SahiMontana Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Χαιρετώ την παρέα. Εχω ενα θεματάκι με ενα αρκετά παλιό λαπτοπ Fujitsu Amilo. Εχει το σύμπτωμα της σκοτεινής οθόνης εκεί που δουλεύει μεν αλλα η εικόνα ειναι τοςο μαύρη που μόνο με φακό τη βλέπεις. Ειναι φίλου αλλα το είχα αρκετό καιρό αποθήκη παρατημένο λόγο της βλάβης την οποία δεν απέκτησε στα χέρια μου. Μου το έδωσε έτσι. Βρήκα λοιπόν σήμερα έναν inverter που να ταιριάζει το έβαλα αλλα τζίφος. Αλλάζω όλη την οθονη και παλι τα ίδια. Ούτε με το παλιό inverter ούτε με τον καινούργιο. Με το Fn και τα κουμπιά φωτεινότητας τζίφος. Μέσα απο το control πάνελ και την διαχείρηση ενέργειας τίποτα. Κατέβασα τα drivers, τίποτα. Παίζει η μητρική να μην στέλνει ρευμα στο inver αλλα να δίνει σήμα στην καλώδιο ταινία σήματος? Αλλα πως αφού το βύσμα στην μητρική ειναι ενα. Προβληματική Καρτα γραφικών αλλα με σύμπτωμα την σκοτεινή οθονη δεν εχω ξαναδεί... Οποίος εχει μια ιδέα ας την αναφέρει.. Ευχαριστώ.
Lolarikos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Αρχικά μετράς τα καλώδια που έρχονται από την μητρική και μπαίνουν στα αριστερά του backlight inverter να δεις τι τάσεις παράσχουν. Αφού εξασφαλίσεις ότι εκεί οι τάσεις είναι οκ συνδέεις τα καλωδιάκια αυτά με το βυσματάκι στα αριστερά του inverter και μετράς την ανοιχτοκυκλωμένη έξοδο του inverter να δεις τι τάση δίνει στην λάμπα φθορισμού (CFL). Αν οι τάσεις δεν είναι αυτές που πρέπει φταίει το inverter. Αλλιώς φταίει η λάμπα.
SahiMontana Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Θα το προσπαθήσω το μεσημέρι αλλα δεν νομίζω οτι με τους ακροδέκτες απο το πολυμετρο που εχω να μπορέσω να ακουμπήσω τα καρφακια του καλωδίου. Θα προσπαθήσω ομως. Δεν ειναι περίεργο που και το inverter που δούλευε σωστά να παρουσιάσει το ίδιο προβλημα?
coolerman Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 καλώδιο lvds-inverter-οθόνη..αυτά τα 3 μεταφέρουν την εικόνα/φωτισμό απο το motherboard σε εξωτερικό μόνιτορ έχει εικόνα;; ακριβές μοντέλο πές μας.
SahiMontana Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Το μοντέλο ειναι το Fujitsu Amilo Li 1720. Σε τριάνταδυαρα που το δοκίμασα εχω κανονικα εικόνα αλλα δεν μπορω να ρυθμίσω την ανάλυση σε 1280χ1024.. Σε πιο μικρ βγαίνει τελείως απο την εικόνα και σε πιο μεγάλη ειναι πολυ μικρά τα εικονακια. Τόσο άτυχος ήμουν που έβαλα καμένο ινβερτερ? Ερώτηση προς coolerman... Ασχολείσαι με τροφοδοτικά και ρεύματα?
coolerman Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 μπορεί να μην είναι συμβατό και δεν λειτουργεί,δέν είναι όλα ίδια τα inverter. * τι σε απασχολεί με τα ρεύματα/Psu;;
SahiMontana Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Θα μετρήσω αυριο τα ρεύματα και θα κοιτάξω να βρω και καλώδιο ταινία. Πάντως το ινβερτερ ειναι ακριβώς το ίδιο.. Η οθονη ειναι απο lg λαπτοπ... * Σχετικά με να τροφοδοτικο RaptoxX 600w.. Να το ανοίξω σε άλλο τοπικ? Παίζει κανονικα με βασικό σύστημα ( ραμ, σκληρό δίσκο,usb wifi, πληκτρολόγιο ποντιακή). Με καρτα γραφικών κλείνει μόλις μπει στα Windows. Με noname τροφοδοτικο 450w δουλεύει ρολόι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα