Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πoιό είναι το κατάλληλο πρόγραμμα για Εγγραφή DVD με δημιουργία menu χωρίς να χάνει ποιότητα?
Στην προκειμένη περίπτωση έχω τραβήξει έναν γάμο μιας φίλης μου,τον έχω μοντάρει στο adobe premiere cc και το έχω κάνει export σε wmv ( δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο format για να το γράψω σε dvd) σε κομμάτια.. π.χ προετοιμασία , μυστήριο , δεξίωση και ένα clip. Το  πρόβλημα είναι ότι είναι αρκετά giga τα τελικά αρχεία  και δεν χωράνε στο dvd που δέχεται 4,7 giga..Επίσης υπάρχουν προγράμματα να φτιάχνω menu? γιατί κατέβασα κάποια αλλά η αισθητική τους είναι απαίσια..  :eek:  :eek:  :eek: 
Δεν είμαι επαγγελματίας απλά χομπίστας που έκανε ένα όμορφο δώρο στην φίλη του που δεν είχε καλή οικονομική κατάσταση για να έχει ένα αξιοπρεπές video..έχετε να μου προτείνετε κάποιες λύσεις?  :-)

Δημοσ.

Να τα πάρουμε από την αρχή...

1) Η μετατροπή σε dvd απαιτεί επανακωδικοποίηση σε mpeg2 και αυτό επιφέρει ορατή απώλεια, ιδίως όταν το αρχικό υλικό προέρχεται από ψηφιακές full hd κάμερες.

2) Αφού θέλεις να το κάνεις dvd, θα έλεγα να εξάγεις το αποτέλεσμα σε DV-AVI PAL 16:9 αρχείο. Θα σου πιάσει περίπου 12gb για κάθε ώρα βίντεο αλλά είναι ενδιάμεσο φορμά για να μην χάσεις επιπλέον κατά την τελική μετατροπή σε dvd. Θα μπορούσες να εξάγεις σε mpeg2 720χ576 που είναι το default φορμά του dvd αλλά μπορεί να γίνει πάλι encoding όταν θα κάνεις το dvd.

3) Για τα μενού εγώ δουλεύω το dvd architect της sony που είναι εύκολο στη λειτουργία και με πολύ καλή τελική ποιότητα. Πέρα από το απλοϊκό αρχικό μενού, έχει πολλές δυνατότητες, αρκεί να το ψάξεις. Παλιότερα η adobe είχε το encore dvd που η δουλειά του ήταν να δημιουργεί μενού για dvd αλλά το σταμάτησε και πλέον το premiere ενσωματώνει τη δυνατότητα δημιουργίας dvd εγγενώς. Οπότε ίσως να μη χρειαστείς έξτρα πρόγραμμα.

Δημοσ.

Να τα πάρουμε από την αρχή...

1) Η μετατροπή σε dvd απαιτεί επανακωδικοποίηση σε mpeg2 και αυτό επιφέρει ορατή απώλεια, ιδίως όταν το αρχικό υλικό προέρχεται από ψηφιακές full hd κάμερες.

2) Αφού θέλεις να το κάνεις dvd, θα έλεγα να εξάγεις το αποτέλεσμα σε DV-AVI PAL 16:9 αρχείο. Θα σου πιάσει περίπου 12gb για κάθε ώρα βίντεο αλλά είναι ενδιάμεσο φορμά για να μην χάσεις επιπλέον κατά την τελική μετατροπή σε dvd. Θα μπορούσες να εξάγεις σε mpeg2 720χ576 που είναι το default φορμά του dvd αλλά μπορεί να γίνει πάλι encoding όταν θα κάνεις το dvd.

3) Για τα μενού εγώ δουλεύω το dvd architect της sony που είναι εύκολο στη λειτουργία και με πολύ καλή τελική ποιότητα. Πέρα από το απλοϊκό αρχικό μενού, έχει πολλές δυνατότητες, αρκεί να το ψάξεις. Παλιότερα η adobe είχε το encore dvd που η δουλειά του ήταν να δημιουργεί μενού για dvd αλλά το σταμάτησε και πλέον το premiere ενσωματώνει τη δυνατότητα δημιουργίας dvd εγγενώς. Οπότε ίσως να μη χρειαστείς έξτρα πρόγραμμα.

ευχαριστώ για τις πληροφορίες micos000 να σαι καλά!

Δημοσ.

Αν θες την καλυτερη δυνατη ποιοτητα εικονας στο DVD μην εξαγεις το βιντεο σε DV AVI.

Kανε export με match sequence settings και με τσεκαρισμενη την επιλογη Use maximum render quality και  για να μην κανει ξανα μετατροπη αρχειων το premiere και χρησημοποιησε για το Authoring  το Adobe Encore. θα συμπιεσει μονο του το αρχειο που θα του δωσεις με την καλυτερη δυνατη ποιοτητα (αισθητα καλυτερο αποτελεσμα απο το DVD Architect ειδικα οταν του δινεις FHD αρχειο να το μετατρεψει σε SD).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...