Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρεται,εχω ενα θεματακι με το δικτυο στο σπιτι μου επειδη θελω να εχω και στους 2 οροφους πολυ καλο σημα wifi.Μενω στον πανω οροφο οπου εκει βρισκεται το modem και παιρνω ενσυρματα,και οι υπολοιποι παιρνουν ασυρματα στο υπολοιπο σπιτι.Αλλα το προβλημα ειναι οτι ο κατω οροφος δεν καλυπτεται επαρκως και θελω να βρω μια λυση σε αυτο.Επισης επειδη εχω το zte της hol ξερω οτι πρεπει να αλλαχτει για το θεμα της σταθεροτητας αλλα και παλι επειδη εχω δοκιμασει και καλα ρουτερ οπως 8980 εχω καταλαβει οτι για να καλυψω το προβλημα μου με ενα  modem/router θελω αρκετα λεφτα και αυτο δεν ξερω κιολας αν και παλι θα με καλυψει.Εχω σκεφτει αλλη λυση οπως να αλλαξω το ρουτερ με ενα πιο σταθερο οχι τοσο ακριβο βεβαια και να βαλω κατω kit powerline να δινει το σημα στον οροφο ασυρματα.Αν εχετε να προτεινετε κατι θα με βοηθουσε πολυ... :)

Δημοσ.

καλυτερα παρε ενα wifi powerline! εαν εχεις το ιδιο ρολοι και στο 2ο οροφο , αλλιως παρε ενα wifi repeater 300ρι που θα το συνδεσεις με ethernet με το ρουτερ σου θα εχεις wifi και στον πανω οροφο! .

Eνα πολυ καλο repeater ειναι αυτο https://www.skroutz.gr/s/2750956/TP-LINK-TL-WA850RE.html?from=best_picks εχει και ενσωματωμενη κεραια ομως  και αμα διαβασεις το τελευταιο σχολιο γραφει οτι <<ολη εγκατάσταση, συνδέθηκε στο ρούτερ vdsl του ΟΤΕ πολύ εύκολα αν και δεν είχε το ειδικό κουμπί. Πιάνει σε όλους τους ορόφους (3) με το ρούτερ στο υπόγειο και το TP LINK στον μεσαίο. >> αρα κανει την δουλεια που θελεις!! Παντως πιστευω οτι σε συμφερει καλυτερα αυτο !

Επισης για να μην βλεπεις 2 δικτυα στο σπιτι , βαλε το ιδιο ονομα , και κωδικο και ειδος κωδικου απο το βασικο ρουτερ σου , επισης βαλε το ρουτερ του παροχου σου στο καναλι 1 και το repeater στο 6 . και οι συσκευες που θα συνδεονται επανω του θα συνδεονται μεν στο ιδιο ονομα αλλα θα αλλαξουνε καναλι! .

Δημοσ.

Όσον αφορά την αξιολόγηση που επικαλείστε έχει να κάνει και με την μόνωση που έχει το σπίτι. Στα καινούρια δύσκολα θα περάσει ακόμα και ένα πάτωμα.

Δημοσ.

Χαιρεται,εχω ενα θεματακι με το δικτυο στο σπιτι μου επειδη θελω να εχω και στους 2 οροφους πολυ καλο σημα wifi.Μενω στον πανω οροφο οπου εκει βρισκεται το modem και παιρνω ενσυρματα,και οι υπολοιποι παιρνουν ασυρματα στο υπολοιπο σπιτι.Αλλα το προβλημα ειναι οτι ο κατω οροφος δεν καλυπτεται επαρκως και θελω να βρω μια λυση σε αυτο.Επισης επειδη εχω το zte της hol ξερω οτι πρεπει να αλλαχτει για το θεμα της σταθεροτητας αλλα και παλι επειδη εχω δοκιμασει και καλα ρουτερ οπως 8980 εχω καταλαβει οτι για να καλυψω το προβλημα μου με ενα  modem/router θελω αρκετα λεφτα και αυτο δεν ξερω κιολας αν και παλι θα με καλυψει.Εχω σκεφτει αλλη λυση οπως να αλλαξω το ρουτερ με ενα πιο σταθερο οχι τοσο ακριβο βεβαια και να βαλω κατω kit powerline να δινει το σημα στον οροφο ασυρματα.Αν εχετε να προτεινετε κατι θα με βοηθουσε πολυ... :)

α.και να παρεις καλυτερο ρουτερ δεν σημαινει οτι θα φτασει τοσημα μεχρι κατο αφου και με το 8980 που δοκιμασες δεν φτανεις.

β.το zte οχι μονο δεν εχει καλη εμβελεια αλλα γενικα ειναι για πεταμα οποτε αλλαξε το.

γ.διαφορες λυσεις αναλογως τι μπορει να γινει και τι θες να κανεις.

γ1.repeater.παιρνει ασυρματα δινει ασυρματα.ευκολη λυση θα χασεις σε ταχυτητα.προτεινω αν το κανεις να παρεις το 801Nd.

γ2.powerline.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΡΟΛΟΙ ΔΕΗ ΟΙ 2 ΟΡΟΦΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ.κατα τα αλλα παιρνει απο το ρευμα και δινει ειτε με καλωδιο ειτε μπορει να δωσει με wifi.πρεπει να ειναι το ιδιο ρολοι οπως επισης αν ειναι τριφασικο ρευμα θελεις powerline που να παιζει σε τριφασικο.αξιζουν τα devolo πολυ και επισης καλο θα ειναι οτι παρεις να ειναι Passthrough αν σε εκεινη την πριζα ρευματος βαζεις και αλλα πραγματα.κυκλοφορουν και σε εκδοση με wifi.εναλλακτικα μπορει να συνδεθει ενα access point ή ενα παλιο adsl router που θα κανει το acceess point πανω στο powerline με σκοπο να δινει ασυρματα.

γ3.access point.παιρνει με καλωδιο και δινει ασυρματα.πολυ καλη επιλογη.δυσκολο λιγο να γινει αλλα δεν χανεις σε ταχυτητα,.

γ4.καλωδιο ethernet στις συσκευες απευθειας αλλα αν μια συσκευη ειναι ασυρματη δεν θα παιζει.

καλυτερα παρε ενα wifi powerline! εαν εχεις το ιδιο ρολοι και στο 2ο οροφο , αλλιως παρε ενα wifi repeater 300ρι που θα το συνδεσεις με ethernet με το ρουτερ σου θα εχεις wifi και στον πανω οροφο! .

αυτο ειναι access point Οταν παιρνει με καλωδιο οχι repeater .βεβαια καποια παιζουν both ways:)

Όσον αφορά την αξιολόγηση που επικαλείστε έχει να κάνει και με την μόνωση που έχει το σπίτι. Στα καινούρια δύσκολα θα περάσει ακόμα και ένα πάτωμα.

και το βασικο ειναι οτι τα tablets αλλα και τα κινητα εχουν πιο αδυναμο wifi και συνηθως αυτα εχουν το θεμα

Δημοσ.

β.το zte οχι μονο δεν εχει καλη εμβελεια αλλα γενικα ειναι για πεταμα οποτε αλλαξε το.

γενικα ολα τα zte ειναι για πεταμα; ( βλεπω οτι πολλα ατομα το γραφουνε αυτο.. )

το ρωταω διοτι εγω ειχα απο τον οτε το zte h10ns και εκανε τα κουλα του ..αλλα ενταξει συνχρονιζε περισσοτερο απο το speedport που εχω τωρα . επισης ειχε καλυτερη εμβελεια στο wifi επειδη κεραια του ητανε εξωτερικη αλλα δεν εχει τοσο καλους περιορισμους και ρυθμισεις στο ρουτερ για ασφαλεια το zte!.

Δημοσ.

γενικα ολα τα zte ειναι για πεταμα; ( βλεπω οτι πολλα ατομα το γραφουνε αυτο.. )

το ρωταω διοτι εγω ειχα απο τον οτε το zte h10ns και εκανε τα κουλα του ..αλλα ενταξει συνχρονιζε περισσοτερο απο το speedport που εχω τωρα . επισης ειχε καλυτερη εμβελεια στο wifi επειδη κεραια του ητανε εξωτερικη αλλα δεν εχει τοσο καλους περιορισμους και ρυθμισεις στο ρουτερ για ασφαλεια το zte!.

γενικως θα ακουσεις πολλα παραπονα για το zte ειδικα για το 108.και το speedport zte ειναι .σιγουρα υπαρχουν ρουτερ στο εμποριο καλυτερα και απο τα 2.κατα τα αλλα ειδικα για το 108 θα βρεις και απειρα θεματα εδωμεσα.ποσος κοσμος τα αλλαξε με αλλο zte και ειχαν τα ιδια θεματα αφου δεν ηταν χαλασμενο το δικο τους απλα δεν εκανε για αυτο που το ηθελαν ενω αλλοι πηραν αλλο ρουτερ απο το εμποριο και βρηκαν ηρεμια.Τα προβληματα διαφορα:μικρη εμβελεια.αποσυνδεσεις ιντερνετ και wireless,ευκολα το μπουκωνεις κτλ.οπως ειπες και εσυ εκανε τα κουλα του.οτι συγχρονιζε παραπανω οκ καλο ειναι αλλα αμα δεν ειναι σταθερο και κανει τα δικα του τοτε ενα και το αυτο.τωρα για τους περιορισμους μην ξεχνας επισης οτι πολλα απο αυτα ερχονται με Custom firmware οποτε εχουν κοπει πραγματα οπως και σε πολλα μπαινεις σαν user οποτε δεν βλεπεις ολα τα μενου που θα δει ο administrator.δεν μπορεις να συγκρινεις ενα zte με ενα tp link ή με ενα Netgear ή δεν ξερω τι.

Δημοσ.

Ωραια οποτε εχετε να μου προτεινετε ενα σχετικα καλο ρουτερ για σταθεροτητα μεχρι 40 ευρω ετσι ωστε να εχω σταθερο δικτυο στον πανω οροφο που ειμαι εγω;Επισης σκεφτομαι τη λυση του access point επειδη εχω 3 παλια modem router των παροχων.Μπορουν να γινουν σκετα ρουτερ σε bridge mode;

Δημοσ.

Ωραια οποτε εχετε να μου προτεινετε ενα σχετικα καλο ρουτερ για σταθεροτητα μεχρι 40 ευρω ετσι ωστε να εχω σταθερο δικτυο στον πανω οροφο που ειμαι εγω;Επισης σκεφτομαι τη λυση του access point επειδη εχω 3 παλια modem router των παροχων.Μπορουν να γινουν σκετα ρουτερ σε bridge mode;

α.βαλε κατι παραπανω:P και παρε το 8970 tp lnk.

ναι μπορεις να τα κανεις access point.δεν χρειαζεται να τα βαλεις bridge.απλα διαφορετικη ip αλλα στο ιδιο δικτυο πχ 192.168.1.χ (εκτος ευρους dhcp του αρχικου ρουτερ)και κλεινεις τον dhcp.βαζεις ιδιο ssid ιδιο κλειδωμα ιδιο κωδικο αλλα 5 καναλια διαφορα στο ασυρματο.απεφυγε auto απεφυγε 12 καναλι και 13 καναλι.και εισαι ready.

Δημοσ.

α.βαλε κατι παραπανω :P και παρε το 8970 tp lnk.

ναι μπορεις να τα κανεις access point.δεν χρειαζεται να τα βαλεις bridge.απλα διαφορετικη ip αλλα στο ιδιο δικτυο πχ 192.168.1.χ (εκτος ευρους dhcp του αρχικου ρουτερ)και κλεινεις τον dhcp.βαζεις ιδιο ssid ιδιο κλειδωμα ιδιο κωδικο αλλα 5 καναλια διαφορα στο ασυρματο.απεφυγε auto απεφυγε 12 καναλι και 13 καναλι.και εισαι ready.

Ωραια επειδη βρηκα ηδη στα λεφτα που θελω το 8970 οποτε κομπλε απο Modem...τα  Modem των παροχων δεν ειναι κλειδωμενα η κατι τετοιο;θα μπορεσω δηλαδη κανονικα να τα χρησιμοποιησω ως access point;

Δημοσ.

Ωραια επειδη βρηκα ηδη στα λεφτα που θελω το 8970 οποτε κομπλε απο Modem...τα  Modem των παροχων δεν ειναι κλειδωμενα η κατι τετοιο;θα μπορεσω δηλαδη κανονικα να τα χρησιμοποιησω ως access point;

οποτε απο adsl router εισαι μια χαρα.

ναι ειναι κλειδωμενα μερικα αλλα το να κλεισεις ενα dhcp και να αλλαξεις μια Ip σε αφηνει ακομα και σαν User.ακομα και να μην σε αφηνε να αλλαξεις Ip θα αλλαζες την Ip του tp link 8970 για να ειναι στο ιδιο δικτυο.επισης μπορει αναλογως το ρουτερ που εχεις να υπαρχουν καπου και τα admin στοιχεια.

αν εχεις το h367 δοκιμασε αυτα

Δοκίμασε να μπεις με username root και password H367N$Extra,Opti0ns1234$%

Δημοσ.

οποτε απο adsl router εισαι μια χαρα.

ναι ειναι κλειδωμενα μερικα αλλα το να κλεισεις ενα dhcp και να αλλαξεις μια Ip σε αφηνει ακομα και σαν User.ακομα και να μην σε αφηνε να αλλαξεις Ip θα αλλαζες την Ip του tp link 8970 για να ειναι στο ιδιο δικτυο.επισης μπορει αναλογως το ρουτερ που εχεις να υπαρχουν καπου και τα admin στοιχεια.

αν εχεις το h367 δοκιμασε αυτα

Δοκίμασε να μπεις με username root και password H367N$Extra,Opti0ns1234$%

ωραια θα το κοιταξω αυτο οταν παρω το 8970...απλα επειδη κοιτουσα γενικα repeaters-access points απ οτι ειδα το 801ND ειναι οκ αλλα ποια η διαφορα με το tp-link tl-wa850re??? 

Δημοσ.

to 801Nd εχει 2 εξωτερικες κεραιες αντι για εσωτερικες.επισης παιζει οχι μονο σαν extender(repeater) αλλα παιζει και σαν client και σαν access point.το 850 ειναι πιο καλο για οποιον θελει κατι Compact γιατι ειναι σαν αυτα που βαζεις στην πριζα για τα κουνουπια:P

δεν εχει εξωτερικο μετασχηματιστη.ειναι ολα σε μια συσκευη με σκοπο να μην εχεις καλωδια να μην εχεις τιποτα.και επισης το εχουν κανει και πιο User friendly δηλαδη αυτος που δεν ξερει να βλεπει λαμπακια που να του λενε ποσο σημα πιανει κτλ.

Δημοσ.

οκ οποτε σιγουρα το 801nd θα εχει και καλυτερη λογικα καλυψη μεσα στο σπιτι :P ε...και απο θεμα γνωσης τι κανουμε εδω μεσα τοσο καιρο :P οποτε 801 δαγκωτο...

Δημοσ.

εχω κανει εγκατασταση και τα 2.το 801 γενικως το προτιμω απο το 850re.το 850 ειναι για καποιον που δεν ξερει να κανει πολλα.

Δημοσ.

εχω κανει εγκατασταση και τα 2.το 801 γενικως το προτιμω απο το 850re.το 850 ειναι για καποιον που δεν ξερει να κανει πολλα.

οκ εγινε με καλυψες πληρως!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...