Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ωραια αρα το ρουτερ σου εχει 192.168.1.1 .μπες μεσα πηγαινε στο home network κτλ και δες αν ειναι κλειστος ο dhcp.οχι δεν παιζει ρολο που το ενα ειναι adsl και το αλλο vdsl.αλλωστε σαν access point το χρησιμοποιεις.οποτε ο dhcp να δουμε μηπως ειναι ανοιχτος απλα.

Bρηκα αυτο. Δεν ξερω που ακριβως να κοιταξω για να δω για τον dhcp.

Mας λεει κατι αυτο?

fdefew.jpg
Δημοσ.

Bρηκα αυτο. Δεν ξερω που ακριβως να κοιταξω για να δω για τον dhcp.

Mας λεει κατι αυτο?

και ο dhcp βλεπω οτι ειναι κλειστος αρα θα επρεπε να παιζεις χωρις προβλημα και με wireless και με καλωδιο εκτος αν εχει πειραξει καποιος κατι που δεν βλεπω

με το που μπεις τι firmware γραφει?8.2.7.8 ή κανα πιο παλιο πχ 8.2.7.7?

Δημοσ.

και ο dhcp βλεπω οτι ειναι κλειστος αρα θα επρεπε να παιζεις χωρις προβλημα και με wireless και με καλωδιο εκτος αν εχει πειραξει καποιος κατι που δεν βλεπω

με το που μπεις τι firmware γραφει?8.2.7.8 ή κανα πιο παλιο πχ 8.2.7.7?

fw 8.2.7.8 εχει.

Με wireless (wifi) συνδεομαι ανετα στο ρουτερ μου κ δεν κολλαει το ιντερνετ.

Οποτε πως προχωρω τωρα?

Δημοσ.

ολα φαινονται σωστα γαμωτο και το παραξενο ειναι πως wireless παιζειςκαι οχι με καλωδιο οπως και οτι στο κανει σε 2 pc.αν εχεις ορεξη μπορουμε να το μηδενισουμε και να ξαναγινει setarisma οπως εγραψα μερικα posts πιο πανω.δεν μπορω να σκεφτω τι αλλο να φταιει.εκτος αν εχει θεμα το καλωδιο που συνδεεις το ρουτερ με το pc που δυσκολο και αυτο.ή αν και στα 2 pc εχεις βαλει καποιο προγραμμα που κανει αυτο το θεμα αλλα το λογικο και εκει θα ηταν να το ειχες το ιδιο θεμα και wireless.

δεν ειπες οτι και με το λαπτοπ εχεις το ιδιο θεμα με καλωδιο ενω wireless παιζει?δοκιμασε αλλη ethernet στο router αν και με το firmware της forthnet δεν υπαρχει stb θυρα.

fw 8.2.7.8 εχει.

Με wireless (wifi) συνδεομαι ανετα στο ρουτερ μου κ δεν κολλαει το ιντερνετ.

Οποτε πως προχωρω τωρα?

Δημοσ.

Yποψιν και με το καλωδιο παιζω. Αλλα κολλαει πολυ στο φορτωμα των σελιδων. Ακομα κ στο speedtest.net που μπαινω καμια φορα δε μπορει να συνδεθει αν δεν κανω refresh.

To καλωδιο απο το ρουτερ μεχρι το pc φαινεται σε καλη κατασταση. Αν βρω καποιο αλλο θα το δοκιμασω.

Θεμα καποιου προγραμματος δεν ειναι γιατι δεν εχουν κατι κοινο περα απο word excell.

Eχω δοκιμασει και αλλες θυρες στο ρουτερ αλλα μπα...

Λες να βοηθησει το resetαρισμα?  Ειμαι ανοιχτος να το δοκιμασουμε.

Σκεφτομαι μηπως ειναι καποιος ιος!  Δε χρησιμοποιω καποιο antivirus η firewall.

Yπαρχει καποιο προγραμμα να προτεινεις να κανει καποιο scan μηπως βρει τιποτα?

Δημοσ.

Yποψιν και με το καλωδιο παιζω. Αλλα κολλαει πολυ στο φορτωμα των σελιδων. Ακομα κ στο speedtest.net που μπαινω καμια φορα δε μπορει να συνδεθει αν δεν κανω refresh.

To καλωδιο απο το ρουτερ μεχρι το pc φαινεται σε καλη κατασταση. Αν βρω καποιο αλλο θα το δοκιμασω.

Θεμα καποιου προγραμματος δεν ειναι γιατι δεν εχουν κατι κοινο περα απο word excell.

Eχω δοκιμασει και αλλες θυρες στο ρουτερ αλλα μπα...

Λες να βοηθησει το resetαρισμα?  Ειμαι ανοιχτος να το δοκιμασουμε.

Σκεφτομαι μηπως ειναι καποιος ιος!  Δε χρησιμοποιω καποιο antivirus η firewall.

Yπαρχει καποιο προγραμμα να προτεινεις να κανει καποιο scan μηπως βρει τιποτα?

αν ηταν ιος δεν θα πρεπε να παιζει με καλωδιο αλλα ουτε ασυρματα.αλλα μπορεις να κατεβασεις ενα free antivirus και να κανεις δοκιμες.απο της Microsoft μεχρι avg,avast οτι θες.μπορουμε να δοκιμασουμε το ξανασεταρισμα.δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο.εκτος αν εχει αρχισει να τα φτυνει το thomson..αν εχεις αλλο ρουτερ δοκιμαζουμε και αυτο να κανει την δουλεια του thomson πριν το κανεις reset.

Δημοσ.

Eκανα οτι ελεγχους ειχε το avast κ δε βρηκε κατι.

Θα βαλω ενα παλιο ρουτερ (αυτο που υπηρχε πανω και αντικαταστηθηκε απο του vdsl) να δω αν θα υπαρξει αλλαγη.

Μετα αν ειναι παμε να δουμε για resetarisma

Δημοσ.

αυτο που θα βαλεις θα πρεπει να το ρυθμισεις.

α.να του αλλαξεις Ip και να βαλεις πχ 192.168.1.253 αφου το πανω ειναι 192.168.1.254

β.να του κλεισεις τον dhcp.

γ.να του φτιαξεις το wireless

πριν κανεις οτιδηποτε κανε κατι που θα σου πω.στο thomson σου που ειναι 192.168.1.1 πηγαινε παλι στο Home network και μετα interfaces οπως στην εικονα που μου βαλες πιο πανω.πανω δεξια πατα το configure και μετα εκει που γραφει Ip addresses βλεπω 2 φορες το 192.168.1.1.την μια φορα καντην delete και την δευτερη καντην edit και απο 192.168.1.1 καντο 192.168.1.253 και πατα apply.πλεον στο thomson θα μπαινεις με 192.168.1.253.θελω να κανεις αυτο μηπως ο dhcp στο πανω ρουτερ(vdsl technicolor) δινει Ip απο το 192.168.1.1 και σου κανει θεμα.(αν και νομιζω οτι παλια τουλαχιστον ξεκινουσε απο την 192.168.1.64).θα μπορουσες να το δεις και στην σελιδα του vdsl technicolor αλλα καλο θα ηταν να σβησουμε την διπλη ip στο κατω thomson και να του βαλουμε την 192.168.1.253.στην σελιδα που θα αλλαξεις ip βεβαιωσου οτι ο dhcp ειναι κλειστος.αν δεν πετυχει αυτο βαζουμε και σεταρουμε το αλλο ρουτερ εστω για δοκιμη και αν παιξει το νεο ρουτερ μετα κανουμε reset το παλιο ή κρατας το καινουριο αναλογως τι σου εχουν δωσει.αν ειναι zte πχ οχι μονο δοκιμη.αν ειναι technicolor τοτε δεν εχουμε και θεμα να το αφησουμε αν και πρεπει να εχει λιγο χαμηλοτερο wifi απο το v8

ps.οποτε δεν εχεις και ιους οποτε καλο αυτο

Δημοσ.

Tα εκανα αυτα.

Τωρα στο thomson μπαινει με το 192.168.253

Τελευταιο screenshot απο το thomson ηταν αυτο που πηρα μετα τις αλλαγες.

thomson.jpg

Με το 192.168.1.1 και με το 192.168.1.254 με βγαζει στο πανω ρουτερ, δηλαδη αυτο.

pano.jpg

Δεν ξερω αν εφτιαξε κατι γιατι σημερα ηταν καλυτερα το pc απο μονο του.  Αλλες μερες το κανει εντονα το φαινομενο αυτο και αλλες ειναι σχεδον νορμαλ. Για αυτο σκεφτομουν κ για ιο.

Θα επανελθω με νεοτερα αν δω οτι δεν ξαναφορτωνει παλι κ κολλαει. Παντως σε ευχαριστω πολυ για το χρονο σου κ την υπομονη τοσες μερες.

Δημοσ.

Tα εκανα αυτα.

Τωρα στο thomson μπαινει με το 192.168.253

Τελευταιο screenshot απο το thomson ηταν αυτο που πηρα μετα τις αλλαγες.

Με το 192.168.1.1 και με το 192.168.1.254 με βγαζει στο πανω ρουτερ, δηλαδη αυτο.

Δεν ξερω αν εφτιαξε κατι γιατι σημερα ηταν καλυτερα το pc απο μονο του.  Αλλες μερες το κανει εντονα το φαινομενο αυτο και αλλες ειναι σχεδον νορμαλ. Για αυτο σκεφτομουν κ για ιο.

Θα επανελθω με νεοτερα αν δω οτι δεν ξαναφορτωνει παλι κ κολλαει. Παντως σε ευχαριστω πολυ για το χρονο σου κ την υπομονη τοσες μερες.

ωραια αρα πρεπει να μπορεις να μπαινεις και στο thomson με 192.168.1.253 και στο technicolor με 192.168.1.254.αρα εισαι σωστος και σιγουρα δεν εχουμε θεμα με τις ip.εκανες hard reset το παλιο thomson που ειχες κατω ή εβαλες αυτο που ειχε περισσεψει απο την αλλαγη σε vdsl?γιατι απο οτι καταλαβα πρεπει να εχεις ενα technicolor που παιζει vdsl ενα thomson που το ειχες κατω και αλλο ενα ρουτερ που σου περισσευε απο την μετατροπη το οποιο δεν ξερω τι ειναι.και λογικα απλα reset εκανες το v8 που ειχες κατω .σωστα?

το screenshot σωστο ειναι.

δες πως θα παιξει.απλα σκεφτομαι διαφορα αλλα τα μισα δεν στεκουν.αν δηλαδη το λαπτοπ παιζει wireless και δεν παιζει με καλωδιο τοτε δεν ειναι ουτε ιος ουτε καποιο θεμα στο καλωδιο απο κατω μεχρι πανω.μονο αν ειναι το καλωδιο απο το ρουτερ μεχρι το pc σου προβληματικο ή να εχει φτιαχτει λαθος.αν στο εκανε και wireless θα μπορουσε και ιος να ηταν(αν και παραξενο και στα 2 pc) αλλα και καποιος να εχει φτιαξει λαθος το καλωδιο απο πανω μεχρι κατω.τα χρωματα στο Utp πρεπει να πανε με τον σωστο χρωματοκωδικα και οχι απλα ενα προς ενα.

δηλαδη ετσι

http://static.memrise.com/uploads/mems/output/3240219-130513175726.png

μην ευχαριστεις.οτι αλλο χρειαστεις εδω ειμαστε.το καλο ειναι οτι εχεις και αλλο ρουτερ spare οποτε μπορουμε να δοκιμασουμε και εκεινο μετα.

αν το technicolor πανω εχει διπλη ip και 192.168.1.1 και 192.168.1.254 τοτε μπορει να εφταιγε και αυτο.παλια ειχαν διπλη αλλα ειχαν μια 192.168.1.254 και μια 10.0.0.138.δεν εχω προσεξει αν τωρα το εχουν κανει 192.168.1.1.ο dhcp παντως δινει την 192.168.1.254 σαν gateway.βγαλε αν θες μια φωτο απο το techicolor στην σελιδα home network-interfaces απο περιεργεια γιατι δεν εχω ευκαιρο αυτο το μοντελο.

Δημοσ.

Το προβλημα συνεχιζει!

Bασικα παρατηρω τα λαμπακια στο μοντεμ μου να αναβοσβηνουν. Δηλώννει προβλημα αυτο?

Συγκεκριμενα αναβοσβηνουν τα ethernet, wireless & broadband. To wireless ειναι πορτοκαλι κ τα αλλα πρασσινα.

Για μισο με ενα δεπτερολεπτο τυχαια θα μεινουν ολα αναμενα.

Μονιμo ανοιχτo πρασινo ειναι τo power μονο ενω το λαμπακι της ενδειξης internet δεν αναβει καθολου.

Το μοντεμ που χρησιμοποιω εδω κατω το ειχα χρονια ετσι κ επαιζε κανονικα. Hard reset δεν εχω κανει. Περιπου οταν απο πανω βαλανε vdsl ξεκινησε το θεμα αλλα δεν μπορω να πω με σιγουρια αν ειναι αυτο.

Το μοντεμ που περισεψε απο πανω λογω της αλλαγης σε vdsl ειναι στην αποθηκη και αυτο εχω σκοπο να δοκιμασω μετα καποια στιγμη.

Νομιζω ειναι thomson και αυτο. 

Φωτο απο το πανω μοντεμ του vdsl

panooo.jpg

Τα καλωδια απο και προς το μοντεμ ειναι σωστα συμφωνα με το σχημα που μου εδειξες.
Δημοσ.

Δοκιμασα απο περιεργεια το παρακατω που βρηκα σε ενα φορουμ. Να κανω ping request μεσω command prompt.

Εκανα πινγκ στο facebook οπου 3/4 κανανε  time out 

μετα στο google.com οπου 1/4 εκανε time out 

και τελος σε ενα αλλο σαιτ που μπαινω συχνα στο fpvlab.com Οπου και εκει ολα κανανε time out.

Γενικα και οι χρονοι δεν ειναι καλοι. απο 140~190ms.

ping.jpg

Eπισης αυτο με τα λαμπακια υποδηλωνει καποιο προβλημα?
Δημοσ.

Το προβλημα συνεχιζει!

Bασικα παρατηρω τα λαμπακια στο μοντεμ μου να αναβοσβηνουν. Δηλώννει προβλημα αυτο?

Συγκεκριμενα αναβοσβηνουν τα ethernet, wireless & broadband. To wireless ειναι πορτοκαλι κ τα αλλα πρασσινα.

Για μισο με ενα δεπτερολεπτο τυχαια θα μεινουν ολα αναμενα.

Μονιμo ανοιχτo πρασινo ειναι τo power μονο ενω το λαμπακι της ενδειξης internet δεν αναβει καθολου.

Το μοντεμ που χρησιμοποιω εδω κατω το ειχα χρονια ετσι κ επαιζε κανονικα. Hard reset δεν εχω κανει. Περιπου οταν απο πανω βαλανε vdsl ξεκινησε το θεμα αλλα δεν μπορω να πω με σιγουρια αν ειναι αυτο.

Το μοντεμ που περισεψε απο πανω λογω της αλλαγης σε vdsl ειναι στην αποθηκη και αυτο εχω σκοπο να δοκιμασω μετα καποια στιγμη.

Νομιζω ειναι thomson και αυτο. 

Φωτο απο το πανω μοντεμ του vdsl

Τα καλωδια απο και προς το μοντεμ ειναι σωστα συμφωνα με το σχημα που μου εδειξες.

λογικο ειναι να αναβοβηνει το wireless διοτι κανεις κινηση.το ιδιο και τα ethernet.το broadband εφοσον δεν εχει γραμμη

αναβοσβηνει γιατι ψαχνει γραμμη να βρει.το πορτοκαλι στο wireless ειναι οτι το εχεις κλειδωσει με wep.

κακη επιλογη.βαλτο με wpa ή με wpa2 ή με wpa+wpa2 και θα γινει πρασινο.δεν στεκει να φταιει κατι απο πανω

αφου οι ip ειναι μια χαρα για αυτο ειπα κανε hard reset.αλλιως δοκιμαζουμε το αλλο ρουτερ της αποθηκης

μηπως επαθε κατι αυτο.το πανω παιζει και 192.168.1.254 και 192.168.1.1 οποτε να βαλουμε το κατω ρουτερ 192.168.1.253 για να μην κανει conflict.

Δοκιμασα απο περιεργεια το παρακατω που βρηκα σε ενα φορουμ. Να κανω ping request μεσω command prompt.

Εκανα πινγκ στο facebook οπου 3/4 κανανε  time out 

μετα στο google.com οπου 1/4 εκανε time out 

και τελος σε ενα αλλο σαιτ που μπαινω συχνα στο fpvlab.com Οπου και εκει ολα κανανε time out.

Γενικα και οι χρονοι δεν ειναι καλοι. απο 140~190ms.

Eπισης αυτο με τα λαμπακια υποδηλωνει καποιο προβλημα?

το fpvlab εχει κοψει το Ping.

facebook επρεπε να ειχες 4/4 και το ιδιο και στο google.

οποτε για αρχη αλλαξε ip κατω και βαλτο 192.168.1.253.αν δεν παιξει μετα να δουμε και τα χρωματα στο καλωδιο οτι ειναι σωστα.

θυμησε μου.αν βαλεις το καλωδιο χωρις το ρουτερ παιζουν ολα σφαιρα και τα pings ειναι σωστα?για να ξερουμε

αν φταιει το ρουτερ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...