Προς το περιεχόμενο

Οικονομικος συναγερμος αυτοκινητου

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα σας πω την (κατα λάθος) αντικλεπτική εμπειρία μου.

Σε ένα 206 (αλλά ισχύει σε ΟΛΑ τα αυτοκίνητα) από δικό μου λάθος είχα βγάλει την ασφάλεια που έδινε ρεύμα στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου.Το όχημα ΔΕΝ έπαιρνε εμπρός με ΤΙΠΟΤΑ (ούτε με σπρώξιμο). Το φόρτωσα στην οδική το πήγα σε ηλεκτρολόγο (λεγοντάς του ότι κάτι έκανα με τις ασφάλειες). Μετά από 2 ώρες και αφού έβαλε όλες τις ασφάλειες στην σωστή τους θέση το αυτοκίνητο πήρε εμπρός (λογικό).

Τι προτείνω? Κάτι που κάναμε πριν 20 χρόνια (όταν δεν περίσσευαν χρήματα για συναγερμό).

Ένα απλούστατο διακοπτάκι ΚΑΛΑ κρυμμένο που να απομονώνει τον εγκέφαλο (βρίσκοντας το κατάλληλο καλώδιο μέσω ασφαλειοθήκης)  και επίσης άλλο ένα διακοπτάκι σε σχετικά εύκολο σημείο να το βρείς που να μην συνδεθεί πουθενά (απλά να φαίνεται πως υπάρχουν πάνω του καλώδια που χάνονται μέσα στο αυτοκίνητο).

Ο κλέφτης μόλις βρεί το fake διακοπτάκι και δεν μπορέσει να  βάλει εμπρός το όχημα θα το παρατήσει γιατί λόγω χρόνου δεν θα ξηλώσει όλο το ταμπλό για να βρει τι φταίει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Τι προτείνω? Κάτι που κάναμε πριν 20 χρόνια (όταν δεν περίσσευαν χρήματα για συναγερμό).

Ένα απλούστατο διακοπτάκι ΚΑΛΑ κρυμμένο που να απομονώνει τον εγκέφαλο (βρίσκοντας το κατάλληλο καλώδιο μέσω ασφαλειοθήκης) και επίσης άλλο ένα διακοπτάκι σε σχετικά εύκολο σημείο να το βρείς που να μην συνδεθεί πουθενά (απλά να φαίνεται πως υπάρχουν πάνω του καλώδια που χάνονται μέσα στο αυτοκίνητο).

Ο κλέφτης μόλις βρεί το fake διακοπτάκι και δεν μπορέσει να βάλει εμπρός το όχημα θα το παρατήσει γιατί λόγω χρόνου δεν θα ξηλώσει όλο το ταμπλό για να βρει τι φταίει.

Και καπως ετσι χανεις την εγγυηση του αυτοκινητου σου, αν ειναι νεο.

Τωρα οσον αφορα τα διακοπτακια κλπ, οι κλεφτες που θα το βαλουν στο ματι ξερουν και τις υποψηφιες θεσεις για τα διακοπτακια αν δουν οτι δεν παιρνει μπρος. Οσο καλα κρυμμενο κι αν το εχεις θεωρητικα δεν θα τους παρει πανω απο 1-2 λεπτα να το εντοπισουν, ψιλοστανταρ ειναι οι θεσεις που "κρυβονται" τετοιου τυπου διακοπτακια.

Αλλο ζητημα ειναι οτι δεν φαινεται, αρα η αποπειρα θα γινει εστω κι αν αποτυχει, που σημαινει ζημιες σε παραθυρο, κλειδαρια κλπ κλπ.

Υπαρχει και το θεμα πρακτικοτητας βεβαιως για τον ιδιο τον ιδιοκτητη.

Αν λοιπον ειναι να μπουμε σε τετοια ζητηματα, βαζεις μπαστουνι που κλειδωνει το τιμονι και το γκαζι (σε συνδυασμο με οτι αλλο μετρο προστασιας λαβεις). Η δισκο τιμονιου. Ωστε να γλυτωσεις και τις ζημιες. Προσωπικα τα θεωρω πιο αποτελεσματικα απο τα διακοπτακια.

• Thanks 1

• 1 χρόνο αργότερα...

Γνωρίζει κάποιος κάποιον καλό κ γάτο ηλεκτρολόγο στην Αττική ο οποίος θα εφαρμόσει όλα αυτά τα οποία έγραψε ο oktanio; τα χρήματα θεωρώ δεν παίζουν κ τόσο ρόλο αρκεί να είναι σωστός κ να κάνει καλή κ ποιοτική δουλειά. 

10 λεπτά πριν, original911 είπε

Γνωρίζει κάποιος κάποιον καλό κ γάτο ηλεκτρολόγο στην Αττική ο οποίος θα εφαρμόσει όλα αυτά τα οποία έγραψε ο oktanio; τα χρήματα θεωρώ δεν παίζουν κ τόσο ρόλο αρκεί να είναι σωστός κ να κάνει καλή κ ποιοτική δουλειά. 

Ε δω  http://www.elasyn.gr/

• Thanks 1

11 λεπτά πριν, adsl2+ είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση, φαίνεται ποιοτική επιχείρηση όντως. Αν επιτρέπεται έχεις εμπειρία εσύ ή κάποιος γνωστός σου; 

37 λεπτά πριν, original911 είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση, φαίνεται ποιοτική επιχείρηση όντως. Αν επιτρέπεται έχεις εμπειρία εσύ ή κάποιος γνωστός σου; 

Σοβαροί επαγγελματίες, έχω προσωπική εμπειρία!!

• Like 1
  • Thanks 1

18 ώρες πριν, adsl2+ είπε

Σοβαροί επαγγελματίες, έχω προσωπική εμπειρία!!

Ωραία ακόμα καλύτερα! Κ πάλι ευχαριστώ πολύ! Αν κάποιος έχει να προτείνει κ κάτι άλλο ευπρόσδεκτος 

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Χρόνια πολλά καλά χριστούγεννα σε όλους!Τελικά δεν μπορούν να με εξυπηρετήσουν οι της elasyn.Κάποια άλλη πρόταση;Έστω κ σε πμ για να μην θεωρηθεί διαφήμιση.

Καλησπέρα παιδιά έχω ένα παλιό A160 και έχω μόνο το κλειδί με immobilizer, δεν έχω τηλεχειριστήρια. Το κεντρικό κλείδωμα λειτουργεί κανονικά. Μπορώ να εγκαταστήσω συναγερμό που να συνεργάζεται με το κεντρικό κλείδωμα χωρίς να αχρήστευσω το μανισιο immobilizer? Αν ναι μπορείτε να προτείνετε κάτι οικονομικό και αν ξέρετε και κανέναν καλό μάστορα Θεσσαλονίκη; Ευχαριστώ και καλη χρονιά

Έχω κάνει κάτι τέτοιο σε Honda CRV του 2008 από την αρχή 10 χρόνια τώρα. 

Τον είχε βάλει ο έμπορος 

GT auto alarm. 

• Like 1

2 ώρες πριν, vins είπε

Καλησπέρα παιδιά έχω ένα παλιό A160 και έχω μόνο το κλειδί με immobilizer, δεν έχω τηλεχειριστήρια. Το κεντρικό κλείδωμα λειτουργεί κανονικά. Μπορώ να εγκαταστήσω συναγερμό που να συνεργάζεται με το κεντρικό κλείδωμα χωρίς να αχρήστευσω το μανισιο immobilizer? Αν ναι μπορείτε να προτείνετε κάτι οικονομικό και αν ξέρετε και κανέναν καλό μάστορα Θεσσαλονίκη; Ευχαριστώ και καλη χρονιά

Αν έχει can bus το αυτοκίνητο, υπάρχουν μοντέλα συναγερμών που συνεργάζονται. Με το κλειδί σου κλειδώνεις/οπλίζεις και αντίστοιχα ξεκλειδώνεις/αφοπλίζεις.

• Like 1

51 λεπτά πριν, Doubt είπε

Αν έχει can bus το αυτοκίνητο, υπάρχουν μοντέλα συναγερμών που συνεργάζονται. Με το κλειδί σου κλειδώνεις/οπλίζεις και αντίστοιχα ξεκλειδώνεις/αφοπλίζεις.

Απλά δεν έχω κλειδί με χειριστήριο, μόνο το απλό. Θα μπορέσω να βάλω χειριστήρια; Είναι ασφαλή;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, vins είπε

Απλά δεν έχω κλειδί με χειριστήριο, μόνο το απλό. Θα μπορέσω να βάλω χειριστήρια; Είναι ασφαλή;

Το κλειδι δεν εχει κουμπακια για κλειδωμα και ξεκλειδωμα ?

Ετσι ηταν το δικο μου κλειδι και τωρα με τα υπαρχοντα κουμπακια μαινει και βγαινει ο συναγερμος

TimePhoto_20181229_180307.jpg

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Το κλειδι δεν εχει κουμπακια για κλειδωμα και ξεκλειδωμα ?

Ετσι ηταν το δικο μου κλειδι και τωρα με τα υπαρχοντα κουμπακια μαινει και βγαινει ο συναγερμος

TimePhoto_20181229_180307.jpg

Όχι είναι το απλό κλειδί με το τσιπακι για immobilizer δεν έχει κουμπια

Σε αυτη την περιπτωση δεν ξερω φιλε μου .Λενε ομως οτι ειναι πιο ασφαλες να ειναι ξεχωριστα το κοντρολ του συναγερμου .

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...