Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Παίδες τι βοήθεια σας.

Είχα δώσει πριν ένα χρόνο πολλά λεφτά για pc (i7, 980 κτλ) αλλά τώρα δεν υπάρχει αρκετό χρήμα για ένα nas ή file server που ήθελα και ο χώρος στον υπολογιστή μου εξαντλείτε.

Στο δια ταύτα, έχω ssd 240gb για λειτουργικό και παιχνίδια, έναν wd black 640gb για τα αρχεία μου (σέρνετε είναι 7 χρόνια) και ένα wd green 2tb για ταινίες. Παίζω game κάνω video editing και πειράματα σε virtual pc οπότε ο 240 δε φτάνει και οι hdd μου είναι γεμάτοι. Ένας 480 ssd είναι καλή περίπτωση αλλά με λιγότερο χρήμα χρήματα λέω να πάρω ένα 1tb hdd για games και τα video που θέλουν editing άρα και λίγο γρήγορο (ερώτηση 1) και ένα 3-4tb για ταινίες και σειρές (ερώτηση 2) και να αφήσω αυτούς που έχω για αρχεία setup και αντίγραφα σημαντικών αρχείων που πλέον δε βρίσκονται.

Ερώτηση 1:

Western Digital Black ή Data center (RE)

Η WD προτείνει black για αυτή τη χρήση αλλά ο RE είναι ποιο γρήγορος, αθόρυβος και ποιοτικότερος αλλά δεν έχω δει κάποιον να έχει αφήσει πουθενά σχόλιο για αυτόν. Τον έχει κάποιος από σας ή έχει ακούσει κάτι.

Ερώτηση 2:

Western Digital AV ή Purple

Η AV σειρά προτείνετε για να βλέπω ταινίες και η purple είναι για άλλο σκοπό αλλά μήπως η purple είναι απλά αναβάθμιση της AV σειράς.

Ερώτηση 3:

Θα άξιζε αν αξιωθώ στο μέλλον να κάνω ένα raid 5 στο pc μου για όλα τα σταθερά αρχεία (ταινίες, εικόνες, μουσική και setups προγραμμάτων και παιχνιδιών) και ίσως και ένα raid 0 για αυτά που θέλω γκάζι και δε με νεάζει αν χαθούν με τον ελεγκτή της intel z97 (sata έχω αρκετές)

Σας κούρασα αλλά θέλω τη γνώμη σας και ελπίζω αυτό το θέμα να βοηθήσει και άλλους που έχουν ένα pc για όλα και θέλουν κάτι παρόμοιο. Ευχαριστώ προκαταβολικά…

Δημοσ.

Η άποψη μου ειναι κρατάς τον 240 gb ssd μονο για τα windows και τα βασικά σου προγράμματα , απο εκει και πέρα αγοράζεις 1 tb black για παιχνίδια , εναν RE για video edition κτλπ που κάνεις και αλλον εναν 3 4 tb blue για backup ταινίες κτλπ

Δημοσ.

Αν είχα λεφτά για 2 του 1tb θα έβαζα 2 σε raid 0 μιας και δε με νοιάζει αν θα χαθούν αυτά τα αρχεία γιατί θα είναι προσωρινά.

Ρωτάω αν ο RE κάνει για αυτή τη δουλειά που θέλω που αν κρίνο από την απάντηση σου μάλλον κάνει. 

Για δεύτερο θέλω μόνο για ταινίες και ο av είναι ότι πρέπει απλά ρωτάω αν ο purple είναι ποιο αναβαθμησμένος. Τα backup θα τα έχω στους άλλος. Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. για την ώρα έχω τα λεφτά του πρώτου μόνο και δε ξέρω αν είναι να πάρω black ή RE

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...