Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

για την ώρα οχι... λογο αξιοπιστιας των ssd

Δεν τίθεται πλέον τέτοιο ζήτημα. Οι φθηνοί SSDs σε home users έχουν πολύ λιγότερες αστοχίες σε σχέση με HDDs για τον απλό λόγο ότι δεν έχουν μηχανικά μέρη. Επίσης σε data centers οι SSDs που χρησιμοποιούνται είναι SLC και με ακριβότερες κατασκευαστικές μεθόδους που και εκεί στατιστικά έχουν πολύ λιγότερες αστοχίες. Οτιδήποτε άλλο είναι παραπληροφόρηση/λάθος πληροφόρηση και κυρίως αναφέρεται σε άρθρα γραμμένα το 2010 και πριν... 

• Like 2
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ακόμα αυτήν την πιπίλα λέμε?

Οι SSD είναι ΜΑΚΡΑΝ, και το τονίζω, ΜΑΚΡΑΝ καλύτεροι τόσο σε αξιοπιστία αλλα και σε security.

Δεν υπάρχει πλέον θέμα για αυτό. Το ΜΟΝΟ που τους κρατα πίσω είναι τα λεφτά/Gb. 
  • Like 6
Δημοσ.

+1

μηχάνημα του 2016 δεν χρειαζετε καν hdd. εκτος αν υπαρχουν εξτρα απαιτησεις για ταινιες κτλ. 

Μην γενικεύεις το δικό σου μικρόκοσμο. Που νομίζεις ότι αποθηκεύονται τα δεδομένα σου όταν τα στέλνεις στο cloud? Και για να σε προλάβω τα πάντα χρειάζονται,ακόμα και τα tape drives, το θέμα είναι πώς μια τεχνολογία αντικαθιστά μία άλλη.... και αν τα πράγματα είναι έτσι όπως τα παρουσιάζει η samsung είναι θέμα λίγου πια χρόνου η αντικατάσταση των δίσκων σε SSD ακόμα και σε συστοιχίες....

Δημοσ.

Κάπου δεν βγαίνει ο λογαριασμός... έχω μόνο δύο...

Άλλα μέλη δεν έχεις στην οικογένειά σου?(μάνα, πατέρα,παππού,...) :-)

• Like 2
Δημοσ.

Εδω και 1 χρονο δεν εχω πια hdd και δεν μου λυπει καθολου. Γλυτωσα και αρκετα καλωδια. Ειδικα το παναρχαιο molex που ηταν για hdd, dvdr, floppy

Δημοσ.

έχω ssd 6 χρόνια και δεν έχει πάθει τίποτα.....

ένας ssd δεν χαλάει απο πτώσεις,δεν έχει θέμα να τον κουνάς όπως τα λάπτοπ,δεν απομαγνητίζεται και γενικά αν εξαιρέσεις τα πρώτα πρώτα που δεν ήταν τόσο ώριμη η τεχνολογία είναι για μένα πολύ πιο αξιόπιστο μέσο απο hdd,επίσης δεν ζεσταίνονται για να έχουν θέμα σε πολύ κλειστά soc.

όσο για την ταχύτητα που πέφτει με τα πολλά read write πάντα θα παραμένει πολύ ανώτερη των hdd τουλάχιστον στο διπλάσιο και ο χρόνος απόκρισης θα είναι σχεδόν μηδαμινός.

είναι σαν να λέμε ότι τα καινούρια αυτοκίνητα είναι προβληματικά λόγω των ηλεκτρονικών τους επειδή τα fiat είναι χάλια σε αυτό το κομμάτι,δηλαδή παράλογο.

τέσπα σιγά σιγά ξεδιπλώνεται η τεχνολογία τους και τα ssd Θα γίνουν και πιο φτηνά απο τους σκληρούς γιατί πιο ακριβό είναι κατασκευαστικά να φτιάξεις platers και τέλειο ζύγι κλπ κλπ μηχανικά παρά ένα τσιπάκι που με την τεχνολόγία που διαθέτουμε.

επίσης θα φτιάξουν και τις χωρητικότητες,και είναι σε πολύ καλό δρόμο,είδη 240gb έχεις με 80 ευρώ και 120gb με 50, όσο ένας σκληρός των 500gb,και αν σκεφτείς ότι σε ένα λάπτοπ θες μόνο να πάει σβέλτα και δεν σε νοιάζει να περάσεις την ιστορία της ζωής σου μέσα συμφέρει ακόμα και με 120gb.

• Like 1
Δημοσ.

έχω ssd 6 χρόνια και δεν έχει πάθει τίποτα.....

ένας ssd δεν χαλάει απο πτώσεις,δεν έχει θέμα να τον κουνάς όπως τα λάπτοπ,δεν απομαγνητίζεται και γενικά αν εξαιρέσεις τα πρώτα πρώτα που δεν ήταν τόσο ώριμη η τεχνολογία είναι για μένα πολύ πιο αξιόπιστο μέσο απο hdd,επίσης δεν ζεσταίνονται για να έχουν θέμα σε πολύ κλειστά soc.

όσο για την ταχύτητα που πέφτει με τα πολλά read write πάντα θα παραμένει πολύ ανώτερη των hdd τουλάχιστον στο διπλάσιο και ο χρόνος απόκρισης θα είναι σχεδόν μηδαμινός.

είναι σαν να λέμε ότι τα καινούρια αυτοκίνητα είναι προβληματικά λόγω των ηλεκτρονικών τους επειδή τα fiat είναι χάλια σε αυτό το κομμάτι,δηλαδή παράλογο.

τέσπα σιγά σιγά ξεδιπλώνεται η τεχνολογία τους και τα ssd Θα γίνουν και πιο φτηνά απο τους σκληρούς γιατί πιο ακριβό είναι κατασκευαστικά να φτιάξεις platers και τέλειο ζύγι κλπ κλπ μηχανικά παρά ένα τσιπάκι που με την τεχνολόγία που διαθέτουμε.

επίσης θα φτιάξουν και τις χωρητικότητες,και είναι σε πολύ καλό δρόμο,είδη 240gb έχεις με 80 ευρώ και 120gb με 50, όσο ένας σκληρός των 500gb,και αν σκεφτείς ότι σε ένα λάπτοπ θες μόνο να πάει σβέλτα και δεν σε νοιάζει να περάσεις την ιστορία της ζωής σου μέσα συμφέρει ακόμα και με 120gb.

εχω χαλάσει δυο samsung(840/850) το ένα απλά μια μέρα εξαφανίστηκε.. το άλλο σιγά σιγά έπεφτε ταχύτητα εγγραφής και μετά από λίγο καιρό σταμάτησε να γράφει τελείως..... και τώρα είμαι με ένα απλό kingston v300 το οποίο μετά από μια διακοπή ρεύματος λέει health 43%

έχουν πάρα πολλά πλεονεκτήματα τα ssd αλλα ΓΙΑ ΤΗΝ ΏΡΑ δεν είναι για σοβαρή αποθήκευση, και ναι μόνο καλό κάνει το ότι βγαίνουν ανά τόσο μεγάλες χωρητικότητες κλπ

Δημοσ.

εχω χαλάσει δυο samsung(840/850) το ένα απλά μια μέρα εξαφανίστηκε.. το άλλο σιγά σιγά έπεφτε ταχύτητα εγγραφής και μετά από λίγο καιρό σταμάτησε να γράφει τελείως..... και τώρα είμαι με ένα απλό kingston v300 το οποίο μετά από μια διακοπή ρεύματος λέει health 43%

έχουν πάρα πολλά πλεονεκτήματα τα ssd αλλα ΓΙΑ ΤΗΝ ΏΡΑ δεν είναι για σοβαρή αποθήκευση, και ναι μόνο καλό κάνει το ότι βγαίνουν ανά τόσο μεγάλες χωρητικότητες κλπ

Δεν χαλανε ετσι απλα οι ssd ειδικα ο 840 η 850. 

Και γιατι εισαι με v300? Δεκα χρονια εγγυηση εχει ο 850 εκτος αν περασες την 10ετια 

• Like 3
Δημοσ.

Black Demis, μάλλον γκα-demis! :P Εγώ με 256 GB 840 Pro, όλα μια χαρά εδώ και πάνω από 2 χρόνια και του έχω κάνει και πόσες φορές εγκατάσταση νέων Windows, partitioning, κτλ. Ακόμη και ένας παλιός Crucial 128 GB, που τον έχω βάλει πάνω σε Mac Book Pro με dual boot, Mac OS X και Windows 10 Pro τώρα (πριν Windows 7), πάει σφαίρα και επίσης δεν έχει πάθει τίποτα ακόμη, που τον έχω σκίσει στην χρήση και πολλές εγγραφές αρχείων, σβησίματα, εγκαταστάσεις αναβαθμίσεων του Mac OS X, συνεχόμενα updates, χρήση σαν να είχα HDD πάνω και πάλι μια χαρά.
Δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνετε κάποιοι και καταστρέφετε έτσι τους SSD ... πετάτε τα laptops στον τοίχο; Τους βαράτε μπουνιές;;... Δεν εξηγείται αλλιώς..

• Like 1
Δημοσ.

Καλο ειναι να βγαινουν τετοια για να ανεβαινουν οι χωρητικοτητες των SSDs και να πεφτουν οι τιμες των μικροτερων.

Επισης αυτη ειναι οι SSDs της σειρας Samsung Enterprise η οποια απευθύνεται σε επιχειρησεις, οχι σε home users.

Νομίζω ότι αυτές οι server υλοποιήσεις (scsi/sas) δεν επηρεάζουν τις τιμές δυστυχώς.

Για sql servers ή άλλα rdbms's ή big data βάσεις τα παίρνουν συνήθως.

Τέρατα βέβαια.

Αν και ο συγκεκριμένος δεν πρέπει να είναι και ο πιο γρήγορος. Για small - middle συστήματα μάλλον απευθύνεται.

Συνήθως σε raid 1 συστοιχίες (ζευγαράκια).

Δημοσ.

Δυστυχώς θα συμφωνήσω με τον γκαντέμη!

Έχω αγοράσει αρκετούς SSD εδώ και 6 χρόνια.

Πριν 4 περίπου πήρα έναν 60αρι OCZ και χάλασε τελείως μετά από λίγες ώρες λειτουργίας.

Σε κάποια φάση πριν 2 χρόνια έπρεπε να βάλω SSD σε επαγγελματικό pc και προτίμησα την αξιοπιστία έναντι της ταχύτητας επιλέγοντας μετά από έρευνα στο θέμα έναν intel.

Λίγους μήνες αργότερα ο intel κράσαρε. Δεν χάλασε τελείως αλλά τα δεδομένα πήγαν περίπατο. 

Φυσικά έχω δει και πολλούς HDD να χαλάνε αλλά εκεί υπάρχει και η δυνατότητα μεταφοράς του δίσκου εσωτερικά σε νέο enclosure (ακριβό μεν αλλά γίνεται), κάτι που δεν συμβαίνει στους SSD.

Μακάρι να έχει ωριμάσει μέχρι τώρα η τεχνολογία, αλλά όταν έκανα την έρευνα θυμάμαι οτι είχα διαβάσει κάτι για αστοχία 3-5% στους SSD τότε ανάλογα με την εταιρία κατασκευής.

Δημοσ.

Δυστυχώς θα συμφωνήσω με τον γκαντέμη!

Έχω αγοράσει αρκετούς SSD εδώ και 6 χρόνια.

Πριν 4 περίπου πήρα έναν 60αρι OCZ και χάλασε τελείως μετά από λίγες ώρες λειτουργίας.

Σε κάποια φάση πριν 2 χρόνια έπρεπε να βάλω SSD σε επαγγελματικό pc και προτίμησα την αξιοπιστία έναντι της ταχύτητας επιλέγοντας μετά από έρευνα στο θέμα έναν intel.

Λίγους μήνες αργότερα ο intel κράσαρε. Δεν χάλασε τελείως αλλά τα δεδομένα πήγαν περίπατο. 

Φυσικά έχω δει και πολλούς HDD να χαλάνε αλλά εκεί υπάρχει και η δυνατότητα μεταφοράς του δίσκου εσωτερικά σε νέο enclosure (ακριβό μεν αλλά γίνεται), κάτι που δεν συμβαίνει στους SSD.

Μακάρι να έχει ωριμάσει μέχρι τώρα η τεχνολογία, αλλά όταν έκανα την έρευνα θυμάμαι οτι είχα διαβάσει κάτι για αστοχία 3-5% στους SSD τότε ανάλογα με την εταιρία κατασκευής.

Μήπως δε τους σετάρετε σωστά;;; Και γω τα τελευταία χρόνια έχω πάρει πάνω από 6-7 ssd και ακόμα και ο πιο παλιός είναι με 97% Health. Ο Εκάστοτε βασικός ssd μου δουλεύει για τουλάχιστο 3 χρόνια 24/7 σε pc με καθημερινό σχεδόν Video-Audio-Photo Editing. Επίσης λόγω δουλειάς έχω περάσει ίσως και πάνω από 100 ssd σε υπολογιστές πελατών και πρόβλημα δεν είχε κανείς. Ούτε καν ο κακομοίρης που επέμενε να πάρει ssd... Intenso λόγω τιμής. Και τέλος είναι λίγο άκυρη η σύγκριση με τους HDD σε θέμα recovery μιας και κανένας δε χρησιμοποιεί ssd σαν αποθήκη

Δημοσ.

Οι ssd δεν χαλάνε "έτσι απλά". Με τον χρόνο sectors χαλάνε αλλά και τα διάφορα utilities σε προειδοποιούν πολύ νωρίτερα, και ακόμη αφού χαλάσει έχεις χρόνο να μεταφέρεις δεδομένα, σε αντίθεση με ένα δίσκο με μηχανικά μέρη, που αν καταρρεύσει το μηχανικό σύστημα είναι παρά πολύ ακριβό σπορ ή ανάκτηση των δεδομένων

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...