mikemart Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Ναι, αλλά γίνεται εύκολα ή θέλει φορματ κτλπ.υπάρχει κανένα βίντεο; http://www.makeuseof.com/tag/install-operating-system-raspberry-pi/ 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
terryman Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Για πολλά λειτουργικά ταυτόχρονα, δείτε το berryboot.http://www.berryterminal.com/doku.php/berryboot 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Speedycc Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Με (xiaomi) power bank υπαρχει περίπτωση να παίξει; Εχω δει αρκετά project με μπαταρίες και εχω την εντύπωση ότι αν είναι καλή η έξοδος ρευματος που δίνει το powebank ακόμα και αν έχεις κάποιο βαρύ project θα παιξει! πχ δες εδω: http://www.modmypi.com/raspberry-pi/accessories/power-supplies/power-bank-16000mah-5v-2a-usb-portable-power-supply/ 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Poison6 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 καλησπέρα να ρωτήσω κάτι, επειδή εχω στον νου 2-3 πραγματάκια να κάνω π.χ ελενχο φωτισμού, nas server , ad blocker και άλλα, ολα αυτά μπορούν να γίνουν απο ένα pi ή θέλω 2-3 ανάλογα την εφαρμογή? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
katsikoula Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 παρέλαβα σήμερα από το eshop αλλά η συσκευασία δεν ήταν σφραγισμένη και μου έκανε εντύπωση. ούτε κάποια ασφάλεια στο αντιστατικό σακουλάκι. θα μπορούσε να είναι κάλλιστα μεταχειρισμένο δηλαδή. οι υπόλοιποι σε τι κατάσταση παραλάβατε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dreaming123 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Katiskoula παραλαβή 15 Μαρτίου γράφει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vrwmiaris Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Όντως, Σάββατο παραλαμβάνουν; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mikemart Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 παρέλαβα σήμερα από το eshop αλλά η συσκευασία δεν ήταν σφραγισμένη και μου έκανε εντύπωση. ούτε κάποια ασφάλεια στο αντιστατικό σακουλάκι. θα μπορούσε να είναι κάλλιστα μεταχειρισμένο δηλαδή. οι υπόλοιποι σε τι κατάσταση παραλάβατε? ηταν στο κουτι του ή σε ακυρη σακουλα(bulk) ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
katsikoula Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Katiskoula παραλαβή 15 Μαρτίου γράφει. το ξέρω απλά σκέφτηκα ότι όλο και κάποιος άλλος θα παρέλαβε πριν τις 15 του μήνα όπως εγώ. ηταν στο κουτι του ή σε ακυρη σακουλα(bulk) ; 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BrocasHelm Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 καλησπέρα να ρωτήσω κάτι, επειδή εχω στον νου 2-3 πραγματάκια να κάνω π.χ ελενχο φωτισμού, nas server , ad blocker και άλλα, ολα αυτά μπορούν να γίνουν απο ένα pi ή θέλω 2-3 ανάλογα την εφαρμογή? Για NAS ξέχνα το. Με χάλι ethernet και USB εξωτερικό δίσκο δεν κάνεις δουλειά. Εγώ έχω ένα παλιό banana pi που είναι αξιοπρεπές με openmediavault (όχι με samba αλλά με nfs) και το έχω επίσης για πολλές ακόμα δουλειές. Αλλά υπάρχουν και κάποια odroid που είναι καλύτερα πλέον ως επιλογές. Gigabit ethernet και sata port είναι το minimum requirement πάντως. Γενικά αν δεν θέλετε έξοδο εικόνας τύπου kodi, βρείτε άλλες εναλλακτικές στα ίδια λεφτά που αποδίδουν καλύτερα. Αλλά αν θέλετε media player ή γενικά κάτι που ζορίζει τα γραφικά, τα RPi είναι πραγματικά vfm λόγω υποστήριξης. ΥΓ: Είχα ξεκινήσει και ψιλοσοβαρό project για home automation με το banana και μερικά esp8266 όπου το banana θα ήταν πρακτικά ο server που θα έκανε τα πάντα όλα (nginx, mysql, node red, mqtt broker etc) και τα πήγαινε αξιοπρεπέστατα μέχρι που έσκασαν τα σκηνικά πέρυσι με τα capital controls και δεν μπορούσα να πάρω τα υλικά που ήθελα, το παράτησα και το έκανα NAS. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vrwmiaris Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Για NAS ξέχνα το. Με χάλι ethernet και USB εξωτερικό δίσκο δεν κάνεις δουλειά. Εγώ έχω ένα παλιό banana pi που είναι αξιοπρεπές με openmediavault (όχι με samba αλλά με nfs) και το έχω επίσης για πολλές ακόμα δουλειές. Αλλά υπάρχουν και κάποια odroid που είναι καλύτερα πλέον ως επιλογές. Gigabit ethernet και sata port είναι το minimum requirement πάντως. Γενικά αν δεν θέλετε έξοδο εικόνας τύπου kodi, βρείτε άλλες εναλλακτικές στα ίδια λεφτά που αποδίδουν καλύτερα. Αλλά αν θέλετε media player ή γενικά κάτι που ζορίζει τα γραφικά, τα RPi είναι πραγματικά vfm λόγω υποστήριξης. ΥΓ: Είχα ξεκινήσει και ψιλοσοβαρό project για home automation με το banana και μερικά esp8266 όπου το banana θα ήταν πρακτικά ο server που θα έκανε τα πάντα όλα (nginx, mysql, node red, mqtt broker etc) και τα πήγαινε αξιοπρεπέστατα μέχρι που έσκασαν τα σκηνικά πέρυσι με τα capital controls και δεν μπορούσα να πάρω τα υλικά που ήθελα, το παράτησα και το έκανα NAS. Εναλλακτικά ποια είναι; τα odroid ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Speedycc Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Εναλλακτικά ποια είναι; τα odroid ; CHeck this out http://www.hardkernel.com/main/main.php Απλά το support στα raspberry είναι ασύγκριτο αυτή τη στιγμή κάτι που για κάποιον καινούργιο είναι must θα έλεγα... 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noa113 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) Εναλλακτικά ποια είναι; τα odroid ; Υπάρχουν άπειρες εναλλακτικές... Δες για παράδειγμα αυτή τη σελίδα για SBC που έχουν στο νου τους και την ελευθερία του χρήστη https://www.fsf.org/resources/hw/single-board-computers Και αυτή τη σελίδα για μια πιο ευρεία συλλογή (και μάλλον πιο προσφάτως ενημερωμένη): http://linuxgizmos.com/raspberry-pi-stays-sky-high-in-2015-hacker-sbc-survey/ Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2016 από noa113 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
samniotis Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 και γω παρέλαβα Παρασκευή στην παραπανω συσκευασια όπως στην φωτό και μέσα είχε το pi μέσα σε αντιστατικό σακουλάκι (χωρίς κάποιο αυτοκόλλητο) με την πρώτη mini sd 8gb που δοκίμασα (μία πάρα πολύ απλή class2) κολλούσε η εγκατάσταση μόλις δοκίμασα μία άλλη 8gb class6 επώνυμη, όλα καλά μπορώ να πώ ότι με εξέπληξε το πόσο καλό ενσωματωμένο wifi έχει, αν και θέλω να το δοκιμάσω και σε κάποιο ταξίδι όπου θα τραβάει απο ρούτερ ξενοδοχείου επίσης σε σχέση με το pi1 model b rev2 που είχα, βλέπω καλύτερη απόκριση του remote της tv μέσω CEC και εννοείτε ότι είναι και πιο γρήγορο στις διεργασίες -ερώτηση όταν κλείνουμε το pi μέσα απο το λειτουργικό (πχ εγώ στο osmc επιλέγω απενεργοποίηση) μετά υπάρχει τρόπος να το ενεργοποιήσουμε με το remote της tv (μεσω CEC) αντί να πρέπει να βγάζουμε/βάζουμε την τροφοδοσία? (ξέρω ότι οι περισσότεροι το αφήνουν ανοικτό, απλά για φιλολογικούς λόγους ρωτάω) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
katsikoula Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 και γω παρέλαβα Παρασκευή στην παραπανω συσκευασια όπως στην φωτό και μέσα είχε το pi μέσα σε αντιστατικό σακουλάκι (χωρίς κάποιο αυτοκόλλητο) με την πρώτη mini sd 8gb που δοκίμασα (μία πάρα πολύ απλή class2) κολλούσε η εγκατάσταση μόλις δοκίμασα μία άλλη 8gb class6 επώνυμη, όλα καλά μπορώ να πώ ότι με εξέπληξε το πόσο καλό ενσωματωμένο wifi έχει, αν και θέλω να το δοκιμάσω και σε κάποιο ταξίδι όπου θα τραβάει απο ρούτερ ξενοδοχείου επίσης σε σχέση με το pi1 model b rev2 που είχα, βλέπω καλύτερη απόκριση του remote της tv μέσω CEC και εννοείτε ότι είναι και πιο γρήγορο στις διεργασίες -ερώτηση όταν κλείνουμε το pi μέσα απο το λειτουργικό (πχ εγώ στο osmc επιλέγω απενεργοποίηση) μετά υπάρχει τρόπος να το ενεργοποιήσουμε με το remote της tv (μεσω CEC) αντί να πρέπει να βγάζουμε/βάζουμε την τροφοδοσία? (ξέρω ότι οι περισσότεροι το αφήνουν ανοικτό, απλά για φιλολογικούς λόγους ρωτάω) από θερμοκρασίες πώς το βλέπεις? επίσης, με τι φορτιστή του δίνεις ρεύμα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις