voltmod Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Αν η νέα mirrorless A6300 της Sony προσφέρει περισσότερα από όσα χρειάζεστε (ή είναι ακριβή) τότε ενδεχομένως να ενδιαφερθείτε για την τελευταία point-and-shoot camera της Ιαπωνικής εταιρείας, με την ονομασία Cyber-shot DSC-HX80. Η νέα HX80 ενσωματώνει αισθητήρα Exmor R CMOS ανάλυσης 18,2 Megapixels και τον επεξεργαστή εικόνας Bionz X καθώς και σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων (Optical Steadyshot). Επίσης διαθέτει retractable ηλεκτρονικό σκόπευτρο OLED, pop-up flash με υποστήριξη low-light, καθώς και ανακλινόμενη οθόνη LCD με διαγώνιο 3 ιντσών και ανάλυση 921.000-dot. Ακόμη, προσφέρει οπτικό ζουμ 30x (24-720mm) καθώς και δυνατότητα λήψης video ανάλυσης 1080p. Διαθέτει κομψό και σύγχρονο σχεδιασμό ενώ εφοδιάζεται με τεχνολογίες NFC και WiFi για τον αυτόματο διαμοιρασμό αρχείων σε συσκευές iOS και Android μέσω του PlayMemories app. Η νέα Cyber-shot compact camera της Sony, HX80 θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο μήνα με τιμή $349, μία μάλλον ενδιαφέρουσα τιμή σε σχέση με όσα προσφέρει. Site: Engadget
menthol1979 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Στο 30χ το διάφραγμα πέφτει στο 6.4 πράγματα που σημαίνουν το εξής απλό. Και με ντάλα ήλιο, έτσι και καταφέρεις να βγάλεις φωτογραφία ΣΤΟ ΧΕΡΙ να κάτσω να με μπιπ. Με μια 14χ που είχα κάποτε χρησιμοποιήσει, το 14χ ήταν απλά αδύνατο στο χέρι. Εκτός και αν έχουν ενσωματώσει κανένα απίστευτο image stabilization, δεν το αναφέρει. 2
Coon Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Άκλαφτη θα πάει.. Στο 30χ το διάφραγμα πέφτει στο 6.4 πράγματα που σημαίνουν το εξής απλό. Και με ντάλα ήλιο, έτσι και καταφέρεις να βγάλεις φωτογραφία ΣΤΟ ΧΕΡΙ να κάτσω να με μπιπ. Με μια 14χ που είχα κάποτε χρησιμοποιήσει, το 14χ ήταν απλά αδύνατο στο χέρι. Εκτός και αν έχουν ενσωματώσει κανένα απίστευτο image stabilization, δεν το αναφέρει. Διαβασες το αρθρο? "καθώς και σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων (Optical Steadyshot)" Οχι πως διαφωνω με οτι γραφεις, με τετοιο ζουμ δεν βγαζεις ακουνητη φωτογραφια με το χερι. Αλλα οπως και να εχει θα παει AΠAΤΗ, δεν υπαρχει αγοραστικο κοινο πλεον για την κατηγορια αυτη. Μπορεις να βγαλεις πολυ ικανοποιητικες φωτογραφιες με ενα καλο κινητο. 2
Antretng Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Τι 6.4 ... τι 5.9... τι 6.3. Σε αυτα τα επιπεδα η διαφορα δεν ειναι ουτε 1/3 fstop. Και δεν νομιζω με 30 ζουμ θα βρεις μεγαλυτερο διαφραγμα σε compact. Αλλωστε αν θες να βγαλεις και βαθος ουτως ή αλλος δεν θα βαζες μικροτερο fstop. Αλλα πραγματικα, ποιος θα παιξει σε τετοια επιπεδα ζουμ χωρις τριποδο; Παρεμπιπτοντως, γιατι τοση μανια με το ζουμ. Θα βγαλεις φωτο κανα λιονταρι και φοβασαι μη σε φαει . Νομιζω πανω απο 8-10 οπτικο ζουμ δεν χρειαζεται στους casual φωτογραφους που απευθυνονται οι compact φωτογραφικες. 5
Cell_7 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Παρεμπιπτοντως, γιατι τοση μανια με το ζουμ. Θα βγαλεις φωτο κανα λιονταρι και φοβασαι μη σε φαει . Νομιζω πανω απο 8-10 οπτικο ζουμ δεν χρειαζεται στους casual φωτογραφους που απευθυνονται οι compact φωτογραφικες. Ισχύει αυτό που λες, όταν πήρα την D3300 (crop frame dslr) πήρα πακέτο και τον 18-200 3.5/5.6 και πραγματικά πολύ σπάνια να το πάω πάνω απο 100mm, όλη η μαγκιά είναι στο low light η άποψη μου. Έναν sigma 18-35 f1.8 να είχα... 1
Antretng Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Ισχύει αυτό που λες, όταν πήρα την D3300 (crop frame dslr) πήρα πακέτο και τον 18-200 3.5/5.6 και πραγματικά πολύ σπάνια να το πάω πάνω απο 100mm, όλη η μαγκιά είναι στο low light η άποψη μου. Έναν sigma 18-35 f1.8 να είχα... Αλλωστε αμα παρεις φωτογραφικη με μεγαλυτερο αισθητηρα αντι ζουμ, εχεις τετοιο ανωτερου επιπεδου noise free λεπτομερια που στην αναγκη βαζεις και digital zoom ή crop με interpolation και διπλασιαζεις το ζουμ σου. Δεν λεω οτι ειναι οτι καλυτερο αλλα ειναι μια λυση για τις ελαχιστες φορες που θα το χρειαστεις. Τωρα αν εισαι επαγγελματιας φωτογραφος και θες να κρατας μεγαλη αποσταση απο το θεμα που τραβας, οκ 200mm τα χρειαζεσαι. Παντως και αυτο που λες για το f1.8 κερδιζεις μεν σε φωτισμο χανεις ομως σε λεπτομερια του βαθους. Δηλαδη αν βγαλεις τη παρεα σου και απο πισω το αξιοθεατο, δεν μπορεις να παιξεις σε 1.8 . Εκει ειναι που χανουν και οι καμερες των κινητων, που καταφερνουν μεν υψηλο φωτισμο με χαμηλο fstop και χαζοχαιρεσαι απο το αποτελεσμα αφου παιζεις σε χαμηλοτερο iso αλλα ειναι αθλιες για τουρισμο και φωτογραφιση με background. 1
sabrewulf Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Άκλαφτη θα πάει.. Αυτή η νοοτροπία εδώ μέσ α απατη θα πάει δεν υπάρχει αγοραστικό κοινό...το ότι δεν αγοράζετε εσεις δε σημαίνει πως κάνεις άλλος δεν αγοράζει τέτοιες μηχανές...κι όσο για την έννοια κινητό και φωτογραφία απλά γελάνε και τα φιλμ... Διαβασες το αρθρο? "καθώς και σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων (Optical Steadyshot)" Οχι πως διαφωνω με οτι γραφεις, με τετοιο ζουμ δεν βγαζεις ακουνητη φωτογραφια με το χερι. Αλλα οπως και να εχει θα παει AΠAΤΗ, δεν υπαρχει αγοραστικο κοινο πλεον για την κατηγορια αυτη. Μπορεις να βγαλεις πολυ ικανοποιητικες φωτογραφιες με ενα καλο κινητο.
AggelosTz Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Τι 6.4 ... τι 5.9... τι 6.3. Σε αυτα τα επιπεδα η διαφορα δεν ειναι ουτε 1/3 fstop. Και δεν νομιζω με 30 ζουμ θα βρεις μεγαλυτερο διαφραγμα σε compact. Αλλωστε αν θες να βγαλεις και βαθος ουτως ή αλλος δεν θα βαζες μικροτερο fstop. Αλλα πραγματικα, ποιος θα παιξει σε τετοια επιπεδα ζουμ χωρις τριποδο; Παρεμπιπτοντως, γιατι τοση μανια με το ζουμ. Θα βγαλεις φωτο κανα λιονταρι και φοβασαι μη σε φαει . Νομιζω πανω απο 8-10 οπτικο ζουμ δεν χρειαζεται στους casual φωτογραφους που απευθυνονται οι compact φωτογραφικες. πας Μύκονο και στο ξενοδοχείο μερικά χιλιόμετρα μακριά από εσένα τα έχει πετάξει όλα η Καρντάσιαν και κάθεται στο μπαλκόνι...να μην έχεις τέτοιο σουπερ ζουμ να την βγάλεις?....και να προσθέσω ότι με τέτοιο σένσορα και τέτοιο ελάχιστο f ξεχάστε με συννεφιά και το απόγευμα φωτογραφίες... 1
Antretng Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 πας Μύκονο και στο ξενοδοχείο μερικά χιλιόμετρα μακριά από εσένα τα έχει πετάξει όλα η Καρντάσιαν και κάθεται στο μπαλκόνι...να μην έχεις τέτοιο σουπερ ζουμ να την βγάλεις?....και να προσθέσω ότι με τέτοιο σένσορα και τέτοιο ελάχιστο f ξεχάστε με συννεφιά και το απόγευμα φωτογραφίες... Αφου ομως θα χεις βαλει ενα τσιλιαδωρο να σου στειλει μηνυμα οτι τα πεταει, γιατι με τετοια αποσταση ουτε καν που θα το παρεις χαμπαρι. Βασικα η ολη ιστορια με τις powerzoom δεν ειναι τοσο για το μεγιστο ζουμ οσο για το οτι θα εχεις χαμηλοτερο fstop στα ενδιαμεσα (πχ σε 10x). Και ενταξει ας μην ειμαστε και υπερβολικοι, μια χαρα βγαινει και σε συννεφια με ISO400-800 (εκτος εαν δεν εχεις τριποδο που πας στα 1600). Δεν το θεωρω πολυ υψηλο το f για tele. Ποσο πιο κατω να ταν; Να κερδιζες και 1/3 fstop ?
toyo73 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 . Αλλα οπως και να εχει θα παει AΠAΤΗ, δεν υπαρχει αγοραστικο κοινο πλεον για την κατηγορια αυτη. Μπορεις να βγαλεις πολυ ικανοποιητικες φωτογραφιες με ενα καλο κινητο. Να μου ελεγες για τις μηχανες που κανουν 70-80 ευρω, αντε εως 150 να πω ενταξει.Εαν θες να εισαι σοβαρος και να εχεις ενα αποτελεσμα που να βλεπετε, πρεπει να σηκωνεις κατι σοβαρο η αξιοπρεπες τουλαχιστον.Τα καλοκαιρι που ημουν σε ενα νησι του Ιονιου, με τα αλλο μισο και τους καρπους αυτου, τραβηξα βιντεο και φωτο που θα μεινουν για μαι ζωη.Θες μια μηχανη κοντα στο 500αρικο και μια καλη full hd καμερα για την οικογενειακη ταινιοθηκη.Για να καθεσαι και να βλεπεις και να το ευχαριστιεσαι.Τι να κανεις, καραγκιοζιλικια με το κινητο.Σε καμερα ειναι απλως τραγικο και σε σταθεροποιηση, αλλα και δεν μπορεις να κανεις ζοομ την ωρα που τραβας.Σε φωτο, ισως καμια κοντινη κατω απο την ομπρελα, η την ωρα του καφε.Τι να παρεις, το χρωμα της θαλασσας, του ουρανου, το ηλιοβασιλεμα. Θεωρω για εμενα, οτι αυτα ειναι το minimum αξιοπρεπες για να φυγεις απο το σπιτι.Εχω δει φωτο απο Nikon d810 με βαρβατο φακο, σε ιδιο τοπιο που τραβηξα και εγω και μου ηρθε να κανω delete οτι φωτογραφιες εχω τραβηξει μεχρι τωρα. 3
Antretng Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Να μου ελεγες για τις μηχανες που κανουν 70-80 ευρω, αντε εως 150 να πω ενταξει.Εαν θες να εισαι σοβαρος και να εχεις ενα αποτελεσμα που να βλεπετε, πρεπει να σηκωνεις κατι σοβαρο η αξιοπρεπες τουλαχιστον.Τα καλοκαιρι που ημουν σε ενα νησι του Ιονιου, με τα αλλο μισο και τους καρπους αυτου, τραβηξα βιντεο και φωτο που θα μεινουν για μαι ζωη.Θες μια μηχανη κοντα στο 500αρικο και μια καλη full hd καμερα για την οικογενειακη ταινιοθηκη.Για να καθεσαι και να βλεπεις και να το ευχαριστιεσαι.Τι να κανεις, καραγκιοζιλικια με το κινητο.Σε καμερα ειναι απλως τραγικο και σε σταθεροποιηση, αλλα και δεν μπορεις να κανεις ζοομ την ωρα που τραβας.Σε φωτο, ισως καμια κοντινη κατω απο την ομπρελα, η την ωρα του καφε.Τι να παρεις, το χρωμα της θαλασσας, του ουρανου, το ηλιοβασιλεμα. Θεωρω για εμενα, οτι αυτα ειναι το minimum αξιοπρεπες για να φυγεις απο το σπιτι.Εχω δει φωτο απο Nikon d810 με βαρβατο φακο, σε ιδιο τοπιο που τραβηξα και εγω και μου ηρθε να κανω delete οτι φωτογραφιες εχω τραβηξει μεχρι τωρα. Να προσθεσω οτι συνηθως τις φωτογραφιες του κινητου τις βλεπεις απο την οθονη του. Εκει ισως οντως να ειναι ικανοποιητικο το αποτελεσμα. Αλλα οταν θα κατσεις να δεις αναμνησεις στην 50αρα τηλεοραση σου ή τις κανεις print θα ξενερωσεις. 2
TheAccountant Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Να προσθεσω οτι συνηθως τις φωτογραφιες του κινητου τις βλεπεις απο την οθονη του. Εκει ισως οντως να ειναι ικανοποιητικο το αποτελεσμα. Αλλα οταν θα κατσεις να δεις αναμνησεις στην 50αρα τηλεοραση σου ή τις κανεις print θα ξενερωσεις. ναι γιατι στο 10χ15 print θα καταλαβεις πολλες διαφορες... not. Το θεμα ειναι οτι ενα καλο κινητο τραβαει σε αρκετη γκάμα θεμάτων πολυ ικανοποιητικα και οι περισσοτεροι ειναι more than happy with the result. End of story. 1
Conan2046 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Εγώ πάντως είχα πάρει την Cybershot DSC-H300 νομίζοντας πως πέρα από το ζουμ για το οποίο λειτουργεί μια χαρά θα βγάζει και καλύτερες φωτογραφίες από μια compact μηχανή με τα μισά χρήματα. Καμία σχέση, το μοναδικό προτέρημα της μηχανής είναι το ζουμ, για τις ελάχιστες φορές που θα το χρησιμοποιήσεις δεν αξίζει ο έξτρα όγκος και τα έξτρα χρήματα.
Antretng Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 ναι γιατι στο 10χ15 print θα καταλαβεις πολλες διαφορες... not. Το θεμα ειναι οτι ενα καλο κινητο τραβαει σε αρκετη γκάμα θεμάτων πολυ ικανοποιητικα και οι περισσοτεροι ειναι more than happy with the result. End of story. Says who my little British friend? Με το που αγγιζεις iso400 και πανω οι φωτογραφιες ειτε ειναι τιγκα στο θορυβο ειτε ειναι σαν υδατογραφηματα απο το NR, κατι που δεν συνειδητοποιεις στις 4-5 ιντσες. Και αν καταφερνεις να κουτσοβγαλεις κατι ειναι λογω του μεγαλου διαφραγματος που μπορει μεν να σε ριχνει σε iso αλλα εχεις θολο background (απλοι κανονες φωτογραφιας). Το κινητο ειναι μονο για φωτογραφιση ανθρωπων ή αντικειμενων. Οχι για τοπια ή ανθρωπους με background. Εδω και αν ειναι end of the story . Εγώ πάντως είχα πάρει την Cybershot DSC-H300 νομίζοντας πως πέρα από το ζουμ για το οποίο λειτουργεί μια χαρά θα βγάζει και καλύτερες φωτογραφίες από μια compact μηχανή με τα μισά χρήματα. Καμία σχέση, το μοναδικό προτέρημα της μηχανής είναι το ζουμ, για τις ελάχιστες φορές που θα το χρησιμοποιήσεις δεν αξίζει ο έξτρα όγκος και τα έξτρα χρήματα. Οι bridge συνηθως εχουν ιδιο αισθητηρα με τις compact, οποτε εχουν και ιδια ποιοτητα στις αζουμαριστες φωτογραφιες. Μαλιστα καποιες high compact εχουν πολυ μεγαλυτερο αισθητηρα απο τις περισσοτερες bridge. (πχ η rx100 εχει αισθητηρα μιας ιντσας)
Coon Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Να προσθεσω οτι συνηθως τις φωτογραφιες του κινητου τις βλεπεις απο την οθονη του. Εκει ισως οντως να ειναι ικανοποιητικο το αποτελεσμα. Αλλα οταν θα κατσεις να δεις αναμνησεις στην 50αρα τηλεοραση σου ή τις κανεις print θα ξενερωσεις. Ναι στο 10x15 print θα δεις τις διαφορες και στα 2megapixels που προβαλει η Full HD τηλεοραση (1920*1080)... Ιδικα στην 50αρα FullHD με τα 40ppi εκει θα τα δεις ολα! Εκτως αν μου μιλας για 4K OLED τηλεορασεις... Μονο τοτε θα δω αποτελεσμα αντιστοιχο με αυτο που βλεπω στο Tab S 10.5 μου. Επισης η καμερες των Galaxy S6, iPhone 6s και αλλον ναυαρχιδων ειναι υπερ-αρκετες για τον μεσο-απαιτητικο χρηστη. Για να φτασει καποιος σε σημειο να "ξενερωνει" απο την ποιοτητα τους πρεπει να ειναι τουλαχιστων επαγγελματιας φωτογραφος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα