Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Καλημερα σε ολους, απο χθες αντιμετωπιζω προβλημα με το παλιο PC που χρησιμοποιουν οι δικοι μου για απλε δουλειες. Το προβλημα ειναι το εξης:Πριν 3 μερες πατησαν το κουμπι εναρξης και δεν εκανε τπτ...Δοκιμασαμε 3-4 φορες τιποτα ομως.Εν τελη εκλεισα τον διακοπτη του τροφοδοτικου στο πισω μερος του κουτιου το κρατησα κλεισω για μισο λεπτο και οταν το ξαναανοιξα ανοιξε αυτοματα και ο υπολογιστης.Εκεινη την στιγμη μου φανηκε περιεργο αλλα δεν εδωσα σημασια... Ερχομαστε λοιπον στην χθεσινη ημερα οπου πλεον δεν ανοιγει ουτε απο τον διακοπτη ουτε κανονικα...Το ανοιξα και το καθαρισα λιγο αλλα δεν... Το συστημα αποτελειται απο i3 2100,gt 430,8gb ddr3 ram και ενα τροφοδοτικο Windmill 500 pro (της κακιας ωρας προφανως???δεν το ξερω καθολου σαν μαρκα...) το οποιο ομως εχει αγοραστει το 2006-2007 σε μια πολυ παλαιοτερη αγορα που δεν ηξερα τι μου γινεται... Πιστευω οτι φταιει το τροφοδοτικο απο αυτα που ειδα...αν καποιος εχει καποια αποψη στο θεμα ας μου απαντησει απο κατω... Ευχαριστω για τον χρονο σας!
Sheogorath Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Mετά απο 10 χρόνια, και πρόβλημα να μην είχε καινούριο, θα έχει τώρα. Πάρε κάποιο επώνυμο με κανα 40άρι, δες τα evga 430, seassonic 350-400, κτλ 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Mετά απο 10 χρόνια, και πρόβλημα να μην είχε καινούριο, θα έχει τώρα. Πάρε κάποιο επώνυμο με κανα 40άρι, δες τα evga 430, seassonic 350-400, κτλ οποτε υποθετεις και εσυ οτι ειναι το τροφοδοτικο ε? ελεγα για το bequiet 350... ετσι και αλλιως το συστημα με λιγοτερα απο 200Watt λειτουργει...
pano Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Αλέξανδρε καλησπέρα,το τροφοδοτικό σου καταρχάς δεν είναι της πλάκας είναι ''επώνυμο'',από κει και πέρα πρέπει να δεις αν λειτουργεί κάνοντας αυτό ''Ένας γρήγορος τρόπος για να ελεγχθεί η λειτουργία ενός τροφοδοτικού υπολογιστή τύπου ATX, είναι να βραχυκυκλώσουμε στην κεντρική φύσα το πράσινο καλώδιο με ένα απο τα μαύρα, χρησιμοποιώντας ένα συνδετήρα ή κάτι αντίστοιχο.'' http://fubar.gr/wp-content/uploads/2013/12/wire.jpg
veteranos123 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Το τροφοδοτικό αυτό είναι της hec και δεν είναι καθόλου της πλάκας. Έχω τροφοδοτικό hec (αυτό στο pc 2 της υπογραφής μου) το οποίο αγοράστηκε το 2000. Το τροφοδοτικό δουλεύει άψογα στο pc2 της υπογραφής μου και το καλοκαίρι τροφοδοτούσε το pc 1 της υπογραφής μου. Το μόνο θέμα που έχει είναι ότι όταν το πάω στο τέρμα ακούγεται ένα σφύριγμα που προέρχεται από τα πηνια. Δοκίμασε ένα άλλο τροφοδοτικό και τσέκαρε την μητρική σου για φουσκωμενους πυκνωτές 1
Sheogorath Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Σίγουρα δεν είπα ότι είναι της πλάκας αλλά μετά απο τόσα χρόνια φυσικά αν το δουλεύει καθημερινά, θέλει καινούριο. Ας δοκιμάσει όμως καλύτερα αν φταίει κάτι άλλο. 2
veteranos123 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Σίγουρα δεν είπα ότι είναι της πλάκας αλλά μετά απο τόσα χρόνια φυσικά αν το δουλεύει καθημερινά, θέλει καινούριο. Ας δοκιμάσει όμως καλύτερα αν φταίει κάτι άλλο. Φυσικό είναι και τα καλά να χαλάνε μετά από κάποια χρόνια δεν νομίζω να διαφωνεί κανένας
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Μολις γυρισα απο ενα μαγαζι της γειτονιας που κανει επισκευες και ελεγχους και μου ειπαν και οι ιδιοι οτι ειναι το τροφοδοτικο... Δεν ηξερα οτι ειναι τοσο καλη μαρκα οσο λετε,ισως επειδη δεν υπαρχει πια στον χωρο με το ιδιο ονομα?Ειδα οτι εχουν και μονο 2 χρονια εγγυηση τα τρφοδοτικα αυτα και λεω αντε γεια...οπως και να εχει ναι μετα απο 10 χρονια ακομα και antec η super flower αν ηταν μπορει να χαλαγε...Θελω λοιπον τωρα νεο τροφοδοτικο...κανα 40αρι δεν νμζ οτι αξιζει παραπανω.Σκεφτομαι οπως ειπα πιο πανω το συγκεκριμενο https://www.skroutz.gr/s/2661213/Be-Quiet-System-Power-7-350W.html υπαρχει καποια αλλη προταση που να δικαιολογειται?
Sheogorath Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δες και αυτό https://www.skroutz.gr/s/7222284/Seasonic-400W.html
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δες και αυτό https://www.skroutz.gr/s/7222284/Seasonic-400W.html ψιλοβιαζομαι και αυτο ειναι καβαλα μονο...αξιζει οντως την αναμονη?
Sheogorath Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δεν θα έχει μεγάλη διαφορά, απλά σαν μάρκα είναι λίγο καλύτερο. Δεν θα δεις διαφορά 1
arrows Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Nα το ξαναγράψω, πάλι, βραχυκυκλώνοντας απο το 24 πινο της μητρικής οποιοδήποτε ground με το πράσσινο καλώδιο είναι ενας απλός μπακαλίστικος τρόπος που δεν λέει απολύτως τίποτε για την κατάσταση που βρίσκεται το τροφοδοτικό, ακόμα και με πολύμετρο απλώς να μετρήσει κάποιος τις τάσεις και να τις βρεί σωστές επίσης δεν λέει κάτι απο μόνο του, Για να δεί κάποιος τι γίνεται χρειάζεται δοκιμή ΥΠΟ ΦΟΡΤΙΟ και η τάση να είναι σωστή αν η χωρητικότητα δεν είναι Ampere δεν πρόκειται να πάρουμε του αγίου .....ανήμερα, ΜΟΝΟ έτσι μπορείς να πείς κάτι υπεύθυνα και όχι μηπως και αν, βλέποντας διάφορα ποσταρίσματα σε διάφορα θέματα είναι πολύ συχνό φαινόμενο να ψάχνεται κάποιος για το για ποιό λόγο δεν δουλεύει ενα σύστημα και να καταλήγει ακολουθόντας διάφορες συμβουλές να αγοράζει τροφοδοτικό, μητρική κλπ και το πρόβλημα του να είναι άλυτό και χρήματα να χάνει 1
CrimsonSky_gr Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Nα το ξαναγράψω, πάλι, βραχυκυκλώνοντας απο το 24 πινο της μητρικής οποιοδήποτε ground με το πράσσινο καλώδιο είναι ενας απλός μπακαλίστικος τρόπος που δεν λέει απολύτως τίποτε για την κατάσταση που βρίσκεται το τροφοδοτικό, ακόμα και με πολύμετρο απλώς να μετρήσει κάποιος τις τάσεις και να τις βρεί σωστές επίσης δεν λέει κάτι απο μόνο του, Για να δεί κάποιος τι γίνεται χρειάζεται δοκιμή ΥΠΟ ΦΟΡΤΙΟ και η τάση να είναι σωστή αν η χωρητικότητα δεν είναι Ampere δεν πρόκειται να πάρουμε του αγίου .....ανήμερα, ΜΟΝΟ έτσι μπορείς να πείς κάτι υπεύθυνα και όχι μηπως και αν Με ποια λογικη δεν λεει τιποτα,αφου αμα ΔΕΝ βγαζει τις σωστες τασεις χωρις φορτιο ΣΙΓΟΥΡΑ θελει αλλαγη. Για πρακτικους λογους ειναι δυσκολο να μετρησεις under load και για αυτο δεν το προτεινει κανεις...και τα αμπερ δεν ειναι μοναδα χωρητικοτητας.
pano Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δηλαδή αν το βραχυκυκλώσεις και δεν δουλέψει εσένα δεν σου λέει τίποτα; 1
arrows Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 @crimson sky Με την λογική οτι μπορεί να έχεις σωστές τάσεις και το τροφοδοτικό σου ή να μην μπουτάρει καθόλου ή σε κάποιο φορτίο μόλις πάει να τραβήξει ρεύμα π.χ. ο επεξεργαστής απο την 12αρα να έχεις επανεκκίνηση και να μπαίνεις στα φόρουμ και να ρώτας και να σου προτείνουν bios update @pano Ναι μου λέει ΑΛΛΑ μονο αυτό, Αν το βαχυκυκλώσεις δουλέψει και μόλις το συνδέσεις στην μητρική δεν μπουτάρει καθόλου είναι νεκρό το σύστημα σου τίθα πείς, Θα αρχίσεις να ψάχνεσαι αν κάηκε η μητρική σου ή ο επεξεργαστής κλπ...... Και απλούστατα ανοίγοντας το τροφοδοτικό σου voila και οι δυό ή ο ένας πυκνωτές της πρώτης φάσης σκασμε΄νοι με τα λάδια τους παντου, θές κατι άλλο? 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα