Mad20 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Καλημέρα! Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αγοράσω τη κατώτερη έκδοση του Mac Mini στα 515 ευρώ και αναρωτιέμαι αν αξίζει πραγματικά. - Δεν με ενδιαφέρει το gaming καθώς έχω PS4 - 'Εχω ακούσει ότι δν μπορείς να περνάς σπασμένα προγράμματα σε λογισμικό της apple και αυτό θα ήταν πολύ κακό για εμένα καθώς θα χρειαστώ προγράμματα όπως το Autocad για τη σχολή μου, τα οποία θα ήταν μεγάλη σπατάλη να αγοράσω. Κατά πόσο ισχύει αυτό? - Γίνεται να κάνω αναβαθμίσεις στα χαρακτηριστικά του αργότερα (αύξηση μνήμης RAM πχ)? - Σκέφτομαι να αγοράσω αυτό ως Μοnitor TV: http://www.samsung.com/gr/consumer/it/monitor/tv-monitor/LT24D391EW/EN -> Τιμή 210 ευρώ στο σκρουτζ. Έχετε κάτι καλύτερο να προτείνετε πάνω κάτω στα ίδια χρήματα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 1
forgotten Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 απο πρωην κατοχο του σου προτεινω αν προκειται να το πιασεις να παρεις την 2012 late edition ωστε να μπορεις να του αλλαξεις και ραμ και σκληρο ,τα επομενα μοντελα τα εβγαλαν με κολλημενη ραμ απο οτι ξερω. αποψη μου να κανεις ενα hackintosh θα σου στοιχισει λιγοτερα και θα ναι ισως καλυτερο δες τα nuc καποια εχουν tutorial απο ατομα που ασχολουνται. οπως ειπα τις αναβαθμισεις ξεχασε τις σε ραμ κλπ . δεν ξερω τι χρηση θα του κανεις αλλα ειναι απλα για την αλλαγη σε μενου μην το παρεις... 2
Dr.Fuzzy Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Όπως προείπε ο forgotten, στα 2014 η RAM είναι κολλημένη και δεν αναβαθμίζεται, οπότε ότι πάρεις πήρες! Ο σκληρός επίσης είναι δύσκολο να αναβαθμιστεί και επίσης νομίζω ότι δεν υπάρχει extra sata μέσα για να βάλεις 2ο σκληρό ή να κάνεις fusion drive (τουλάχιστον στο base model). Οπότε ή πάρε το 2014 αλλά με 8GB ή 16GB RAM και fusion (θα ανέβεις αρκετά όμως σε σχέση με το base model) ή πάρε ένα μεταχ. 2012 που αναβαθμίζεται εύκολα και επίσης βγαίνει και σε quad-core i7 (τα 2014 είναι μόνο dual-core). Η βασική διαφορά τους είναι η λίγο καλύτερη Intel GPU. Για hackintosh αν δε βαριέσαι να είσαι στο ψάξιμο σε κάθε αναβάθμιση...γενικά ταλαιπωρία! Για τα σπασμένα δεν έχω να πω κάτι εκτός ότι ισχύει ότι και σε οποιαδήποτε άλλο λειτουργικό. 1
Mad20 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Ευχαριστώ πολύ. Πως μπορώ να ξεχωρίσω τι χρονολογίας είναι? Για παράδειγμα αυτό: http://www.e-shop.gr/apple-mac-mini-mgem2-intel-dual-core-i5-14ghz-4gb-500gb-os-x-yosemite-p-PER.912788 Η αλήθεια είναι πως οι αγορές μεταχειρισμένων με φοβίζουν ιδιαίτερα, οπότε καλύτερα να αγοράσω κάτι καινούριο και πιο ακριβό, έχοντας παράλληλα το κεφάλι μου ήσυχο όμως. Late 2012 καινούρια μπορώ να βρω κάπου? 1
Shadows Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Αν κανεις αναζητηση στο google το ονομα του μοντελου πχ MGEM2LL/A οπως αυτο που εστειλες,θα σου βγαλει οτι ειναι του 2014.
dkotanid Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Μην το πάρεις φίλε για βασική δουλειά. Ο Δίσκος είναι 5400rpm και θα σε ταλαιπωρήσει. Παράλληλα η μνήμη θα σου είναι ανεπαρκής σε πολλές περιπτώσεις και το μηχάνημα θα αργεί λόγω swapping στη μνήμη και θα σε ταλαιπωρήσει. Από προσωπική εμπειρία σου μιλάω. Ο Δίσκος ωστόσο αλλάζει, αλλά είναι επώδυνη διαδικασία. Βέβαια με έναν ssd πάνω και τα ίδια χαρακτηριστικά θα δεις σημαντική βελτίωση. Ορισμένα reseller καταστήματα αναλαμβάνουν αναβάθμιση με σχετικά χαμηλό κόστος και διατήρηση εγγύησης. Προσωπικά είχα πάρει το μηχάνημα και το έδωσα σε 2-3 μέρες. Αγόρασα μετά τη ναυαρχίδα της σειράς 2014 (8GB μνήμη + 1TB fusion) και είχα άλλη αίσθηση. Το μηχάνημα πετάει! Ο λόγος που το παίρνεις σε 2014 και όχι 2012, αν δεν απατώμαι, είναι ότι μπορείς να υποστηρίζεις 4K οθόνη, πράμα που στο 2012 νομίζω δε μπορείς. Αν πας σε mac mini το ελάχιστο να διαθέτει 8Gb και Fusion. Μην το πάρεις με το μηχανικό δίσκο τον πανάρχαιο των 5400rpm - θα μαρτυρήσεις - όπως και τους νέους imac (slim models).
calenter2003 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Ευχαριστώ πολύ. Πως μπορώ να ξεχωρίσω τι χρονολογίας είναι? Για παράδειγμα αυτό: http://www.e-shop.gr/apple-mac-mini-mgem2-intel-dual-core-i5-14ghz-4gb-500gb-os-x-yosemite-p-PER.912788 Η αλήθεια είναι πως οι αγορές μεταχειρισμένων με φοβίζουν ιδιαίτερα, οπότε καλύτερα να αγοράσω κάτι καινούριο και πιο ακριβό, έχοντας παράλληλα το κεφάλι μου ήσυχο όμως. Late 2012 καινούρια μπορώ να βρω κάπου? To 2012 υπάρχει καινούριο λ.χ. εδώ: http://www.amazon.de/gp/offer-listing/B009WHV2KE/ref=dp_olp_0?ie=UTF8&condition=all&qid=1457279517&sr=8-1 Το 2014 δεν αναβαθμίζεται ως προς την Ram διότι είναι κολλημένη στη Motherboard: http://www.macworld.com/article/2836399/new-mac-mini-restricts-ram-and-storage-upgrades-but-hints-at-pcie-ssd-possibilities.html.
vag_del Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Εχω το συγκεκριμενο mac mini αλλα με ssd και το μηχανημα πεταει, αναβαθμιση σε ram δεν γινεται. 1
Runner25 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 ειμαι κατοχος του συγκεκριμενου και ειναι μια χαρουλα απλα οπωσδηποτε πρεπει να του βαλεις ssd Οποτε 515 που κανει +80 για εναν εβο και εισαι αρχηγος και να ξερεις οτι θα εχεις υποστηριξη γαι πολλα χρονια η apple δε παραταει τα μηχανηματα της 2
Mad20 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Toν SSD όμως μπορώ να τον βάλω μόνος μου χωρίς ρίσκο ή πάλι πρέπει να το στείλω στην apple και να πληρώσω ακόμα παραπάνω?
dkotanid Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Toν SSD όμως μπορώ να τον βάλω μόνος μου χωρίς ρίσκο ή πάλι πρέπει να το στείλω στην apple και να πληρώσω ακόμα παραπάνω? Είναι δύσκολο να τον βάλεις μόνος σου! Ενδεικτικά δες εδώ.
jumaru99 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Toν SSD όμως μπορώ να τον βάλω μόνος μου χωρίς ρίσκο ή πάλι πρέπει να το στείλω στην apple και να πληρώσω ακόμα παραπάνω? Αν δεν έχεις πιάσει ποτέ σου κατσαβίδι, ίσως είναι "δύσκολο". Αν πάλι ναι, μέσα σε 10 λεπτά έχεις κάνει την αλλαγή. ακολούθησε τον οδηγό και είσαι οκ. 2
Mad20 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Παρεπιπτόντως κάποια άτομα μου έχουν πει ότι δεν γίνεται να συνδέσεις το mac mini με δικιά σου οθόνη παρά μόνο με αυτές της apple. Ισχύει κάτι τέτοιο?
technology_guy Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Παρεπιπτόντως κάποια άτομα μου έχουν πει ότι δεν γίνεται να συνδέσεις το mac mini με δικιά σου οθόνη παρά μόνο με αυτές της apple. Ισχύει κάτι τέτοιο? Όχι, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Γιατί δεν κοιτάς σε κάποιον iMac του 2013-14 σε τιμή κοντά στο χιλιάρικο που περιλαμβάνει και οθόνη και πληκτρολόγιο και ποντίκι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα