Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετω.

Στις 20 Ιανουαριου περιπου αγορασα το περιφημο λαπτοπ Fujitsu A555G απο το eshop.gr που ηταν σε προσφορα(479 ευρω). Ολα καλα το παρελαβα απο το μαγαζι 36 ωρες περιπου απο την παραγγελια μου.

Αρχικα τσεκαρα οτι το αυτοκολλητο σφραγισματος δεν ηταν σκισμενο.(Καλο αυτο)

Δυστυχως ομως "επεσα" σε ελλατοματικο κομματι. Συγκεκριμενα η οθονη ειχε θεμα, 2-3 bright spots στην κατω πλευρα.

Ομως αποφασισα να μην το επιστρεψω γιατι πιστεψα οτι δεν αξιζε την αναμονη δεδομενου οτι τα bright spots ηταν μικρα και δεν με ενοχλουσαν ιδιαιτερα.

Μετα απο ενα μηνα ελαφριας χρησης, περισπου στις 20 Φεβρουαριου, και καθως μαζευα το λαπτοπ, εβαλα την μπαταρια στο λαπτοπ.(Συνηθιζω να μην την χρησιμοπιοω οταν δεν κινουμαι)

Δεν ξερω πως μου ηρθε αυτο το "μαγικο φως", ομως με το που την εβαλα, τσεκαρα να δω αν μπορω να την βγαλω. Μετα εκπληξης συνειδητοποιησα οτι το ενα κλιπσακι, αυτο που ειναι με ελατηριο, εχει κολλησει με αποτελεσμα να μην μπορω να την βγαλω. Στην προσπαθεια μου να το βγαλω μαλιστα το εσπασα, με αποτελεσμα να "κολυμπαει" σαν να μην υπαρχει εσωτερικα ελατηριο, και παλι η μπαταρια δεν εβγαινε.

Δεν μπορουσα ομως να ζησω και με αυτο το ελατωμα κι ετσι το πηγα στο πλησιεστερο καταστημα eshop για επιστροφη στην αντιπροσωπεια. Μαλιστα δηλωσα ΚΑΙ το προβλημα της οθονης, αφου ετσι κι αλλιως ηξερα οτι θα ετρωγα αναμονη. Μετα απο 20 μερες σχεδον,ενημερωθηκα οτι μου ζητειται ο κωδικος προσβασης των windows.

Εδω να σημειωσω οτι το εν λογω λαπτοπ ηρθε χωρις λειτουργικο.Εγω οντας καχυποπτος αρνηθηκα να δωσω τον κωδικο. Γιατι να θελουν κωδικο windows οταν και τα δυο

θεματα του laptop ειναι hardware, και μαλιστα για ενα λειτουργικο που ΕΓΩ το περασα? Εχω δικιο που ειμαι 

καχυποπτος? Δεν μπρουν να κανουν boot απο linux live cd? Εχω αφησει ξεκλειδωτο το BIOS!

Η τελικη απο το ehop ηταν οτι θα επικοινωνησουν με την αντιπροσωπεια για το θεμα, αλλα αρχικα μου ειπαν οτι η μονη εναλλακτικη ηταν να γυρισει πισω το λαπτοπ χωρις επισκευη.

Σας παρακαλω αν εχετε παρομοιες εμπειριες να τις κοινοποιησετε θα βοθησετε πολυ.

Ευχαριστω προκαταβολικα

Δημοσ.

Σε οποιαδήποτε αντιπροσωπεία έχω στείλει λαπτοπ (hp, lenovo, sony etc) όλοι μου είχαν ζητήσει κωδικό των windows.

άλλαζα δίσκο εκείνη την ώρα (με άκυρα λειτουργικά κάθε φορά) απλά για να τσεκάρουν το πρόβλημα και όταν παραλάμβανα το λαπτοπ του έβαζα πάλι τον παλιό δίσκο επάνω.

• Like 1
Δημοσ.

όταν δουλευα σε service ποτέ δεν ζήτησα κωδικό Windows από πελάτη για διαγνωστικό έλεγχο.

είχα τα live CD διαγνωστικά και έκανα ακριβή έλεγχο.

απορω πως μεγάλα σέρβις ζητάνε κάτι τέτοιο.

στο θέμα μας προτείνω υπομονή και επιμονή . Γενικά τα σέρβις στην Ελλάδα είναι διακοσμητικά στις περισσοτερες περιπτώσεις.

Δημοσ.

όταν δουλευα σε service ποτέ δεν ζήτησα κωδικό Windows από πελάτη για διαγνωστικό έλεγχο.

είχα τα live CD διαγνωστικά και έκανα ακριβή έλεγχο.

απορω πως μεγάλα σέρβις ζητάνε κάτι τέτοιο.

Σε live περιβάλλον/αλλά και διαγνωστικά, ποτέ δεν μου φρίζαρε το μηχάνημα , το ποντίκι (touchpad) δεν έκανε τα τρελά του.

Σε περιβάλλον windows to ποντίκι έδινε πόνο μετά από μισή ώρα χρήσης - το μηχάνημα πάγωνε στα καλά καθούμενα μετά το 2ωρο (πάντα).

Αν δεν έμπαινε ο όποιος τεχνικός σε windows (ούτε καν σε linux - εκεί δεν ήταν τόσο συχνά τα φαινόμενα) άντε να τον έπειθες ότι δεν τα βγάζεις από το μυαλό σου.

Επειδή έχω αρκετό πάρε-δώσε σε σέρβις όλων των εταιρειών - αν συνεννοηθείς σωστά με τον τεχνικό από το τηλ, η δουλειά θα γίνει γρήγορα και νορμάλ. 

Αν του βγάζεις σαν πρόβλημα πχ  ότι σέρνεται (ενώ έχεις 2 γιγα ραμ ας πούμε), ε τότε κάπου το χάνεις και εσύ ο ίδιος το δίκιο σου (γενικά μιλώντας)

Δημοσ.

Βασικά έπρεπε να το πας απο την αρχή για επισκευή αφου ειχε πρόβλημα , απο εκει και πέρα έπρεπε να πεις στον τεχνικό οτι το laptop ήρθε χωρίς λειτουργικό και πέρασες το δικό σου δεν θα σου έλεγε τιποτα απο την στιγμή που το laptop δεν ειχε λειτουργικό , τώρα αυτο να ζητάνε κωδικό για τα windows για hardware πρόβλημα όντως πρώτη φορά το ακούω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...