Προς το περιεχόμενο

Καινουριο home cinema

heavyrain

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν μπορω να καταλαβω το ποσο ψηλα μπορουν να πανε γιατι δεν εχω εμπειρια.η αληθεια ειναι πως θελω να τριζει το σπιτι μιας που θα κανω και παρτακια σπιτι.ειμαι και απο ροδο και εδω δεν εχει ουτε μαγαζι με τετοια πραγματα οποτε στην πραξη δυσκολο να βρω να ακουσω:/κοιταω , ξανα κοιταω αυτα που με συμβουλευετε αλλα δεν μπορω να αποφασισω.φοβαμαι οτι ειναι λιγα τα 700-800 για αυτο τοαποτελεσμα που θελω .

Επεξ/σία από MariosSeva
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 130
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα

κατεληξα στα εξης

1)Jamo Hcs 506

Jamo sub 210

2)JBL Arena 5.1 Set (Arena 170) ανεβαινω σε κοστος αλλα χαλαλι

3 ) https://www.skroutz.gr/s/8015821/Yamaha-RX-V579-Bundle.html?from=account_favorites

4) https://www.skroutz.gr/s/8029069/Onkyo-HT-S9700THX.html?from=account_favorites

5) Magnat Monitor Supreme 2000

Magnat Monitor Supreme 202
  Magnat Monitor Supreme Sub 302A

λοιπον τα κλεινω ολα γιατι δεν παει αλλο χαχα οσο βλεπω και αλλα τοσο αλλαζω αποψη.

αυτα εχει παρει το ματι μου σας ακουω τι θα επιλεγατε και τι ενισχυτη για αυτα.

ευχαριστω και σορρυ εαν κουραζω απλα ειναι αρκετα λεφτα για την εποχη μας και θελω να ειμαι σιγουρος

Επεξ/σία από MariosSeva

Την στιγμή που θες να παίζεις δυνατά με μικρό μπατζετ, πας αναγκαστικά για χρήση sub. Ακόμα και με την μουσική σου δηλαδή, θα χρησιμοποιείς το sub. Οπότε δεν έχει νόημα να δίνεις ένα σωρό χρήματα για μεγαλύτερα δαπέδου. Θα είχε νόημα αν τα έπαιζες direct σε 2,0 με έναν πολύ καλό τελικό. Άρα πρέπει να δώσεις έμφαση στο sub και στην ποιότητα του, και από αυτά που έχεις αναρτήσει, το καλύτερο και πιο ισορροπημένο σετ είναι το JBL, μαζί με έναν Pioneer vsx-930 ή Yamaha rx-v679 θα είσαι αρχηγός. Αλλιώς, αυτό που σου είπα και νωρίτερα, το σετ των Magnat 802 μαζί όμως με ένα πολύ καλό sub, για να σου βγει φθηνότερα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ωραια φυλακη θα μπω στο τελος.τα jbl θα επιλεξω.εχουν καμια ουσιαστικη διαφορα οι δυο ενισχυτες που εβαλες?γιατι δεν βλεπω.

να κανω μια ερωτηση επειδη δεν εχω χωρο για surround εαν δεν βαλω θα χασω πολυ  σε ενταση-ποιοτητα?

Ολες οι συσκευες μου (blue ray,ps3,android box) θα τα συνδεσω με hdmi στον ενισχυτη και απο ενισχυτη θα φεβγει ενα hdmi στην τηλεοραση και ειμαι οκ?η οπτικη ινα χρειαζεται?και καλωδια πρεπει να παρω αλλα ετσι?για να παρω τα μεγιστα.

Επεξ/σία από MariosSeva

Δεν χρειάζεται οπτική αν έχουν όλα HDMI. Ο vsx-930 υποστηρίζει Atmos, κάτι που μάλλον δεν σε ενδιαφέρει. Αν δεν έχεις χώρο για τα surround ρε συ τι το συζητάμε;;; Για ταινίες εννοείται πως χρειάζονται και πως αν δεν τα έχεις, χάνεις όχι σε ένταση αλλά εντελώς τους ηχους που πάνε σε αυτά τα ηχεία. Δεν θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα, αλλά η Yamaha έχει μια λειτουργία στην οποία μπορείς να έχεις όλα σου τα ηχεία μπροστά...Είναι κάτι που ούτε έχω δοκιμάσει, ούτε και θα με ενδιέφερε. Έχεις σκεφτεί καθόλου την λύση δικάναλου ήχου;;;

ναι το ειδα για το yamaha.λες να χανω τελειως τον ηχο εαν τα βαλω βιβλιοθηκη?σε μουσικη λογικα οχι σε ταινιες θα χανω πολυ αλλα εαν δεν χανει ποιοτικα το συστημα θα το υποστω.οχι δεν μου κανει ο δικαναλος/

Μα δεν συγκρίνονται τα 2 αυτά...άλλο το ένα άλλο το άλλο. Και ίσα ίσα που στο δικάναλο ο ήχος είναι πιο flat και οι ενισχυτές πιο "κατασταλαγμένοι"...Συγνώμη όμως, χωρίς παρεξήγηση, πας να δώσεις πάνω από ένα χιλιάρικο ευρώ και δεν ξέρεις τις διαφορές του δικάναλου από τον πολυκάναλο και αν θα χάνεις τον ήχο αν δεν βάλεις τα surround ηχεία;;

Τελείως όχι δεν θα τον χάνεις...αλλά θα χάνεις εντελώς την αίσθηση και την έννοια του surround...θα προσπαθεί ο ραδιοενισχυτής να τα μιξάρει με τα μπροστινά (και αν)...τι να λέει; Τα φορματ κωδικοποίησης ήχου στις ταινίες είναι συγκεκριμένα. Από μεριάς Dolby έχουμε τα Dolby Digital και Dolby TrueHD,  και από μεριάς DTS έχουμε τα DTS 5.1 και DTS HD, σε lossy και lossless αντίστοιχα για κάθε περίπτωση. Και καθένας τους έχει συγκεκριμένες οδηγίες διάταξης των ηχείων και των crossover τους.

Η μουσική από την άλλη, είναι απλό στερεο. Μόνο τα 2 μπροστινά ηχεία θα παίζουν...κανένα από τα άλλα ηχεία...

Δεν παρεξηγω γιατι εαν δεις απο το πρωτο σχολιο μου ειπα ειμαι ασχετος με το αθλημα.ξεκινησα εδω και λιγες μερες και διαβαζω οσο χρονο εχω δηλαδη να μαθω.επισης ξεκινησα απο τα μισα λεφτα και εχω καταληξη στα διπλασια αλλα χαλαλι γιατι μου λετε και δαιβαζω οτι θα εχω ενα καλο συστημα που αξιζει τα λεφτα που θα δωσω για μακροχρονη χρηση σε δυσκολες καταστασεις μιας και ακουω πολυ μουσικη και θα τα ζοριζω αρκετα.τι να πω θα δω τι θα κανω με τον χωρο μου μπας και τα βολεψω.εαν ειναι ψιλα με κατευθυνση στο κεντρο τοθ καναπε κανουμε δουλεια?(φαντασου πως εχω κολλημενο καναπε σε τοιχο και αριστερα και δεξια απο καναπε δεν εχω χωρο να βαλω βαση για να τα κατσω πανω)
μια μικρουλα βοηθεια και με το crossover που αναφερεις σε παρακαλω?

ευχαριστω πολυ

img1.jpg

Αυτή είναι η προτεινόμενη διάταξη των ηχείων. Ναι, μπορείς να τα βάλεις ψηλά, προσπάθησε όμως να είναι όσο πιο κοντά στο ύψος του αυτιού.

Το crossover είναι ένα όριο συχνοτήτων κάτω από το οποίο οι συχνότητες θεωρούνται ως LFE (low frequency effects) από τον ενισχυτή και τις στέλνει στο sub. Αν ένα ηχείο μπορει να παίξει σε ένα εύρος 120hz-20khz και συ του δώσεις crossover στα 80hz είναι σαν να του λες να παίξει και τις 80-120hz κάτι που δεν μπορεί και άρα τις χάνεις αυτές. Από την άλλη είναι χρήσιμο και όταν έχεις μεγάλα ηχεία με μεγάλα γουφερ ικανά να παίξουν πολύ χαμηλές συχνότητες που φτάνουν και τα 35hz. Τέτοια ηχεία θέλουν πολύ μεγάλα ρεύματα κατά συνθήκες για να κινήσουν επαρκώς και με χαμηλή παραμόρφωση τα μεγάλα γούφερ. Με μικρό ενισχυτή όπως πολύ σωστά σου είπε και ο graphist83 κινδυνεύεις να κάψεις τα ηχεία λόγω clipping του ενισχυτή. Οπότε όταν τα βάζεις να παίξουν πάνω από τα 80hz αποφορτίζεις τον ενισχυτή χωρίς να χάνεις από εύρος γιατί τις πάιζει το sub.

καλησπερα.

Ευχαριστω για το σχεδιο κατατοπιστικοτατο.Μακαρι να τα καταφερω να τα βγαλω στον χωρο μου ετσι.

To crossover το ρυθμιζω δηλαδη εγω απο τον ενισχυτη μου?Καθε ηχειο θελει να το ρυθμισω διαφορετικα ?η οριζω ενα ευρος?

το σετακι που θα παρω ειναι πιο πανω τα jbl με τον yamaha.

Ευχαριστω

Κανονικά θα έπρεπε να τα κάνει ο ενισχυτής όταν κάνει το αρχικό auto calibration. Το αφήνεις να το κάνει κανονικά και μετά πας και τσεκάρεις. Πρέπει να τα βάλεις όλα σε small και crossover στα 80hz.

Το ξερω οτι θα σε μπερδεψω αλλα οφειλω να στο πω. Τα Arena ειναι καθαρα σινεμαδικα ηχεια. Πολυ σκληρα για μουσικη. Το αλλο που εχουν ειναι οτι θελουν ρευματα για να παιξουν σωστα. ο 477 ειναι υπερβολικα λιγος για τα ηχεια. Τσαμπα λεφτα.

Η πας σε σετ ομοιομορφο με ενισχυτη - ηχεια. Η πας σε σωστο ενισχυτη και παιρνεις τα ηχεια μετα.

Ολα πολυ σωστα τα προαναφερθεντα. Μια μικρουλα ενσταση ομως. Σε οποιο και εαν πας ειτε JBL ειτε Magnat, Jamo κτλ. θεωρω δεν πρεπει να τα σεταρεις ως small. Ειναι ηχεια ικανα για αναπαραγωγη χαμηλομεσαιων. Η επιλογη small ειναι για ηχεια 2'' και κοβει αντιστοιχες συχνοτητες και απο τα μεγαλα. Χανεις ολο το πλεονετημα της μαζας και των δυναμικων που βγαζουν τα μεγαλα ηχεια. Ας μπει το cross manual στα 150 με 200Hz και μετα αναλαμβανει το Sub. Απο 80Hz. (Αν και για αρχαριο προτεινω το αυτοματο RTA του ενισχυτη.)

Αν παλι δεν μπορεις η δεν θες να δωσεις πολλα λεφτα αλλα θες ενταση μπορεις να παρεις ενα μεσαιο ενισχυτη σε συνδιασμο με κανα KODA 8ιντσο που βαρανε απιστευτα καλα για τα λεφτα τους. Ετσι και αλλιως και σε επωνυμες που κοιτας ειναι τοσο entry level που δεν παιρνεις και κατι τοσο προσεγμενο οσο νομιζεις. (εκτος απο τα magnat που ειναι ενα σκαλι παραπανω).

To καταλαβες οτι με εστειλες..χαχαχαχ δεν θα βγαλω ακρη.το ιδιο προβλημα (δεν μπορω να αποφασισω )το εχω και στην τηλεοραση.

Με τα αρενα ειπα να παρω Yamaha rx-v679 .

αλλα ειπα οτι θελω 80% μουσικη και 20% ταινια.

Θελω να δωσω βαση πιο πολυ στην μουσικη.Τα magnat δηλαδη ειναι καλυτερα?να ξανα γυρισω στην αρχικη μου δηλαδη τα magnat?χαχα εχω φτασει περιπου στο 1500ευρω.

θελω να παρω κατι που να μεινω 1000% ικανοποιημενος.εαν δεν γινεται αυτο θα πεσω πολυ σε ευρω γιατι δεν υπαρχει λογος.

Με το να τα βάλει small, δεν σημαίνει ότι χάνει τις χαμηλομεσαίες...από 80Hz και πάνω τι είναι; Το sub της JBL ή αυτά που πρότεινα είναι πολύ πιο ικανά να αναπαράγουν τις χαμηλές από οποιαδήποτε δαπέδου με avr ενισχυτή κάτω των 1000€...επίσης θα του επιτρέψει να ανεβάσει εντάσεις χωρίς να "ιδρώνει" ο ενισχυτής και με παραμορφώσεις...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...