη θέση σου θα επικοινωνούσα με τον dev της εφαρμογής και θα του εξηγούσα τι πρόβλημα έχω και αν μου επιτρέπεται να το λύσω μόνος μου. 1
anon667 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Μπορείς να δοκιμάσεις να πειραματιστείς με AutoHotkey scripting. Π.χ. να έχεις ένα scriptaki που όταν εντοπίζει πως ξεκινάει η εφαρμογή να κάνει συγκεκριμένες ενέργειες. (Πήγαινε στο x, y, κάνε κλικ, γράψε αυτό, πάτα enter, etc.).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα