Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η τεχνολογία goal-line χρησιμοποιείται ήδη στην Premier League για τον καθορισμό του σκορ και όπως φαίνεται, θα κάνει την εμφάνισή της και στους 2 τελικούς της UEFA. Για την ακρίβεια, το συγκεκριμένο σύστημα θα χρησιμοποιηθεί στον τελικό του Champions League και στον τελικό του Europa League.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία με την ονομασία Goal Control τότε, είχε χρησιμοποιηθεί και το 2014 στο παγκόσμιο κύπελλο στη Βραζιλία. Επιπλέον, τον Ιανουάριο, η UEFA είχε ανακοινώσει ότι η τεχνολογία goal-line θα αξιοποιηθεί και στην επόμενη σεζόν του Champion's League, καθώς και στο Ευρωπαϊκό κύπελλο του 2016.

Η τεχνολογία goal-line αξιοποιεί κάμερες και ηλεκτρομαγνητικές κεραίες, οι οποίες είναι τοποθετημένες στα τέρματα, προκειμένου να στέλνει ειδοποίηση στο ρολόι του διαιτητή, όταν ολόκληρη η μπάλα έχει περάσει τα προκαθορισμένα όρια.

Οι έντονες αντιδράσεις που παρατηρήθηκαν στο παγκόσμιο κύπελλο του 2010, εξαιτίας των αμφιλεγόμενων αποφάσεων των διαιτητών, αποτελούν ίσως έναν από τους λόγους που οδήγησαν τη FIFA προς την τεχνολογία goal-line.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Premier League έχει ξεκινήσει να χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη τεχνολογία από τη σεζόν 2013-2014.

Link.png Site: Engadget

Δημοσ.

Στην Ελλάδα (βλ. ημιτελικό κυπέλλου πχ) μπαίνουν μέσα στο γήπεδο οι οπαδοί και το "συζητούν" το θέμα με το διαιτητή. Δεν υπάρχουν αμφιλεγόμενες αποφάσεις στη δημοκρατία μας.

• Like 29
Δημοσ.

Το goal line technology είναι σταγόνα στον ωκεανό αλλά ας γίνει τουλάχιστον το πρώτο βήμα για να μπει επιτέλους το γμημένο το instant replay στο ποδόσφαιρο. Όσο περισσότερο βίντεο, τόσο καλύτερα. Και σε βάθος χρόνου θα βρούμε και τις ισορροπίες.

• Like 2
Δημοσ.

Στην Ελλάδα (βλ. ημιτελικό κυπέλλου πχ) μπαίνουν μέσα στο γήπεδο οι οπαδοί και το "συζητούν" το θέμα με το διαιτητή. Δεν υπάρχουν αμφιλεγόμενες αποφάσεις στη δημοκρατία μας.

Το match πήγαινε τόσο καλά μέχρι εκείνο το λεπτό και αυτοί οι αλήτες το "κατέστρεψαν". Είναι και γνωστή η ποιότητα των διαιτητών που έχουμε σε αυτή τη χώρα. Αγγίζει τελειότητα. Κρίμα, τεράστια απώλεια.

• Like 2
Δημοσ.

Οταν μπει στην Ελλάδα θα εχει και χειριστιριο σαν του play station θα πατανε Δ και θα πετάει την μπάλα εξω,με το τετράγωνο θα ρουφάει την μπαλα μαγνητικά στο τέρμα.

• Like 3
Δημοσ.

στο εξωτερικό που γίνεται σωστή δουλειά ναι εδώ είναι σαν να βάζεις σε δικαστήριο τράπουλα ταρώ για να διαλευκανθεί η απόφαση......

Στην ελλάδα είμαστε πίσω ,πιο πίσω και απο τον πόπωτα και ειδικά στο ποδόσφαιρο που είναι πουλημένο απο όλες τις πάντες,μιλάω σαν ολυμπιακός και λέω ότι εμένα δεν με ικανοποιεί η ομάδα που κάποτε αγαπούσα που τα έχει όλα στημένα απο στοιχήματα μέχρι διαιτησίες και όλα μαζί σε έναν κύκλο.

• Like 9
Δημοσ.

Η τεχνολογία στο χώρο της μπάλας και είχαμε αναφέρει ότι πλέον θα έχουμε νέες τάσεις στο γήπεδο

Δημοσ.

όχι πως δεν θα είναι ή δεν είναι χρήσιμο σύστημα αυτό , αλλά οι περιπτώσεις όπου αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή ή όχι είναι λίγες. αυτό που θα κάνει τη διαφορά είναι το video replay και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το χρησιμοποιούν ποτέ ; θα γελάσει κάθε πικραμένος. επίσης τα κανάλια μπορούν να αναμεταδίδουν και στο κοινό (της τηλεόρασης) αυτό που κατέγραψε και τέλος τα αστεία . στην καλαθοσφαίριση γιατί γίνεται δηλαδή ;

Δημοσ.

Είναι γνωστό πως η μπάλα (και όχι μόνο) χρησιμοποιείτε για ξέπλυμα χρήματος (εις βάρος των φορολογούμενων)

Μια άλλη μεγάλη πηγή εσόδων είναι τα στημένα ματς, που είναι και η πλειοψηφία τους δηλαδή (αυτή τη φορά εις βάρος των φιλάθλων που παίζουν στοίχημα και ότι άλλο μου διαφεύγει καθώς δεν ασχολήθηκα ποτέ)

Οπότε σε χώρες όπως η Ελλάδα, με την διαφθορά να βαράει κόκκινο, δεν νομίζω πως θα υιοθετηθούν τέτοια συστήματα σύντομα.

Δημοσ.

Είναι γνωστό πως η μπάλα (και όχι μόνο) χρησιμοποιείτε για ξέπλυμα χρήματος (εις βάρος των φορολογούμενων)

Μια άλλη μεγάλη πηγή εσόδων είναι τα στημένα ματς, που είναι και η πλειοψηφία τους δηλαδή (αυτή τη φορά εις βάρος των φιλάθλων που παίζουν στοίχημα και ότι άλλο μου διαφεύγει καθώς δεν ασχολήθηκα ποτέ)

Οπότε σε χώρες όπως η Ελλάδα, με την διαφθορά να βαράει κόκκινο, δεν νομίζω πως θα υιοθετηθούν τέτοια συστήματα σύντομα.

Φορολογουμενων οχι αλλά ψυχών και ατόμων ναι. Τα στημένα ματς είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα. Και αυτο στο λέω αν θες και με ονοματεπώνυμο και εκ των έσω. Εφοπλιστές μέτοχοι ιδιοκτήτες των ομάδων μας ανταλλάσουν άτομα και ψυχές από χώρες της Άπω Ασίας ενώ παράλληλα τα εκβιάζουν - λόγω της οικονομικής τους κατάστασης και διαφορετικής ίσως πιο χαζοαθώας κουλτούρας τους ή αδυναμίας τους αν θες - να προβαίνουν σε σιχαμερά όργια σε όμορφα γιοτ ανά τα ελληνικά νησιά. Αν θες σου δίνω και ονόματα με διευθύνσεις, εταιρείες, ονόματα γιοτ, ονόματα πληρώματος κλπ κλπ α και φυσικά ονόματα εφοπλιστών. Το ότι στην Ελλάδα ζούμε σε φούσκα είναι γνωστό. Όλοι αυτοί οι αγαπημένοι μας Πρόεδροι, μέτοχοι πολυμετοχικοί και σια, είναι καθίκια και τομάρια του κερατά. Επενδύουν σε παιδικές πορνογραφίες στην Ασία και στην μεταφορά ανθρώπινου κρέατος, ενώ έχουν σχέσεις με όμορφους τύπους που παρεβρίσκονται ή είναι ιδιοκτήτες σε μπαράκια με night girls out. Εν κατακλείδι μακάρι να ήταν φίλε μου απλά πρόβλημα φορολούμενου δικό σου και δικό μου. Είναι ΠΑΡΑ πολύ πιο σκληρή και βρώμικη η πραγματικότητα. 

• Like 1
Δημοσ.

οπως το NBA που βλεπουν οι διαιτητες αν δεν ειναι σιγουροι ,κανονικα θα επρεπε να ξαναβλεπουν σε βιντεο οχι μονο αν περασε την γραμμη αλλα και οταν υπαρχει αμφισβητουμενο offside για Ελλαδα σιγουρα χαχαχα

Δημοσ.

Το θέμα με το βίντεο είναι από δύσκολο εως αδύνατον να γίνει στο ποδόσφαιρο. Καταρχήν στο μπασκετ ο χρόνος σταματάει, στο ποδόσφαιρο τρέχει. Αν για τις αμφισβητούμενες φάσεις σταματάμε τον χρόνο ο αγώνας θα κρατάει 4-5 ώρες. Επίσης τι σημαίνει αμφισβητούμενη φάση; Για κάποιους είναι ένα φάουλ, ένα πέναλντι, ένα οφσαιντ, για κάποιους ένα απλό πλάγιο! Άσε που βλέπουνε 10 άτομα την ίδια φάση και ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του. Ακόμα και οι διαιτητές μεταξύ τους διαφωνούν. Πως θα βγει αποτέλεσμα;

Το μόνο που ίσως θα μπορούσε να γίνει είναι να έχει πχ. κάθε ομάδα δικαίωμα για μια ή δύο ενστάσεις ώστε να γίνεται έλεγχος της φάσης μέσω βίντεο και να υπάρχει συμβούλιο διαιτητών που να αποφασίζουν με ψηφοφορία.

Δημοσ.

στο εξωτερικό που γίνεται σωστή δουλειά ναι εδώ είναι σαν να βάζεις σε δικαστήριο τράπουλα ταρώ για να διαλευκανθεί η απόφαση......

Στην ελλάδα είμαστε πίσω ,πιο πίσω και απο τον πόπωτα και ειδικά στο ποδόσφαιρο που είναι πουλημένο απο όλες τις πάντες,μιλάω σαν ολυμπιακός και λέω ότι εμένα δεν με ικανοποιεί η ομάδα που κάποτε αγαπούσα που τα έχει όλα στημένα απο στοιχήματα μέχρι διαιτησίες και όλα μαζί σε έναν κύκλο.

offtopic start

οσο εισαι εσυ ολυμπιακος εγω ειμαι αστροναυτης. αλλα μη το αρχισουμε αυτο εδω μεσα γιατι δε θα τελειωσει ποτε

offtopic end

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...