Προς το περιεχόμενο

adsl - vdsl router

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ελα ρε συ, και ενας τυφλος μπορει να δει τις οπες... :P

Δεν γραφουν πουθενα Tx-Rx-GD-VCC, αλλα βγαζει ματι.

Edited

OK, glad you found it. ;)

χαχα! τις ειχα δει αλλα επειδη δεν εγραφε τπτ λεω κατσ να ρωτησω μην κανω καμια βλακεια βραδιατικα! 

οποτε αυριο παω να παρω ttl και απο μεθαυριο θα σας πω νεα! 

Δημοσ.

Αν θες, παρε το TTL που εχω λινκαρει, αυτο εχω εγω.

Δεν εχω κανενα κερδος που στο γραφω, απλα το προτεινω επειδη εχει καλο τσιπακι και drivers μεχρι και για Windows 10...

Αντε καλο βραδυ και γραψε μας τελικα τι εγινε. :)

post-327459-0-19226200-1457395085_thumb.jpg

Δημοσ.

Αν θες, παρε το TTL που εχω λινκαρει, αυτο εχω εγω.

Δεν εχω κανενα κερδος που στο γραφω, απλα το προτεινω επειδη εχει καλο τσιπακι και drivers μεχρι και για Windows 10...

Αντε καλο βραδυ και γραψε μας τελικα τι εγινε. :)

αυτο εχω σκοπο να παρω και εν το μεταξύ ειμαι απο πατρα και ετυχε αυριο να ανεβαινω αθηνα για κατι δουλειες οποτε παω κατευθειαν στο καταστημα και το παιρνω :)  

Δημοσ.

καλημερα, εχω μια απορια.

προς το παρον εχω adsl 24 (κλειδωνει στα 14-15 αναλογα τα κεφια) και με πηραν απ τον οτε και μου παν οτι μπορω επιτελους να παω σε vdsl 30. μεχρι τωρα δεν ειχαν πορτα.. τελος παντων, vdsl30 τι σημαινει οσων αφορα την ταχυτητα, μεχρι 30 ή 30? καποτε ειχα ακουσει οτι η vdsl σου δινει οσο λεει, αλλα δεν ειμαι σιγουρος.

2η ερωτηση, επειδη το router Που εχω θεωρω οτι ειναι ενα απ τα καλα της αγορας και δεν θελω να δωσω extra χρηματα να παρω vdsl router, αν το συνδεσω πανω σε αυτο που θα μου δωσει ο οτε και κανει αυτο τον διαμοιρασμο θα ναι κομπλε λογικα ε? 

και εκει παει μεχρι 30 ασχετα που δεν το πολυλενε.συνηθως αν παιρνεις απο Kv ειναι δυσκολο να μην πιασεις 30 ή 50 megabit.αλλα αν εισαι απο το αστικο κεντρο τοτε εκει μπορει να ειναι πιο δυσκολο να πιασεις την ταχυτητα 30 ή 50.

οποτε μην εισαι σιγουρος οτι το 30 ειναι 30 εκτος αν εχεις το kv πολυ κοντα ή στην περιπτωση του αστικου κεντρου να εχεις το αστικο κεντρο κοντα.με βαση οτι παιζεις 14-15 αν σου δωσουν απο το αστικο κεντρο δεν ειναι σιγουρο οτι θα πιασεις τα 30.δεν ξερω βεβαια ολα τα χαρακτηριστικα της γραμμης σου για να δω attenuation και να πω και πιο σιγουρα γιατι μπορει να φορας κανα Profile και να εχεις αυτην την ταχυτητα.σε καθε περιπτωση ειναι must να  γινει και αυτο με την καλωδιωση για να μην εχεις παραλληλα(bridge taps)

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

αν παρεις απο Kv θα σου γυρισει κατα 99 τις 100 την τηλεφωνια και σε voip οποτε δεν μπορεις να αλλαξεις ρουτερ μετα.

το 8980 που εχεις δεν κανει για vdsl εκτος αν του περασεις custom firmware που το κανει για vdsl.δεν ειναι οτι πιο ευκολο και μπορει να το brickareis αν γινει κατι λαθος και μετα να ψαχνεις πως να το ξε-brickareis.Aλλα μπορεις να γυρισεις το ρουτερ του οτε σε bridge και να βαλεις το 8980 να παιξει σαν σκετο router αντι για adsl router.θα δεις οτι μια ethernet περα απο Lan παιζει και wan(Η οπως την αναφερει νομιζω ewan).συνδεεις το vdsl router του οτε εκει και βαζεις Username και password στο tp link βαζοντας το να κανει κληση pppoe.Προσεχε αλλο το pppoe/llc που εχει το tp link που ειναι οταν αυτο παιζει σαν adsl router και αλλο το να κανει κληση pppoe.

η αλλη λυση ειναι να αφησεις το ρουτερ του οτε οπως ειναι και να βαλεις το tp linκ παλι να κανει κληση pppoe.το ρουτερ του οτε πρεπει να εχει απο default το pppoepassthrough ενεργοποιημενο οποτε θα παιξεις.απλα ετσι θα εχουν Internet Και τα 2 ρουτερ απλα με διαφορετικη ip σαν να ειχες 2 vdsl router.επισης λειτουργουν και τα 2 wireless.το bandwidth εννοειται οτι παραμενει στα 30.λεω και τους δυο τροπους γιατι το bridge και το pppoepassthrough ειχαν κατι θεματακια με το speedport entry και speedport 724.επισης τελευταια firmware σε ολα τα ρουτερ που μπορει να σου δωσει ο  παροχος.μπορει να εχουν και το τελευταιο μπορει να κανουν και αυτοματα update αλλα καλου κακου τσεκαρε το και εσυ απο το site του παροχου.

Καλημέρα.

Απ' όσο ξέρω θα έχεις όσο λένε 30Mbps. Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν το πιάνουν όλο και η διαφορά είναι 1-2Mbps τις περισσότερες φορές.

Το modem/router που έχεις φαίνεται να μην υποστηρίζει vdsl οπότε δεν θα λειτουργεί (ή δεν θα λειτουργεί σωστά σαν vdsl).

Με ένα search στο google μάλλον μπορείς να περάσεις firmware του w9980 το οποίο είναι vdsl.

Δεν σου λέω να το κάνεις, μην σε πάρω στο λαιμό μου.

Θα σου δώσουν εκείνοι νέο modem/router λογικά.

Καποιες φορες μπορει να εινμαι και παραπανω αν ειναι απο το αστικο κεντρο.

αν δεν του αλλαξει το firmware θα συγχρονισει σε adsl και οχι σαν vdsl.

σε vdsl ναι δινουν ολοι οι παροχοι vdsl router αλλα συνηθως δεν ειναι και οτι καλυτερο

αυτο με το firmware δεν το ξερω, θα το ψαξω

αν βαλω του οτε που θα μου δωσουν και κανω bridged και ουσιαστικα το tp-link κανει το διαμοιρασμο? λογικα 30 δεν θα εχω κανονικα?

ναι μπορεις να το κανεις.δεν θα χασεις σε ταχυτητα.σου εγραψα πιο πανω και τους δυο τροπους που μπορεις.

Πιο καλος τροπος ειναι να ενεργοποιησεις στο dsl router του παροχου το pppoe passthrough οποτε ειναι το ιδιο με πριν αλλα τωρα το modem του isp κανει και δευτερη κληση και παιρνει και αυτο external ip. Εδω βαζεις κωδικους ppp και στα δυο.  Επισης μπορεις χωρις να κανεις τιποτα απο αυτα να χρησιμοποιησεις μια lan του tplink ως wan και να κανεις απο εκει την δρομολογηση. Αλλα θα εχεις διπλο NAT αφου θα εχεις δυο δρομολογητες στην ιδια external ip. Επισης τον ελεγχο της γραμμης θα τον εχεις το modem του isp. Θα εχεις προβληματα με τα subnets δηλαδη δεν θα μπορουν οι συσκευες που ειναι συνδεδεμενες στο tplink να δουν αυτες που ειναι στο isp. Εκτος αν ορισεις ιδιο netid στις internal και οριοθετησεις σωστα τα ευρη των δυο dhcp η αν κλεισεις dhcp στο tplink που το εκανες τοτε switch / access point οποτε δεν συμφερει.

αν δεν εχει σκοπο να θελει και τα 2 wireless τοτε μην βαλει Pppoepasstrought>τζαμπα φορτος στο αρχικο ρουτερ.εφοσον δεν δινουν και σωστα ρουτερ οι παροχοι καλυτερα να παιζει απλα σαν modem και να μην κανει τιποτε αλλο.επισης μπορει να κανει και το tp link σκετο dummy access point.το 2ο Nat ας το αποφυγει καλου κακου γιατι μετα θα μπερδευτει με τα port forward.επισης χωρις καταλληλο route νομιζω οτι και ιδιες Ip να δωσει αν τον αφησει βεβαια παλι δεν θα μπορει να δει τις συσκευες απο πισω .θα μπλεξει με πολλες ρυθμισεις μετα.

μα αφου εχω το 8980 (το λεει και κατω απ το ρουτερ) πως μπορει να εχει διαφορετικο hardware? :P

μπορει να εννοει ιδιο Hardware version/σε καποια μοντελα πχ tp link 8970 Υπαρχει v1 υπαρχει και V3.το ενα δεν παιρνει τα firmware του αλλου.οποτε το crossflash firmware Μπορει να ειναι για ενα συγκεκριμενο version.αν και στο 8980 υπαρχει ενα version μονο το ιδιο και το 9980.

καλησπερα, ειδα το εξης video  και κατεβασα και τα αρχεια απο το description. ομως θελει λεει και εναν ttl adapter. τι ειναι αυτο ρε παιδια? πρωτη φορα το ακουω! νομιζω οτι θα ηταν πιο απλη διαδικασια φλασαροντας καποιο Image. :P]

λεει πρεπει να κανω αυτο, αλλα δεν εχω καταλαβει τιποτα, οποια βοηθεια πολυτιμη!

edit: επειτα απο καμποσο διαβασμα καταλαβα τι ειναι το ttl και που θα το χρειαστω.. 

μαλλον νομιζω πως θα ακολουθησω την αλλη μεθοδο. bridged με το router του οτε.. μου φαινεται πολυ περιπλοκη διαδικασια.. 

αμα ηταν απλα ενα Image θα το εκαναν ολοι τοτε και κανεις δεν θα επαιρνε το 9980. ttl ειναι κατι σαν serial (jtag) που ανοιγεις το ρουτερ(χανεις εγγυηση αν εχεις warranty stickers) και βρισκεις τα Pin και ενωνεις εκει.απλα τα Pin ειναι συνηθως κομμενα οποτε θελει κολλητηρι ή με καποιο αλλο τροπο να τα ενωσεις εκει.δεν ειναι ευκολο

Δημοσ.

Το καλωδιο TTL που θες, ειναι σαν και αυτο.

(δευτερη φορα σημερα που βαζω link απο το grobotronics, σορρυ, τυχαιο...) :D

Αλλα απο την εικονα που παραθετεις (αν αυτη η εικονα ειναι απο το PCB του router), δεν υπαρχουν τα απαραιτητα pins για να συνδεθει το TTL καλωδιο, οποτε πρεπει να κολληθουν πρωτα. Αμα δεν το κατεχεις, δωσ'το σε καποιον που ξερει... (για να σε προλαβω, ουτε εγω ξερω :P απλα εχω ενα TTL στην ακρη γιατι ποτε δεν ξερεις που μπορει να σου χρειαστει).

και χωρις πινακια δεν νομιζω οτι θα εχει θεμα να το κανει απλα θα πρεπει να χαλασει λιγο το καλωδιο αν ειναι στην ακρη με ακροδεκτες.

ναι αλλα ομως δεν βρηκα καπου οδηγειες η καποια εικονα που να δειχνει που θα κοληθουν μεσα στο router. 

εννοω καλάι εχω, και ψηλοξερω να κολλαω (εξαρταται απο το ποσο μικρες ειναι οι επαφες, δεν ειμαι και master) αλλα δεν εχω βρει που θα κοληθει!

pin ειχαν κανονικα εκει οποτε δεν ειναι μικρες.

απλα προσοχη θελει παντα μην λιωσεις τιποτα αλλο εκει τριγυρω.

Βαλε το bridge mode να τελειωνεις.

αν μπορει να γλυτωσει το ρουτερ του παροχου και να τα εχει ολα σε ενα μια χαρα θα ειναι.επισης δεν μπλεκει με το να κανει το ρουτερ του παροχου bridge που παιζουν κατι θεματακια

Τι εννοεις?

Που θα κολληθει, ποιο?

Αν ανοιξεις το router, καπου θα υπαρχουν οι οπες της φωτο που ανεβασες (Ground - Tx - Rx - VCC).

Υποθετω πως ακολουθεις διαδικασια οπως σε αυτο το video, ωστε να κολλησεις τα πινακια...

https://www.youtube.com/watch?v=37mW1i_oEpA

Και μετα ειναι ετοιμο, μπορεις να συνδεσεις το TTL καλωδιο (οχι το VCC γιατι μπορει να σου καψει το router) με το PC σου, να βγεις μεσω μιας εφαρμογης οπως το putty στην κονσολα του router, και να κανεις απο εκει το cross flash.

απλα τα pins δεν ειναι υποχρεωτικα ειδικα αν καποιος δεν θελει να βαζει χερι συνεχεια

η μονη σχετικη φωτο που βρηκα οταν ανοιξα το ρουτερ ειναι αυτη, και δεν βρηκα ομως πουθενα να λεει tx rx κλπ..

τελικα αυτο ειναι: το βρηκα. Το μονο που μας μενει τωρα να βρω και εναν ttl! :S :S 

καψιμο βραδιατικα...

αν δεν το βιαζεσαι τοτε ebay αρκει να μπορεις να ψωνισεις απο εκει.δεν υπαρχουν και αλλες οπες στο ρουτερ;)

Ελα ρε συ, και ενας τυφλος μπορει να δει τις οπες... :P

Δεν γραφουν πουθενα Tx-Rx-GD-VCC, αλλα βγαζει ματι.

Edited

OK, glad you found it. ;)

ειναι και οι μοναδικες απλα προσοχη ποια πλευρα παει σε ποια πλευρα μην βαλει τιποτα αναποδα ειδικα αμα συνδεσει vcc.

χαχα! τις ειχα δει αλλα επειδη δεν εγραφε τπτ λεω κατσ να ρωτησω μην κανω καμια βλακεια βραδιατικα! 

οποτε αυριο παω να παρω ttl και απο μεθαυριο θα σας πω νεα! 

αυτο που ειδες ειναι και αυτο που δειχνει το video και σου λεει και με ποια σειρα πανε

Δημοσ.

και χωρις πινακια δεν νομιζω οτι θα εχει θεμα να το κανει απλα θα πρεπει να χαλασει λιγο το καλωδιο αν ειναι στην ακρη με ακροδεκτες.

απλα τα pins δεν ειναι υποχρεωτικα ειδικα αν καποιος δεν θελει να βαζει χερι συνεχεια

Εφοσον οπως εγραψε ο ιδιος, γνωριζει πως να κανει κολλησεις, ειναι κριμα να χαλασει το καλωδιο.

Αν εχει αμφιβολιες και φοβαται οτι μπορει να χαλασει το board, ok τοτε.

ειναι και οι μοναδικες απλα προσοχη ποια πλευρα παει σε ποια πλευρα μην βαλει τιποτα αναποδα ειδικα αμα συνδεσει vcc.

Του εχω ηδη γραψει να ΜΗΝ συνδεσει το VCC, δεν υπαρχει λογος και μπορει να καει το router.

Τα Tx και Rx ακομα και αναποδα να τα βαλει, δεν τρεχει τιποτα, απλα δεν θα δει τιποτα στην κονσολα, οποτε θα καταλαβει οτι ειναι αναποδα και θα τα βαλει οπως πρεπει.

Πανε αναποδα...

Το Tx του router με το Rx του καλωδιου και το Rx του router με το Tx του καλωδιου.

Δημοσ.

Εφοσον οπως εγραψε ο ιδιος, γνωριζει πως να κανει κολλησεις, ειναι κριμα να χαλασει το καλωδιο.

Αν εχει αμφιβολιες και φοβαται οτι μπορει να χαλασει το board, ok τοτε.

μπορει βεβαια αν θελει να μην το χαλασει να βαλει λεπτο συρματακι σαν να ηταν Pin μεσα στο καλωδιο και την αλλη ακρη να την κολλησει στο board ή να την στερεωσει με κατι προσωρινα αν δεν θελει να κανει κοληση και δεν θελει να κοψει το καλωδιο

ναι τα tx rx μικρο το κακο να πανε αναποδα.απλα τα γυρναει και παιζει.δεν θα γινει ζημια

Δημοσ.

μπορει βεβαια αν θελει να μην το χαλασει να βαλει λεπτο συρματακι σαν να ηταν Pin μεσα στο καλωδιο και την αλλη ακρη να την κολλησει στο board ή να την στερεωσει με κατι προσωρινα αν δεν θελει να κανει κοληση.

ναι τα tx rx μικρο το κακο να πανε αναποδα.απλα τα γυρναει και παιζει.δεν θα γινει ζημια

Καλημερα, πως θα μπορουσα να το στερεωσω? φανταζομαι οτι κατα τι διαρκεια της διαδιακασιας αν κουνηθει και φυγει θα μεινει η διαδικασια στη μεση, και brickαρει.

πηρα pinακια, και λεω να τα κολησω πανω. 

βεβαια αν υπηρχε καποιος τροπος απλα να το στερεωσω ισως το προτιμουσα (φυσικα να μην κουνιεται η κατι τετοιο) δεδομενου οτι το καπακι που εβγαλα δεν ειχε τιποτα αυτοκολητα οποτε θεωρητικα ειμαι ακομη στην εγγυηση. 

σε οποιαδηποτε βλαβη κανω restore το firmware του 8980 και το στελνω στην εγγυηση!  

1 χρονο νομιζω εχει ακομη εγγυηση

Δημοσ.

Αν δουν πανω στο board οτι εχει μπει soldering iron θα στο καλυψει; Η θσ σου πει οτι πηγες να το πειραξεις;

αυτο λεω, αν τα κολησω δεν καλυπτεται απ την εγγυηση σιγουρα. 

αν ομως απλα τα στερεωνα καπως να κανω τη δουλεια μου, που θα το καταλαβαιναν??

Δημοσ.

Καλημερα, πως θα μπορουσα να το στερεωσω? φανταζομαι οτι κατα τι διαρκεια της διαδιακασιας αν κουνηθει και φυγει θα μεινει η διαδικασια στη μεση, και brickαρει.

πηρα pinακια, και λεω να τα κολησω πανω. 

βεβαια αν υπηρχε καποιος τροπος απλα να το στερεωσω ισως το προτιμουσα (φυσικα να μην κουνιεται η κατι τετοιο) δεδομενου οτι το καπακι που εβγαλα δεν ειχε τιποτα αυτοκολητα οποτε θεωρητικα ειμαι ακομη στην εγγυηση. 

σε οποιαδηποτε βλαβη κανω restore το firmware του 8980 και το στελνω στην εγγυηση!  

1 χρονο νομιζω εχει ακομη εγγυηση

η με καποια καλη ταινια.πχ ducktape την ασημενια ή με θερμοκολλα που μπορει να βγει πιο ευκολα μετα.αν κουνηθει κατι ναι μπορει να brickaristei αναλογως σε ποιο σημειο θα γινει οποτε μετα να τρεχεις να βρεις πως θα το βγαλεις απο το brick state αν γινεται.αν γινεται λογικα με το ιδιο καλωδιο θα γινεται.

ναι αν δεν φαινεται οτι εχει ανοιχτει θα ειναι εγγυηση.επισης ειλικρινα δεν ξερω αν μετα μπορεις και πως μπορεις να ξαναβαλεις firmware του 8980.ισως με την ιδια διαδικασια?ισως απλα κανοντας firmware update κανονικα απο μεσα?δεν ξερω αν το εχει δοκιμασει καποιος.

Αν δουν πανω στο board οτι εχει μπει soldering iron θα στο καλυψει; Η θσ σου πει οτι πηγες να το πειραξεις;

αν και αμα χαλασει συνηθως δεν θα μπουν στον κοπο να το ανοιξουν απλα θα δουν οτι δεν παιζει και θα το κανουν αντικατασταση και το χαλασμενο θα παει αντιπροσωπεια οποτε εκει και να δουν οτι ανοιχτηκε μπορει να ειναι λιγο αργα αλλα μπορει και εκει να μην τα φτιαχτουν και απλα επιστροφη εξωτερικο.αλλα ναι αν το ανοιξουν και το δουν θα μπορουσαν να του πουν οτι το εχεις πειραξει ακομα και αν εχει firmware του 8980 οποτε δεν στο καλυπτουμε.και αν γινει κοληση οσο να νε θα φαινεται.δυσκολο να βγαλεις τοσο καλα την κοληση ωστε να μην φαινεται οτι εγινε ποτε.πρεπει να το εχεις πολυ καλα με το κολλητηρι.

αυτο λεω, αν τα κολησω δεν καλυπτεται απ την εγγυηση σιγουρα. 

αν ομως απλα τα στερεωνα καπως να κανω τη δουλεια μου, που θα το καταλαβαιναν??

δεν θα το καταλαβαιναν για αυτο ειπα να τα στερεωσεις.ακομα και η θερμοκολοα απο glue gun φευγει ευκολα και θελει ελαχιστη ποσοτητα.αν ειναι κολληση δυσκολα εως πολυ δυσκολα να το κανεις να μην φαινεται.

Πανε αναποδα...

Το Tx του router με το Rx του καλωδιου και το Rx του router με το Tx του καλωδιου.

αυτο παλι εξαρτατε και απο αυτον στο video αν δειχνει ποια καλωδια βαζεις πανω ή αμα δειχνει τι ειναι το καθε pin πανω στο board.αλλα οπως ειπες και αναποδα να μπει το γυρναει.απλα μην παιδευεται να βαζει βγαλει κολλα αν το κανει με κολλα και οχι με Pinakia

Δημοσ.

επισης ειλικρινα δεν ξερω αν μετα μπορεις και πως μπορεις να ξαναβαλεις firmware του 8980.ισως με την ιδια διαδικασια?ισως απλα κανοντας firmware update κανονικα απο μεσα?δεν ξερω αν το εχει δοκιμασει καποιος.

αν και αμα χαλασει συνηθως δεν θα μπουν στον κοπο να το ανοιξουν απλα θα δουν οτι δεν παιζει και θα το κανουν αντικατασταση και το χαλασμενο θα παει αντιπροσωπεια οποτε εκει και να δουν οτι ανοιχτηκε μπορει να ειναι λιγο αργα αλλα μπορει και εκει να μην τα φτιαχτουν και απλα επιστροφη εξωτερικο.αλλα ναι αν το ανοιξουν και το δουν θα μπορουσαν να του πουν οτι το εχεις πειραξει ακομα και αν εχει firmware του 8980 οποτε δεν στο καλυπτουμε.και αν γινει κοληση οσο να νε θα φαινεται.δυσκολο να βγαλεις τοσο καλα την κοληση ωστε να μην φαινεται οτι εγινε ποτε.πρεπει να το εχεις πολυ καλα με το κολλητηρι.

Καλημερα, ναι γινεται restore με την ιδια διαδικασια flashαροντας το original firmware.

με το κολλητηρι, το χω και δεν το χω! εννοω εχω κολησει καποιες φορες διαφορα καλωδια ή και πανω σε πλακετα αλλα ηταν με μεγαλυτερο χωρο. ε, προσεκτικα νομιζω θα τα καταφερω, πιανουν τα χερια μου! 

Δημοσ.

Το θεμα ειναι να εχεις σωστο εξοπλισμο. Δηλαδη οχι irons που πανε κατευθειαν πριζα εγω εχω πχ hakko 936. Να εχεις λεπτη μυτη και λεπτο καλαι με σωστη χημικη συσταση. Επισης προσεκτικοι και γρηγοροι χειρισμοι.

Δημοσ.

Το θεμα ειναι να εχεις σωστο εξοπλισμο. Δηλαδη οχι irons που πανε κατευθειαν πριζα εγω εχω πχ hakko 936. Να εχεις λεπτη μυτη και λεπτο καλαι με σωστη χημικη συσταση. Επισης προσεκτικοι και γρηγοροι χειρισμοι.

οΟ με σκαλωσες τωρα.. ενα κολητηρι απ το πρακτικερ εχω με 6-7 ευρω. :S :S 

μηπως να πηγαινα σε καποιον ηλεκτρονικο να μου κανει την κολληση? η αληθεια ομως δεν ξερω καποιον στην πατρα!

Δημοσ.

Αυτα δεν εχουν thermal capacity χρειαζεται να το εχεις ωρα για να λιωσει και χαλας το board. Αν το εχεις βεβαια και ετσι γινεται. Καλαι 60/40 0.4mm.συνηθως 350C σταθερα και γρηγορα. Λεπτη μυτη ολα παιζουν ρολο

Αυτα με το ενα ευρω ειναι για χοντρες δουλειες με μπαλαντεζα αν θες να κανεις κατι καπου. Εκει ειναι πρακτικα. Δεν μπορεις να κουβαλας το station

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...