Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα

Είμαι συνδρομητής HOL και πριν μια εβδομάδα έκανα αλλαγή στο πακέτο σταθερής και Internet από 6Μbps σε έως 24Mbps.

Η σύνδεση λειτούργει κανονικά σε ορισμένα πλαίσια. Ο router κλειδώνει στα 12Mbps έχω internet κανονικά σε αυτές τις ταχύτητες αλλά κάθε μέρα από τις 22:30 - 09:30 και ενώ ο router είναι ακόμα κλειδωμένος στα 12Mbps είναι σαν να έχω σύνδεση μέσω dial up

Οι ταχύτητες που μετράω στο speedtest.net κατά την διάρκεια της ημέρας είναι από 9.50 - 10.00 ΜBps

Σε συνεχόμενα ping στο 8.8.8.8 απαντάει σταθερά με 40ms χωρίς timeout

Αντίστοιχα όταν έχω το πρόβλημα, στο speedtest.net μετά δυσκολίας μου δείχνει 0.50 ή και λιγότερο (Dial up καταστάσεις).

Σε συνεχόμενα ping στο 8.8.8.8 απαντάει με 40ms πάλι, αλλά με πάρα πολλά timeout

Επανεκκινήσεις στο router έχω κάνει και γενικά πριν κάνω την αλλαγή στο πρόγραμμα πριν μια εβδομάδα δεν είχα κανένα πρόβλημα. Έχω μιλήσει με την εταιρία έχουν στείλει τεχνικό στο σπίτι οπού τα βρήκε όλα σε πολύ καλή κατάσταση τόσο μέσα στο σπίτι όσο και στην εισαγωγή του ΟΤΕ. Είναι ακόμα υπό παρακολούθηση.

Όποιος γνωρίζει κάτι που θα μπορούσα να πω στην εταιρία να τους βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος θα ήμουν ευγνώμων

Ευχαριστώ

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μετα απο αρκετες κλησεις στο helpdesk της HOL εγινε αλλαγη της πορτας στο DSLAM του ΟΤΕ αλλα το προβλημα παραμενει. Παρατηρησα ομως το εξης οτι την στιγμη που παρουσιαζετε το προβλημα δηλαδη περιπου απο τις 22:00 - 09:00 που ουσιαστικα ο router εναι κλειδωμενος στα 12Mbps αλλα στο speedtest μου βγαζει 0.2Mbps αν κανω την παρακατω αλλαγη βελτιωνετε καπως

Αλλαζω στον router το ADSL mode απο ADSL2+ σε ADSL2 απλο και μεταα ο router κλειδωνει στα 7MBps και λειτουργει κανονικα.

Τι σημαινει ομως αυτο, μηπως οτι το DSLAM γυρναει τις συγκεκριμενες ωρες το mode της γραμμης μου με αποτελεσμα αν δεν το αλλαξω και εγω στον router μου να εχω αδυναμια συνδεσης, ή ειναι κατι αλλο?

Καθε βοηθεια ή αποψη ευπροσδεκτη

Δημοσ.

Μετα απο αρκετες κλησεις στο helpdesk της HOL εγινε αλλαγη της πορτας στο DSLAM του ΟΤΕ αλλα το προβλημα παραμενει. Παρατηρησα ομως το εξης οτι την στιγμη που παρουσιαζετε το προβλημα δηλαδη περιπου απο τις 22:00 - 09:00 που ουσιαστικα ο router εναι κλειδωμενος στα 12Mbps αλλα στο speedtest μου βγαζει 0.2Mbps αν κανω την παρακατω αλλαγη βελτιωνετε καπως

Αλλαζω στον router το ADSL mode απο ADSL2+ σε ADSL2 απλο και μεταα ο router κλειδωνει στα 7MBps και λειτουργει κανονικα.

Τι σημαινει ομως αυτο, μηπως οτι το DSLAM γυρναει τις συγκεκριμενες ωρες το mode της γραμμης μου με αποτελεσμα αν δεν το αλλαξω και εγω στον router μου να εχω αδυναμια συνδεσης, ή ειναι κατι αλλο?

Καθε βοηθεια ή αποψη ευπροσδεκτη

Απλά το κέντρο σου έχει μεγάλη κίνηση αυτές τις ώρες και η γραμμή σου στα 12 είναι πολύ ευάλωτη, λογικά θα πέφτει και το SNR. Οπότε όταν πέφτεις στα 7 δεν είναι τόσο ευάλωτη και δουλεύει κανονικά. Επειδή είχαμε το ίδιο πρόβλημα στην δουλειά όταν αλλάξαμε από ΟΤΕ σε Wind, μας είπε ο τεχνικός της Wind ότι μας είχαν βάλει στην ίδια πόρτα με άλλη γραμμή και γι αυτό είχαμε τόσες παρεμβολές (κλείδωνε 21000 και κατεβάζαμε με 500 στην καλύτερη και ping στα ύψη) . Χρειάστηκαν πολλά τηλέφωνα και απειλή καταγγελίας στην "ΕΕΤΤ για να διορθωθεί το πρόβλημα"

Ανέβασε και τα στατιστικά της γραμμής σου όμως και στα 12 και στα 7 να δούμε καλύτερα τι παίζει.

Δημοσ.

Παντα καποιες ωρες (κρεμαει) το δικτυο...Εμενα πχ,ειναι απο τις 9 το βραδυ μεχρι και τις 12 το βραδυ.Αλλοι ειναι καποιες αλλες,αναλογα περιοχη ,κοσμο κτλ κτλ..

Ειναι πολλα τα ατομα μεσα,τους λογους ακριβως δεν τους ξερω αλλα ετσι γινετε...Εχει γινει μοδα πλεον. :-)

Οι πιο καλες ωρες να κλειδωνεις ειναι απο 3 το βραδυ μεχρι 6 το πρωι....Εγω ψαχνω εκεινες τις ωρες,κλειδωνω και μενω εκει τις υπολοιπες ωρες της μερας..δεν γινετε διαφορετικα...

Εκτος και εχεις καποιο θεμα με την γραμμη σου,πιο σοβαρο,εκει ειναι αλλο πακετο.. :ph34r:

Παντως το θεμα με τις ωρες υπαρχει.

Δημοσ.

Σε adsl2+ το εχεις δοκιμασει ποτε να το αλλαξεις η να ζητησεις να στο αλλαξουν.?

Και το snr να στο κατεβασουν,απο το 11..<?

Δημοσ.

ADSL2 Status

ADSL2+ Status

Κάνε restart το πρωί να κλειδώσει στα 12 και παρακολούθησε το SNR το βράδυ που κατεβάζεις πολύ αργά να δεις πόσο χαμηλά θα πέσει.

Δημοσ.

Κάνε restart το πρωί να κλειδώσει στα 12 και παρακολούθησε το SNR το βράδυ που κατεβάζεις πολύ αργά να δεις πόσο χαμηλά θα πέσει.

Το δοκιμασα και τα αποτελεσματα παρακατω το πρωι, το βραδυ σημερα οταν σταματησε να λειτουργει και στο τελος σε ADSL2 mode

Upstream     780506            Sun 27/3 morning

Downstream     10791124

Elapsed Time     0 day 0 hr 16 min 6 sec

SNR Margin(Upstream)     13.0 dB

SNR Margin(Downstream)     11.20 dB

Line Attenuation(Upstream)     14.5 dB

Line Attenuation(Downstream)     35.5 dB

===================================

Upstream     780506            Sun 27/3 22:30 NOT Working

Downstream     10791124

Elapsed Time     0 day 11 hr 0 min 7 sec

SNR Margin(Downstream)     10.45 dB

Line Attenuation(Downstream)     35.5 dB

==================================

Upstream     807546            Sun 27/3 22:46 ADSL2 mode

Downstream     7432763

Elapsed Time     0 day 0 hr 0 min 11 sec

SNR Margin(Downstream)     11.10 dB

Line Attenuation(Downstream)     37.0 dB

Σε adsl2+ το εχεις δοκιμασει ποτε να το αλλαξεις η να ζητησεις να στο αλλαξουν.?

Και το snr να στο κατεβασουν,απο το 11..<?

Απο την στιγμη που το πρωι πιανω ταχυτητες >10 Mbps υποθετω οτι εχω ADSL2+, να το αλλαξω σε τι? Βοηθησε λιγο...

Το snr αμα το χαμηλωσω στα 9 λογικα θα πιανει μεγαυτερη ταχυτητα, αλλα δεν θα εχω μεγαλυτερη ασταθεια?

Ευχαριστω για το ενδιαφερον σας και τις συμβουλες σας

Δημοσ.

SNR Margin(Downstream)     11.10 dB  αν δεν βρεις τροπο να το ριξεις αυτο,ζωντανια δεν θα βρεις....Υπαρχουν τροποι..

Δημοσ.

SNR Margin(Downstream)     11.10 dB  αν δεν βρεις τροπο να το ριξεις αυτο,ζωντανια δεν θα βρεις....Υπαρχουν τροποι..

Το ξερω παρακατω ειναι τα στατιστικα μολις ειχα αλλαξει το πακετο σταθερης μου περιπου 3 εβδομαδες πριν αλλα το προβλημα παρεμενε και εχω φτασει να ειμαι εδω που ειμαι σημερα

Upstream     1024000

Downstream     12288000

Elapsed Time     0 day 9 hr 27 min 58 sec

SNR Margin(Upstream)     10.5 dB

SNR Margin(Downstream)     9.05 dB

Line Attenuation(Upstream)     15.0 dB

Line Attenuation(Downstream)     36.0 dB

Δημοσ.

Το ξερω παρακατω ειναι τα στατιστικα μολις ειχα αλλαξει το πακετο σταθερης μου περιπου 3 εβδομαδες πριν αλλα το προβλημα παρεμενε και εχω φτασει να ειμαι εδω που ειμαι σημερα

Upstream     1024000

Downstream     12288000

Elapsed Time     0 day 9 hr 27 min 58 sec

SNR Margin(Upstream)     10.5 dB

SNR Margin(Downstream)     9.05 dB

Line Attenuation(Upstream)     15.0 dB

Line Attenuation(Downstream)     36.0 dB

Παρε τηλ να στο αλλαξουν η αν μπορεις να το ριξεις μεσω μοντεμ....(telnet)

Δημοσ.

Φίλε μου όταν λες ότι δεν δουλεύει η γραμμή σου καλά το βράδυ στα στατιστικά σου παραμένουν μια χαρά έχεις μια εξασθένηση 1 db SNR άλλα απολύτως φυσιολογικό, άρα η γραμμή δεν είναι ευάλωτη όπως έλεγα, οπότε μήπως το πρόβλημα είναι της HOL? Έχεις κάποιον άλλο στο κτήριο σου με Ίντερνετ άλλης εταιρείας να ρωτήσεις αν του κάνει το ίδιο? 

Στην παρούσα φάση που είσαι να το ρίξεις το SNR μόνο χειρότερα θα κάνεις τα πράγματα, το SNR το ρίχνουμε όταν πιάνουμε ήδη φουλ σε θέλουμε παραπάνω, εσύ καλά καλά δεν πιάνεις τα 10 που κλειδώνεις όπως λες, οπότε πρέπει πρώτα να διορθωθεί αυτό και μετά να τους πεις να σε βάλουν σε SNR 9 όπως προτείνει και ο φίλος από πάνω.

Γνώμη μου είναι πρήξε τους στα τηλ, πες ενώ κλειδώνω ψηλά έχω πρόβλημα σε browsing,κατέβασμα, streaming να αναγκαστούν να κάνουν έναν έλεγχο στην γραμμή και προς Θεού μην δεχτείς να σου ρίξουν μόνιμα την γραμμή σε κανά 8αρη profile ως "λύση".

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά έχει αποκατασταθει το πρόβλημα που είχα στην γραμμή μου, είναι πλέον σταθερότατο μετά από αλλαγή πόρτας στο DSLAM. Ακόμα αφού είδα σταθερότητα στην γραμμή για περίπου μια εβδομάδα, ζήτησα αλλαγή στο SNR όπου και έγινε και έχω τώρα 13.5 Mbps, η καλύτερη σύνδεση που είχα ποτέ μέχρι τώρα.

Οι τεχνικοί της HOL ήταν πολύ εξυπηρετικοί, συνεργάσιμοι  και συνεπείς στις ενέργειες τους. Ένα μεγάλο μπράβο τους και μακάρι να συνεχίσουν έτσι

• Like 1
Δημοσ.

Τελικά έχει αποκατασταθει το πρόβλημα που είχα στην γραμμή μου, είναι πλέον σταθερότατο μετά από αλλαγή πόρτας στο DSLAM. Ακόμα αφού είδα σταθερότητα στην γραμμή για περίπου μια εβδομάδα, ζήτησα αλλαγή στο SNR όπου και έγινε και έχω τώρα 13.5 Mbps, η καλύτερη σύνδεση που είχα ποτέ μέχρι τώρα.

Οι τεχνικοί της HOL ήταν πολύ εξυπηρετικοί, συνεργάσιμοι  και συνεπείς στις ενέργειες τους. Ένα μεγάλο μπράβο τους και μακάρι να συνεχίσουν έτσι

Με το καλο, τα νεα σου (γκαζια) ...Οπως σου ειπα,μονο με το snr θα εφτιαχνες... B)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...