rexrap Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Όπως κάθε φορά που έχω πρόβλημα απευθείνομαι σε αυτούς που γνωρίζουν.Λοιπόν, έχω ενα Dell Αthlon X2 το είχα αγοράσει το 09' αν θυμάμαι καλά και είχε windows 7 και αφου πέρασε ο καιρός τα έκανα σε windows 10 (ισως τα μεγαλυτερο λάθος που θα μπορούσα να κάνω). Tώρα που έχω τα windows 10 ότι παιχνιδι και να βάλω για να παίξω ΠΑΝΤΑ μου το ανοίγει σε ένα πολύ μικρό παράθυρο αλλα το πρόβλημα είναι οτι ΔΕΝ ειναι WINDOWED απλά γύρω-γύρω είναι μαύρη η οθόνη και στη μέση μου ανοίγει το κάθε game σε 640x480.NOTES.1.Στα windows 7 δεν υπήρχε τέτοιο θέμα.2.Δεν παίζει ρόλο αμα είναι καινούργιο game γιατί και counter strike να βάλω Η και Mafia 2 το ίδιο πράγμα θα κάνει.3.To πρόβλημα παρατήρησα οτι ξεκίνησε εφόσον εγκατέστησα το Dragon Age Inquisition. 4.Έκανα format τα windows 10 αλλά έχασα την δυνατότηα να τα κάνω windows 7 με το Dell Stage που είχα μέσα(λογικά διέγραψε τα πάντα όλα τις DELL).Όποιος πιστέυει ότι μπορεί να βοηθήσει κάλο θα ήταν να μου πει τι γνωρίζει και τι να κάνω.Το πράγμα έχει γίνει σπαστικό όσο δεν πάει.Moνο ο πατέρας μου δεν έχει θέμα γιατί την πασιέντζα του την ανοίγει κανονικά.Γ**ω τα windows 10!Eυχαριστώ!!!
adtakhs Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Πρόβλημα με τον οδηγό γραφικών πρέπει να είναι. Το θέμα είναι όμως πως στα laptops με AMD γραφικά δεν μπαίνουν τυχόν οδηγοί γραφικών της AMD αλλά πρέπει να απευθυνθείς στην DELL . Σε ελάχιστες περιπτώσεις οι οδηγοί της AMD κουμπώνουν σε laptop ,.
rexrap Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Εψαζα ότι μου είπες και τελικά λέει η DELL οτι το PC μου δεν υποστιρίζει καλα τα W10. Το κακό τώρα όμως είναι ότι δεν μπορώ να κάνω downgrade!Ξες μήπως πως αλλιώς να βρω W7 και να κάνω απλά φορμάτ το PC?Γιατί ότα αγόρασα το PC δεν είχε CD για FORMAT, είχε το Dell Stage Backup Recovery το οποίο δουλευέ με USB(έκανα bakcup στο flashaki και μετα απλα έκανα format) Τώρα με τα W10 εχασα Dell Stage Backup Recovery. Δήλαδη σαν να μην είναι πια DELL το PC μου.Που μπόρω να βρω W7 ώστε να κάνω format?Και όχι δεν πρόκειται να τα αγοράσω!Eυχαριστό Takh!
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Μπες στο bios και ρύθμισε να ξεκινά από το flash drive ώστε να κάνεις recovery.
micos000 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Κάτω από το λάπτοπ πρέπει να έχει ένα αυτοκόλλητο στικ με την έκδοση των 7 που είχες με το λάπτοπ και τον κωδικό. Ποια έκδοση λέει; Φαντάζομαι home premium ή μήπως είναι κάτι άλλο; Ο κωδικός είναι αναγνώσιμος ή έχει σβηστεί; Κατέβασε τα 7 home premium απευθείας από την ms με τα παρακάτω λινκ Ελληνικά 32bit Ελληνικά 64bit Τα λινκ θα είναι ενεργά για 24 ώρες από τώρα (7/3/2016 8:30μ.μ.). Οι οδηγίες για το πως να κατεβάσεις όποια έκδοση θέλεις των windows από την ms είναι εδώ. Αν έχεις κάτω από 4gb ram πάρε την 32bit έκδοση αλλιώς πάρε την 64. Αν δεν είσαι σίγουρος πάρε την 64bit έτσι κι αλλιώς. Θα κάψεις το iso σε dvd με πρόγραμμα εγγραφής iso (π.χ. imageburn) ή θα το μεταφέρεις σε usb με κάποιο εργαλείο όπως το rufus ή το εργαλείο της ms από εδώ. Μετά θα μπουτάρεις από το ανάλογο μέσο και θα χρησιμοποιήσεις το κλειδί που έχεις. 1
rexrap Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Πρώτα απ όλα έχω PC(για όσους δεν το κατάλαβαν). Δεύτερον έχω DELL οπότε θα χρειαστώ κάποια ειδικά BIOS(ετσι μου είπε και ενα φίλος μου που γνωρίζει και αυτός περισσότερα απο εμένα) και Τρίτον δεν έχω CD H Κωδικό των Windows!Το DELL δουλεύει ως εξής:Αγοράζεις ενα PC και με το DELL STAGE( H SAFE STAGE κάτι τέτοιο) κάνεις Backup δλδ κανεις Burn το CD H TO USB για τα Windows 7.Αλλα στα Win10 δεν διαβάζεται το DELL STAGE( H SAFE STAGE κάτι τέτοιο) οπότε δεν δουλεύει και το USB που είχα για να κάνω format τα windows7.Το ήξερα ότι κάποια μαλακία θα είχαν τα win10 γιατί αν κανεις οποιαδήποτε windows upgrade στα win10 έχεις ένα μήνα περιθώριο να ξαναγυρίσεις στα Windows που είχες(downgrade).Help μάγκες....το φιλαράκι μου έχει cd για Win7 αλλά δεν ξέρω ποια BIOS να κατεβάσω!Λυπάμαι πόλυ όσους κουράζω με το θέμα μου!
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Πάνω στο κουτί υπάρχει ένα αυτοκόλλητο με το key των windows. Όπως έγραψε ο micos000 θα κατεβάσεις το 64αρι iso θα το περάσεις σε dvd/usb και θα κάνεις format. Ποια έκδοση windows 7 έχει ο φίλος σου? Πρέπει να είναι ίδια η έκδοση του cd (πχ home premium) με αυτή στο αυτοκόλλητο, όσο για το dell stage είναι πρόγραμμα της dell και δεν επηρεάζει το format.
rexrap Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 OΚ κατάλαβα κατεβάζω το 64(είχα Home Premium) θα δουλέψει αυτό που κατεβάζω δλδ?Kαι με τα ΒΙΟS τι γίνεται?PLEASE απάντηση και στις δύο ερωτήσεις!
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Αν είναι η ίδια έκδοση προφανώς και θα δουλέψει, αλλιώς θα βγάλει μήνυμα ότι ο κωδικός δεν αντιστοιχεί. Για να εκκινήσεις από στικακι την ώρα που δείχνει το σήμα της dell πάτα το F2 για να ορίσεις πρωτη συσκεύη εκκίνησης το usb. Πρωτού ξεκινήσεις το format θα κατεβάσεις όλους τους drivers με βάση το μοντέλο σου (το γράφει πάνω στο pc).
rexrap Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Οκ δλδ στο φλασάκι γράφω τα windows7 & bios?
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Στο φλάσακι θα περάσεις με το rufus τα win 7. Το bios είναι εγκατεστημένο στην μητρική πλακέτα του pc, από αυτό θα ορίσεις το στικάκι ως 1η συσκευή για να κάνεις το format.
rexrap Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Έτοιμο το flashaki με τα Win7x64HomePremium...τα BIOS τωρα δεν ξέρω τι να κάνω θα τα ψάξω αύριο γιατί τώρα είναι αργά!Ελπίζω και αύριο να είσαι διαθέσιμος ευχαριστώ και καληνύχτα!
micos000 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Πρώτα απ όλα έχω PC(για όσους δεν το κατάλαβαν). Δεύτερον έχω DELL οπότε θα χρειαστώ κάποια ειδικά BIOS(ετσι μου είπε και ενα φίλος μου που γνωρίζει και αυτός περισσότερα απο εμένα) και Τρίτον δεν έχω CD H Κωδικό των Windows!Το DELL δουλεύει ως εξής:Αγοράζεις ενα PC και με το DELL STAGE( H SAFE STAGE κάτι τέτοιο) κάνεις Backup δλδ κανεις Burn το CD H TO USB για τα Windows 7.Αλλα στα Win10 δεν διαβάζεται το DELL STAGE( H SAFE STAGE κάτι τέτοιο) οπότε δεν δουλεύει και το USB που είχα για να κάνω format τα windows7.Το ήξερα ότι κάποια μαλακία θα είχαν τα win10 γιατί αν κανεις οποιαδήποτε windows upgrade στα win10 έχεις ένα μήνα περιθώριο να ξαναγυρίσεις στα Windows που είχες(downgrade).Help μάγκες....το φιλαράκι μου έχει cd για Win7 αλλά δεν ξέρω ποια BIOS να κατεβάσω!Λυπάμαι πόλυ όσους κουράζω με το θέμα μου! Αν κρίνουμε τις γνώσεις του φίλου σου από την έκφραση "τα BIOS" τότε καήκαμε. Σου το είπε και ο dimitris πριν, είναι "το BIOS" (ένα είναι) και η ενημέρωση του γίνεται κατεβάζοντας ένα συγκεκριμένο αρχείο και το περνάς με πρόγραμμα. Τα δίνει η κάθε κατασκευάστρια εταιρία και είναι μοναδικό αρχείο για κάθε μοντέλο μητρικής (στη μητρική συνήθως αναβαθμίζεις το bios). Δεν υπάρχει όμως λόγος να κολλήσεις με την ενημέρωση του bios, δεν είναι απαραίτητο και επίσης δεν είναι σίγουρο αν η dell έβγαλε κάποια αναβάθμιση για τη μητρική σου. Είπες ότι δεν έχεις τον κωδικό. Θα έπρεπε να είναι σε ένα αυτοκόλλητο στο δεξί μέρος του pc ή στο πάνω μέρος (ή στο κάτω) αν είναι οριζόντιας διάταξης. Όσο για το usb που έχεις, δεν έχει σχέση αν έχεις 10άρια, θα έπρεπε να μπορέσεις να μπουτάρεις από αυτό και να επαναφέρεις τα 7άρια κανονικά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα