Προς το περιεχόμενο

Πίεση ελαστικών

The_Judas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στο opel astra που έχω, μου γράφει στο manual ότι η κατάλληλη πίεση είναι 2.0 για comfort και 2.5 για economy. 

Τι διαφορά έχουν;

Μπορώ να ρυθμίσω και οποιαδήποτε πίεση στο ενδιάμεσο μεταξύ 2-2.5 χωρίς πρόβλημα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, γενικα εκει παιζουν οι πιεσεις. Σε εμενα το 2 ειναι για αδειο και το 2.5 για φορτωμενο. Απλα οτι και να βαλεις ενδιαμεσα πρεπει να εχουν ιδια πιεση οι τροχοι στον ιδιο αξονα.

Εμένα πάντως στο citroen zx που είχα μου έλεγε το αυτοκόλλητο ότι έπρεπε να ειναι 34 τα μπροστινά και 30 τα πίσω. Αλλά δεν έλεγε κάτι για φόρτωμα.

Οι πιέσεις να ναι μέσα στο εύρος τιμής που ορίζει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου για τις διαστάσεις ελαστικών που επίσης ορίζει ο κατασκευαστής. Αυτό και μόνο . 

• Like 1

Με την πιο χαμηλή πίεση θα είναι πιο άνετο το αυτοκίνητο μιας και τα ελαστικά θα απορροφούν περισσότερους κραδασμούς. Με την πιο υψηλή πίεση θα δεις μείωση κατανάλωσης που μπορεί να μην είναι αμελητέα πχ 5%.

Επίσης αντίστοιχα θα κερδίσεις σε επιδόσεις και τελική (αν σε απασχολεί κάτι τέτοιο) μιας και μειώνεις τις απώλειες τριβής από τα ελαστικά.

Εννοείται μπορείς να διαλέξει οτιδήποτε ανάμεσα στις 2 τιμές.

• 5 μήνες μετά...

Ειδα σημερα τα ελαστικα μου, λενε μεγιστη πιεση 50kpa τωρα το καλοκαιρι βαζω τοσο ή πιο κατω; δεν το φορτωνω σχεδον ποτε.

Εχω καιρο να τα ελεγξω, διαβασα οτι πρεπει καθε μηνα και τωρα το έβαλα καπου που παταει η πισω πιο ψηλα και νομιζα οτι επαθα λαστιχο, λεω μαλλιν λειπει αερας

Ειδα σημερα τα ελαστικα μου, λενε μεγιστη πιεση 50kpa τωρα το καλοκαιρι βαζω τοσο ή πιο κατω; δεν το φορτωνω σχεδον ποτε.

Εχω καιρο να τα ελεγξω, διαβασα οτι πρεπει καθε μηνα και τωρα το έβαλα καπου που παταει η πισω πιο ψηλα και νομιζα οτι επαθα λαστιχο, λεω μαλλιν λειπει αερας

Αυτη είναι η μεγαλύτερη πίεση αέρα που μπορεί να δεχτεί το ελαστικό σου. Αυτο δεν σημαίνει οτι πρεπει να βάζεις αυτο το νούμερο όταν τα ελέγχεις. Στο αυτοκίνητό σου θα βρεις είτε στην τάπα της βενζίνης είτε στο εσωτερικό της πόρτας του οδηγού τις πιέσεις που πρέπει να βάζεις στα ελαστικά σου.

Πχpost-265816-0-91205100-1471261975_thumb.jpegpost-265816-0-81479800-1471262000_thumb.jpeg

• Like 1

Το 50 είναι πάρα πολύ!! Είναι το μέγιστο και δεν πρέπει να το βάλεις ειδικά καλοκαίρι. Όπως σου είπε και ο από πάνω, δες την τάπα ή το ντουλαπάκι του συνοδηγού ή το εσωτερικό σε μια από τις μπροστά πόρτες. Αν δεν το βρίσκεις, βάλε 30 psi έως ότου μάθεις τις πιέσεις σου. Ρώτα στο βενζινάδικο να σε βοηθήσουν να βρεις την ένδειξη στο αυτοκίνητό σου.

Ναι παιδες το κανα..με την καμια δεν θα εβαζα τοσο. Εβαλα 30 psi.

Μονο που στην πισω δεξια γεμισα, εβγαλα το μανομετρο και αρχισε να χανει, το εβαλα το ξαναβγαλα και ολα κομπλε... δεν θελανε να πω την αληθεια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...