Deathrash666 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα παιδιά! Είχα ανέκαθεν πρόβλημα συμβατότητας με την μητρική μου (P5QC) η οποία ήταν απο τις πρώτες hybrid για DDR2-DDR3. Δούλευε με ένα στικάκι 1GB ή 2GB αλλά ποτέ και με τα 2 ταυτόχρονα. Επειδή πλέον μου χρειάζονται τα 3GB για τη δουλειά που τον θέλω, κατάφερα (μετά απο 7 χρόνια ιδιοκτησίας!) να ανοίξω τον υπολογιστή με 3GB RAM βάζοντας το voltage στο 1.6V και το frequency στα 800MHz. Το πρόβλημα είναι ότι οι RAM γράφουν πάνω ότι λειτουργούν με 1.5V. Οπότε θα ήθελα να μου πει κάποιος αν ξέρει μήπως δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα στις RAM ή στην motherboard θέτωντας το voltage παραπάνω απο το προβλεπόμενο. Οι μνήμες που έχω είναι Kingston DDR3 KVR1333D3N9 1.5V στα 1GB και 2GB. Ευχαριστώ!
nitroc Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Εχει παρατηρηθεί σε κάποιες μητρικές οτι όταν βάζαμε 1.5 λόγω σφάλματος στην τροφοδοσία των socket μνήμης αυτές να παίρνουν λιγότερη τάση , 1,4-1,47 κ.α , πιθανόν όταν έβαλες 1.6 πήραν τα αναγκαία 1.5 δοκίμασες κάποιο bios update ? το τελευταίο δε είχε και βελτίωση συμβατότητας με μνημες https://www.asus.com/Motherboards/P5QC/HelpDesk_Download/
Deathrash666 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Ναι το εχω κανει το bios update αλλά τίποτα πάλι δεν bootαρε το μηχάνημα. Σε αυτές τις μητρικές που δοκίμαζες παραπάνω τάση αντιμετώπισες ποτε κάποιο πρόβλημα? Όχι τπτ άλλο απλά φοβάμαι μην τις κάψω κ μετά τρέχα γύρευε. Θα πρέπει να δώσω ένα σωρό λεφτά για DDR2 και δεν αξίζει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα