Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το εκανα με πολύ προσοχή γιατί διάβασα κάπου τον τρόπο που πρέπει να το κάνω, έκανα και restore default στα bios και τίποτα, Ο υπολογιστής ανοίγει μετά από λίγο κλείνει (την πρώτη φορά μόνο) κανει επανεκκίνηση και δουλεύει κανονικά χωρίς να ξανακλεισει

• Like 1
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

1  καλα εκανες και διαβασες τον τροπο που πρεπει να το κανεις, αλλα ακομα καλυτερα ειναι να βλεπεις βιντεακια....!!! 

2 ακομα δεν μας εχεις πει, ποια BIOS εχουν οι μητρικες σου....!!!   η Η61 για να δουλεψει σωστα τον 3570  θελει το τελευταιο BIOS (F4)..!!  ποσο δυσκολο ειναι να βαλεις τις καρτελες MAINBOARD του CPU-Z.....? 

Δημοσ.

Το εκανα με πολύ προσοχή γιατί διάβασα κάπου τον τρόπο που πρέπει να το κάνω, έκανα και restore default στα bios και τίποτα, Ο υπολογιστής ανοίγει μετά από λίγο κλείνει (την πρώτη φορά μόνο) κανει επανεκκίνηση και δουλεύει κανονικά χωρίς να ξανακλεισει

δοκιμασες να κλεισεις το boost το c1e και το eist που σου ειπα απο το bios ?

• Moderators
Δημοσ.

δοκιμασες να κλεισεις το boost το c1e και το eist που σου ειπα απο το bios ?

Από την στιγμή που μιλάμε για στοκ καταστάσεις αυτά το μόνο που κάνουν είναι εξοικονόμηση ενέργειας δεν έχει θέμα με κολλήματα στα παιχνίδια για να πούμε ότι είναι από τα ρολόγια του επεξεργαστή

Κάνε το πιο απλό άλλαξε ξανά τους επεξεργαστές όπως ήταν στην αρχή δες αν έχεις το πρόβλημα, αν δουλεύουν σωστά κάνε αναβάθμιση τα bios της κάθε μητρικής και μετά ξανά δοκίμασε

• Like 2
Δημοσ.

Από την στιγμή που μιλάμε για στοκ καταστάσεις αυτά το μόνο που κάνουν είναι εξοικονόμηση ενέργειας δεν έχει θέμα με κολλήματα στα παιχνίδια για να πούμε ότι είναι από τα ρολόγια του επεξεργαστή

Κάνε το πιο απλό άλλαξε ξανά τους επεξεργαστές όπως ήταν στην αρχή δες αν έχεις το πρόβλημα, αν δουλεύουν σωστά κάνε αναβάθμιση τα bios της κάθε μητρικής και μετά ξανά δοκίμασε

εγω παλι αρρωσταινω και μονο που βλεπω το ρολοι στα 1600 και τα βολτ 0,8 

και καθε τρεις και λιγο να ανεβωκατεβενουν και της περισοτερες φορες χωρις λογο και το ιδιο κανουν και μεσα στα παιχνιδια

οπως επισης τα ιδια κανει και η καρτα γραφικων αν δε βαλεις maximum performance μεσα απο το  nvidia panel ...

και ολα αυτα τα σκαμπανεβασματα διμιουργουν προβληματα stuttering freezarismata η ακομα και μπλε οθονες...

και το ιδιο ισχυει για το τραγικο turbo boost....

Δημοσ.

εγω παλι αρρωσταινω και μονο που βλεπω το ρολοι στα 1600 και τα βολτ 0,8 

και καθε τρεις και λιγο να ανεβωκατεβενουν και της περισοτερες φορες χωρις λογο και το ιδιο κανουν και μεσα στα παιχνιδια

οπως επισης τα ιδια κανει και η καρτα γραφικων αν δε βαλεις maximum performance μεσα απο το  nvidia panel ...

και ολα αυτα τα σκαμπανεβασματα διμιουργουν προβληματα stuttering freezarismata η ακομα και μπλε οθονες...

και το ιδιο ισχυει για το τραγικο turbo boost....

Έχεις μείνει μάλλον πίσω, όπου πχ στους amd athlon x2 το cnq έκανε throttling και ήθελε κλείσιμο για καλύτερη απόδοση. Πλέον δεν τίθεται θέμα, τα energy features λειτουργούν σωστά και οι διαφορές με ανοιχτά και κλειστά energy features είναι μηδενικές. Αυτά τα features ρυθμίζουν την συχνότητα και το ρεύμα ανάλογα με το φορτίο, το να τρέχεις φουλ συχνότητα και φουλ ρεύμα είναι λάθος, μιας και έχεις αυξημένες θερμοκρασίες και κατανάλωση. Δεν βρίσκω λόγο να μην τα έχεις ανοιχτά, ειδικά από την στιγμή που θα ρυθμίσουν αυτά συχνότητα και ρεύμα, αν είσαι idle θα πέσουν, αν είσαι με φουλ φορτίο θα ανέβουν και αν κάνεις ελαφριά χρήση θα επέλθει μια μέση λύση. 

• Like 7
Δημοσ.

Έχεις μείνει μάλλον πίσω, όπου πχ στους amd athlon x2 το cnq έκανε throttling και ήθελε κλείσιμο για καλύτερη απόδοση. Πλέον δεν τίθεται θέμα, τα energy features λειτουργούν σωστά και οι διαφορές με ανοιχτά και κλειστά energy features είναι μηδενικές. Αυτά τα features ρυθμίζουν την συχνότητα και το ρεύμα ανάλογα με το φορτίο, το να τρέχεις φουλ συχνότητα και φουλ ρεύμα είναι λάθος, μιας και έχεις αυξημένες θερμοκρασίες και κατανάλωση. Δεν βρίσκω λόγο να μην τα έχεις ανοιχτά, ειδικά από την στιγμή που θα ρυθμίσουν αυτά συχνότητα και ρεύμα, αν είσαι idle θα πέσουν, αν είσαι με φουλ φορτίο θα ανέβουν και αν κάνεις ελαφριά χρήση θα επέλθει μια μέση λύση. 

φιλε μου δε κανω καθολου λαθος και δεν υπαρχει οπως λες σταθερη χρηση σε τπτ...ιδικα οταν πεζεις παιχνιδια...

το cpu gpu usage ανεβωκατεβενει ως αποτελεσμα αυτα τα συστηματα ανεβωκατεβαζουν και τα ρολογια σου και τα βολτ..και αν θες βαλε προγραμμα να τα δεις και μονος σου εν ωρα λειτουργιας...

ακομα και σε απλη χρηση θα δεις οτι ανεβωκατεβενουν οταν π.χ ανοιγεις ενα βιντεο στο υτυβε κλπ κλπ...τεσπα απο εκει και περα οτι θελει ας κανει ο καθενας ...εγω την προταση μου την εκανα..αν θελει δοκιμαζει αν οχι καλος... και σιγουρα δεν ειναι απολυτο οτι ειναι λυση στο προβλημα του...

Δημοσ.

Μα το ίδιο πράγμα που είπα λες και τώρα, πως ανεβοκατεβαίνουν τα ρολόγια ανάλογα με το φορτίο και συμφωνώ με αυτό μιας και έτσι έχει το πράγμα, αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως στα σημερινά μηχανήματα, είτε amd είτε intel, ακόμη και αν ανεβοκατεβαίνουν τα ρολόγια δεν έχεις πτώσεις στα fps, την ίδια απόδοση θα έχεις και με καρφωτά ρολόγια, μιας και λειτουργούν σωστά αυτά τα features, έτσι ώστε να παρέχεται η ισχύς όταν την θες και να παρέχεται λιγότερο όταν δεν χρειάζεται. Αυτό το έχω συμπεράνει από προσωπική εμπειρία με το μηχάνημά μου, διαφορές δεν είδα και κανένας με τωρινό σύστημα δεν θα δει, ο μόνος λόγος για καρφωτά ρολόγια είναι πχ για να τσεκάρεις σε stress test αν έχεις throttling, πχ αν έχεις ορίσει καρφωτά ρολόγια με κλειστά energy features από το bios και τρέξεις ένα stress test και τα ρολόγια πέφτουν τότε έχεις throttling.

Δημοσ.

Ο ένας έχει μείνει στο 2005 εδώ και ο άλλος πάει να κάνει upgrade cpu και αδιαφορεί για το ποιο bios έχει.

Καληνυχτόπουλος...

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο ένας έχει μείνει στο 2005 εδώ και ο άλλος πάει να κάνει upgrade cpu και αδιαφορεί για το ποιο bios έχει.

Καληνυχτόπουλος...

Και συ ο τρίτος, το παίζεις έξυπνος χωρίς να είσαι, επειδή ξες σε αυτό το θέμα κάτι παραπάνω, δεν σημαίνει ότι αυτομάτως μπορείς να ειρωνευεσε κάποιον, το μην ξες κάτι και να ρωτάς είναι το απολύτως φυσιολογικό, αν δεν σου αρέσει να βοηθας ή να απαντας τραβα άλλου....

Για όλα τα άλλα παιδιά που βοηθησαν ευχαριστώ

Επεξ/σία από kostas8080
  • Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

φιλε μου δε κανω καθολου λαθος και δεν υπαρχει οπως λες σταθερη χρηση σε τπτ...ιδικα οταν πεζεις παιχνιδια...

το cpu gpu usage ανεβωκατεβενει ως αποτελεσμα αυτα τα συστηματα ανεβωκατεβαζουν και τα ρολογια σου και τα βολτ..και αν θες βαλε προγραμμα να τα δεις και μονος σου εν ωρα λειτουργιας...

ακομα και σε απλη χρηση θα δεις οτι ανεβωκατεβενουν οταν π.χ ανοιγεις ενα βιντεο στο υτυβε κλπ κλπ...τεσπα απο εκει και περα οτι θελει ας κανει ο καθενας ...εγω την προταση μου την εκανα..αν θελει δοκιμαζει αν οχι καλος... και σιγουρα δεν ειναι απολυτο οτι ειναι λυση στο προβλημα του...

Εγώ είτε τι βάλω να δουλεύει μόνιμα;στα 3,8 είτε με τα POWER saving ανοικτά δεν βλέπω διαφορά
Δημοσ.

Εγώ είτε τι βάλω να δουλεύει μόνιμα;στα 3,8 είτε με τα POWER saving ανοικτά δεν βλέπω διαφορά

εννοεις δε βλεπεις διαφορα στα βολτ η γεννικα στη χρηση λαγκ κλπ ?

γιατι το να εχεις θεμα δεν ειναι απαραιτητο εννοιτε αυτο...αλλα πολλες φορες διμιουργουνε προβληματα...

οπως και με τις καρτες γραφικων μια απο τα ιδια... αν δε βαλεις στα παιχνιδια maximum performance ανεβωκατεβαζει συχνοτητα οταν θεωρει οτι δε χρειαζεται και αυτο μπορει να σου διμιουργησει stuttering σε καποια απο αυτα...

• Moderators
Δημοσ.

γιατι το να εχεις θεμα δεν ειναι απαραιτητο εννοιτε αυτο...αλλα πολλες φορες διμιουργουνε προβληματα...

οπως και με τις καρτες γραφικων μια απο τα ιδια... αν δε βαλεις στα παιχνιδια maximum performance ανεβωκατεβαζει συχνοτητα οταν θεωρει οτι δε χρειαζεται και αυτο μπορει να σου διμιουργησει stuttering σε καποια απο αυτα...

Στα παιχνιδια διαφορα στις επιδοσεις δεν βλεπω ουτε κολληματα ουτε κατι αλλο , στην AMD δεν θυμαμαι να εχει καποια τετοια επιλογη για max perfomance

• Like 2
Δημοσ.

Πλέον αυτό δεν γίνεται στα παιχνίδια, τρέχουν μια χαρά και δίχως max performance, στο επιβεβαιώνω και εγώ και ο inuyasha μέχρι στιγμής και θα στο επιβεβαιώσουν και άλλοι εδώ μέσα, τα fps drops / stuttering προκαλούνται αν μιλάμε για ισορροπημένο μηχάνημα ως επί το πλείστον από προβληματικούς drivers και όχι επειδή τα power savings είναι ανοιχτά. Σταμάτα να το λες συνέχεια, ότι για ομαλό gaming πρέπει να τα έχουμε όλα off, αυτό δεν ισχύει πλέον, 2016 έχουμε και όχι 2005 και πιο πίσω που έπρεπε να κλείσεις τέτοια features για να παίξεις. Έχουν αλλάξει πλέον κάποια πράγματα, τα features αυτά είναι μελετημένα να λειτουργούν όπως πρέπει και όποτε πρέπει, εκεί που χρειάζεται δύναμη θα στην δώσουν, εκεί που δεν χρειάζεται θα σου δώσουν λιγότερη, ποτέ δεν θα σου κόψουν από αυτό που χρειάζεται και επιπλέον δεν θα καις φουλ ρεύμα σε idle έχοντάς τα ανοιχτά. Φιλικά πάντα, το να μιλάμε γενικά και αόριστα για κάτι δίχως να το έχουμε δοκιμάσει δεν ωφελεί κάπου, εμείς από προσωπική εμπειρία διαφορά δεν είδαμε με κλειστά energy features, εσύ όμως δεν μας έχεις ξεκαθαρίσει αν εσύ βλέπεις διαφορά, παρά μόνο λες ότι με κλειστά αποδίδει καλύτερα ένα μηχάνημα, κάτι που όπως σου προείπα δεν ισχύει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...