Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ήθελα την βοήθεια σας, οσον αφορά την υποτιθέμενη Δωρεάν αναβάθμιση από νόμιμα Windows 7  σε 10.

Διαβάζοντας αντίστοιχα θέματα είδα ότι με την αναβάθμιση ΔΕΝ αποκτάμε καινούργιο SN  (διορθώστε με αν κάνω λάθος) αλλά υπάρχει ένα κοινό SN  για όλες αυτές τις αναβαθμίσεις και στους server  της Microsoft  σώζεται ένας Hardware identification Code  που βασίζεται  στο hardware του ενεργοποιημένου μηχανήματος..

Τώρα τα Windows παραμένουν ενεργοποιημένα  για όσο χρόνo δεν αλλάζουν πάνω από 5  subsystems  του μηχανήματος και πρακτικά για όσο καιρό δεν αλλάξει κάποιος  μητρική......

Μετά λοιπόν τι γίνεται γιατί μια αναβάθμιση πχ αν εισαι σε 1150  όλοι σε 2-3 χρόνια θα την κάνουμε, μην πώ και νωρίτερα ιδιαίτερα άν κάποιοι ενεργοποίησαν  το λειτουργικό σε υπολογιστές με 775/1155...

Αν απενεργοποιηθούν τα Windows με τι SN  θα τα επανεργοποιήσουμε?

(Το θέμα που ειναι και  sticky  το διάβασα όσο μπορούσα αλλά με 250 σελίδες κάπου χάνεσαι..)

Ευχαριστώ...

Επεξ/σία από doctorScien
Δημοσ.

Δεν έχω διαβάσει κάπου το παρακάτω που θα πω αλλά το έχω διαπιστώσει μετά από πολλά φορμάτ στο σπίτι και σε φίλους. Έχω αγορασμένο ένα κλειδί για windows 8 με 15 εύρω από την μεγάλη προσφορά αναβάθμισης όταν πρωτοβγήκαν. Με το ίδιο key έχω ενεργοποιήσει 4 συσκευές στο σπίτι. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι αν χρησιμοποιηθεί ένα κλειδί σήμερα και μετά από 2 μήνες πας να το βάλεις σε άλλο pc παιρνάει κανονικά. Αν πας να το κάνεις την επόμενη μέρα δεν παιρνάει και σου λέει χρησιμοποιείται ήδη. Ακόμα και να μην δουλέψει αυτός ο τρόπος βέβαια, μπορείς πάντα να βάλεις τα 10 στο νέο μηχάνημα και να ενεργοποιήσεις μέσω τηλεφώνου. Το τελευταίο δεν το έχω δοκιμάσει αλλά εφόσον τα 10 πλεον δέχονται παλιότερα κλειδιά θα τα δέχονται και μέσω τηλεφώνου φαντάζομαι.

Τέλος υπάρχουν χρήστες που έχουν στείλει mail στο support της MS μια δικαιολογία, ότι τους κάηκε το pc πχ και έπρεπε να αλλάξουν μητρική και το κλειδί τους "ελευθερώθηκε" από την δέσμευση του hardware. Γενικά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα μείνεις με ένα άχρηστο κλειδί windows ακόμα και να αλλάξεις όλο σου το μηχάνημα.

Δημοσ.

Δεν έχω διαβάσει κάπου το παρακάτω που θα πω αλλά το έχω διαπιστώσει μετά από πολλά φορμάτ στο σπίτι και σε φίλους. Έχω αγορασμένο ένα κλειδί για windows 8 με 15 εύρω από την μεγάλη προσφορά αναβάθμισης όταν πρωτοβγήκαν. Με το ίδιο key έχω ενεργοποιήσει 4 συσκευές στο σπίτι. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι αν χρησιμοποιηθεί ένα κλειδί σήμερα και μετά από 2 μήνες πας να το βάλεις σε άλλο pc παιρνάει κανονικά. Αν πας να το κάνεις την επόμενη μέρα δεν παιρνάει και σου λέει χρησιμοποιείται ήδη. Ακόμα και να μην δουλέψει αυτός ο τρόπος βέβαια, μπορείς πάντα να βάλεις τα 10 στο νέο μηχάνημα και να ενεργοποιήσεις μέσω τηλεφώνου. Το τελευταίο δεν το έχω δοκιμάσει αλλά εφόσον τα 10 πλεον δέχονται παλιότερα κλειδιά θα τα δέχονται και μέσω τηλεφώνου φαντάζομαι.

Τέλος υπάρχουν χρήστες που έχουν στείλει mail στο support της MS μια δικαιολογία, ότι τους κάηκε το pc πχ και έπρεπε να αλλάξουν μητρική και το κλειδί τους "ελευθερώθηκε" από την δέσμευση του hardware. Γενικά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα μείνεις με ένα άχρηστο κλειδί windows ακόμα και να αλλάξεις όλο σου το μηχάνημα.

οκ Αν όμως με την αναβάθμιση δεν περνεις unique SN  τι ακριβως θα ζητησεις απο την MS  να ενεργοποιησει? Το μονο που θα έχεις είναι ένα γενικο SN  και βέβαια τον παλιό SN των  Windows7  στην περίπτωση μου... Θα δεχθούν να μου επανεργοποιήσουν τα 10 με την χρήση του παλιού κωδικού των 7?

Δημοσ.

Θεωρητικα ειναι αυτο που λες, με τη βαση χρηστων κλπ κλπ. Πρακτικα δεν ξερω κατα ποσο ισχυει, οπως ξερω επισης οτι μπορεις να βαλεις πειρατικα 7/8/8.1 με τυπικο σπαστηρι, να τα αναβαθμισεις σε 10 και να γινουν "γνησια" χωρις προβλημα. Τουλαχιστον μεχρι τωρα αυτο φαινεται να ισχυει.

Ακομα ομως και να ειναι το χειροτερο σεναριο, δηλαδη αμα αλλαξεις μητρικη να απενεργοποιουνται, αυτο θα συνεβαινε και στα προηγουμενα windows που εχεις εφοσον ηρθαν με το μηχανημα.

Αν δεν τα εχεις αγορασει retail που ειναι αρκετα πιο ακριβα, τοτε η αδεια ειναι δεμενη (νομικα τουλαχιστον) με το μηχανημα. Οποτε δεν υπαρχει κανενα κολπο με τα δωρεαν 10. Ανταλλαγη αδειας ειναι.

Η μονη περιπτωση που σε ριχνουν ειναι αμα εχεις retail και αναβαθμισεις σε 10 γιατι η αναβαθμιση δεν θα ειναι σε retail 10.

Δημοσ.

Ισως να περνουσες τα 7 με το κλειδι και να τα κανεις παλι clean install?

Ισως και με το bootable usb των win10

(δεν ειμε σιγουρος ομως)(αυτο ψαχνω και εγω)
Τι θα γινει αν θες να αλλαξεις pc 

Δημοσ.

Ισως να περνουσες τα 7 με το κλειδι και να τα κανεις παλι clean install?

Ισως και με το bootable usb των win10

(δεν ειμε σιγουρος ομως)(αυτο ψαχνω και εγω)

Τι θα γινει αν θες να αλλαξεις pc 

Σωστο μονο που θα το έκανα μετα  τις 20 ιουνιου  οποτε θα ειχε λήξει η δωρεαν μετάβαση οπότε δεν θα γινόταν και θα έπρεπε να αγοράσω κλειδι...

Θεωρητικα ειναι αυτο που λες, με τη βαση χρηστων κλπ κλπ. Πρακτικα δεν ξερω κατα ποσο ισχυει, οπως ξερω επισης οτι μπορεις να βαλεις πειρατικα 7/8/8.1 με τυπικο σπαστηρι, να τα αναβαθμισεις σε 10 και να γινουν "γνησια" χωρις προβλημα. Τουλαχιστον μεχρι τωρα αυτο φαινεται να ισχυει.

Ακομα ομως και να ειναι το χειροτερο σεναριο, δηλαδη αμα αλλαξεις μητρικη να απενεργοποιουνται, αυτο θα συνεβαινε και στα προηγουμενα windows που εχεις εφοσον ηρθαν με το μηχανημα.

Αν δεν τα εχεις αγορασει retail που ειναι αρκετα πιο ακριβα, τοτε η αδεια ειναι δεμενη (νομικα τουλαχιστον) με το μηχανημα. Οποτε δεν υπαρχει κανενα κολπο με τα δωρεαν 10. Ανταλλαγη αδειας ειναι.

Η μονη περιπτωση που σε ριχνουν ειναι αμα εχεις retail και αναβαθμισεις σε 10 γιατι η αναβαθμιση δεν θα ειναι σε retail 10.

Ακριβώς για αυτό μιλάω.. Εχω retail  εκδόσεις οχι ΟΕΜ......

Δημοσ.

Τότε νομίζω πρέπει να έρθει η ώρα για να είσαι σίγουρος τι ακριβώς ισχύει πάντως σχετικά με τον τίτλο του θέματος, μια χαρά δωρεάν είναι απλά για 1 χρόνο μόνο :P

Δημοσ.

Τότε νομίζω πρέπει να έρθει η ώρα για να είσαι σίγουρος τι ακριβώς ισχύει πάντως σχετικά με τον τίτλο του θέματος, μια χαρά δωρεάν είναι απλά για 1 χρόνο μόνο :P

Όχι βρε για πάντα είναι, την αναβάθμιση μπορείς να κάνεις μέσα σε ένα χρόνο μόνο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...