maverick290402 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα παιδιά, πριν 2 εβδομάδες περίπου αγόρασα από γνωστή αλυσίδα καταστημάτων την Sony KDL 48R550C 48". Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν μπορώ να πετύχω ομοιόμορφα χρώματα στα κανάλια τις DEGIA,(Στα HD κανάλια της NOVA η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη αλλά και πάλι όχι τέλεια σε σύγκριση με την παλιότερη τηλεόραση που είχα). Στα έτοιμα προφίλ που έχει η τηλεόραση δεν με ικανοποιούν γιατί βγάζουν πολύ θόρυβο( δηλαδή κοκους σκόνης) όταν φτιάχνω το πρόβλημα αυτό, μετά τα χρώματα δεν είναι τόσο ζωηρά και όταν πάω να φτιάξω και τα χρώματα καταλήγω να τα κάνω σκατά (ΑΣΧΕΤΟΣ)και την γυρνάω σε εργοστασιακές ρυθμίσεις. Το ερώτημα μου είναι αν ξέρει κανένας τις ρυθμίσεις που πρέπει να κάνω για να έχω την βέλτιστη εικόνα για την συγκεκριμένη TV. Θα μου πείτε τώρα ρε φιλαράκι προτού την πάρεις δεν την είδες?? Την είδα ο κόπανος και ενώ πήγαινα για μια Samsung με τούμπαρε ο πωλητής για την Sony και επειδή ήταν και 100 ευρώ φτηνότερη με έπεισε ... Παλια είχα μια LCD LG 42 και στα default ήταν μπόμπα η τηλεόραση, Πραγματικά έκανα μεγάλη βλακεία που δεν πήγα πάλι σε LG.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δεν φταίει η τηλεόραση την ίδια εικόνα θα είχες και με τη Samsung. Το πρόβλημα είναι όπως είπες και μόνος σου το σήμα. Googlαρε το μοντέλο σου και calibration και δοκίμασε διάφορα setups ενδεχομένως να σου κάνει και απο κάποιο άλλο μοντέλο. Στην ERThd πρέπει να έχεις ωραία εικόνα ακόμα και τώρα.
heavyrain Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Η συγκεκριμενη φημιζεται για την καλη της εικονα... εχεις καλο καλωδιο,κεραια και βυσμα για αρχη; το ελληνικο σημα ειναι πολυ κακης ποιοτητας ολοι το ξερουμε, οποτε δεν ειναι μετρο συγκρισης για την ποιοτητα της εικονας οταν η πηγη ειναι το ελληνικο τηλεοπτικο σημα. Ρυθμισεις για digea πολυ αμφιβαλλω αν βρεις πουθενα. Παιξε με τις ρυθμισεις μεχρι να τα φερεις εκει που θες. Ομοιομορφια ειναι αδυνατη γιατι δεν εχουν ολοι οι σταθμοι την ιδια ποιοτητα και επισης πρεπει να μεταδιδουν υλικο σε καλη ποιοτητα για να συγκρινεις. Οσον αφορα να την δεις πριν τη παρεις στα μαγαζια δεν ειναι απολυτα αξιοπιστο μετρο συγκρισης γιατι ολες ειναι σε full δυναμικη/εντονη λειτουργια και ο περιβαλλοντας χωρος εχει πολυ δυνατο φωτισμο, ασε που κανενα μαγαζι πλεον δεν παιζει καναλια digea. Εγω πχ που εχω ενα αρκετα ακριβοτερο μοντελο sony ειμαι πολυ ευχαριστημενος στο τηλεοπτικο σημα με τα default presets εικονας
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 διάβασε με προσοχή την διαβάθμιση ποιότητας ανάλυσης όπως απεικονίζεται στο παρακάτω σχόλιο και θα καταλάβεις http://www.insomnia.gr/topic/601720-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%BF-%CF%85%CF%88%CE%B7%CE%BB%CE%AE-%CE%B5%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%BF/page-9?do=findComment&comment=54695186
maverick290402 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας, βρήκα καποια settings στο google απο ένα παρόμοιο μοντέλο της sony θα τα δοκιμάσω σε λίγο να δω... Η κεραία είναι εξωτερική το καλώδιο είναι απλό άσπρο και τα καλώδια τις nova είναι αυτα που βάζουν οι ίδιοι όταν στην φέρνουν, το μόνο καλώδιο που έχω βάλει είναι ένα απλό και φθηνό hdmi για την Nova. Πιστεύετε ότι πέρα απο τις ρυθμίσεις αν βάλω καλύτερη ποιότητα HDMI (και ναι ποιο είναι αυτό) και καλύτερο καλώδιο κεραίας θα βελτιωθεί έστω και 5-10%??
heavyrain Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Επισης υπαρχει ant1 skai και star HD να τεσταρεις οταν προβαλλουν πχ ειδησεις που ειναι καλη ποιοτητα
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας, βρήκα καποια settings στο google απο ένα παρόμοιο μοντέλο της sony θα τα δοκιμάσω σε λίγο να δω... Η κεραία είναι εξωτερική το καλώδιο είναι απλό άσπρο και τα καλώδια τις nova είναι αυτα που βάζουν οι ίδιοι όταν στην φέρνουν, το μόνο καλώδιο που έχω βάλει είναι ένα απλό και φθηνό hdmi για την Nova. Πιστεύετε ότι πέρα απο τις ρυθμίσεις αν βάλω καλύτερη ποιότητα HDMI (και ναι ποιο είναι αυτό) και καλύτερο καλώδιο κεραίας θα βελτιωθεί έστω και 5-10%?? Δοκίμασε πρώτα με αυτά που έχεις. Ούτε 5% με αλλαγή hdmi
maverick290402 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Επισης υπαρχει ant1 skai και star HD να τεσταρεις οταν προβαλλουν πχ ειδησεις που ειναι καλη ποιοτητα Σε αυτό φίλε μου έχεις δίκιο , όταν παίζουν ειδήσεις είναι πάρα πολύ ωραία εικόνα σε σχέση με τα υπόλοιπα προγράμματα που βάζουν.
heavyrain Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Με αλλαγη hdmi δεν θα δεις καμια διαφορα ουτε στο nova Ειναι αδικο να κρινεις αρνητικα την τηλεοραση σου (η οποια ξαναλεω ειναι ενα απ τα καλα μοντελα της sony) επειδη δεν μπορει να σου δωσει καλη εικονα σε digea. Παντα θα εχεις ανομοιομορφια αναλογα τη περιεχομενο προβαλει το εκαστοτε καναλι
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Επίσης κάνε το setup και έλεγξε στα δύο μέτρα το αποτέλεσμα. Μην περιμένεις καλή ανάλυση στην 48άρα άν κάθεσαι στο μέτρο.
graphist83 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Καλωδιο κεραιας μην αλλαξεις. Δεν θα δεις καμια διαφορα. Οταν λεω καμια, εννοω 0.% Τα ψηφιακα απαξ και παιζουν παραδιδουν την ιδια εικονα ειτε με σημα 100% ειτε με 60% Γενικως αυτο το μοντελο δεν ειναι τοσο ζωηρο καθως στερειται σε δυναμικα. Χρωματικα ειναι σωστο και προς το φλατ. Θελει λιγι σκαλισμα. Μειωσε την ευκρινεια καπως.
maverick290402 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Έβαλα τα settings απο ένα άλλο μοντέλο sony που βρήκα στο google και τελικά έχει διαφορά. Αν κλείσεις όλες αυτές τις ψηφιακές ρυθμίσεις που υποτίθεται βελτιώνουν την εικόνα και παίξεις μόνο με τα βασικά φωτεινότητα contrast και κάνα δύο ακόμα η εικόνα γίνετε όμορφη. Προφανώς οι ψηφιακές ρυθμίσεις για βελτίωση εικόνας αφορούν για ταινίες HD, αν τις ενεργοποιησεις στα απλά κανάλια κάνουν χειρότερη την εικόνα.(Προσωπική μου άποψη) 1
taxidriver109 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Φίλε maverick θα μου στείλεις τις ρυθμίσεις που βρήκες η το λινκ γιατί την πήρα και γω την τηλεοραση
kostasbm Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 μην ξεχναμε οτι και τα δορυφορικα της νοβα ειναι απαραδεκτα συγκρινομενα με τα δορυφορικα αλλων πακετων εξωτερικου σε HD παντα τα digea καναλια απλα υποφερτα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα