Προς το περιεχόμενο

Καινουριο home cinema

heavyrain

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν λεμε κατι διαφορετικο......

Από ότι βλέπω έκανες γύρω στις δυο ώρες edit για να μου πεις οτί έχω δίκιο.

Mάλιστα...

Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να μην ξέρει τον νόμο του ohm. Πίστεψε με από ρεύματα και συναφή γνωρίζω πολύ παραπάνω.

Αυτό καλύτερα να το αφήσουμε... Από τη στιγμή που έχεις γράψει σε κάποιον με 300€ ενισχυτή

ότι είναι καλύτερα να πάρει ηχεία 4Ω

Αυτό που είπα πιο επάνω αν πρόσεξες είναι ότι ΑΝ ο ενισχυτής αναφέρει στις προδιαγραφές του ότι μπορεί να διαχειριστεί φορτία σε χαμηλή αντίσταση πχ από 4ω - 16ω δεν μας απασχολεί. Μάλιστα όλοι οι ενισχυτές στις προδιαγραφές τους δίνουν τα Watt ισχύος μετρημενα στην χαμηλότερη αντίσταση για λόγους εντύπωσιασμου.

Αν μπορούμε να επιλέξουμε την χαμηλότερη δυνατή αντίσταση ηχείου με σκοπό να πάρουμε τα μέγιστα από το τροφοδοτικό του ώστε να παίξουμε πιο δυνατά αν χρειαστεί γιατί όχι επαναλαμβάνω?? Εφόσον ο ενισχυτής το επιτρέπει το τονίζω...

Αν και εφόσον και ιστορίες για αγρίους...

Το παιδί λέει ξεκάθαρα ακριβώς ποιον ενισχυτή έχει.

Για όσους δεν καταλαβαίνουνε τι λέμε είναι σαν να λες σε κάποιον να βάλει λάστιχα σλικ στη βροχή.

Τόσο απλά.

Ολοι οι ενισχυτες παραδίδουν περισσότερη ισχυ στις χαμηλότερες αντιστασεις. Μαλιστα οι καλοι ενισχυτές διπλασιαζουν τα watt στην μιση αντισταση. Σε αυτα τα μοντελα κερδίζεις μονο 30 με 40watt.

ΑΝ ο ενισχυτής δεν υποστηρίζει οδήγηση ηχείων σε χαμηλή αντίσταση τοτε προσέχουμε καθώς εκεί υπάρχει κίνδυνος. Αν και όλοι έχουν protection.

Πάμε πάλι...

Οι ενισχυτές είναι συνδεδεμένη σε μια μπρίζα σταθερής τάσης, ομοίως λειτουργούν σαν συσκευές σταθερής τάσης.

Αυτό δεν σημαίνει οτι τα volt παραμένουν μονίμως σταθερά (αλλάζουν αναλόγως το σήμα και το gain),

αλλά αν τους δώσεις ένα σταθερό test-tone, η τάση εξόδου δεν αλλάζει αν τους συνδέσεις ηχεία ή αλλάξεις το φορτίο των ηχείων.

Αν η εμπέδηση είναι πιο χαμηλή ο ενισχυτής ζεσταίνεται και καίγεται.

(Την μέγιστη ισχύ θα την δώσει όταν η εμπέδηση του ηχείου συμπίπτει με την αντίσταση εξόδου του ενισχυτή (OUTPUT IMPEDANCE).

Mικρότερη εμπέδηση σημαίνει οτι το τροφοδοτικό πρέπει να στείλει περισσότερο ρεύμα, να υπερθεμανθεί και να καεί.

Να το πω πιο απλά δεν σημαίνει οτι αν βάλεις μια αντίσταση 0.000000001 Ohm στον ίδιο ενισχυτή θα πάρεις άπειρα Watt.

Δεν χρειάζεται να γράψω πάλι τον νόμο του Ohm.

Τέλος όλα τα οικιακά ηχεια παίζουν από 6 έως σπανίως 16ω κυρίως 8ω που όλοι οι ενισχυτές διαχείριζονται. Οπότε τζάμπα χολοσκαμε.

Δεν σκάμε καθόλου τσάμπα, εδώ βέβαια το τερματίζεις...

Η εμπέδηση ηχείου σε όλα τα ηχεία αναλόγως την κατασκευή έχει άλλες φορές μικρή κι άλλες φορές μεγάλη διακύμανση.

Η τιμή της εμπέδησης μπορεί να έχει πολύ μεγαλύτερη, αλλά το σημαντικότερο

σε κάποιες συχνότητες να έχει και πολλή μιρκότερη εμπέδηση από την ονομαστική.

Ψάξε να βρεις διαγράμματα εμπέδησης και απόκλισης φάσης ηχείου.

Για παράδειγμα ένα Β&W N802D που σου αρέσουνε.

Image04.jpg

Βλέπεις ότι ενώ είναι δηλωμένα 8Ohm κατεβαίνουν κάπου 3Ω, σε δύο σημεία, κάπου στο διάστημα 70 - 150Hz και ξανά στα 600Hz.

Η φωτογραφία είναι από εδώ http://www.athensproaudio.gr/el/loudspeakers-gr.html

Το spl επιμένω ότι δεν είναι προδιαγραφή που κοιτάμε από τις πρώτες. Όλα τα ηχεια για οικιακή χρήση σπανίως τα δουλεύουμε στο 100% τους.

Η ευαισθησία εκτός από τα SPL που είναι κάτι που θέλουμε σε ένα home cinema έχουν να κάνουν και με την ηχητική απόδοση του ηχείου, δηλαδή

την μετατροπή της ηλεκτρικής ενέργειας σε ακουστική. Όσο πιο ευαίσθητα τα ηχεία τόσο πιο μικρότερη η ανάγκη για ρεύμα.

Ειδικά εδώ που έχουμε φθηνό ενισχυτή μας νοιάζει και μας παρανοιάζει.

Σαφώς και οι χροιες παίζουν ρόλο. Δηλαδή όλα τα ηχεια παίζουν ακριβώς το ίδιο?? Ακόμα και ένας άσχετος θα μπορούσε να διακρίνει βασικές διάφορες από ηχειο σε ηχειο. Στις ίδιες εντάσεις πάντα.

Μια κιθάρα δεν θα ακουστεί σαν βιολί. Αλλά αλλιώς ακούς μια κλασική κιθάρα ζωντανά. Αλλιώς σε ένα hi-end και αλλιώς στο all in one home cinema ΜΕ ηχεια μιας ιντσας. Οι χροιά καθορίζεται από τις ταλαντωσεις. Αν ένα ηχειο δεν είναι ικανό να ταλαντωθει με ακρίβεια το αποτέλεσμα αλλιωνεται.

Πρέπει να ψάξεις λίγο σε κάνα λεξικό η στο wiki να δεις τι είναι χροιά.

Οι διαφορές ενός ακριβού με ένα φθηνότερο ηχείο μπορεί να είναι πάρα πολλές.

Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι αυτό που φθάνει στα αυτιά μας, η ποιότητα , η ένταση και το εύρος του ήχου.

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η απόκριση συχνοτήτων.

Αν δηλαδή ένα ηχείο μπορεί να κατέβει και πόσο χαμηλά, αν φουσκώνει ή έχει βυθίσεις σε κάποιες συχνότητες

αν γίνεται κάποιο roll-off στις υψηλές κτλ κτλ

Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη χροιά.

Μπορείς να ακούς μια κλασική κιθάρα με λιγότερη λεπτρομέρεια ή με περισσότερο ή και λιγότερο μπάσο

αλλά ποτέ δεν θα ακούσεις μια κιθάρα σαν βιολί η την Πάολα σα τη Μαρία Φαραντούρη.

Τα klipsh να υποθέσω σου αρέσουν επειδή έχουν πολύ υψηλές ευαισθησίες?? Για cinema καλά είναι για μουσική όμως δεν τα αντέχω. Γούστα μου. Δεν μπορώ την κορνα στο hi-fi ούτε στο κοφτο μπάσο της αμερικανικής σχολής. Για να βαρας δυνατά με αξιοπρεπές αποτέλεσμα καλά είναι. Για hi-fi διαφωνώ. Άσε που θεωρώ και εγώ την klipsh υπέρκοστολογημενη για την ποιότητα κατασκευής.

Η b&w δεν είναι value for money. Αλλά οι καλές σειρές είναι τόσο σε ήχο όσο και built quality από τις λίγες. Πχ έχω τα 803 σε ήχο δεν έχω βρει κάτι άλλο που να μου ταιριάζει. Οκ είναι ακριβά αλλά αυτό μου ταίριαξε.

Στην τελική τα βρήκε 150€ οσο κάνουν ένα ζευγάρι Magnat, Yamaha, Wharfedale τα οποία είναι εκτός σε όλα... Τα 603 μια χαρά τα κουνάει ο 920. Μπορεί ηχητικά να απαιτούν κάτι καλύτερο σε ποιότητα και πιστοτητα αλλά θα παίξουν καλύτερα από τα προαναφερομενα. Μιλάμε πάντα για 150€....

Όλα αυτά είναι υποκειμενικά και θέματα τσέπης.

Το "...για μουσική όμως δεν τα αντέχω. Γούστα μου. Δεν μπορώ την κορνα στο hi-fi ούτε στο κοφτο μπάσο της αμερικανικής σχολής." δεν μπορώ ούτε να το διαβάζω.

Πες μας λίγο για τις σχολές μπάσου να μάθουμε κι εμείς...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 130
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ωχ Θεε μου.....
Είχες 5 μέρες να ασχοληθείς με το θέμα, ξαφνικά σε έπιασε να γράψεις ένα κατεβατό με (μια απο τα ίδια) επειδή σε τσιγγλισα στο αλλο τοπικ. Και σαφώς το κάνεις μόνο και μόνο για να νιώσεις την ικανοποίηση οτι την λες σε κάποιον επαγγελματία. Αν αυτό δεν είναι μισαλλοδοξία τότε τι ειναι? Αλήθεια προσέφερες στο θέμα αυτό κάτι? Το βοήθησες τον #heavyrain κάπου? Μου αρέσουν οι αντιπαραθεσεις αλλα οι υγιείς.. Εδω ξεφεύγεις..

Άντε μια τελευταία φορά....

Αυτό καλύτερα να το αφήσουμε... Από τη στιγμή που έχεις γράψει σε κάποιον με 300€ ενισχυτή
ότι είναι καλύτερα να πάρει ηχεία 4Ω

Αν και εφόσον και ιστορίες για αγρίους...
Το παιδί λέει ξεκάθαρα ακριβώς ποιον ενισχυτή έχει.
Για όσους δεν καταλαβαίνουνε τι λέμε είναι σαν να λες σε κάποιον να βάλει λάστιχα σλικ στη βροχή.
Τόσο απλά.

Καταρχάς δεν του είπα να πάρει ηχεία με 4Ω, παραφράζεις ψευδώς.

Εδω μάλιστα του αναφέρω και αυτό........

http://www.insomnia.gr/topic/602779-καινουριο-home-cinema/?p=54723588

Ποια Magnat βρήκες και είναι 4ohm. Για σπίτι δύσκολο να πετύχεις τέτοια αντίσταση. Για στείλε μοντέλο

Και εδω συμπληρώνω εγκαίρως...

http://www.insomnia.gr/topic/602779-καινουριο-home-cinema/?p=54723902

Τέλος όλα τα οικιακά ηχεια παίζουν από 6 έως σπανίως 16ω κυρίως 8ω που όλοι οι ενισχυτές διαχείριζονται. Οπότε τζάμπα χολοσκαμε.

Τα ηχεία που πρότεινε να αγοράσει είναι τα Magnat Supreme 202. Μιλάω μαζι του και με PM όποτε εχεις δει τα μισα. Βεβαια τα αναφέρει κάπου στην αρχή.

O Ενισχυτης που θα αγορασει δεν ειναι των 300€ αλλα ο VSX920 ο οποίος λέει τα εξής:

amp%20920_zps7lfymnme.jpg

Μπορεί άνετα να δεχτεί και ηχεία 6ohm άπλα λόγω φθηνών τροφοδοτικών δεν δίνει κάτι το τρομερό. Η αύξηση όμως υφίσταται.

Πάμε πάλι...
Οι ενισχυτές είναι συνδεδεμένη σε μια μπρίζα σταθερής τάσης, ομοίως λειτουργούν σαν συσκευές σταθερής τάσης.
Αυτό δεν σημαίνει οτι τα volt παραμένουν μονίμως σταθερά (αλλάζουν αναλόγως το σήμα και το gain),
αλλά αν τους δώσεις ένα σταθερό test-tone, η τάση εξόδου δεν αλλάζει αν τους συνδέσεις ηχεία ή αλλάξεις το φορτίο των ηχείων.
Αν η εμπέδηση είναι πιο χαμηλή ο ενισχυτής ζεσταίνεται και καίγεται.
(Την μέγιστη ισχύ θα την δώσει όταν η εμπέδηση του ηχείου συμπίπτει με την αντίσταση εξόδου του ενισχυτή (OUTPUT IMPEDANCE).
Mικρότερη εμπέδηση σημαίνει οτι το τροφοδοτικό πρέπει να στείλει περισσότερο ρεύμα, να υπερθεμανθεί και να καεί.
Να το πω πιο απλά δεν σημαίνει οτι αν βάλεις μια αντίσταση 0.000000001 Ohm στον ίδιο ενισχυτή θα πάρεις άπειρα Watt.
Δεν χρειάζεται να γράψω πάλι τον νόμο του Ohm.

Παλι τα ίδια. Ολοι μα ολοι οι ενισχυτές δεν δέχονται μια σταθερή αντίσταση εξόδου. Και αυτό γιατι στην έξοδο τους η αντίσταση ειναι μόνον λιγα KΩ. Για αυτο και ο ενισχυτής οταν δει ενα φορτιο 4, 6 η 8Ω στην εξοδο  πρεπει να το προσαρμόσει ανάλογα. Το πως, ειναι θεμα της τοπολογίας του αλλα και των τρανζιστορ εξοδου. Σαφως ο μετασχηματιστης θα πρεπει να ειναι ικανος και αρκετα μεγαλος ωστε να δωσει τα παραπάνω οταν χρειαστεί.

Ο τυπος προσαρμογής της αντίστασης εξοδου ειναι αυτός:

typ_zps6kqnqxcg.jpg

Και εδώ το σχηματικό με μια διάταξη πάνω στον τύπο  (ειναι class A βεβαια)

sch_zps4dfeifuh.jpg

Τελος εφόσον λες οτι ασχολείσαι και με επαγγελματικα, εκει ειδικά η αντίσταση του ηχείου παιζει τον μεγαλύτερο ρολο. Καθως οι επαγγελματικοι ενισχυτές ανάλογα με το τι θα δουν στην έξοδο τους δινουν και την ανάλογη ισχύ. Μάλιστα στα επαγγελματικα ανάλογα το πως θα στίσουμε το μαγαζί αποφασίζουμε τι μας συμφέρει. Πχ αν θα συνδεθούν παράλληλα η σε σειρά τα ηχεια ωστε να μας δώσουν την καταλληλη αντισταση που θα δωσει την επιθυμητη ισχυ.

Δες εδω εναν επαγγελματικο ενισχυτή και κρίνε απο αυτά που θα διαβάσεις.....

crown_zpsamxnakw3.jpg

Και οι οικιακοί ενισχυτες μπορούν να δώσουν παραπάνω ισχυ αλλά οχι σε αυτο το επιπεδο. Οι καλοι και ακριβοί μπορούν να δώσουν έως και 50%

Και ποτε μα ποτε δεν ειπα να βαλει την χαμηλότερη δυνατή αντίσταση. Αλλα αυτή που ταιριάζει με την ικανότητα και τις προδιαγραφές του ενισχυτη.....

ΑΝ ο ενισχυτής δεν υποστηρίζει οδήγηση ηχείων σε χαμηλή αντίσταση τοτε προσέχουμε καθώς εκεί υπάρχει κίνδυνος. Αν και όλοι έχουν protection.

Δεν σκάμε καθόλου τσάμπα, εδώ βέβαια το τερματίζεις...
Η εμπέδηση ηχείου σε όλα τα ηχεία αναλόγως την κατασκευή έχει άλλες φορές μικρή κι άλλες φορές μεγάλη διακύμανση.
Η τιμή της εμπέδησης μπορεί να έχει πολύ μεγαλύτερη, αλλά το σημαντικότερο
σε κάποιες συχνότητες να έχει και πολλή μιρκότερη εμπέδηση από την ονομαστική.
Ψάξε να βρεις διαγράμματα εμπέδησης και απόκλισης φάσης ηχείου.
Για παράδειγμα ένα Β&W N802D που σου αρέσουνε.
Image04.jpg
Βλέπεις ότι ενώ είναι δηλωμένα 8Ohm κατεβαίνουν κάπου 3Ω, σε δύο σημεία, κάπου στο διάστημα 70 - 150Hz και ξανά στα 600Hz.
Η φωτογραφία είναι από εδώ http://www.athensproaudio.gr/el/loudspeakers-gr.html

Το εχω αναλύσει και αυτό και το εξηγώ εδώ...

http://www.insomnia.gr/topic/602779-καινουριο-home-cinema/?p=54723677

Όχι όλα τα ηχεια έχουν μεταβλητή. Ανάλογα τις συχνότητες που αναπαράγουν μεταβάλλεται. Απλά στο όριο που συνήθως παίζουν (το ορίζει το crossover) βγαίνει μια μέση τιμή. Μην σε απασχολεί.

Η ευαισθησία εκτός από τα SPL που είναι κάτι που θέλουμε σε ένα home cinema έχουν να κάνουν και με την ηχητική απόδοση του ηχείου, δηλαδή
την μετατροπή της ηλεκτρικής ενέργειας σε ακουστική. Όσο πιο ευαίσθητα τα ηχεία τόσο πιο μικρότερη η ανάγκη για ρεύμα.
Ειδικά εδώ που έχουμε φθηνό ενισχυτή μας νοιάζει και μας παρανοιάζει.

Οχι δεν μας ενδιαφέρει και παλι. Στα 80W που μπορει να δώσει ο ενισχυτής δεν υπάρχει περιπτώσει να μην τον καλύψει???  Και να θελει παραπάνω δεν τον καλύπτουν τα ηχεία. Η ευαισθησία ειναι χρήσιμη οταν ο ενισχυτής είναι πολυ χαμηλότερης ισχύος απο την ονομαστική των ηχείων μας. Οταν γίνει σωστή επιλογή ηχείων - ενισχυτη,  δεν μας απασχολεί.

Σε καμια περίπτωση δεν αποτελεί ποιοτικό χαρακτηριστικο. Δηλαδή τα KLIPSCH RP-280F με ευαισθησία 98dB @ 2.83V / 1m που ειναι τεράστιο νούμερο ειναι καλύτερα σε ηχο απο τα Kef REFERENCE 205/2 με μονον 90db? Η το MONITOR AUDIO GOLD 300 που ειναι παλι 90db? Η τα εξαιρετικα Focal Electra 1028 Be που ειναι 91,5DB????

Ειναι ηχεια τριπλάσιας άξιας και εχουν χειρότερη ευαισθησία απο τα klipsh αρα ειναι κακη επιλογή ε?

Το παν σε ενα ηχείο δεν ενα χαρακτηριστικο αλλα μια ισορροπία αυτων.

Πρέπει να ψάξεις λίγο σε κάνα λεξικό η στο wiki να δεις τι είναι χροιά.
Οι διαφορές ενός ακριβού με ένα φθηνότερο ηχείο μπορεί να είναι πάρα πολλές.
Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι αυτό που φθάνει στα αυτιά μας, η ποιότητα , η ένταση και το εύρος του ήχου.
Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η απόκριση συχνοτήτων.
Αν δηλαδή ένα ηχείο μπορεί να κατέβει και πόσο χαμηλά, αν φουσκώνει ή έχει βυθίσεις σε κάποιες συχνότητες
αν γίνεται κάποιο roll-off στις υψηλές κτλ κτλ
Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη χροιά.
Μπορείς να ακούς μια κλασική κιθάρα με λιγότερη λεπτρομέρεια ή με περισσότερο ή και λιγότερο μπάσο
αλλά ποτέ δεν θα ακούσεις μια κιθάρα σαν βιολί η την Πάολα σα τη Μαρία Φαραντούρη.

Όλα αυτά είναι υποκειμενικά και θέματα τσέπης.
Το "...για μουσική όμως δεν τα αντέχω. Γούστα μου. Δεν μπορώ την κορνα στο hi-fi ούτε στο κοφτο μπάσο της αμερικανικής σχολής." δεν μπορώ ούτε να το διαβάζω.
Πες μας λίγο για τις σχολές μπάσου να μάθουμε κι εμείς...

Πότε δεν ειπα οτι η κιθαρα θα ακουστεί σαν βιολί. Το ειπες και πριν, απάντησα και λες παλι τα ιδια και τα ιδια. Τα ειχα γραψει εδω.

Μια κιθάρα δεν θα ακουστεί σαν βιολί. Αλλά αλλιώς ακούς μια κλασική κιθάρα ζωντανά. Αλλιώς σε ένα hi-end και αλλιώς στο all in one home cinema ΜΕ ηχεια μιας ιντσας. Οι χροιά καθορίζεται από τις ταλαντωσεις. Αν ένα ηχειο δεν είναι ικανό να ταλαντωθει με ακρίβεια το αποτέλεσμα αλλιωνεται.

Δεκα ηχεία να σε βάλουν ακούσεις σε τυφλη δοκιμη δεκα διαφορετικά συμπεράσματα θα βγαλεις. Κανενα μα κανένα ηχειο δεν ακούγεται ιδιο με το αλλο. Και το ποσο καλα ακούγεται ενα ηχειο δεν θα το δεις ποτε απο τους αριθμους των χαρακτηριστικων και απο τις καμπύλες απόκρισης. Παρα μονον με δοκιμη. Για να εχεις αποψη για ενα ηχειο πρεπει να το εχεις ακούσει.

Εχεις ακουσει ποτε διάφορα κόρνας με σοβαρό tweeter μεταξωτού θόλου? Σοβαρά τωρα θεωρείς οτι η κόρνα ταιριάζει στο Hi-FI???

Τελος κοροϊδεύεις τα περι Αμερικάνικης σχολής, Βρετανικής κτλ. Με αυτο ειναι σαν να βρίζεις στο χωρο του Hi-Fi,  υπάρχουν τεράστιες συζητήσεις και αναλύσεις στο χώρο του για αυτά και εσυ τα αναιρείς επειδή νιωθεις υπεράνω και αληθινός γνώστης, θεωρώντας τους λάτρεις του HI-FI - Hi-End μαλάκες που ασχολούνται συνεχώς με δόκιμες, σεταρισματα και σκάνε ενα σωρο λεφτά σε εξοπλισμό...Εύγε.....

Τελος να κλείσουμε δεν νομιζω οτι ολα αυτα εχουν να προσφέρουν κατι στο θεμα του topic starter... Ισως μερικές εγκυκλοπαιδικες γνωσεις για οσους διαβάζουν, αλλα μαζι με αυτες προκυπτει και παραπληροφορηση αλλα και πονοκέφαλος για εμενα

Φιλε heavyrain συνεχίσουμε με PM οπου ειχαμε μεινει. Αν ειναι να καθομαι να αποδεικνύω οτι ο γάιδαρος πετα, θα απαντω απο εδω και στο εξης μονο με PM. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επιστρεφω στο θεμα... Οσο αφορα τα 2 rear που μου λειπουν, σκεφτομαι και την περιπτωση να βαλω τα audio spectrum που χω (s25) για rear και να παρω ενα ζευγαρι μπροστινα. Προτιμω wharfedare λογω του οτι ξεκινησα ηδη με αυτη τη μαρκα στο κεντρικο και θα θελα να εχω μονο της ιδιας μαρκα και τα υπολοιπα. Ποια θα ηταν ιδια σε αποδοση αν οχι καλυτερα απο τα audio spectrum που χω τωρα; Ακομα και σε αλλες εταιριες, αλλα χωρις να ξεφυγουμε οικονομικα.

Εχω επεισης τα ηχεια απο ενα παλιο sony hifi το rxd6av. Μηπως να βαλω αυτα τα ηχεια για rear; αξιζουν;

Επεξ/σία από heavyrain

Τα Audio spectrum που έφτιαξες δέν σου αρέσουν σε ποιότητα? Δεν σε ικανοποιούν?

Τα modus παρόλο που είναι ίδια μάρκα με το κεντρικό, δεν έχουν καμία σχέση με αυτο. Άλλες μονάδες άλλη σχεδίαση κτλ.

Γιατί δεν παίρνεις δύο μικρά για πίσω? Έστω δοκίμασε τα Sony. Για surround δεν θες κάτι τρομερό.

Τα modus είναι παλιά ηχεια. Θα είναι πολύ ταλαιπωρημενα... Επιμένω στα ηχεια το μεταχείρισμενο είναι επιφοβο..

Ναι ρε συ. Ερωτησεις κανω!!!! Μετα ειδα οτι ειναι παρα πολυ παλια αυτα, του 2001..

Εχω και μια αλλη απορια. Βλεπω ηχεια koda σε πολυ χαμηλες τιμες. Τι λεει αυτη η εταιρια γιατι ειναι τοσο φθηνα; ειναι καλα;

• 2 εβδομάδες αργότερα...

εβαλα τελικα τα sony απο ενα παλιο hifi που χα. Νομιζω με καλυπτουν προς το παρον, βεβαια δεν εχω και μετρο συγκρισης για να συγκρινω...

εκανα και καινουριο calibration με το audissey μου τα εβγαλε ως μικρα οπως και το κεντρικο και τ αφησα ετσι αφου δεν εχει νοημα να τα βαλω ως μεγαλα μιας και δεν νομιζω να ειναι full range.

( το καλοριφερ δεν αναβει πλεον, αμα αναψει θα το απομακρινω :P )

post-219197-0-43040400-1459610164_thumb.jpg

post-219197-0-28412800-1459610212_thumb.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επανερχομαι στην αγορα sub...

Αξιζει το b&w asw300 στα 150€ (το ειδα σ αγγελια) - ειναι 8ιντσο - ακυρο αυτο ειναι θεσ/νικη

Επισης τα koda gw 212 που χει 175€ τι λεει; (ειναι 12ιντσο)

Επεξ/σία από heavyrain

Μην κοιτάς 10ιντσα και 12ιντσα σε αυτές τις τιμές...σε αυτές τις τιμές θα κοιτούσα το "τίμιο" 8ιντσο της jamo. Το 210. Έχεις χώρο περίπου σαν το δικό μου. Το 8ιντσο σε καλύπτει ανετότατα. Όταν έψαχνα για τα δικά μου ηχεία πήγα και άκουσα μερικά. Μου άρεσε το kef c4, συμπαθητικό το magnat 202a, παααρα πολύ καλό το 10ιντσο της Boston acoustics sub10 αλλά δυστυχώς πολλά από αυτά βγάζουν προβλήματα, αυτό που μου έκλεψε την καρδιά όμως ήταν το 7070si της q acoustics και το οποίο και αγόρασα. Απλά φοβερό και πολύ μουσικό! Δεν νομίζω να υπάρχει άλλο στην τιμή του που να παίζει τόσο καλά μουσική και να "δένεται" με τον χώρο και τα ηχεία...ακόμα και κολώνες να είχα, δεν θα έπαιζα χωρίς αυτό το subwoofer μουσική...

ΥΓ. ξαναδιάβασα από την αρχή το νήμα και είδα ότι έιχαμε και παρόμοιο ηχοσύστημα πριν...ένα pascal είχα και γω το sa-ve335 με τον str-de597 (με τον οποίο είμαι ακόμα, ψάχνω αντικαταστάτη του...)

Κοιτα 8ιντσο δεν προκειται να παρω εκτος αν ηταν το παραπανω b&w η καποιο αλλο αντιστιχα παρα πολυ καλης μαρκας και το εβρισκα σε τιμη εντος budget. Το σονυ που χω ειναι 120watt 8ιντσο. Οποτε θελω τουλαχιστον 10αρι. Θα παω να ακουσω και εγω σημερα μαλλον σε κανα μαγαζι διαφορα για να εχω μια αποψη συγκριτικα με αυτο που χω τωρα.

Θα τσεκαρω και αυτα που ειπες, περιμενω να μου πει γνωμη και ο graphist83

Γι αυτό έγραψα τι ηχοσύστημα είχα πιο πριν. Για να καταλάβεις την διαφορά. Κ-Α-Μ-Ι-Α επαφή τα 8ιντσα που αναφέρω με της Sony...Απολύτως καμία...Και με καλύτερο ενισχυτή η διαφορά θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. Επίσης εγώ προσωπικά δεν θα έπαιρνα 10ιντσο που να βγάζει λιγότερα από 200watt rms. Και δεν χρειάζεται και ο χώρος σου 10ιντσο...Οπότε δώσε καλύτερα τα χρήματα σου για καλύτερη ποιότητα παρά για..."ανδρικό" γόητρο...

Το q acoustics δυστυχώς δεν νομίζω να το βρεις για demo. Μπορείς όμως αν είσαι Αθήνα να πας στο mediamarkt της Συγγρού που έχουν διαμορφωμένο χώρο και αρκετές επιλογές για να μαζέψεις εμπειρία. Είναι χώρος ειδικά για τέτοιες συγκρίσεις. Αλλάζεις ηχεία με το πάτημα ενός κουμπιού on the fly...γαμάτο απλά..

Τα subwoofer της B&W είναι της πλάκας, μην τρελένεσαι.

Αν δεν πας σε κάποια εταιρεία που να ασχολείται σοβαρά με subwoofer SVS, Velodyne, ΕSunfire, Earthquake

μην περιμένεις προκοπή.

Tώρα αν θες να πάρεις κάτι πολύ φθηνό να βολευτείς για τώρα χτύπα κάποιο yamaha.

Κοιτα 8ιντσο δεν προκειται να παρω εκτος αν ηταν το παραπανω b&w η καποιο αλλο αντιστιχα παρα πολυ καλης μαρκας και το εβρισκα σε τιμη εντος budget. Το σονυ που χω ειναι 120watt 8ιντσο. Οποτε θελω τουλαχιστον 10αρι. Θα παω να ακουσω και εγω σημερα μαλλον σε κανα μαγαζι διαφορα για να εχω μια αποψη συγκριτικα με αυτο που χω τωρα.

Θα τσεκαρω και αυτα που ειπες, περιμενω να μου πει γνωμη και ο graphist83

Σε καινουργιο οικονομικο δες το MAGNAT MONITOR-SUPREME-SUB-202A. Στα λεφτα του πολυ καλο.

Προσφατα ακουσα σε μια ετιαρια και το TAGA HARMONY TSW-90V.3. Συμπαθητικο. Κατι πιο μεγαλο η ακριβο το θεωρω ανουσιο βαση  της αξιας του συστηματος σου.

σε καινουριο κατεληξα η στο magnat αυτο η σ ενα της crystal audio 10αρι που βγαινει στα 270€ Που εχει και πιστοποιηση thx (νομιζω μετραει αυτο;;; )

Αυριο θα δω απο αγγελια ενα koda sw 1000 10" το δινει 60€ Και μου φαινεται πολυ δελεαστικη η τιμη αν ειναι σε αριστη κατασταση οπως λεει ο πωλητης, ωστε να γλυτωσω το 200αρι αν με καλυπτει ακουστικα, δεν εχω να χασω κατι πιστευω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...