Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χωρίς πολλά λόγια θέλω απλά να καταφέρω να τρέξω αυτό κάπως:

# -*- coding: utf-8 -*-

import matplotlib.pyplot as plt

x=[]
y=[]

with open('data.dat','r') as infile:
    data = infile.readlines()

for line in data:
         words=line.split()
         x.append(words[0])
         y.append(words[1])

infile.closed

plt.plot(x,y)

plt.show() 

Προσπάθησα να το τρέξω με sublime text 3, αρχικά δεν μπορώ με τίποτα να το κάνω να τρέξει python 2.7, τρέχει το 3 interpreter που νομίζω ότι και είναι γραμμένος και ο συγκεκριμένος κώδικας. Δεν ξέρω πως να εγκαταστήσω το matplotlib ούτε τι να κατεβάσω ακριβώς, λίγη βοήθεια plz. Είμαι σε win7 64bit

Δημοσ.

Όμως δεν μας έχεις πει ποιο είναι το πρόβλημα...

Βάλε το traceback που παίρνεις.

Εάν έχει κάνει ακριβές c/p του κώδικα, το πρόβλημα είναι εμφανές ;)

Δημοσ.

Παιδιά δεν έχω ιδέα από python απλά για κάποιο λόγο η σχολή μου το χρησιμοποίησε στο εργαστήριο συγκεκριμένα για το matplotlib και θέλω και εγώ να το τρέξω από το σπίτι...

Το traceback 

Traceback (most recent call last):
  File "C:\Users\Acer\Desktop\graph.py", line 3, in <module>
ImportError: No module named matplotlib.pyplot
[Finished in 0.1s with exit code 1]
[shell_cmd: python -u "C:\Users\Acer\Desktop\graph.py"]
[dir: C:\Users\Acer\Desktop]
[path: C:\Windows\system32;C:\Windows;C:\Windows\System32\Wbem;C:\Windows\System32\WindowsPowerShell\v1.0\;C:\Program Files (x86)\NVIDIA Corporation\PhysX\Common;C:\Program Files (x86)\Skype\Phone\;C:\Python27;C:\Users\Acer\AppData\Local\Programs\Python\Python35-32\Scripts\;C:\Users\Acer\AppData\Local\Programs\Python\Python35-32\]
Δημοσ.

Αφού σου εμφανίζει αυτό το σφάλμα πρέπει να εγκαταστήσεις το module.

Εδώ έχει οδηγίες:

http://matplotlib.org/faq/installing_faq.html

pip install matplotlib 

Το παραπάνω είναι η εντολή που θέλεις για να εγκατασταθεί το module. Την τρέχεις σε command prompt.

Επίσης έχεις το αρχείο data.dat στον υπολογιστή σου; Πού βρήκες τον κώδικα;

Δημοσ.

Αφού σου εμφανίζει αυτό το σφάλμα πρέπει να εγκαταστήσεις το module.

Εδώ έχει οδηγίες:

http://matplotlib.org/faq/installing_faq.html

pip install matplotlib 

Το παραπάνω είναι η εντολή που θέλεις για να εγκατασταθεί το module. Την τρέχεις σε command prompt.

Επίσης έχεις το αρχείο data.dat στον υπολογιστή σου; Πού βρήκες τον κώδικα;

Οκ, το έκανα τώρα βγάζει:

Traceback (most recent call last):
  File "C:\Users\Acer\Desktop\graph.py", line 3, in <module>
ImportError: No module named matplotlib.pyplot
[Finished in 0.1s]
Δημοσ.

Πάλι δε βρίσκει το module. Ποια έκδοση της python έχεις στο pc σου; Έχεις link από εκεί που πήρες τον κώδικα;

Δημοσ.

Πάλι δε βρίσκει το module. Ποια έκδοση της python έχεις στο pc σου; Έχεις link από εκεί που πήρες τον κώδικα;

Ο κώδικας είναι από τη σχολή μου, το πήρα κατευθείαν από ένα μοναδικό αρχείο .py .

Στην αρχή έβαλα το python 2.7 όμως δεν κατάφερα να κάνω execute με το sublime , μετά έβαλα το 3 και έκανε, οπότε χωρίς να ξέρω λογικά αυτή τη στιγμή το sublime τρέχει python 3 interpreter.

Δημοσ.

Ο κώδικάς σου τρέχει και σε python 2.6. Για την ακρίβεια, τρέχει από Python 2.5 και πάνω αρκεί να είναι συμβατή η έκδοση του matplotlib.

Ακόμα όμως και εάν φτιάξεις αυτό το θέμα με το import, έχει και άλλο ένα λάθος (εάν έχεις κάνει ακριβές copy/paste του κώδικα). Το λάθος αυτό θα πετάξει NameError exception.

Επειδή είναι απλός κώδικας και πρόκειται για εκπαιδευτικό σκοπό, θα σου πρότεινα να λύσεις μόνος σου τα θέματα που έχεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκίμασε αντί για:

να βάλεις:

from matplotlib import pyplot as plt

Κ δεν εάν πετάει το ίδιο error.

Edit: άκυρο είναι η ίδια εντολή με άλλο τρόπο. Λογικά δεν έχεις το matplotlib στο συστημά σου. Κάνε μία αναζήτηση να δεις πως μπορείς να το περάσεις σε windows. Από περιέργεια γιατί δεν κατεβάζεις είτε το "winpython" ή το "pythonxy" που έχουν όλα τα πακέτα; Ειδικά το winpython θυμάμαι είχε κ έκδοση που δεν χρειαζόταν καν εγκατάσταση.

Επεξ/σία από mpompo13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο τρόπος να κάνει κάποιος install σε πακέτα python βρίσκεται εδώ https://docs.python.org/3/installing/index.html

και η πλήρη εντολή είναι python -m pip install matplotlib

Εννοείται ότι έχεις την python στο path. Δηλαδή αν πληκτρολογήσεις python τρέχει το πρόγραμμα (δείχνει >>>)

Μετά σου προτείνω να τρέχεις τις εντολές μία μία

x=[1,2,3]

y=[1,4,5]

παραδείγματα αυτά

και μετά τις

plt.plot(x,y)

plt.show()

και θα σου εμφανίσει το διάγραμμα των x,y

post-372633-0-97126300-1457451354_thumb.png

το αρχείο που ανέβασα έχει άλλες τιμές χ και y

Αν θές να τραβήξεις τις τιμές του plot από αρχείο το αρχείο σου με τον κώδικα που έχεις πρέπει να έχει αντίστοιχη μορφή δηλαδή σε κάθε σειρά δύο τιμές την χ και y αντίστοιχα κάπως έτσι δηλαδή

1 1

2 4

3 9

4 16

κλπ αλλιώς δεν θα δουλέψει

Το sublime δεν ξέρω τι είναι αυτά που σου γράφω τρέχουν είτε από τον indle της python είτε από console

Επεξ/σία από k33theod

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...