Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλήμερα, επειδή θέλω να επεκτείνω το bluetooth μου για κάτι που θέλω να φτιάξω, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι για την κεραία wifi.

 

Θέλω να πάρω αυτό να το κόψω στην μια άκρη και να το κολλήσω στην κεραία. Άλλα εσωτερικά έχει κάτι σαν συρμάτινο δίχτυ, αυτό είναι η γείωση της κεραίας

Δημοσ.

Εχω το module HC-06 για arduino και θελω να επεκτεινω την εμβελεια του, και σκεφτηκα να κολλησω τη μια ακρη πανω στο module και στην αλλη να βαλω βιδωσω την κεραια. Απλα εσωτερικα του καλωδιου υπαρχει ενα συρματινο διχτυ, και δεν ξερω αν ειναι γειωση κι αν ναι χρειαζεται να κολληθει κι αυτη σε καποιο σημειο που παρεχει γειωση

 

Φωτο δεν εχω :P 

Δημοσ.

Πρέπει να κοληθεί και αυτό είναι σαν ένα καλώδιο κεραιας πρέπει να ειναι και οι 2 ακρες συνδεδεμενες.Παράδειγμα η εικόνα το πρώτο μπιλάκι είναι το συρματινο διχτυ που λες και το υπολοιπο το αλλο που εχει μεσα http://www.elektronik.gr/eshop/images/0195/TAB-03-ANT.jpg

Δημοσ.

Με τις κεραίες δέν τα παω πολύ καλά, πάντως αυτό που θέλεις να κάνεις δέν είναι καθόλου απλό και αν δέν γίνει σωστά θα έχεις χειρότερα αποτελέσματα απο πρίν.

 

 

Η κεραία που έχει τώρα το module είναι αυτός ο μαίανδρος που φαίνεται στα αριστερά. Είναι κεραία τύπου λ/4

 

2vlwpde.jpg

 

 

Θα πρέπει να κολλήσεις τον κεντρικό αγωγό του καλωδίου που έχεις στο σημείο 1 και να στρίψεις τη θωράκιση (μπλεντάζ) και να την κολήσεις στο σημείο 2.

 

Υπάρχουν 2 δυσκολίες εδώ: το εξάρτημα πάνω στο οποίο θα κολληθεί το καλώδιο το κόβω με το ματι για 0603, μπορεί να είναι και πιό μικρό. Θέλει αρκετή εμπειρία με SMD για να γίνει η κόλληση χωρίς να χαλάσεις κάτι.

 

Η δεύτερη δυσκολία είναι οτι πρέπει ο κεντρικός αγωγός και το μπλεντάζ να κόπουν όσο το δυνατον πιό κοντά, έτσι ώστε το άνοιγμα που θα δημιουργείται μεταξύ πλακέτας και του καλωδίου να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο.

 

 

Έστω τώρα οτι τα κάνεις όλα αυτά τέλεια και βάζεις την καινούρια κεραία, το πιό πιθανό είναι οτι στο τέλος πάλι θα έχει χειρότερη εμβέλεια. Γιατι προσθέτοντας αυτό το μήκος ομοαξονικού καλωδίου, πλέον θα χρειάζεται διαφορετικό δίκτυο προσαρμογής και balun (είναι τα εξαρτηματα δεξια της κεραίας)

 

 

Αυτό που θα δοκίμαζα εγώ θα ήταν να πάρω ένα κομμάτι απλό σύρμα μήκους 3 cm και να το κολλήσω πάνω στο σημείο 1 με τέτοιο τρόπο ωστε να είναι κάθετο ως προς την πλακέτα. Μπορεί να βοηθήσει, μπορεί και όχι, τουλάχιστον έτσι είναι λίγες οι πιθανότητες να γίνει κάποια ζημιά.

Δημοσ.

Δηλαδή αν το ένα το κολλήσω πάνω στη κεραία και το την θωράκιση σε μια γείωση δεν θα γίνει δουλειά;

 

Δοκίμασε το. Όμως να ξέρεις οτι υπάρχουν πολλές πιθανότητες η λήψη να χειροτερέψει αντι να βελτιωθεί.

Δημοσ.

Δηλαδή αν το ένα το κολλήσω πάνω στη κεραία και το την θωράκιση σε μια γείωση δεν θα γίνει δουλειά;

Μια χαρα θα παιξει και ετσι.......

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...