Προς το περιεχόμενο

Golf fsi 1.6

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Εδώ και κάτι εβδομάδες πούλησα το αμάξι μου και ξεκίνησα να ψάχνω για άλλο.

Βρήκα ένα Golf fsi 1.6 με 135.000 χλμ 4500ε.

1)αξίζει σε αυτά τα λεφτά και με τα χλμ που έχει?

2) από ένα μικρό ψάξιμο στο νετ είδα άρθρα να λένε για προβλήματα με τα fsi. Είναι αλήθεια αυτό? Θα έχω θέματα?

Ευχαριστώ

Επισκέπτης
Δημοσ.

Όχι δεν ρωτάει για το tsi αλλα για το fsi 1.6 , κινητήρας που ήρθε απο το 4αρι και μετά αντικαταστάθηκε με τον 1.4 tsi 122hp χωρίς κομπρεσορα.

Ποτέ δεν τον συμπάθησα τον 1.6 οπότε δεν είμαι αντικειμενικός , αλλα είναι λαχείο τι θα πάρεις. Εγω θα εβαζα 1000 euro παραπάνω και θα κοίταζα για το 1.4 122hp του 2008 με όσο γίνεται καλύτερο εξοπλισμό.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για της απαντήσεις.

δυστυχώς 4500 είναι το τοπ ποσό που διαθέτω, και δεν θέλω να βάλω δόσεις κτλπ.

spec του αυτο/του

Volkswagen Golf FSI 1.6 SPORTLINE 6TAXYTO '05

Κυβικά: 1.600 cc

Ίπποι: 115 bhp

χμλ : 136.000

Επισκέπτης
Δημοσ.

Οπότε αμα το έχεις πάρει απόφαση κοιτάς αμα εχει αλλάξει καδένα και αισθητήρα Λ.

Αμα το βάλεις μπροστά απο κρύο και κροταλισει μένεις μακριά.

Και ενα τελευταίο.. Η vw λέει οτι δουλεύει και με 95αρα. Κανονικά ομως για να μην σέρνεται θέλει καλη 100αρα.

Δημοσ.

πάντως το να κοιτάς μόνο χιλιόμετρα και κυβικά για να βγάζεις την τιμή δεν είναι και τόσο αξιόπιστο κριτήριο.

εγώ έχω κάνει 105,000χμ με το δικό μου τα περισσότερα από τα οποία σε μεγάλα ταξίδια και το αυτοκίνητο μου είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από φίλου με λιγότερα χιλιόμετρα.

Δημοσ.

Οπότε αμα το έχεις πάρει απόφαση κοιτάς αμα εχει αλλάξει καδένα και αισθητήρα Λ.

Αμα το βάλεις μπροστά απο κρύο και κροταλισει μένεις μακριά.

Και ενα τελευταίο.. Η vw λέει οτι δουλεύει και με 95αρα. Κανονικά ομως για να μην σέρνεται θέλει καλη 100αρα.

Το αμαξι δεν το παιρνω αμα δεν το παω σε μαστορα φυσικά.

εγω γενικα κανω ταξιδια μια φορα τους 2 μηνες και αμα. πειραζει να βαζω 100αρα μονο εκτος πολης?

Κανε κι ενα ελεγχο στο τι λαδια καιει γιατι οι fsi εκεινης της εποχης ειναι φριτεζες.

Αυτο ειναι εξακριβωμένο? γιατι αλλη λενε το ενα αλλη το αλλο.Αλλα στο μαστορα λογικα θα το δουμε και αυτο.

πάντως το να κοιτάς μόνο χιλιόμετρα και κυβικά για να βγάζεις την τιμή δεν είναι και τόσο αξιόπιστο κριτήριο.

εγώ έχω κάνει 105,000χμ με το δικό μου τα περισσότερα από τα οποία σε μεγάλα ταξίδια και το αυτοκίνητο μου είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από φίλου με λιγότερα χιλιόμετρα.

δεν ειναι το μοναδικο κριτήριο απλα ειναι και αυτο στα σημαντικά νομίζω . πιο το νοημα πχ να κοιτάξω για αμαξι με 200,000 χλμ? εγώ θελω να παρω ενα αμαξι για τα επομενα 10 χρονια τουλάχιστον ...και να μην χρειαζομαι καθε λιγο και λιγάκι συνεργείο !!

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Tα fsi θεωρούνται απο πολυ κοσμο και μαλιστα γνώστες/κατόχους vag, αποτυχημένα μοτερ... Θα ελεγα να το αποφύγεις, εαν ψαχνεις στο νετ εχουν βγάλει απειρα προβλήματα σε ότι αμαξι εχουν μπει 

• Like 2
Δημοσ.

Ακριβως το ιδιο αμαξι με 136.000χλμ εχω απο το 2004...Αγοράστηκε καινουριο και ολα αυτα τα χρονια του κανω προσεκτικη συντηρηση και καλη χρήση. Η τιμη ειναι καλη και εκει κυμαινονται για την πλουσια εκδοση με αυτοματο κλιματισμο και λιγα χλμ οπως αυτο. Θα σου κανω μια λιστα με τα καλα και τα κακα βαση της δικής μου εμπειριας.

Καλα

1)Ποιοτητα υλικων και κατασκευης. Το αμαξι ειναι στιβαρο, απολαμβανεις ακομα και τον ηχο που κλεινει η πορτα και την ανεση στο δρομο.

2)Πολυ καλες αναρτησεις. Ιδιαιτερα η πισω δινει πολυ καλο κρατημα, αν και στα δικά σου χλμ θα χρειαστεις καινουρια αμορτισερ μαλλον.

3)Σχετικα οικονομικος κινητηρας για το βαρος του, και ζωηρος αμα του δωσεις στροφες. Μεσα στην πολη βεβαια καιει αρκετα

4)Ασφαλεια

5)6 ταχυτο κιβωτιο

6) Εχει ονομα οποτε κραταει μεταπωλητικη αξια

7)Η εκδοση sportline εχει σχεδον τα παντα. Το μονο που ελειπε σε εμενα ηταν το cruise control, το εβαλα μετα απο 4 χρονια με κοστος 140Ε και μια πολυ απλη διαδικασια τοποθετησης(αξιζει!).

Προβλήματα

1)Αισθητηρας ΝΟΧ, καιγεται λογω κακης βενζινης και κανει 450Ε++ η αλλαγη του. Εγω τον αφησα καμενο, δεν επηρεαζει την λειτουργια του κινητηρα, ισως αυξανει λιγο τα καυσαερια οταν ειναι κρυος. Αμα τον αλλαξε ο φιλος σου μετραει, αν παλι οχι δεν ειναι κατι σημαντικο, καποιο το πανε σε ηλεκτρολογο και του κανει παρακαμψη

2)Ισως καιει λαδια. Λεω ισως γιατι εμενα δεν καιει ουτε σταγονα, με σωστες αλλαγες στην ωρα τους και καλο λαδι παντα, αρα αυτο ειναι μυθος

3)Φθορες σε ορισμενα εξαρτηματα. Καποιοι διακοπτες χανουν την μαυρη επικαλυψη και γινονται ασπροι. Ευτυχως υπαρχει το ebay και αγοραζεις τα παντα απο εκει φθηνα γιατι τα ιδια ανταλακτικα τα παραγουν και οι κινεζοι που κατασκευαζουν μια εκδοση του εκει.

4)Η οθονη στο καντραν ξεθωριαζει και δεν διαβαζεται οταν εχει ζεστη. Κουλο προβλημα, δεν υπαρχει σαν ανταλλακτικο παρα πρεπει να αλλαξεις ολο το καντραν. Υπαρχει στην Αθηνα νομιζω καποιος που το κανει επιδιορθωση με καλα αποτελεσματα.

5)Πολλαπλασιαστες, σε αρκετους καηκαν με τον καιρο και ηθελαν αντικατασταση. Εμενα ακομα δεν καηκε κανενας αλλα τους περιμενω σιγα σιγα.

6)Θελει καλη ποιοτητας βενζινη. Η μηχανη δουλυει καλυτερα με 100ρα, αλλα και 95ρα να βαζεις δεν εχει θεμα. Αρκη να μην του βαζεις συνεχεια νοθευμενη.

7)Η sportline εκδοση επειδη ειναι χαμηλωμενη και ποιο σκληρη μου δημιουργει καποιος θορουβους σε λακουβες με χαμηλη ταχυτητα. Με αλλαγη 2 σινεμπλοκ είτε με νεα αμορτισερ+βασεις θα λυθει πιστευω.

8)Ωθηστικο ρουλεμαν συμπλεκτη. Τριζει απο τα 70.000 οταν ειναι σε σταση το αμαξι. Δεν το αλλαξα, θα αλλαχτει οταν αλλαχτει και συμπλέκτης.

Γενικα για εμενα αξιζει σαν αυτοκινητο, τα προβληματακια που βγαζει λυνονται με την αλλαγη καποιον απο τους πολλους αισθητηρες που εχει(οπως ολα τα καινουρια). Επειδη κανω συχνα μεγαλα ταξιδια (700++χλμ) ειναι απολαυση στον δρομο. ΕΙναι πιο αργο απο τα μεταγενεστερα με τα τουρμπο αλλα ολα πανω κατω τα ιδια θεματακια εχουν. Τα TSI με το διπλο τουρμπο βγαζουν περισσοτερα προβλήματα μακροπρόθεσμα, τα FSI μπορω να πω οτι ηταν τα πιο αξιοπιστα των Golf 5, μαζι ισως με το Tsi 122 μονο τουρμπο.

• Like 2
Δημοσ.

Έχει ο πατέρας μου ένα τέτοιο εδώ και 5-6 χρόνια. Μεταχειρισμένο το είχε πάρει και δεν έχει βγάλει τίποτα. Απλά σέρβις κάνει μόνο. Ωραίο αμάξι, άνετο. Μου άρεσε κι εμένα όσες φορές το οδήγησα. Απλά του βάζει κατοστάρα αλλά δεν θυμάμαι αν είναι κάθε φορά ή κάθε 2-3 γεμίσματα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...