Προς το περιεχόμενο

Aloha!!!!

NiTroGen

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όχι, δεν σας χαιρετάω στα Χαβανέζικα. Aloha είναι το κωδικό όνομα της 1ης beta του XviD 1.0. ΝΑΙ!!!! Μετά από τόση αναμονή, ήρθε η πολυπόθητη έκδοση (έστω και δοκιμαστική) του καλύτερου MPEG4 codec όλων των εποχών. Κατεβάστε την από τη σελίδα του Koepi. Ρίξτε επίσης και μια ματιά στην συζήτηση στο forum του Doom9.

ΥΓ: Το κωδικό όνομα είναι καθαρά τυχαίο και δεν έχει καμία σχέση με "αντίπαλα" κωδικά ονόματα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν βρίσκω πουθενά το 1-pass, Quantizer Mode. Παντού ζητάει bitrate ακόμα και στο Unrestricted Profile. Πολλά αλλάξανε, λένε πως το Trellis δουλεύει και με MPEG τώρα...

Όντως, δεν το βρίσκω ούτε εγώ. Γιατί θέλεις όμως να δουλέψεις με Quantizer Mode; Αν θέλεις σταθερό quant ίσο με 2, κάνε μόνο 1st pass (2-pass mode), κρατώντας το AVI. Το 1st pass συμπιέζει με την ελάχιστη δυνατή συμπίεση, δηλαδή quant=2. Τώρα αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις σταθερό quant > 2, θα σου πρότεινα καλύτερα το 2pass mode (και τα 2 περάσματα, φυσικά). Δε νομίζω πως έχει νόημα να χρησιμοποιήσεις άλλο quant, εκτός του 2, αφού με το 2 ξέρεις ότι έχεις την μέγιστη ποιότητα, ενώ με τα υπόλοιπα δεν ξέρεις ούτε τι ποιότητα θα προκύψει, ούτε το μέγεθος του τελικού AVI.

ΥΓ: Ουφ! Πρέπει να ξαναγράψω τον XviD StatsViewer ώστε να υποστηρίζει το νέο stats file. :(

Μου φαίνεται ο Xvid δεν έχει αποδεσμευτεί ακόμα από την ονομασία του DivX. Το όνομα αυτή τη φορά θυμίζει τις εκδόσεις μετά την 5.0.5, με ονομασίες "τροπικές". 8) :lol:

egw pali diabasa sto irc pou o koepi elege oti tin prwti mera ths beta 1 htan etoimoi na bgaloun betta 2 ! symperasma, mi to balete akomi exei polu beta testing na ginei.To 8etiko einai oti exei pesei polus kosmos gia testing kai ta modifications einai synexomena.Kante ypomoni kai pisteyw oti se 10 meres 8a exoume kati stable :)

Μου φαίνεται ο Xvid δεν έχει αποδεσμευτεί ακόμα από την ονομασία του DivX. Το όνομα αυτή τη φορά θυμίζει τις εκδόσεις μετά την 5.0.5, με ονομασίες "τροπικές". 8) :lol:

Αν RTFM θα δεις πως το λέει ειρωνικά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...