MariosSeva Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 δεν θα βγαλω ακρη βρε παιδια... σας εχω δωσει ολα τα στοιχεια σχεδον χρειαζεστε κατι αλλο για να μου προτεινετε ολοκληρωμενο συστηματο? μπορω να φτασω μαχ 1500 ευρω. περισσοτερο μουσικη λιγοτερο ταινια.περιπου 30 τμ σαλονι που ειναι ενιαια με κουζινα περιπου 50τμ ολο μαζι. θελω ενα δυνατο για μουσικη συστημα να μου κρατηση για καιρο εαν ειναι εφικτο. ευχαριστω εδω ειναι και η φωτο αριστερα δεξια απο συνθετο τα ψιλα.αριστερα sub.στην μεση μαζι με την τηλεοραση το center.απενταντι καναπες,αριστερα δεξια τα surr .καπως ετσι τα εχω σκεφτει.
MariosSeva Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 http://www.e-shop.gr/yamaha-radioenisxytis-rx-v477-htr-4067-black-p-PER.504284 παιδιαααα μηπως ειναι ευκαιριααααα να ριξω λιγο το κοστος.να τσιμπησω αυτον τον ενισχυτη και να μου πειτε της καλυτερες επιλογες που εχω????η θα βιαστω και θα το μετανιωσω
anvasila Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 #MariosSeva Τον έχω παραγγείλει ήδη. Δεν ήρθε ακόμα οπότε δε ξέρω εάν το αποτέλεσμα θα με επιβραβεύσει. Υ.Γ. Στη φωτό που έστειλες πάντως με έψησε τρελά η κατασκευή στο ταβάνι. Εάν βάλεις και καμία RGB Led ταινία από μέσα(να κοιτάνε προς τα πάνω τα led, ανάμεσα στη γυψοσανίδα και το ταβάνι) ο χώρος θα γίνει Super....!!!! I Like...
graphist83 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 http://www.e-shop.gr/yamaha-radioenisxytis-rx-v477-htr-4067-black-p-PER.504284 παιδιαααα μηπως ειναι ευκαιριααααα να ριξω λιγο το κοστος.να τσιμπησω αυτον τον ενισχυτη και να μου πειτε της καλυτερες επιλογες που εχω????η θα βιαστω και θα το μετανιωσω Αυτο που δεν εχεις καταλαβει ειναι οτι προσπαθείς να ριξεις το κοστος στο πιο βασικο μερος του Home cinema. Αν πας στον 477 θα πας και σε πιο μικρα ηχεια καθως, ουτε αποτέλεσμα θα παρεις και ζημια θα γινει. Αυτος ο ενισχυτης ειναι καταλληλος για κατι τετοιο http://usa.yamaha.com/products/audio-visual/speaker-systems/speaker-packages/ns-p40_w/ Αντε βαρια βαρια για τα Jamo αλλα χωρις βαρβαρότητες. Ο 477 δινει την προδιαγραφη 80 W per channel (6 ohms, 20Hz-20kHz, 0.09 % THD, 2 ch driven). Για να δεις πως μπερδεύεται ο αρχαριος απο το marketing. Τα περισσοτερα ηχεια ειναι 8Ohm. Εκει ο ενισχυτης θα δωσει λιγοτερη ισχυ απο 80W και αυτο μονο οταν παιζουν τα δυο εμπρος. Πραγμα που σημαινει οτι τα τρανζιστορ εξοδου για τα υπολοιπα καναλια εχουν κοινη τροφοδοσια με τα main. Αρα οταν θα παιζουν ολα τα ηχεια ειτε σε σινεμα ειτε multichannel stereo τα τροφοδοτικά του θα στεγνώσουν πολυ ευκολα αμα εχεις μεγαλο ηχειο. Που 60 με 80W ηχειο δεν ειναι καν μεσαιο. Η ισχυς που σε ενδιαφερει ειναι η RMS και μετράται στις 20Hz-20kHz που ειναι και το ωφέλιμο ακουστικο οριο του ανθρωπου. Σημαντικο να ξερεις σε τι αντίσταση εχει βγει το νουμερο. Πχ αν καποια εταιρια δινει ενα νουμερο στα 4ohm η οριακα 6ohm, για σπιτι δεν μας καλυπτουν καθως τα περισσοτερα ηχεια για εκει ειναι 8ohm (σπανιως 6). Στο car audio η στα επαγγελματικα μας ενδιαφερουν ομως. Πολλες εταιριες μετρανε με αλλες προδιαγραφές για εντυπωσιασμό. Πχ ο YAMAHA 477 δινει και αυτα τα νούμερα: 135 W per channel (6 ohms, 1kHz, 10% THD, 1ch driven, JEITA) Εδω εχουν μετρήσει την μεγιστη τιμη εξοδου σε μια μονο συχνότητα (πραγμα ανουσιο καθως δεν ακουμε μονο στο 1ΚΗΖ) και με παραμόρφωση 10%!!!!!!!! Η παραμόρφωση για οποιοδήποτε σύστημα που σέβεται τον εαυτό του, δεν πρεπει να ξεπερνα το 1%. Εγω για να καταλαβεις αλλαζω ενισχυτη καθε χρονο γιατι ακομα το ψαχνω. και παντα βρισκω κατι καλυτερο απο αυτο που εχω. O τωρινος μου παραδιδει 200W ανα καναλι στα 8Ω με παραμορφωση 0.005%! (βεβαια εγω εχω θεμα οποτε....) Αν θες να παιζεις μουσικη και να εχεις Hi-Fi αποτελεσμα τα magnat ειναι πολυ καλα για τα χρηματα που ζητανε. Εφοσον ανεβασες το Budget παρε ενα σοβαρο ενισχυτη. Οχι μονο για τα ρευματα (που ειναι το σημαντικοτερο) αλλα να εχεις και συνδεσιμοτητα. Πχ μπορει στο μελλον να πας σε projector (μια χαρα χωρο εχεις) οποτε το δευτερο HDMI OUT θα σε σωσει. Πχ: Pioneer VSX-1131. Δινει 100 watt σε stereo mode, που ειναι πολυ πιο κοντα στις προδιαγραφες των ηχειων που συζηταμε. Αρα απο εμενα να πας στο αρχικο σετ των Magnat 802 με το 12αρι Sub 302 για να βαράει αρκετα εφοσον θες και στον Pioneer VSX-1131. Σεταρεις τα ηχεια ως big για να παρεις το πληρες ευρος τους και στο LFE out επιλεγεις both. Θελουμε μπάσο και απο το ηχειο εφοσον το σηκωνει και ο ενισχυτης και το ηχειο. Το αποτελεσμα δενει καλυτερα. Ετσι και αλλιως το sub στους 60 με 80 κυκλους δινει πολυ μα πολυ περισσοτερα dbspl απο τα ηχεια οποτε παλι θα εχεις το εντυπωσικο αποτελεσμα. Αν θες να παιζεις τελειως στα ορια κοβεις τα ηχεια στα 150Hz. Θεωρω ομως οτι καλο θα ηταν να το κανει ο ενισχυτής αυτοματα με το RTA και το μικρόφωνο του. Με αυτη την συνθεση σου μενουν και ρεστα για πιτσες, πιτογυρα η οτι αλλο. Με το σινεμα θα τα τιμας δεοντως...
johngamer Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Αν ήσουν Αθήνα θα σου έλεγα να έρθεις να δεις το δικό μου να πάρεις μια ιδέα...τι να κάνουμε...θες λίγη εμπειρία για να κάνεις σωστές αγορές...δεν γίνεται μια και έξω να πάρεις αυτό που χρειάζεσαι χωρίς καν να δοκιμάσεις...
graphist83 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Αυτο είναι πολύ σωστο. Στον ήχο η ακρόαση για τους απαιτητικούς είναι το πιο σημαντικό. Βέβαια από τα Logitech οι διαφορές είναι χαωδεις
anvasila Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Ωχχχχχχχχχχχχχχ...... Τρομακτικό και χειμαρρώδες το τελευταίο post του #graphist83. Επειδή τον παρήγγειλα τον YAMAHA RX-V447 και τον περιμένω από μέρα σε μέρα έχω κάποιες ερωτήσεις.-Δεν θα τον πρότεινες σε κάποιο low level build με κάποια ικανοποιητικά ηχεία? Θα πήγαινα σε Magnat 202 set ή εάν πήγαινα στο max budget σε σετ με τα Yamaha NS-333 και NS-C444. Δεν θα μπορέσει να τα τρέξει αυτά ικανοποιητικά? Υπάρχει κάποιος κίνδυνος?!? -Επίσης στα low lever ηχεία(έως 500-550euro το σετ) είναι ελάχιστα αυτά τα οποία είναι 8ohms. Εσύ παραπάνω λες ότι για σπίτι τα περισσότερα είναι 8ohms. Κοιτάω λάθος πράγματα ή είναι επειδή είμαι σε άλλη κατηγορία budget? -Τέλος (...το πιο τρομακτικό...) η φράση σου: "Αν πας στον 477 θα πας και σε πιο μικρά ηχεία καθώς, ούτε αποτέλεσμα θα πάρεις και ζημιά θα γίνει" Τι θέλεις να πεις με αυτό? Πως ένας ενισχυτής με μικρότερα "ρεύματα" μπορεί να κάνει ζημιά?Ή γενικότερα (με πολύ απλά λόγια σε ικετεύω) ποιος συνδυασμός μπορεί να είναι καταστροφικός για τα ηχεία ή τον ενισχυτή. Υ.Γ. Εάν χρησιμοποιούσες τον 477 για παράδειγμα στις παραπάνω ερωτήσεις θα σου ήμουνα υπόχρεος.
MariosSeva Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 #MariosSeva Τον έχω παραγγείλει ήδη. Δεν ήρθε ακόμα οπότε δε ξέρω εάν το αποτέλεσμα θα με επιβραβεύσει. Υ.Γ. Στη φωτό που έστειλες πάντως με έψησε τρελά η κατασκευή στο ταβάνι. Εάν βάλεις και καμία RGB Led ταινία από μέσα(να κοιτάνε προς τα πάνω τα led, ανάμεσα στη γυψοσανίδα και το ταβάνι) ο χώρος θα γίνει Super....!!!! I Like... και εμενα που δεν μαρεσε και ηθελα να την χαλασω να φτιαξω αλλη εχω ηδη παραγγειλει λεντοταινια οταν ολοκληρωθει το σαλονι θα σας το αναρτησω
heavyrain Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Για να επιστρεφουμε στο θεμα μου... μου εχει μεινει να ρυθμισω "σωστα" τα crossover σε καθε ηχειο Τα μπροστινα audio spectrum γραφουν 42-23000hz, 89db 8ohm το κεντρικο wharfedale γραφει 60-20000hz, 88db, 6ohm και πισω εχω δυο sony http://elektrotanya.com/sony_ss-grx40av_rxd6eav.pdf/download.html Στα ποσα πρεπει να βαλω τα crossover στον ενισχυτη; Επισης τι να κανω με την επιλογη small/large?
MariosSeva Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 (επεξεργασμένο) Αυτο που δεν εχεις καταλαβει ειναι οτι προσπαθείς να ριξεις το κοστος στο πιο βασικο μερος του Home cinema. Αν πας στον 477 θα πας και σε πιο μικρα ηχεια καθως, ουτε αποτέλεσμα θα παρεις και ζημια θα γινει. Αυτος ο ενισχυτης ειναι καταλληλος για κατι τετοιο http://usa.yamaha.com/products/audio-visual/speaker-systems/speaker-packages/ns-p40_w/ Αντε βαρια βαρια για τα Jamo αλλα χωρις βαρβαρότητες. Ο 477 δινει την προδιαγραφη 80 W per channel (6 ohms, 20Hz-20kHz, 0.09 % THD, 2 ch driven). Για να δεις πως μπερδεύεται ο αρχαριος απο το marketing. Τα περισσοτερα ηχεια ειναι 8Ohm. Εκει ο ενισχυτης θα δωσει λιγοτερη ισχυ απο 80W και αυτο μονο οταν παιζουν τα δυο εμπρος. Πραγμα που σημαινει οτι τα τρανζιστορ εξοδου για τα υπολοιπα καναλια εχουν κοινη τροφοδοσια με τα main. Αρα οταν θα παιζουν ολα τα ηχεια ειτε σε σινεμα ειτε multichannel stereo τα τροφοδοτικά του θα στεγνώσουν πολυ ευκολα αμα εχεις μεγαλο ηχειο. Που 60 με 80W ηχειο δεν ειναι καν μεσαιο. Η ισχυς που σε ενδιαφερει ειναι η RMS και μετράται στις 20Hz-20kHz που ειναι και το ωφέλιμο ακουστικο οριο του ανθρωπου. Σημαντικο να ξερεις σε τι αντίσταση εχει βγει το νουμερο. Πχ αν καποια εταιρια δινει ενα νουμερο στα 4ohm η οριακα 6ohm, για σπιτι δεν μας καλυπτουν καθως τα περισσοτερα ηχεια για εκει ειναι 8ohm (σπανιως 6). Στο car audio η στα επαγγελματικα μας ενδιαφερουν ομως. Πολλες εταιριες μετρανε με αλλες προδιαγραφές για εντυπωσιασμό. Πχ ο YAMAHA 477 δινει και αυτα τα νούμερα: 135 W per channel (6 ohms, 1kHz, 10% THD, 1ch driven, JEITA) Εδω εχουν μετρήσει την μεγιστη τιμη εξοδου σε μια μονο συχνότητα (πραγμα ανουσιο καθως δεν ακουμε μονο στο 1ΚΗΖ) και με παραμόρφωση 10%!!!!!!!! Η παραμόρφωση για οποιοδήποτε σύστημα που σέβεται τον εαυτό του, δεν πρεπει να ξεπερνα το 1%. Εγω για να καταλαβεις αλλαζω ενισχυτη καθε χρονο γιατι ακομα το ψαχνω. και παντα βρισκω κατι καλυτερο απο αυτο που εχω. O τωρινος μου παραδιδει 200W ανα καναλι στα 8Ω με παραμορφωση 0.005%! (βεβαια εγω εχω θεμα οποτε....) Αν θες να παιζεις μουσικη και να εχεις Hi-Fi αποτελεσμα τα magnat ειναι πολυ καλα για τα χρηματα που ζητανε. Εφοσον ανεβασες το Budget παρε ενα σοβαρο ενισχυτη. Οχι μονο για τα ρευματα (που ειναι το σημαντικοτερο) αλλα να εχεις και συνδεσιμοτητα. Πχ μπορει στο μελλον να πας σε projector (μια χαρα χωρο εχεις) οποτε το δευτερο HDMI OUT θα σε σωσει. Πχ: Pioneer VSX-1131. Δινει 100 watt σε stereo mode, που ειναι πολυ πιο κοντα στις προδιαγραφες των ηχειων που συζηταμε. Αρα απο εμενα να πας στο αρχικο σετ των Magnat 802 με το 12αρι Sub 302 για να βαράει αρκετα εφοσον θες και στον Pioneer VSX-1131. Σεταρεις τα ηχεια ως big για να παρεις το πληρες ευρος τους και στο LFE out επιλεγεις both. Θελουμε μπάσο και απο το ηχειο εφοσον το σηκωνει και ο ενισχυτης και το ηχειο. Το αποτελεσμα δενει καλυτερα. Ετσι και αλλιως το sub στους 60 με 80 κυκλους δινει πολυ μα πολυ περισσοτερα dbspl απο τα ηχεια οποτε παλι θα εχεις το εντυπωσικο αποτελεσμα. Αν θες να παιζεις τελειως στα ορια κοβεις τα ηχεια στα 150Hz. Θεωρω ομως οτι καλο θα ηταν να το κανει ο ενισχυτής αυτοματα με το RTA και το μικρόφωνο του. Με αυτη την συνθεση σου μενουν και ρεστα για πιτσες, πιτογυρα η οτι αλλο. Με το σινεμα θα τα τιμας δεοντως... ευχαριστω παρα πολυ για τον χρονο σου. εισαι πολυ κατατοπιστικος σε ολα.οποτε παμε σε μαγκνατ.τα 802 η να ανεβω λιγο 1002 η στα 2002?εαν δεν θελω δευτερη εξοδο εχεις κανενα αλλο ευκαιρο ενισχυτη να προτεινεις?θελω μιας που εισαι τοσο καλος να με βοηθησεις και στο που να βαλω τα surr.βλεπεις οτι για να τα βαλω θα πρεπει να κοψω χωρο απο τον καναπε να ειναι πιο μικροσ δηλαδη και οταν μπαινει καποιος απο την πορτα το πρωρο πραγμα που θα βλεπει αριστερα του θα ειναι ενα ηχειο σε βαση :S (ποιος την ακουει την γυναικα) για αθυτο προσπαθω να βρω καμια αλλη λυση :S επισης εχω παρει καλωδια 2χ4 ofc για να τα συνδεσω.το θεμα ειναι το sub 1 ερωτηση μονο ρευμα δινω σε αυτο και ενα καλωδιο που παει στον ενισχθτη σωστα? 2 ερωτηση τι καλωδιο?γιατι στον ενισχυτη εχει για sub αλλο βισμα υποδοχης.Ευχαριστωωωωω Επεξ/σία 28 Απριλίου 2016 από MariosSeva
graphist83 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Ωχχχχχχχχχχχχχχ...... Τρομακτικό και χειμαρρώδες το τελευταίο post του #graphist83. Επειδή τον παρήγγειλα τον YAMAHA RX-V447 και τον περιμένω από μέρα σε μέρα έχω κάποιες ερωτήσεις. -Δεν θα τον πρότεινες σε κάποιο low level build με κάποια ικανοποιητικά ηχεία? Θα πήγαινα σε Magnat 202 set ή εάν πήγαινα στο max budget σε σετ με τα Yamaha NS-333 και NS-C444. Δεν θα μπορέσει να τα τρέξει αυτά ικανοποιητικά? Υπάρχει κάποιος κίνδυνος?!? -Επίσης στα low lever ηχεία(έως 500-550euro το σετ) είναι ελάχιστα αυτά τα οποία είναι 8ohms. Εσύ παραπάνω λες ότι για σπίτι τα περισσότερα είναι 8ohms. Κοιτάω λάθος πράγματα ή είναι επειδή είμαι σε άλλη κατηγορία budget? -Τέλος (...το πιο τρομακτικό...) η φράση σου: "Αν πας στον 477 θα πας και σε πιο μικρά ηχεία καθώς, ούτε αποτέλεσμα θα πάρεις και ζημιά θα γίνει" Τι θέλεις να πεις με αυτό? Πως ένας ενισχυτής με μικρότερα "ρεύματα" μπορεί να κάνει ζημιά?Ή γενικότερα (με πολύ απλά λόγια σε ικετεύω) ποιος συνδυασμός μπορεί να είναι καταστροφικός για τα ηχεία ή τον ενισχυτή. Υ.Γ. Εάν χρησιμοποιούσες τον 477 για παράδειγμα στις παραπάνω ερωτήσεις θα σου ήμουνα υπόχρεος. Για τις δικες σου επιλογες δεν υπαρχει λογος ανησυχίας. Τα ανωθεν ποστ αφορουσε τον MariosSeva που εχει διαλεξει κολωνες με πολυ περισσοτερες απαιτησεις και θελει να παιζει στα ορια συνεχως. Το ιδανικο ειναι οση ισχυ απαιτούν τα ηχεια τοσο να ειναι και ο ενισχυτης. Λιγο πανω λιγο κατω δεν τρεχει και κατι. Εκτος αν οδηγουμε τα ηχεια μας στα ορια. Κατι που τονισε ο παραπανω συμφορουμητης οτι κανει. Ο 477 δινει 80W στα 6Ω, σε στερεο mode. Για τα Yamaha που διαλεξες, ειναι μια χαρα. Τα magnat ισως ιδανικα ενα σκαλι πιο πανω να το ηθελαν σε ρευμα αλλα παλι ο 477 θα τα οδηγησει αξιοπρεπώς. Οποτε ολα καλα. Το θεμα που εθιξα περι ζημιας το εχω αναλυσει σε προηγουμενο ποστ σε αυτο το θεμα.. Στο παραθετω http://www.insomnia.gr/topic/602779-καινουριο-home-cinema/?p=54724202 Γενικα οταν θελουμε να παιζουμε δυνατα, η θεωρεια λεει οτι το ηχειο και ο ενισχυτης πρεπει να εχουν την ιδια ισχυ. Στα επαγγελματικα μαλιστα οι ενισχυτες που επιλέγουμε ιδανικα, ειναι παντα 10 με 15% πιο δυνατοί απο τα ηχεια. Ο λογος ειναι γιατι ενας μικρος ενισχυτης μπορει πολυ πιο ευκολα να καταστρεψει ενα ηχειο απο εναν μεγαλο. Ο μεγαλος ενισχυτης οταν φερει ενα ηχειο στα ορια του αυτο θα παραμορφωσει και θα διακοψουμε την αυξηση της εντασης. Αλλωστε ολα τα ηχεια μπορουν να διαχειριστουν πολυ περισσοτερα watt απο τα ονομαστικα. Τα λεγομενα max, τα οποια μπορουν να δεχτουν στιγμιαία ομως. Ο μικρος ενισχυτης ομως οταν θα φτασει στα ορια του και τα τροφοδοτικα στεγνωσουν, τοτε αρχιζει και κλιπαρει, η κυμματομορφη τείνει ευθεια και το ρευμα που καταλήγει στα ηχεια ουσιαστικα ειναι DC. Αυτο θερμαίνει το πηνιο και καιγεται..... Και αυτο ομως ειναι ακουστα δυνατο να το αποφυγουμε. Απλα εκει ο χρονος αντιδρασης ειναι πολυ μικροτερος. Στα σπιτια ομως τετοιοι κανιβαλισμοι δεν γινονται. Για να επιστρεφουμε στο θεμα μου... μου εχει μεινει να ρυθμισω "σωστα" τα crossover σε καθε ηχειο Τα μπροστινα audio spectrum γραφουν 42-23000hz, 89db 8ohm το κεντρικο wharfedale γραφει 60-20000hz, 88db, 6ohm και πισω εχω δυο sony http://elektrotanya.com/sony_ss-grx40av_rxd6eav.pdf/download.html Στα ποσα πρεπει να βαλω τα crossover στον ενισχυτη; Επισης τι να κανω με την επιλογη small/large? Ολα στην επιλογη BIG εφοσον ειναι full range ηχεια. Τα εμπρος και κεντρικο στα 120 με 150HZ και τα πισω που δεν ειναι για πολλα στα 200Hz. Παιξε λιγο ομως με τις ρυθμισεις ωστε να βρεις και τι σου αρεσει εσενα. ευχαριστω παρα πολυ για τον χρονο σου. εισαι πολυ κατατοπιστικος σε ολα.οποτε παμε σε μαγκνατ.τα 802 η να ανεβω λιγο 1002 η στα 2002?εαν δεν θελω δευτερη εξοδο εχεις κανενα αλλο ευκαιρο ενισχυτη να προτεινεις?θελω μιας που εισαι τοσο καλος να με βοηθησεις και στο που να βαλω τα surr.βλεπεις οτι για να τα βαλω θα πρεπει να κοψω χωρο απο τον καναπε να ειναι πιο μικροσ δηλαδη και οταν μπαινει καποιος απο την πορτα το πρωρο πραγμα που θα βλεπει αριστερα του θα ειναι ενα ηχειο σε βαση :S (ποιος την ακουει την γυναικα) για αθυτο προσπαθω να βρω καμια αλλη λυση :S επισης εχω παρει καλωδια 2χ4 ofc για να τα συνδεσω.το θεμα ειναι το sub 1 ερωτηση μονο ρευμα δινω σε αυτο και ενα καλωδιο που παει στον ενισχθτη σωστα? 2 ερωτηση τι καλωδιο?γιατι στον ενισχυτη εχει για sub αλλο βισμα υποδοχης.Ευχαριστωωωωω Χωροταξικα δεν μπορω να σε βοηθησω. Μια ωραια βαση δαπεδου διπλα η και πισω απο το καναπε. Τα surround μπαινουν και πισω μας ακριβως. Αν εχεις τοιχο πισω απο το καναπε μπορεις να πας και σε επιτοιχια διπολα. Υπαρχουνε πολλες σοβαρες επιλογες. Το sub θελει ρευμα και ενα καλωδιο μονο RCA to RCA. Σπανιως δεχονται δυο rca (R- L). Αν εχει δυο το SUB και ο ενισχυτης ενα το βαζεις στο λευκο. (L). Το καλωδιο λιγο υπερβολη 2Χ4mm εκανε και 2Χ2,5mm. Προβλημα δεν εχεις, απλα λογο κοστους και δυσκολιας στην εγκατασταση. 1
MariosSeva Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Α λες να αφησω λιγο χωρο απο πισω και να τα βαλω με λεπτες βασεις ε?επιτοιχια διπολα?ολο καινουριες λεξεις μου λετε χαχα θα παρω ενα ετοιμο καλωδιο τοτε rca to rca και μπαινει στην υποδοχη sub του ενισχυτη και στο line in του sub. εχει ρυθμιση και στο sub frequency αυτο τι ρυθμιση παιρνει?και τις ρυθμισεις του crossover υπαρχουν στου ενισχυτη τις ρυθμισεις ετσι?και για το big που λετε? ευχαριστω
graphist83 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Ναι έχει και το SUB. Βάλτο 80 με 100 κύκλους. Επιπλέον έχει level, δηλαδή πόσο δυνατό το θες και συνήθως διακόπτη φάσης 0 180. Συνήθως 0 το αφήνουμε. Τα υπόλοιπα τα έχει ο ενισχυτής. Ότι θες μιλάμε
MariosSeva Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 δεν προεβλεψα κατι ρε παιδια:( το μεγεθος του.παρα ειναι τουμπανο..στην γυψοσανιδα βγαινει δυο τρεις ποντους εξω.εαν το αφησω εκει θα μεινω χωρις γυναικα.καμια ιδεα ρε παιδια παρακαλω;;παντως μονο και μονο οπως το βλεπω τωρα φαινεται θυριοοοο...!!
graphist83 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Ε ναι την εχεις κανει πολυ μικρη. Οι περισσότεροι ενισχυτες δεν χωρανε εκει. Κανε μια τρυοα απο πισω του να παει περαστος μεσα και πες στο γυψοσανίδα η σε ξυλουργο να στο κλεισει απο πισω σαν κουτι. Δεν μπορω να σκεφτώ κατι αλλο. Εκτος αν τα βαλεις κατω στο πατωμα σε ειδικα plate οπως στο δικο μου συστημα που σου εστειλα χαχα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα