Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλήσπερα. Αντιμετωπιζω το εξης προβλημα και θα ημουν ευγνομων σε οποιον μπορουσε να με βοηθησει.

Μενω ισογειο και περνω ιντερετ απο 2 οροφους πιο πανω μεσω καλωδιου λαν.

Ολα δουλευαν καλα οσο ειχαμε adsl. Καποια στιγμη το σπιτι πανω αναβαθμιστηκε σε vdsl  και βαλανε κ καινουριο ρουτερ, αυτο που δινει η φορθνετ.

Απο τοτε αρχισανε τα προβληματα μου, νομιζω.

Το καλωδιο απο πανω φτανει στο μοντεμ μου TG585 V8 και απο εκει με αλλο καλωδιο το συνδεω στον υπολογιστη και ταυτοχρονα εχω κ το wifi ανοιχτο κ υπαρχει κ laptop στο υπνοδωματιο.

Το προβλημα ειναι οτι οι σελιδες αργουν παρα πολυ να ανοιξουν.  Moυ γραφει dns probe finished, No internet. Aν πατησω refresh Και περιμενω μερικα δεφτερολεπτα θα ανοιξει τελικα η σελιδα. Μπορει να χρειαστει να κανω κ 2~3 refresh στη σελιδα.

Αν ανοιξω ενα παραθυρο κ πληκτρολογησω μια διευθυνση και πατησω enter και ταυτοχρονα ανοιξω κ αλλο παραθυρο με νεα διευθυνση, η πρωτη δε θα ανοιξει ποτε, παρα μονο αν παω παλι στο 1ο παραθυρο κ αρχισω κ κανω refresh τη σελιδα...

Δεν ειναι θεμα ταχυτητας καθως οταν καταφερνω κ μπω στο speedtest.net μπορω να πιασω γυρω στα 40mbps που ειναι νορμαλ.

Υποψιν το περιεργο ειναι πως οταν συνδεομαι με wifi απο κινητο και λαπτοπ δεν υπαρχει καποιο προβλημα στις σελιδες και ολα βαινουν καλως. Μπορει να φταει κατι στον υπολογιστη μου μονο?

Καμια ιδεα?

Δημοσ.

Καλήσπερα. Αντιμετωπιζω το εξης προβλημα και θα ημουν ευγνομων σε οποιον μπορουσε να με βοηθησει.

Ολα δουλευαν καλα οσο ειχαμε adsl. Καποια στιγμη το σπιτι πανω αναβαθμιστηκε σε vdsl  και βαλανε κ καινουριο ρουτερ, αυτο που δινει η φορθνετ.

Το καλωδιο απο πανω φτανει στο μοντεμ μου TG585 V8 και απο εκει με αλλο καλωδιο το συνδεω στον υπολογιστη και ταυτοχρονα εχω κ το wifi ανοιχτο κ υπαρχει κ laptop στο υπνοδωματιο.

Το προβλημα ειναι οτι οι σελιδες αργουν παρα πολυ να ανοιξουν.  Moυ γραφει dns probe finished, No internet. Aν πατησω refresh Και περιμενω μερικα δεφτερολεπτα θα ανοιξει τελικα η σελιδα. Μπορει να χρειαστει να κανω κ 2~3 refresh στη σελιδα.

Αν ανοιξω ενα παραθυρο κ πληκτρολογησω μια διευθυνση και πατησω enter και ταυτοχρονα ανοιξω κ αλλο παραθυρο με νεα διευθυνση, η πρωτη δε θα ανοιξει ποτε, παρα μονο αν παω παλι στο 1ο παραθυρο κ αρχισω κ κανω refresh τη σελιδα...

Δεν ειναι θεμα ταχυτητας καθως οταν καταφερνω κ μπω στο speedtest.net μπορω να πιασω γυρω στα 40mbps που ειναι νορμαλ.

Υποψιν το περιεργο ειναι πως οταν συνδεομαι με wifi απο κινητο και λαπτοπ δεν υπαρχει καποιο προβλημα στις σελιδες και ολα βαινουν καλως. Μπορει να φταει κατι στον υπολογιστη μου μονο?

Καμια ιδεα?

έχει ιντερνετ στον δεύτερο όφορο και θες να έχεις και στο υπόγειο 

1. καλώδιο ethernet από το modem σε ένα άλλο modem (θα λειτουργεί ως acces point) το οποίο θα είναι στον χώρο σου
  2. wifi extender υπάρχουν καλές επιλογές και φθηνές που εάν και είναι λύσεις ανάγκης θα λύσουν το πρόβλημα σου
  3. εφόσον το σπίτι ανήκει στον ίδιο ρολόι της ΔΕΗ μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα powerline 
Δημοσ.

Καμια ιδεα?

Για αρχή θα πρέπει να σιγουρευτείς ότι τα προβλήματα που αναφέρεις δεν υπάρχουν αν συνδεθεί απευθείας ο υπολογιστής σου με το ρουτερ της forthnet. Η αλήθεια είναι ότι τα προβλήματα αυτά που αναφέρεις μοιάζουν να έχουν να κάνουν με DNS εφόσον πιάνεις καλή ταχύτητα αλλά δυσκολεύεται στο browsing.

Δημοσ.

Καμια ιδεα?

a.ειτε δοκιμη το pc απευθειας στο Utp ειτε δοκιμη το λαπτοπ με καλωδιο για να δεις τι παιζει.

β.το thomson το εχεις φτιαξει σωστα?πρεπει να ειναι κλειστος ο dhcp και πρεπει να εχει Ip στο ιδιο δικτυο με το vdsl router>αν δηλαδη το vdsl router ειναι 192.168.1.254 θα πρεπει να βαλεις το thomson 192.168.1.253.τυπικα στο v8 θα περναγα και το τελευταιο firmware δηλαδη το 9.2.7.8 ειτε σε Generic ειτε σε custom Πχ της forthnet.αν εχει την ιδια Ip με το νεο ρουτερ λογικο να εχεις θεματα.μπορει αλλη Ip να ειχε το παλιο και αλλο το νεο που εβαλε ο πανω.αν μπεις με καλωδιο και γραψεις Ipconfig χωρις το thomson θα δεις την ip του vdsl router.

έχει ιντερνετ στον δεύτερο όφορο και θες να έχεις και στο υπόγειο 

1. καλώδιο ethernet από το modem σε ένα άλλο modem (θα λειτουργεί ως acces point) το οποίο θα είναι στον χώρο σου
  2. wifi extender υπάρχουν καλές επιλογές και φθηνές που εάν και είναι λύσεις ανάγκης θα λύσουν το πρόβλημα σου
  3. εφόσον το σπίτι ανήκει στον ίδιο ρολόι της ΔΕΗ μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα powerline 

εχει ηδη ιντερνετ και στο υπογειο.το προβλημα του ειναι οτι δεν παιζει σωστα.

ps με δυο οροφους διαφορα τα repeater δεν τα πανε καλα.

Για αρχή θα πρέπει να σιγουρευτείς ότι τα προβλήματα που αναφέρεις δεν υπάρχουν αν συνδεθεί απευθείας ο υπολογιστής σου με το ρουτερ της forthnet. Η αλήθεια είναι ότι τα προβλήματα αυτά που αναφέρεις μοιάζουν να έχουν να κάνουν με DNS εφόσον πιάνεις καλή ταχύτητα αλλά δυσκολεύεται στο browsing.

to πανω ρουτερ σιγουρα εχει σωστους dns.προβλημα θα μπορουσε να γινει αν εχει ανοιχτο τον dhcp και στο δευτερο ρουτερ και δινει λαθος dns αν και εκει δεν θα πρεπε να ανοιγουν λογικα οι σελιδες ουτε σε κινητο ουτε σε κατι αλλο.

Μήπως έχει καρφωτό dns του προηγούμενου CPE; Δοκίμασε να βάλεις τον 8.8.8.8

μπορει απλα να το αφησει στο αυτοματο για να παρεις τους σωστους dns απο τον πανω dhcp του vdsl router της forthnet.

Δημοσ.

Λοιπον,

--δοκιμασα να συνδεσω το λαπτοπ κατευθειαν στο καλωδιο εξοδου του μοντεμ μου στο σαλονι που εχω τον υπολογιστη μου και κανει τα ιδια.  Υποψιν το λαπτοπ κανονικα δεν παρουσιαζει κανενα προβλημα στο ιντερνετ παρολο που περνει wifi απο το μοντεμ στο σαλονι.

Επισης οπως ανεφερα πιο πανω και με το κινητο οταν συνδεομαι στο wifi δεν εχω θεμα.

Οποτε φταιει κατι στον υπολογιστη μου σωστα?

-- Το thomson δεν ξερω τι εχω φτιαξει κ αν. Ασχοληθηκε καποια στιγμη ο αδερφος μου αλλα δεν νομιζω να εκανε κατι σοβαρο.

Γραφεις πιο πανω '' πρεπει να ειναι κλειστος ο dhcp και πρεπει να εχει Ip στο ιδιο δικτυο με το vdsl router>αν δηλαδη το vdsl router ειναι 192.168.1.254 θα πρεπει να βαλεις το thomson 192.168.1.253.''

Αυτο πως το κανω?  Δεν εχω ιδεα βασικα απο ρουτερ κ συνδεσεις.

Επισης ψαχνοντας στο youtube δοκιμασα να κανω αυτο

Κανει flush τον DNS 

Και μετα δινει μια ακομα εντολη ''netsh int ip reset''

Tα εκανα αυτα κ το τελευταιο κοματι που λεει για avg removal αλλα δεν αλλαξε κατι. 

Εννοειται εχω κανει και clear browsing data, coocies απο τον chrome αλλα τιποτα.

Πανω μενουν οι γονεις μου και εχω προσβαση στο μοντεμ. Τι να δοκιμασω?

To να περασω το τελευταιο  fw στο ρουτερ μου θα βοηθησει? Δεν εχω ιδεα πως γινεται αυτο.

Κατι μου λεει οτι φταινε αυτα με τις ip. Μηπως μπορεις σε παρακαλω να μου δωσεις λιγο πιο αναλυτικες οδηγιες για το τι να κανω?

Δημοσ.

ενα λαπτοπ εχεις ή ενα λαπτοπ και ενα σταθερο?αν και το λαπτοπ με καλωδιο κανει τα ιδια οπως λες τοτε φταιει το ρουτερ και οχι το Pc γιατι δυσκολο 1 pc και ενα λαπτοπ να εχουν το ιδιο θεμα.

α.συνδεσου με καλωδιο και δες απο cmd και ipconfig τι ip εχει ο πανω ρουτερ.εκτος αν ξερεις ηδη αφου λες οτι μπαινεις στο interface του.

ενα ενα για να τα παμε ολα σωστα.

μετα θα πρεπει στο thomson μαλλον να το κανουμε κανα hard reset αμα δεν ξερεις ποια Ip εχει και να μπουμε μεσα να το ξανασεταρουμε.2-3 βηματα ειναι δεν ειναι πολλα.και ναι μπορεις να το κανεις και firmware update προληπτικα για να ειναι up to date(που δεν φταιει αυτο για το προβλημα).

οποτε με τι ip μπαινεις στο νεο ρουτερ?λογικα σου εχουν δωσει το technicolor 589 και πρεπει να μπαινεις με 192.168.1.254.αν μπαινεις με αυτην ειναι λογικο να εχεις θεματα αφου απο default το κατω thomson εχει επισης 192.168.1.254

και επισης το v8 το thomson απο την forthnet το εχεις?

Λοιπον,

--δοκιμασα να συνδεσω το λαπτοπ κατευθειαν στο καλωδιο εξοδου του μοντεμ μου στο σαλονι που εχω τον υπολογιστη μου και κανει τα ιδια.  Υποψιν το λαπτοπ κανονικα δεν παρουσιαζει κανενα προβλημα στο ιντερνετ παρολο που περνει wifi απο το μοντεμ στο σαλονι.

Επισης οπως ανεφερα πιο πανω και με το κινητο οταν συνδεομαι στο wifi δεν εχω θεμα.

Οποτε φταιει κατι στον υπολογιστη μου σωστα?

-- Το thomson δεν ξερω τι εχω φτιαξει κ αν. Ασχοληθηκε καποια στιγμη ο αδερφος μου αλλα δεν νομιζω να εκανε κατι σοβαρο.

Γραφεις πιο πανω '' πρεπει να ειναι κλειστος ο dhcp και πρεπει να εχει Ip στο ιδιο δικτυο με το vdsl router>αν δηλαδη το vdsl router ειναι 192.168.1.254 θα πρεπει να βαλεις το thomson 192.168.1.253.''

Αυτο πως το κανω?  Δεν εχω ιδεα βασικα απο ρουτερ κ συνδεσεις.

Επισης ψαχνοντας στο youtube δοκιμασα να κανω αυτο

Κανει flush τον DNS 

Και μετα δινει μια ακομα εντολη ''netsh int ip reset''

Tα εκανα αυτα κ το τελευταιο κοματι που λεει για avg removal αλλα δεν αλλαξε κατι. 

Εννοειται εχω κανει και clear browsing data, coocies απο τον chrome αλλα τιποτα.

Πανω μενουν οι γονεις μου και εχω προσβαση στο μοντεμ. Τι να δοκιμασω?

To να περασω το τελευταιο  fw στο ρουτερ μου θα βοηθησει? Δεν εχω ιδεα πως γινεται αυτο.

Κατι μου λεει οτι φταινε αυτα με τις ip. Μηπως μπορεις σε παρακαλω να μου δωσεις λιγο πιο αναλυτικες οδηγιες για το τι να κανω?

το fluch dns και αυτα εφοσον οπως λες το προβλημα υπαρχει με 1 pc και με 1 λαπτοπ δεν θα σου κανει τιποτα

Δημοσ.

Υπαρχει ενα σταθερο οπου συνδεομαι με καλωδιο απο το ρουτερ μου στο σαλονι και ενα λαπτοπ στο υπνοδωματιο που συνδεεται σε wifi στο ιδιο ρουτερ. 

Συνεδεσα το λαπτοπ κατευθειαν στο καλωδιο που ερχεται απο πανω πρωτου φτασει στο μοντεμ και εδωσα εντολη ipconfig στο cmd.

Moυ εβγαλε αυτο το αποτελεσμα.

20160307_201225.jpg

Eδω καπου φαινεται το ip του πανω ρουτερ? Δεν μπαινω στο ιντερφεις του πανω ρουτερ οπως σου εδωσα να καταλαβεις απλως αν χρειαστει μπορω να παω πανω κ να δω το ρουτερ κ να κανω κατι με τους υπολογιστες που συνδεεται.

Το v8 της thomson το εχω απο forthnet ναι, πολλα χρονια τωρα.

Πως να συνεχισω?

Δημοσ.

Υπαρχει ενα σταθερο οπου συνδεομαι με καλωδιο απο το ρουτερ μου στο σαλονι και ενα λαπτοπ στο υπνοδωματιο που συνδεεται σε wifi στο ιδιο ρουτερ. 

Συνεδεσα το λαπτοπ κατευθειαν στο καλωδιο που ερχεται απο πανω πρωτου φτασει στο μοντεμ και εδωσα εντολη ipconfig στο cmd.

Moυ εβγαλε αυτο το αποτελεσμα.

http:

Eδω καπου φαινεται το ip του πανω ρουτερ? Δεν μπαινω στο ιντερφεις του πανω ρουτερ οπως σου εδωσα να καταλαβεις απλως αν χρειαστει μπορω να παω πανω κ να δω το ρουτερ κ να κανω κατι με τους υπολογιστες που συνδεεται.

Το v8 της thomson το εχω απο forthnet ναι, πολλα χρονια τωρα.

Πως να συνεχισω?

ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙΣ οτιδηποτε αν θες συνδεσου με καλωδιο sto v8 και αφου συνδεθεις βγαλε το πανω καλωδιο και δοκιμασε να μπεις 192.168.1.254 καιπες μου αν σε βαζει στο v8

αν σε βαλει τοτε δεν χρειαζονται ολα τα παρακατω βηματα.δεν θα χρειαστεις το τελευταιο βημα του wireless δηλαδη αλλιως κανεις ολα τα παρακατω

ωραια το πανω router εχει 192.168.1.254 που αμα το χτυπας θα πρεπε να μπαινεις.αμα δεν μπαινεις ή αμα σε βαζει στο v8 τοτε προβλημα με τις ip.οποτε για μενα

κανε hard reset το thomson v8.συνδεσου μετα με καλωδιο σε αυτο ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΠΑΝΩ

πηγαινε home network ,interfaces klik sto local network πανω δεξια μετα configure .πιοο κατω γραφει Ip addresses και εχει το 192.168.1.254.καντο edit και ξετσεκαρε το use dhcpv4 ή οπως το γραφει και μετα απο 192.168.1.254 καντο 192.168.1.253 και πατα apply.περιμενεις λιγο και θα κολλησει το ρουτερ.βγαζεις το δικο σου καλωδιο και βαζεις στο ρουτερ το πανω καλωδιο.

μπαινεις πλεον στο ρουτερ με 192.168.1.253 και πας στο home network και στο wlan: και φτιαχνεις το wireless σου οπως το θες εσυ.

Δημοσ.

Bασικα αν καταλαβα καλα μου λες να βγαλω το καλωδιο του ιντερνετ που ερχεται απο πανω απο το ρουτερ και να συνδεσω στον αερα το ρουτερ μου με το pc. Σωστα?

Το εκανα αυτο και με το 192.168.1.254 δε μου βγαζει τιποτα.

ΑΛΛΑ αν πατησω 192.168.1.1 τοτε μπαινω μεσα στο μενου του ρουτερ μου.

Εχοντας συνδεδεμενο το καλωδιο του ιντερντετ που ερχεται απο πανω στο ρουτερ μου αν πατησω το 192.168.1.254 τοτε μπαινω στο πανω ρουτερ που ειναι το MediaAccess TG788vn v2 συκεκριμενα.

Πως να συνεχισω απο εδω κ περα? Θα σε πειραζε να μου ξαναπεις για να σιγουρευτω οτι παμε σωστα?

Υ.Γ. Υπαρχει περιπτωση να φταιει οτι το πανω ρουτερ ειναι για vdsl ενω το δικο μου για adsl?

Αν κ δε νομιζω 

Δημοσ.

Bασικα αν καταλαβα καλα μου λες να βγαλω το καλωδιο του ιντερνετ που ερχεται απο πανω απο το ρουτερ και να συνδεσω στον αερα το ρουτερ μου με το pc. Σωστα?

Το εκανα αυτο και με το 192.168.1.254 δε μου βγαζει τιποτα.

ΑΛΛΑ αν πατησω 192.168.1.1 τοτε μπαινω μεσα στο μενου του ρουτερ μου.

Εχοντας συνδεδεμενο το καλωδιο του ιντερντετ που ερχεται απο πανω στο ρουτερ μου αν πατησω το 192.168.1.254 τοτε μπαινω στο πανω ρουτερ που ειναι το MediaAccess TG788vn v2 συκεκριμενα.

Πως να συνεχισω απο εδω κ περα? Θα σε πειραζε να μου ξαναπεις για να σιγουρευτω οτι παμε σωστα?

Υ.Γ. Υπαρχει περιπτωση να φταιει οτι το πανω ρουτερ ειναι για vdsl ενω το δικο μου για adsl?

Αν κ δε νομιζω 

ωραια αρα το ρουτερ σου εχει 192.168.1.1 .μπες μεσα πηγαινε στο home network κτλ και δες αν ειναι κλειστος ο dhcp.οχι δεν παιζει ρολο που το ενα ειναι adsl και το αλλο vdsl.αλλωστε σαν access point το χρησιμοποιεις.οποτε ο dhcp να δουμε μηπως ειναι ανοιχτος απλα.

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει καποιος να μου πει γιατι εχω προβλημα με το ρουτερ. κανει συχνα αποσυνδεσεις και μου ειπεo ote οτι βλεπει 2 IP κανει ppp σε 2 sessions  

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει καποιος να μου πει γιατι εχω προβλημα με το ρουτερ. κανει συχνα αποσυνδεσεις και μου ειπεo ote οτι βλεπει 2 IP κανει ppp σε 2 sessions  

τι ρουτερ?αποσυνδεσεις μπορει να κανει λογω ποιοτητας γραμμης λογω καποιου προβληματος στην καλωδιωση του σπιτιου σου.μπορει να εχεις ξεχασει καποιο φιλτρο.μπορει να εχει χαλασει καποιο φιλτρο.μπορει ο συναγερμος πχ να ειναι χωρις φιλτρο.μπορει να εχει προβλημα το splitter .μπορει να εχει προβλημα το ρουτερ.1002 μπορει να ειναι.σβηνει το λαμπακι του ιντερνετ ή σβηνει και του adsl?αν ειναι κανα zte ειναι για πεταμα.το να βλεπει 2 ip σε 2 session θα μπορουσε να γινει αν ειχες και ρουτερ απο πισω και εκανες κληση pppoe και επαιρνες δυο ip εκτος αν οταν κανει αποσυνδεση επειδη το session μενει για λιγο ανοιχτο μεχρι να καταλαβει οτι εχει πεσει το ρουτερ σου παει και ξανασηκωνει δευτερο session.αν ο οτε αφηνει να γινει login το ιδιο username 2-3 φορες λογω pppoepassthrough τοτε μπορει να γινει αυτο.το πρωτο sessionμετα απο κανα δυο λεπτα θα κανει expire αλλα εσυ θα εισαι μεσα με το δευτερο.δεν ξερω αν μπορει να σου κανει θεμα λογω ιδιας mac address αλλα αυτο ειναι το αποτελεσμα των αποσυνδεσεων οχι το προβλημα.τυπικα αν θες κανε και ενα hard reset το adsl/vdsl router οτι ειναι αυτο.

Δημοσ.

τι ρουτερ?αποσυνδεσεις μπορει να κανει λογω ποιοτητας γραμμης λογω καποιου προβληματος στην καλωδιωση του σπιτιου σου.μπορει να εχεις ξεχασει καποιο φιλτρο.μπορει να εχει χαλασει καποιο φιλτρο.μπορει ο συναγερμος πχ να ειναι χωρις φιλτρο.μπορει να εχει προβλημα το splitter .μπορει να εχει προβλημα το ρουτερ.1002 μπορει να ειναι.σβηνει το λαμπακι του ιντερνετ ή σβηνει και του adsl?αν ειναι κανα zte ειναι για πεταμα.το να βλεπει 2 ip σε 2 session θα μπορουσε να γινει αν ειχες και ρουτερ απο πισω και εκανες κληση pppoe και επαιρνες δυο ip εκτος αν οταν κανει αποσυνδεση επειδη το session μενει για λιγο ανοιχτο μεχρι να καταλαβει οτι εχει πεσει το ρουτερ σου παει και ξανασηκωνει δευτερο session.αν ο οτε αφηνει να γινει login το ιδιο username 2-3 φορες λογω pppoepassthrough τοτε μπορει να γινει αυτο.το πρωτο sessionμετα απο κανα δυο λεπτα θα κανει expire αλλα εσυ θα εισαι μεσα με το δευτερο.δεν ξερω αν μπορει να σου κανει θεμα λογω ιδιας mac address αλλα αυτο ειναι το αποτελεσμα των αποσυνδεσεων οχι το προβλημα.τυπικα αν θες κανε και ενα hard reset το adsl/vdsl router οτι ειναι αυτο.

ευχαριστω για την βοηθεια θα το κοιταξω αυριο μηπως και βρω καποια ακρη 

Δημοσ.

ευχαριστω για την βοηθεια θα το κοιταξω αυριο μηπως και βρω καποια ακρη 

οτι αλλο χρειαστεις εδω ειμαστε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...