Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

27άρα 4Κ οθόνη δεν έχει απολύτως κανένα νόημα.

Το βάρος στα προγράμματα της Adobe θα πρέπει να πέσει στην cpu και στην μνήμη. Gpu είναι δευτερεύον κομμάτι. 

Για να ξεδιπλωσεις ολα τα εργαλεια του premiere θες υψηλη αναλυση (και δυο οθονες). Η 4Κ οθονη εχει πολυ νοημα για τη δουλεια που τη θελει.

Το Mercury Engine hardware accelleration θελει δυνατη GPU (οσο περισσοτερα cuda cores και μεγαλο memory bandwidth) και αν κανει 4Κ βιντεο θελει τουλαχιστον 4GB vRAM. 

H 960 δεν ειναι πολυ καλη επιλογη αλλα ειναι η ελαχιστη για μονταζ 4Κ. 

Εγω θα εψαχνα για μια μεταχειρισμενη GTX770 4GB 

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Για να ξεδιπλωσεις ολα τα εργαλεια του premiere θες υψηλη αναλυση (και δυο οθονες). Η 4Κ οθονη εχει πολυ νοημα για τη δουλεια που τη θελει.

Το Mercury Engine hardware accelleration θελει δυνατη GPU και αν κανει 4Κ βιντεο θελει τουλαχιστον 4GB vRAM

4K σε 27άρα θα είναι πολύ δύσκολο να δουλέψει. Το pixel density είναι τεράστιο.

Όσο για το hardware acceleration με την gpu, συνήθως λίγα προσφέρει. Τουλάχιστον αυτό λένε οι τύποι στο Adobe support forum. Εγώ προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί τόσο με αυτά τα προγράμματα. 

Όσο για τις δύο οθόνες, συμφωνώ. Ό,τι έχει να κάνει με γραφικά και επεξεργασία θέλει ιδανικά περισσότερες της μιας οθόνες. Απλά, δεν ξέρουμε αν ο φίλος του TS ασχολείται επαγγελματικά ή απλά κάνει το hobby του. 

Δημοσ.

Για Video editing δεν θα πηγαινα παντως σε 1151. Το 2011-3 ειναι πολυ καλυτερη επιλογη (με μεγαλη διαφορα) και ειναι και αναβαθμισιμο ενω σε 1151 πρεπει να πας απ ευθειας στην τοπ επιλογη με μηδεν επιλογες αναβαθμισης

Όσο για το hardware acceleration με την gpu, συνήθως λίγα προσφέρει. Τουλάχιστον αυτό λένε οι τύποι στο Adobe support forum. Εγώ προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί τόσο με αυτά τα προγράμματα. 

Όσο για τις δύο οθόνες, συμφωνώ. Ό,τι έχει να κάνει με γραφικά και επεξεργασία θέλει ιδανικά περισσότερες της μιας οθόνες. Απλά, δεν ξέρουμε αν ο φίλος του TS ασχολείται επαγγελματικά ή απλά κάνει το hobby του. 

Υπεθεσα οτι για να δουλευει Premiere δουλευει επαγγελματικα.
Το mercury engine προσφερει πολλα οταν δουλευει. Απλα δεν δουλευει σε ολα τα πραγματα που κανεις μια που δεν ειναι ολα τα εφε hardware accelerated.
Η διαφορα μπορει να ειναι απο μηδενικη εως παρα πολυ μεγαλη. 
Στην πραξη οταν σε πιεζει ο χρονος να παραδοσεις τη δουλεια θες απλα να δουλευει το συστημα και τοτε τα 250 ευρω της καρτας ειναι που πιανουν τοπο.

Οσο για την οθονη ο βασικος λογος που την εβαλα ειναι γιατι αυτη ανταγωνιζεται σχεδον στα ισια την 5Κ του ιΜακ. 

Εγω δουλευω ακομα με μια 23 και μια 24 αλλα μια δυο φορες που δουλεψα σε διπλες 27αρες (2560Χ1440 σε συστημα φιλου) η διαφορα ηταν πολυ μεγαλη στην ευκολια με την οποια δουλευες και δεν μου εδωσε ουτε στιγμη την αισθηση οτι η αναλυση ειναι υπερβολικα μεγαλη. Ισα ισα που ειδικα στην καθετη αναλυση σε πολυκαμερο ηθελα παραπανω απο τα 1440 για να αναπτυξω ολο το workspace και να μην χρειαζεται να scrollαρω πανω κατω.

• Like 1
Δημοσ.

Για Video editing δεν θα πηγαινα παντως σε 1151. Το 2011-3 ειναι πολυ καλυτερη επιλογη (με μεγαλη διαφορα) και ειναι και αναβαθμισιμο ενω σε 1151 πρεπει να πας απ ευθειας στην τοπ επιλογη με μηδεν επιλογες αναβαθμισης

Υπεθεσα οτι για να δουλευει Premiere δουλευει επαγγελματικα.

Το mercury engine προσφερει πολλα οταν δουλευει. Απλα δεν δουλευει σε ολα τα πραγματα που κανεις μια που δεν ειναι ολα τα εφε hardware accelerated.

Η διαφορα μπορει να ειναι απο μηδενικη εως παρα πολυ μεγαλη. 

Στην πραξη οταν σε πιεζει ο χρονος να παραδοσεις τη δουλεια θες απλα να δουλευει το συστημα και τοτε τα 250 ευρω της καρτας ειναι που πιανουν τοπο.

Οσο για την οθονη ο βασικος λογος που την εβαλα ειναι γιατι αυτη ανταγωνιζεται σχεδον στα ισια την 5Κ του ιΜακ. 

Εγω δουλευω ακομα με μια 23 και μια 24 αλλα μια δυο φορες που δουλεψα σε διπλες 27αρες (2560Χ1440 σε συστημα φιλου) η διαφορα ηταν πολυ μεγαλη στην ευκολια με την οποια δουλευες και δεν μου εδωσε ουτε στιγμη την αισθηση οτι η αναλυση ειναι υπερβολικα μεγαλη. Ισα ισα που ειδικα στην καθετη αναλυση σε πολυκαμερο ηθελα παραπανω απο τα 1440 για να αναπτυξω ολο το workspace και να μην χρειαζεται να scrollαρω πανω κατω.

Φίλε μου, καλά όλα αυτά που γράφεις, αλλά μπορεί να τα γράφεις τσάμπα. Αν απαντηθούν αυτά που έγραψα σε προηγούμενο μήνυμα, τότε καλό θα ήταν να έλεγες την άποψή σου

Η επεξεργασία θα γίνεται σε επαγγελματικό επίπεδο; Σε ποιές αναλύσεις; Το pc θα έχει άλλη χρήση, π.χ. gaming; Τί απαιτήσεις υπάρχουν από την οθόνη; Θέλει ευρύτερο φάσμα κ.λπ.; 

Αν είχε συμπληρωθεί η σχετική φόρμα, θα ξέραμε τί να προτείνουμε. 

27άρα 4Κ οθόνη δεν έχει απολύτως κανένα νόημα.

Οι 27άρες στα 1440 είναι εντελώς διαφορετική κατάσταση από τις 27-28άρες σε 4Κ. Μη βγάζεις συμπέρασμα έτσι.

Για 4Κ η ελάχιστη διαγώνιος κατά την γνώμη μου είναι οι 32".

4Κ video πόσοι δουλεύουν, ακόμα και επαγγελματίες; Ειλικρινά το έχω απορία.  

Δημοσ.

επεξεργασία σε επαγγελματικο επιπεδο και με τα προγράμματα που ανεφερα..

αναλυσεις 1080p και 4κ συμφωνώ για τη gpu δεν χρειαζετε τόσο καλη

και μια οθόνη καλυμμένος ειναι λεει

και ο λογος που θελει να παει σε mac ειναι να μην ξανασχοληθει για 10 χρονιά (δεν παιζει αυτο με τιποτα αλλα τελος παντων)

οσο αναφορα για το 4k παιδια διπλα ειναι ερχεται...δεν μπορεις να παρεις μονιτορ για να δουλεψεις τα επομενα 3 χρονια..μετα τι κανεις? ολοι ξερουμε οτι το μονιτορ ειναι το τελευταιο που αλλαζεις σε ενα pc κοιτας για προδιαγραφες

Δημοσ.

οσο αναφορα για το 4k παιδια διπλα ειναι ερχεται...δεν μπορεις να παρεις μονιτορ για να δουλεψεις τα επομενα 3 χρονια..μετα τι κανεις? ολοι ξερουμε οτι το μονιτορ ειναι το τελευταιο που αλλαζεις σε ενα pc κοιτας για προδιαγραφες

Δίπλα είναι, αλλά πώς το δουλεύεις; Σε όσα forum συζητείται το θέμα, υπάρχουν φοβερά πρακτικά προβλήματα κυρίως με την πυκνότητα, την ευκρίνεια και το scaling. Δεν έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα και από πλευράς OS ακόμα. 

Επίσης, άλλο ένα θέμα. Θα πάρει ψευτο-4Κ ή πραγματικό 4Κ; 3840x2160 ή 4096x2160 που είναι το πραγματικό 4Κ; Οι πρώτες είναι προσιτές. Οι δεύτερες απλησίαστες. 

Κάνε μια γύρα στο support forum της Adobe. Θα δείς ότι έχουν πρακτικά θέματα με τις 4Κ αυτή την στιγμή. Μη βιαστείτε στο θέμα οθόνη. Για μένα πρώτα αυτό το θέμα να λύσετε και μετά να κοιτάξετε τα υπόλοιπα. 

Και σου είπα. Κάτω από 32" ούτε να το σκέφτεται. Θα δυσκολευτεί φοβερά στην δουλειά του, εκτός αν αρχίσει το under-scaling οπότε, δώρον άδωρον.  

Δημοσ.

και ο λογος που θελει να παει σε mac ειναι να μην ξανασχοληθει για 10 χρονιά (δεν παιζει αυτο με τιποτα αλλα τελος παντων)

Με το iMac εννοειται οτι δεν παιζει με τιποτα. Με ενα συστημα βασισμενο σε 2011-3 τα 10 χρονια τα εχει για πλακα.

Επίσης, άλλο ένα θέμα. Θα πάρει ψευτο-4Κ ή πραγματικό 4Κ; 3840x2160 ή 4096x2160 που είναι το πραγματικό 4Κ; Οι πρώτες είναι προσιτές. Οι δεύτερες απλησίαστες.   

Ελαχιστη σημασια εχει αυτο.

Και σου είπα. Κάτω από 32" ούτε να το σκέφτεται. Θα δυσκολευτεί φοβερά στην δουλειά του, εκτός αν αρχίσει το under-scaling οπότε, δώρον άδωρον.  

Δεν θα διαφωνησω οτι θες κανονικα πανω απο 32". Αυτες περιμενω να γινουν προσιτες για να αλλαξω οθονες. Στις 27" παντως οι οθονες με αναλυση 2560Χ1440 ειναι μια χαρα για τη δουλεια αυτη.

Δημοσ.

Ελαχιστη σημασια εχει αυτο.

Ελάχιστη; Το ένα αφορά τηλεόραση και video games και το άλλο κινηματογράφο και γενικότερα το καθ' αυτό video editing. Πώς έχει ελάχιστη σημασία; Πρέπει να μας πεί τί τον ενδιαφέρει για να επιλέξει κατάλληλη.

Όσο για τις 27άρες, είπα και πιό πάνω ότι τα 1440 είναι η ιδανική ανάλυση. Τα είπα ότι θεωρώ εντελώς ακατάλληλη ανάλυση για αυτό το μέγεθος, επειδή πρότεινες μια τέτοια οθόνη στο setup που έφτιαξες.  

Δημοσ.

Ελάχιστη; Το ένα αφορά τηλεόραση και video games και το άλλο κινηματογράφο και γενικότερα το καθ' αυτό video editing. Πώς έχει ελάχιστη σημασία; Πρέπει να μας πεί τί τον ενδιαφέρει για να επιλέξει κατάλληλη.

Όσο για τις 27άρες, είπα και πιό πάνω ότι τα 1440 είναι η ιδανική ανάλυση. Τα είπα ότι θεωρώ εντελώς ακατάλληλη ανάλυση για αυτό το μέγεθος, επειδή πρότεινες μια τέτοια οθόνη στο setup που έφτιαξες.  

Την οθονη στο μονταζ βιντεο την χρησημοποιεις ως επιφανεια εργασιας για να απλωσεις τα εργαλεια και εκει σου χρειαζεται η αναλυση για να εχεις χωρο. Δεν εχει σημασια αν θα εχεις 3840 η 4096 πιξελ στην οριζοντια αναλυση, απλα τα μικρυνει λιγο το timeline σε μηκος.

Την 4Κ δεν την θες για να βλεπεις σε full screen το βιντεο που μονταρεις αλλα για να μπορεις να χωρεσεις ολα τα εργαλεια και να εχεις και ενα μονιτορ 1920Χ1080 (ακομα κι αν μονταρεις 4Κ) στο ενα τεταρτο της οθονης για να βλεπεις τι μονταρεις.

post-382068-0-38640100-1457554239_thumb.jpg

• Like 1
Δημοσ.

4K σε 27άρα θα είναι πολύ δύσκολο να δουλέψει. Το pixel density είναι τεράστιο.

εχεμ

επειδη λειτουργω αρκετα το Premiere pro 

θα σου πω το εξης

εχω το εξης pc

και με ενεργοποιημενο το hardware acceleration ο χρονος rendering x264 πεφτει στο ενα τριτο!

φανταζομαι με cuda θα ειναι ακομα καλυτερο, μιας και το OpenCL δεν υποστηριζεται παντου.

• Like 2
Δημοσ.

Την οθονη στο μονταζ βιντεο την χρησημοποιεις ως επιφανεια εργασιας για να απλωσεις τα εργαλεια και εκει σου χρειαζεται η αναλυση για να εχεις χωρο. Δεν εχει σημασια αν θα εχεις 3840 η 4096 πιξελ στην οριζοντια αναλυση, απλα τα μικρυνει λιγο το timeline σε μηκος.

Την 4Κ δεν την θες για να βλεπεις σε full screen το βιντεο που μονταρεις αλλα για να μπορεις να χωρεσεις ολα τα εργαλεια και να εχεις και ενα μονιτορ 1920Χ1080 (ακομα κι αν μονταρεις 4Κ) στο ενα τεταρτο της οθονης για να βλεπεις τι μονταρεις.

attachicon.gifPremiere.jpg

Ωραία, δηλαδή μου λές ότι επεξεργάζεσαι ένα video 4Κ και δεν υπάρχει ανάγκη να δεις το τελικό αποτέλεσμα στην ανάλυσή του; 

Το ότι μπορείς να κάνεις rendering σε όποια ανάλυση θέλεις ανεξάρτητα με την οθόνη το γνωρίζω (γιατί ασχολούμαι με στατικό rendering). Δεν είναι εκεί το θέμα. Το αποτέλεσμα είναι καλό να το βλέπεις σε όσο κοντινότερη ανάλυση γίνεται για να έχεις επαφή με την δουλειά σου και να μη χρειάζεται να ζουμάρεις πολύ για διαπιστώσεις αν κάπου υπάρχει noise ή artifact. 

Εάν δεν τον ενδιαφέρει να ελέγχει το αποτέλεσμα στην native ανάλυση, τότε είναι πολύ καλύτερη λύση να πάρει δύο οθόνες ή μια ultrawide μιας για να έχει μεγαλύτερη real estate. Ποιός ο λόγος να συζητάμε τόση ώρα για 4Κ; 

Δημοσ.

Τα είπα ότι θεωρώ εντελώς ακατάλληλη ανάλυση για αυτό το μέγεθος, επειδή πρότεινες μια τέτοια οθόνη στο setup που έφτιαξες.  

Θα την θεωρουσα ακαταλληλη μονο γιατι πραγματι για ολες τις υπολοιπες εφαρμογες θα ηταν ακαταλληλη. Οχι ομως για το video editing.

Εδω τα λαπτοπ της Dell με τις 15αρες και τις 17αρες οθονες που εχουν αναλυση 4Κ προτιμουνται απο τους επαγγελματιες του χωρου γι αυτον ακριβως τον λογο και θα μου πεις οτι θα εχει προβλημα με την 27αρα? Σιγουρα οχι στο video editing.

Ωραία, δηλαδή μου λές ότι επεξεργάζεσαι ένα video 4Κ και δεν υπάρχει ανάγκη να δεις το τελικό αποτέλεσμα στην ανάλυσή του; 

Οι περισσοτεροι επαγγελματιες που μονταρουν 4Κ υλικο δεν παραδιδουν 4Κ αλλα FHD, το 4Κ ειναι ιδανικο capture format για να κανεις βιντεο που θα το παραδοσεις σε FHD γιατι εχεις απιστευτη ευελιξια στο μονταζ. 

Δημοσ.

Θα την θεωρουσα ακαταλληλη μονο γιατι πραγματι για ολες τις υπολοιπες εφαρμογες θα ηταν ακαταλληλη. Οχι ομως για το ideo editing.

Εδω τα λαπτοπ της Dell με τις 15αρες και τις 17αρες οθονες που εχουν αναλυση 4Κ προτιμουνται απο τους επαγγελματιες του χωρου γι αυτον ακριβως τον λογο και θα μου πεις οτι θα εχει προβλημα με την 27αρα? Σιγουρα οχι στο video editing.

Δεν θα στο πώ εγώ. Θα στο πούν αυτοί που ήδη έχουν 4Κ οθόνες και διαβάζω εδώ και εκεί τα παράπονά τους. 

Οι περισσοτεροι επαγγελματιες που μονταρουν 4Κ υλικο δεν παραδιδουν 4Κ αλλα FHD, το 4Κ ειναι ιδανικο capture format για να κανεις βιντεο που θα το παραδοσεις σε FHD γιατι εχεις απιστευτη ευελιξια στο μονταζ. 

OK, πάω πάσο αν ισχύει αυτό. 

Δημοσ.

Εάν δεν τον ενδιαφέρει να ελέγχει το αποτέλεσμα στην native ανάλυση, τότε είναι πολύ καλύτερη λύση να πάρει δύο οθόνες ή μια ultrawide μιας για να έχει μεγαλύτερη real estate. Ποιός ο λόγος να συζητάμε τόση ώρα για 4Κ; 

Μα ακριβως αυτο το real estate της 4Κ ειναι που χρειαζεσαι γιατι τα 2160 πιξελ υψος ειναι πολυ πιο σημαντικα απο τα 4096 πλατος η τα 5120 των δυο 2.5Κ 27"

Δεν θα στο πώ εγώ. Θα στο πούν αυτοί που ήδη έχουν 4Κ οθόνες και διαβάζω εδώ και εκεί τα παράπονά τους. 

OK, πάω πάσο αν ισχύει αυτό. 

Μα φυσικα και θα εχουν παραπονα. Μονο στο μονταζ ειναι πλεονεκτημα, σε ολα τα αλλα ειναι βασανο.

Ισχυει.

Δημοσ.

Μα ακριβως αυτο το real estate της 4Κ ειναι που χρειαζεσαι γιατι τα 2160 πιξελ υψος ειναι πολυ πιο σημαντικα απο τα 4096 πλατος η τα 5120 των δυο 2.5Κ 27"

Άλλο το real estate και άλλο τα pixels. 2160 pixels στο ύψος μπορείς να έχεις και σε 27άρα και σε 32άρα και σε 40άρα. Το real estate έχει τεράστια διαφορά σε αυτές τις τρείς διαστάσεις όμως όπως και το Pixel density. 

Μια 27άρα 4Κ δεν σου δίνει μεγαλύτερο real estate από μια 27άρα 1440p. To ίδιο ratio έχουν και ακριβώς το ίδιο εμβαδόν (=real estate). Αυτό που αλλάζει είναι η πυκνότητα των pixels. Μη τα μπερδεύουμε. 

Αν τον ενδιαφέρει κάποιον το μεγαλύτερο ύψος σε σχέση με το πλάτος τότε υπάρχει και η ανάλυση 2560x1600. 

http://geizhals.de/?cat=monlcd19wide&xf=5137_2560x1600&sort=p

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...