tasos1964 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Χαίρετε, έχω μία TV Samsung με ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη Επειδή έχω πολλά, πάρα πολλά μέτρα κεραίας μέχρι την ταράτσα (κεντρική κεραία σε πολυκατοικία) έχω πρόβλημα με τα ψηφιακά κανάνια, διακοπες ήχου, πιξελιάσματα εικόνας, διακοπή σήματος κλπ. Μου είπε κάποιος φίλος ότι αν συνδέσω την τηλεόραση με ένα απλό καλώδιο κεραίας όπου το άλλο άκρο του το ξεγυμνώσω και το εκτείνω στο μπαλκόνι, θα μπορώ να βλεπω κανονικά τα ψηφιακά κανάλια. Επειδή για να το κάνω αυτό θα πρέπει να κάνω μια ψιλομετακόμιση στο δωμάτιο, υπάρχει περίπτωση να δουλέψει αυτό το "κόλπο" ? Δηλαδή ένα απλό καλώδιο κεραίας που η μία άκρη του συνδεμένη στην τηλεόραση και η άλλη άκρη ξεγυμνωμένη και στο μπαλκόνι.... θα πιάνει σήμα? Επαναλαμβάνω ότι η TV έχει ενσωματωμένο φηφιακό δέκτη
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα , κατ'αρχην προσδιορισε ποσα περιπου μετρα ειναι το καλωδιο που λες. Οι υπολοιποι στην πολυκατοικια βλεπουν κανονικα ψηφιακο σημα ? Αυτο που σου ειπε ο φιλος σου , ουσιαστικα ειναι ενα αυτοσχεδιο μονοπολο (κεραια), αλλα πιθανον να εχεις και εκει διακοπες , ασε που ειναι και επικινδυνο για πολλους λογους.
giannis0000 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 αν ηταν ετσι να καταργησουμε τις κεραιες γενικα...!
tasos1964 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Γύρω στα 30 μέτρα κεραία έχω, και οι υπόλοιποι πιάνουν καλά σήμα αλλα έχουν λίγότερα μέτρα καλώδιο...
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Γύρω στα 30 μέτρα κεραία έχω, και οι υπόλοιποι πιάνουν καλά σήμα αλλα έχουν λίγότερα μέτρα καλώδιο... Τοτε πιθανον να χρειαζεσαι εναν ενισχυτη σηματος ή ενα καλυτερο καλωδιο (χωρις απωλειες) αλλα απο λεφτα θα σου βγει ο κουκος αϊδονι.. Για ενισχυτη ρωτα εναν ηλεκτρολογο (που να περνανε κεραιες τηλεορασης) ή ακομη καλυτερα ενα μαγαζι με ειδη τηλεπικοινωνιων (συνηθως απο τετοια ξερουν και αυτοι που περνανε συναγερμους).
tasos1964 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Τοτε πιθανον να χρειαζεσαι εναν ενισχυτη σηματος ή ενα καλυτερο καλωδιο (χωρις απωλειες) αλλα απο λεφτα θα σου βγει ο κουκος αϊδονι.. Για ενισχυτη ρωτα εναν ηλεκτρολογο (που να περνανε κεραιες τηλεορασης) ή ακομη καλυτερα ενα μαγαζι με ειδη τηλεπικοινωνιων (συνηθως απο τετοια ξερουν και αυτοι που περνανε συναγερμους). Σ' ευχαριστώ πολύ! Θα το κοιτάξω!
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Το καταστατικο της πολυκατοικιας σας δεν επιτρεπει να εχει ο καθενας δικη του κεραια ? (αν δεν υπαρχει τετοιο καταστατικο), βαλε μια δικια σου , καινουργια (vhf/uhf) και ησυχαζεις !
graphist83 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Χαίρετε, έχω μία TV Samsung με ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη Επειδή έχω πολλά, πάρα πολλά μέτρα κεραίας μέχρι την ταράτσα (κεντρική κεραία σε πολυκατοικία) έχω πρόβλημα με τα ψηφιακά κανάνια, διακοπες ήχου, πιξελιάσματα εικόνας, διακοπή σήματος κλπ. Μου είπε κάποιος φίλος ότι αν συνδέσω την τηλεόραση με ένα απλό καλώδιο κεραίας όπου το άλλο άκρο του το ξεγυμνώσω και το εκτείνω στο μπαλκόνι, θα μπορώ να βλεπω κανονικά τα ψηφιακά κανάλια. Επειδή για να το κάνω αυτό θα πρέπει να κάνω μια ψιλομετακόμιση στο δωμάτιο, υπάρχει περίπτωση να δουλέψει αυτό το "κόλπο" ? Δηλαδή ένα απλό καλώδιο κεραίας που η μία άκρη του συνδεμένη στην τηλεόραση και η άλλη άκρη ξεγυμνωμένη και στο μπαλκόνι.... θα πιάνει σήμα? Επαναλαμβάνω ότι η TV έχει ενσωματωμένο φηφιακό δέκτη Βεβαίως γίνεται. Αμα ζεις κατω απο τις κεραίες του Υμηττού πιάνει και με ενα κατσαβίδι. Σαφώς οχι όμως χωρις σφάλματα και διακοπες. Σαν λύση ειναι γελοία και επιεικώς ανόητη, χωρις παρεξήγηση. 30 μετρα καλώδιο δεν ειναι πολλα. Χωρις διακλαδώσεις θα κοψει κοντα στα 3 με 5 dbmv στην χειρότερη ! Αν το σήμα ξεκινά απο τον ενισχυτή σας κοντα στα 75 με 80 dbmv το σημα αυτο αρκρι να καλύψει ενα ακομα και το πιο μακρινό διαμέρισμα με 4 , 5 πριζες. Αρα το προβλημα σου είναι ειτε κάποια πρίζα, ειτε κάποια διακλάδωση στην διανομή επανω, ακόμα και το καλώδιο που έχεις στην Tv μπορει να ειναι ελαττωματικό. (με την προϋπόθεση οτο οι αλλοι βλέπουν σωστα.) Και δεν προτείνω αγορα ενισχυτη γραμμης χωρις ελεγχο πρωτα. Με ενα οργανο μπορει καποιος να δει εαν σου λειπει απλα ενταση στο σημα η εχεις σφάλματα βλέποντας MER και BER. Στην δεύτερη περίπτωση ο ενισχυτης θα το κανει χειροτερο.
SupaCoopa Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Αν εισαι σχετικα κοντα στους πομπους, μπορεις να παρεις μια μικρη, διακριτικη κεραια εσωτερικου χωρου που μπαινει στο ρευμα (εχει δηλαδη ενσωματωμενο ενισχυτη) οπως πχ αυτη Βαλ'την κοντα ή απεναντι απο ενα σημειο που υπαρχει ανοιγμα στην τοιχοποιια (παραθυρο ή μπαλκονοπορτα) και κατα πασα πιθανοτητα θα εχεις καλο σημα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα