Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχήν ποιος σου είπε οτι είμαι Έλληνας;

Γενικά όποιος κράζει τους Έλληνες είναι γιατί δεν έχει ταξιδέψει και δεν ξέρει τι γίδια είναι οι υπόλοιποι. Επίσης το χρήμα δεν κάνει εξαιρέσεις ανάλογα με την εθνικότητα. Όσο πιο εξελιγμένη-πλούσια είναι μια χώρα μάλιστα, τόσο περισσότερο έχει καταστρέψει το περιβάλλον.

Επίσης η φωτογραφία της Αθήνας πολύ άκυρη. Μπορώ να σου βάλω και γω φωτογραφίες από Κίνα που ο κόσμος φοράει μάσκες. 

Το πρόβλημα είναι παγκόσμιο. Είμαστε στα πρόθυρα μιας βιβλικής καταστροφής και ακόμα τρώμε τον παπά του ποδηλατόδρομου.

Και δυστυχώς ναι, ίσως το να γυρίσουμε στα κάρα να είναι η μόνη λύση για να δεις τα παιδιά σου να μεγαλώνουν.

Δημοσ.

Καταρχήν ποιος σου είπε οτι είμαι Έλληνας;

Γενικά όποιος κράζει τους Έλληνες είναι γιατί δεν έχει ταξιδέψει και δεν ξέρει τι γίδια είναι οι υπόλοιποι. Επίσης το χρήμα δεν κάνει εξαιρέσεις ανάλογα με την εθνικότητα. Όσο πιο εξελιγμένη-πλούσια είναι μια χώρα μάλιστα, τόσο περισσότερο έχει καταστρέψει το περιβάλλον.

Επίσης η φωτογραφία της Αθήνας πολύ άκυρη. Μπορώ να σου βάλω και γω φωτογραφίες από Κίνα που ο κόσμος φοράει μάσκες. 

Το πρόβλημα είναι παγκόσμιο. Είμαστε στα πρόθυρα μιας βιβλικής καταστροφής και ακόμα τρώμε τον παπά του ποδηλατόδρομου.

Και δυστυχώς ναι, ίσως το να γυρίσουμε στα κάρα να είναι η μόνη λύση για να δεις τα παιδιά σου να μεγαλώνουν.

Δηλαδη πιστευεις πως αν το 30% λεω εγω,της αθηνας ειχε ποδηλατο και το χρησιμοποιουσε,δεν θα ηταν καλυτερα η πολη?

Η μηπως πιστευεις και εσυ οτι θα ειχαμε θεμα με το κρεας xD

Δημοσ.

.

Δεν βάζεις καμιά καλύτερα από την ατμοσφαιρική ρύπανση στις πόλεις της Νορβηγίας μιας και για αυτή την χώρα είναι η συζήτηση και ο λόγος που λέει οτι το κάνει η Νορβηγία είναι για να μειώσει "...transit emissions by half" ;

Δημοσ.

Αν είχαμε την μηχανή του χρόνου μπορεί να το συζητούσα.

Σήμερα δεν χρειαζόμαστε ποδηλατόδρομους αλλά παιδεία.

Δημοσ.

Δεν βάζεις καμιά καλύτερα από την ατμοσφαιρική ρύπανση στις πόλεις της Νορβηγίας μιας και για αυτή την χώρα είναι η συζήτηση και ο λόγος που λέει οτι το κάνει η Νορβηγία είναι για να μειώσει "...transit emissions by half" ;

Εσύ συνέχισε να πιστεύεις σε ότι σου λένε, δικαίωμά σου.

Δημοσ.

Επίσης όσον αφορά την ενέργεια: για να μετακινήσεις ένα αντικείμενο θα χρειαστεί να μετατρέψεις ύλη (τρόφιμα, καύσιμα κα) σε κινητική ενέργεια και τελικά αυτή θα μετατραπεί σε θερμική λόγο των τριβών. Ένα μέρος της ύλης που θα κάψεις δεν θα μετατραπεί ποτέ σε κινητική ενέργεια αλλά θα γίνει κατευθείαν θερμική. Είναι οι λεγόμενες απώλειες. Όσο μεγαλύτερες τόσο λιγότερο αποδοτικός ο κινητήρας.

Και κάπου εδώ νομίζω γίνεται κατανοητό πως ένας άνθρωπος που περπατάει δεν είναι αποδοτικός κινητήρας. Αν τον βάλεις στο ποδήλατο θα γίνει πολύ πιο αποδοτικός αλλά και πάλι θα έχει τεράστιες απώλειες ενέργειας που πηγαίνουν στο περιβάλλον σε μορφή θερμικής ενέργιας. Και εδώ έρχονται οι νέοι αποδοτικοί κινητήρες που μετατρέπουν το μεγαλύτερο μέρος του καυσίμου σε κινητική χωρίς πολλές απώλειες. Η τεχνολογία μας έχει ξεπεράσει σε αυτόν το τομέα. Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Τα υπόλοιπα είναι διαφημίσεις. 

Δημοσ.

Αν είχαμε την μηχανή του χρόνου μπορεί να το συζητούσα.

Σήμερα δεν χρειαζόμαστε ποδηλατόδρομους αλλά παιδεία.

Εσενα αν σου πουν να σωσεις τον πλανητη τι θα πεις?

Δεν εχουμε θεμα?Ουτε ρυπους εχουμε?

Γιατι γιατι γινετε ολο αυτος ο ντορος για να μειωθει το καυσαεριο απο τα αυτοκινητα?Για να εχουμε κατι να λεμε?

Αλλα βλεπουμε μονο πως να παραγουμε την λιγοτερη δυνατη θερμοτητα εμεις?χαχαχαχααχ

Η θα πρεπει να φτιαξεις παιδεια στην χωρα για να μειωθει το καυσαεριο που σιγα σιγα σε τρωει????? 

Δημοσ.

Και εδώ έρχονται οι νέοι αποδοτικοί κινητήρες που μετατρέπουν το μεγαλύτερο μέρος του καυσίμου σε κινητική χωρίς πολλές απώλειες. Η τεχνολογία μας έχει ξεπεράσει σε αυτόν το τομέα. Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Τα υπόλοιπα είναι διαφημίσεις. 

Έχεις κανένα νούμερο για αυτούς τους πολύ αποδοτικούς κινητήρες; :rolleyes:

Δημοσ.

Και ξαναλέω: κάποιο θα κονομήσουν από το έργο του 1ος δισεκατομμυρίου και εσείς τους δίνεται και παράσημο. Τι να πω.

Δημοσ.

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω και ξαναδιαβάζω και σκέφτομαι "ο κλασσικός ο ελληναράς που έχει άποψη για όλα".

Δεν ξέρουν οι Νορβηγοί που είναι πρωτοπόροι σε θέματα οικολογίας και πράσινης ενέργειας... ξέρουμε εμείς καλύτερα που πας Αθήνα και δε μπορείς να ανασάνεις από τους ρύπους

Δεν υπάρχει ελπίδα δυστυχώς...

Ρε παιδιά, γιατί συνεχίζετε αυτό το πράγμα; Διάβασα και τις 9 σελίδες του θέματος και νομίζω πως ο φίλος

bubu κάπου μας τρολάρει. Οκ, ναι μεν, μπορεί και ο άνθρωπος μέσω του ποδηλάτου να παράγει και αυτός κάποιους ρύπους αλλά ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ είναι θεαματικά λιγότερο ρυπογόνος.

Όλα τα υπόλοιπα ή είναι τρολιές ή αμάθειες

Σε λίγο θα μας πει να μην κλ@νουμε κιόλας με το συμπάθειο γιατί μολύνουμε το περιβάλλον. Έλα Παναγιά μου, τι διαβάζουμε μεσημεριάτικα

• Like 2
Δημοσ.

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω και ξαναδιαβάζω και σκέφτομαι "ο κλασσικός ο ελληναράς που έχει άποψη για όλα".

Δεν ξέρουν οι Νορβηγοί που είναι πρωτοπόροι σε θέματα οικολογίας και πράσινης ενέργειας... ξέρουμε εμείς καλύτερα που πας Αθήνα και δε μπορείς να ανασάνεις από τους ρύπους

..

Ναι αλλά τρως λιγότερο φαγητό από το να έκανες ποδήλατο, με το να πηγαίνεις Αθήνα με το αμάξι οπότε... :-)

Δημοσ.

Ναι αλλά τρως λιγότερο φαγητό από το να έκανες ποδήλατο, με το να πηγαίνεις Αθήνα με το αμάξι οπότε... :-)

Το πολύ πολύ να κάνει κακό στην τσέπη μου αυτό, όχι στο οικοσύστημα γενικότερα μην τρελαθούμε κιόλας.

Όπως είπαν και κάποια παιδιά προηγουμένως, δεν αρκεί μόνο να συγκρίνεις άμεσα αυτοκίνητα vs ποδήλατα

Γιατί τα αυτοκίνητα θέλουν συστηματικό σέρβις που επιβαρύνει το περιβάλλον, θέλουν καύσιμα που επιβαρύνουν το περιβάλλον με εξόρυξη και με ρύπους όταν καίγονται, για να μη μιλήσω για το τι επιβάρυνση προκύπτει για την κατασκευή τους.

Ενώ το ποδήλατο ακόμα και αν το χρησιμοποιείς καθημερινά έστω να θέλει σέρβις σε αέρα ελαστικών και τσεκάρισμα για λάστιχα φρένα... ούτε λάδια ούτε καύσιμα ούτε ανταλλακτικά κάθε λίγο και λιγάκι

Δημοσ.

Το πολύ πολύ να κάνει κακό στην τσέπη μου αυτό, όχι στο οικοσύστημα γενικότερα μην τρελαθούμε κιόλας.

Όπως είπαν και κάποια παιδιά προηγουμένως, δεν αρκεί μόνο να συγκρίνεις άμεσα αυτοκίνητα vs ποδήλατα

Γιατί τα αυτοκίνητα θέλουν συστηματικό σέρβις που επιβαρύνει το περιβάλλον, θέλουν καύσιμα που επιβαρύνουν το περιβάλλον με εξόρυξη και με ρύπους όταν καίγονται, για να μη μιλήσω για το τι επιβάρυνση προκύπτει για την κατασκευή τους.

Ενώ το ποδήλατο ακόμα και αν το χρησιμοποιείς καθημερινά έστω να θέλει σέρβις σε αέρα ελαστικών και τσεκάρισμα για λάστιχα φρένα... ούτε λάδια ούτε καύσιμα ούτε ανταλλακτικά κάθε λίγο και λιγάκι

Εγώ το καταλαβαίνω σε άλλους γράψε τα που λένε οτι το αμάξι είναι πιο φιλικό στο περιβάλλον από το ποδήλατο διότι....

:-)

Δημοσ.

Εγώ το καταλαβαίνω σε άλλους γράψε τα που λένε οτι το αμάξι είναι πιο φιλικό στο περιβάλλον από το ποδήλατο διότι....

:-)

ωχ το φαντάστηκα αυτό, δεν πήγαινε για σένα, απλά μου βγήκε στο γράψιμο με β' ενικό  :ph34r:  :unsure:

Δημοσ.

Δεν υπάρχει ελπίδα δυστυχώς...

Ρε παιδιά, γιατί συνεχίζετε αυτό το πράγμα; Διάβασα και τις 9 σελίδες του θέματος και νομίζω πως ο φίλος

bubu κάπου μας τρολάρει. Οκ, ναι μεν, μπορεί και ο άνθρωπος μέσω του ποδηλάτου να παράγει και αυτός κάποιους ρύπους αλλά ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ είναι θεαματικά λιγότερο ρυπογόνος.

Όλα τα υπόλοιπα ή είναι τρολιές ή αμάθειες

Σε λίγο θα μας πει να μην κλ@νουμε κιόλας με το συμπάθειο γιατί μολύνουμε το περιβάλλον. Έλα Παναγιά μου, τι διαβάζουμε μεσημεριάτικα

Αν όντως διάβασες 9 σελίδες θα πρόσεξες πως εγώ ξεκίνησα εκεί που άφησε ο michael92 δηλαδή στην 5η. Προφανώς θα κουράστηκε να διαβάζει τι “πιστεύεις¨ εσύ χωρίς να μπορείς να τεκμηριώσεις.

Προφανώς και το τρολάρισμα το κάνεις εσύ καθώς δεν λες ΤΙΠΟΤΑ απολύτως και προσπαθείς με ατάκες τύπου “Ο Έλληνας” και "αποκλείεται" να προκαλέσεις συζήτηση. Αλλά είναι κάλο αυτό γιατί έτσι μαθαίνουν και οι υπόλοιποι για το σημαντικότερο θέμα σήμερα, που αφορά την ύπαρξή μας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...